• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuş muyum kafeste miyim bilemedim yada beceriksiz aptal serseri bi anne mi?

kızlar merhaba mesajı yazdığım sırada eşim aradı hadi hazırlanın geliyorum çıkalım diye apar topar kapattım .eve gelince sizlerin yazdığı mesajlardan da cesaret alarak tekrardan tartıştım.neredeyse içimdekileri anlattım döktüm. normalde bu tartışınca terslesin bi laf desin kızsın uzatmıyordum fazla.nefret ediyorum tartışmaktan çünkü.bu sefer öyle yapmadım söyledim herşeyi. o da bana laf attı derken biz dışarı çıktık yürürken bana dedi ki sen beni yanlış anlamışsın sen onun annesisin elbette sana güvenirim dedi.bende ama bana bikaç kere güvenmediğini belli eden şeyler dedin dedim.o da yanlış anlamışşın ben asıl puseti nereye koycaz ondan istemiyordum dedi.bende ona aşagıya kilitleyeceğimiz söyledim yine o da tamm deneyelim bakalım dedi.ama 1 saat dolaş gel dedi bende hiç yoktan iyidir kabul ediyorum dedim.ama dedi nereye gittiğini hep yaz aramalarıma hep cevap ver dedi.galiba ttalıya bağlandı mesele umarım hayal kırıklığı yaşamam.dolaştık biraz o işine gitti beni de bıraktı biraz dolaşıp eve geldim:21:hepinize bana cesaret verdiğiniz için teşekkür ederim.galiba ben çok itaatkar sus pusum bilemiyorum:KK53:

Puseti alt kata bir yere bisiklet kilidi ile sabitleseniz? Her defasında çıkarıp indirme derdiniz olmaz.

Ya da sling denen taşıma yöntemleri ile taşısanız?

Kocan sanirim ozguvensiz biri. Yazik yani gunesli havalarda bebekte sende evde tikilip kaliyorsunuz. Cik gez dinleme onu diyemeyecegim cunku sonunda ne yapar belli olmaz..sakin sakin konusmayi dene

E tamam gidiceksiniz o zaman ilk gün yarım saat, ertesi gün bir saat, bugün dışarı çıktık, şunu yaptık bunu yaptık eve sağ salim geri döndük diye evdeyken anlatacaksınız. Sonrasının olması sizin elinizde yani. Trip atınca ne oluyo ki? Öyle bir yazmışsınız ki sanki elinde sopasıyla kapının önünde geri dönmenizi bekleyecek bu adam.

bu hıçte hafıfe alınacak bır konu degil.çözümü esınızı dınlememek.evet aynen oyle....hadı şimdi 11 aylık.bırkaç ay sonra evde hıç durmak ısteyecek.napacaksın evde hapıs hayatımı yasayacaksın...ılle kocanımı bekleyeceksın....bu senın ruhsal olarak çok fazla yaralanmana yol açar,şimdiden kendını aptal gbı hıssedıyorum yazmışsın..haksız degılsın.kuş degılsın kafese konasın.eşinle konuş çöz bu durumu.ne munasebet yahu.sen onun annesıısın senden daha ıyı bebegıne bakan olur mu hıç.....yapma bunu kendıne....bukadar ezdırme kocana...

Tamam ama böyle devam edersiniz kendi kafesinizi kendiniz kurmuş oluyorsunuz, küçük adımlarla başlayın o zaman. En başta oturduğunuz yerin etrafını turlayın geri dönün madem, başına bir iş gelse evde de gelir ayrıca. Gecinden versin eşinize bir şey olsa ne yapacaksınız? bebeği bir hastaneye bile götüremeyecek misiniz? Kocasız çıkamayan tek anne misiniz bilemem ama bu kadar çekingen davranıp camdan dışarı bakmak zorunda kalan siz olabilirsiniz evet.

Bu adam sizi eve kapatmis resmen, ne demek o yokken disari cikmamak, esir misiniz?

Yetiskin bir insansiniz, bebegin de annesisiniz, ne zaman isterseniz cikin disari, bu adama niye soracaksiniz, gardiyaniniz mi, bekciniz mi, bakiciniz mi??

yarın öbürgün bebeğiniz büyüdüğünde dışarı oda çıkmak isteyecek.
anne beni şuraya götür, buraya götür diyecek.
çocuğudamı eve hapsedecek eşiniz.

ay bu ne ya saçmalık eşinizin yaptığı

bence bebeğinizi bahane ediyor gibi..

Ben anlamiyorum gercekten, bu durumu nasil kabulleniyorsunuz?
bebeginizle disariya cikmaniza izin vermemek nasil bir zihniyet acaba?
Asil daha korkunc olani sizin bunu kafanizda mesrulastirmis olmaniz. itaatkar bir yapiniz mi var ya da neden bunun absurdlugunu ve kabul edilemez oldugunu kocaniza yansitmadiniz.
boyle birseyi soyleyecek cesareti nasil buluyor?

Cocugunuz hasta olsa birsey olsa disari cikmayacak misiniz?
Boyle devam ederseniz cocugunuz sizi ozguvensiz gorecek, gun gelip o da kocaniz gibi davranirsa sasirmayin.

boşver yarım ağızla git demiş işte..sende uzatma git..

Bu tur erkeklere prim vermemek taraftariyim. Cikmak istiyorsan cik. Hic tahammul edemedigim sey bi erkek tarafindan kisitlanmak.
Bebeginle cok guzel zamanlar gecirebilirsin acik havada, mis gibi tertemiz oksijen solusun yavrucak. Yanaklari al al olsun.:KK46::nazar:

Niye izin vermiyor esin?
Ne var ki bunda anlamadım?
Yaşadığın yerde cok güzelmiş.
Ben doguda soguguyla meshur bir ildeyim ve 13 aylık bebegimle istedigim zaman çıkıyorum, geziyoruz,eğleniyoruz.
Eşiniz niye istemiyor anlamadım.
Tek bildigim tavrınız belli olsun.siz kedi degilsiniz o da sahibiniz degil.siz buna boyun egdikce daha farkli kurallari olacak.
Tedbirinizi alın.

eşiniz doğru yapıyor. tabi ki bir yavru anacığıyla yalnız bırakılmamalı. aklı başında, kendini bilen, errrkek lazım başlarına, baba lazım.
bu sözler mantıklı geliyor mu size? bir yavruya annesinden daha iyi, daha şefkatli kim bakabilir? size güvenmiyorsa, sizden çocuk sahibi olmasaydı. ya dışarı çıkamamak ne demek? haftada 2-3 saat bilmem ne. canınız ister her gün çıkarsınız, canınız ister bir hafta çıkmazsınız. temiz hava sizden çok o yavruya şart.
normalleştirmeye çabalayamayacağım. anormal bir durum çünkü

Nasıl saçma birşeydir bu ya. Hava güzel herkes dışarda ama sen evde camdan izleyeceksin nasıl bi saçmalık anlamadım. O çocuğum güneş alması lazım açık havad gezmesi lazım. Anlattığınız gibi bir yerse dinlemez çıkardım.

Puseti indiremiyorsanız kucağınıza alıp kısa mesafede gezinin bir kaç ay sonra yürütecek o zaman arabasında da durmak istemeyecek ki

Nasil sabrettiniz bu zamana kadar ben anlamadim
Adam sizi sessiz itaatkar gordukce kendi kurallari dahilindde yasamaya mahkum Etmis
Ustelik ingilteredesiniz
Surekli bulutlu ve kasvteli havanin sonrasinda artik havalar duzelince ben bile evde durasim gelmiyor ne kalmis minicik bebege
Hele de burda o kadar guzel parklara varken
Bir cocuklu kadinin basina ne gelebilir ki ingilterede bakin baska bir yer olsaydi belki ama burda siz de goruyorsunuz ikiz bebeklerini alip tek basina sokkate markette hatta en kalabalik merkezde bile tek basina gezdiren islerini goren anneler var

ilk olarak çok ağladı de çık dışarı al telefonu eline ara eşini.. Çok ağladı durduramadım çıktım dışarı de..böyle böyle alıştır..O da alışacak emin ol

Oh o spor salonuna falan gitsin siz evde hapis..

Benim eşimde oyleydi ilk evşendiğimizde annesi ve yengesinden oyle görmüş çıkma yapma ben hallederim falan ki bekarken evin çoğu dışarı işlerini ben yapardım.ama dinlemedim onu. dışarıdayken arıyordum şuraya gittim diye.yada gelince soyluyodum.aliştı karışmaz oldu.rahatladım. Çocuklar oluncada başladı şimdi de aynısını yapıyorum ikizler bide istediğim yere gidiyorum zaten yeterince bunalıyo insan bide kısıtlamalar çekilmiyor doğrusu. Sizde çık n şurdayım geziyorum falan deyin.yada akşam gelince soyleyin.anneden başka kim korur kollar ki onları daha fazla.

Ne kadar ağır olabilir ki benimki ikiz arabası bi görseniz afedersin ama öküz ölüsü gibi ağır yani

Esinizde anksiyete mi vardir nedir? Yahut obsesyon.
Bir hasta varmis drum anlatmisti karisini evde yokken kaciracaklar diye zirt pirt eve gelip duruyormus oyle dusmani filanda yok.yahut domates yersem karimi kacirirlar diye domates yemiyormus.boyle bir takintisi vardir belki.
Yahut kanlisi felan olmasin???
Ayyy cok mu muge anli izliyorum nedir..

TE="karemine, post: 40628724, member: 313476"]Merhaba bayanlar
Ben masal şehir gibi biaum. Yani ne çok büyük ne çok küçük. Yemyeşil on onbeş dakika yürümeyle çarşıda olabileceğim, kocaman deresi olan çarşısı sadece otobüslerin trafiğine açık olan bir yer. Hal böyle olunca havalarda hep güzel insanın içi kıpır kıpır dışarı çıkmak istiyo. En azından bir iki saat. Pencereden bakıyorum bilmem kaç anne ellerinde pusetleri bebekleriyle yürüyüşte. Bebeğim onbir aylık oda çok seviyo dışarıyı. Ben fark ediyorum pencereden bakınca susuyo, bi eksiği olmadığı halde nasıl ağlıyo bunalıyo evde ben gibi. Sağolsun eşim haftada 2-3 kez çıkarır bizi. Ama ben istiyorum ki en az günlük bir saattte olsun bebeğimle çıkayım dışarı. İllki eşimle mi çıkmam gerekiyo. Hafta içi çıksak en az 2buçuk 3e kadar beklememiz gerekiyo. Ondada hafta içime dokunma diyo eşim. Kendinin de çalışması sekteye uğruyo. Bebeğim dışarı çıkamayınca sürekli ağlıyo kucak istiyo hiç bişey yapamıyorum evde çoğu zaman. Ama bi hava alsak ikimize de çok iyi gelcek. Ama eşim izin vermiyo beni bebeğimle başbaşa bırakmaya dışarı. İllaki birlikte olcaz. Ben bekarken iki erkek kardeşimin yarı annesiydim. Onları yedirdim de gezdirdim de bişey de getirmedim başlarına. Hatta bi kaç kere söylediklerinden anladım ki bana güvenmiyo bebeğimin dışarda başına bi iş getirmemden korkuyo bana, yani annesine güvenmiyor. Allah aşkına ben onun annesiyim gözüm gibi bakıyorum. Gecemi gündüzümü veriyorum ona, dışarda olduğumda pusetten elimi asla çekmem bile. Ortalamanın üzerinde boyu kilosu iyi bakıyorum bi şekilde, ama kocam asla güvenmiyo ve beni bebeğimle yalnız bırakmıyo bi yere. On bir aydan beri sadece bir kere bi arkadaşla bi kaç saatliğine görüştüm onda da çarşıda bi cafede bekledi beni. Ne diyosunuz kızlar ne yapayım ben allah aşkına. Az biraz konuşmaya çalıştım iyi tamam git diye trip attı sonrası yok. Akşam konuştum az çok iyi git dedi. Ama öyle olmuyo tabii şimdi spor salonunda 12 gibi gelecek de bizi gezdirecek saat 2 gibi tekrar gitmesi gerek işi var. Çok mu denetliyo çok mu napıyo ben anlamadım. Hayır böyle yapınca da kendime güvenimde sarsıyo çoğu zaman aptal gibi hissediyorum kendimi:KK61::KK43:
Size guvenmedigine emin misiniz cunku esimde beni yalniz disari cikmami istemiyor okulada ara verdigimden beri bu boyle ,karnin burnundayken ne disarisi hadi bi sey oldu fenalastin filan diyor surekliki 20 haftamdayim henuz..Belki sizi ve bebeginizi cok sakiniyordur .:KK51:[/QUOTE]

kızlar merhaba mesajı yazdığım sırada eşim aradı hadi hazırlanın geliyorum çıkalım diye apar topar kapattım .eve gelince sizlerin yazdığı mesajlardan da cesaret alarak tekrardan tartıştım.neredeyse içimdekileri anlattım döktüm. normalde bu tartışınca terslesin bi laf desin kızsın uzatmıyordum fazla.nefret ediyorum tartışmaktan çünkü.bu sefer öyle yapmadım söyledim herşeyi. o da bana laf attı derken biz dışarı çıktık yürürken bana dedi ki sen beni yanlış anlamışsın sen onun annesisin elbette sana güvenirim dedi.bende ama bana bikaç kere güvenmediğini belli eden şeyler dedin dedim.o da yanlış anlamışşın ben asıl puseti nereye koycaz ondan istemiyordum dedi.bende ona aşagıya kilitleyeceğimiz söyledim yine o da tamm deneyelim bakalım dedi.ama 1 saat dolaş gel dedi bende hiç yoktan iyidir kabul ediyorum dedim.ama dedi nereye gittiğini hep yaz aramalarıma hep cevap ver dedi.galiba ttalıya bağlandı mesele umarım hayal kırıklığı yaşamam.dolaştık biraz o işine gitti beni de bıraktı biraz dolaşıp eve geldim:21:hepinize bana cesaret verdiğiniz için teşekkür ederim.galiba ben çok itaatkar sus pusum bilemiyorum:KK53:

Kocan sanirim ozguvensiz biri. Yazik yani gunesli havalarda bebekte sende evde tikilip kaliyorsunuz. Cik gez dinleme onu diyemeyecegim cunku sonunda ne yapar belli olmaz..sakin sakin konusmayi dene

olay burda başlıyor işte. izin vermek yada almak evlilikte olmamalı..sadece haber vermek olmalı yapacağınız.
sizin vasiniz değil o. çocuğuda değilsiniz..
olay baştan yanlış başlamış

yani canım eskiden derdim canım hava güzel çıkcam diye tamm derdi haber verirdim.şimdide diyorum böyle yalnız da çıkayım falan arada diyorum ama ya kendiyle çıkarıyo yada bişeyleri bahane tutuyo geçiştiriyo izin vermiyo

E tamam gidiceksiniz o zaman ilk gün yarım saat, ertesi gün bir saat, bugün dışarı çıktık, şunu yaptık bunu yaptık eve sağ salim geri döndük diye evdeyken anlatacaksınız. Sonrasının olması sizin elinizde yani. Trip atınca ne oluyo ki? Öyle bir yazmışsınız ki sanki elinde sopasıyla kapının önünde geri dönmenizi bekleyecek bu adam.

bebeğin yokken nasıldı eşin?

hıh hıh işte işte bende dedim defalarca dedim hemde aşağı bahçenin arka kapısındaki merdivene kilitleyelim dedim geç yyaaaa olur mu öyle saçmalama olamaz zırt pırt dedi bahane yani bahane :KK61: tersleyiveriyo

yok cnm sopa falan yok öyle değil de işte asıl mesele ben bebğime bi iş getirirsem çarşıda dışarıda onu takıntı yapıyo.bir çok anne görüyorum ikiz bebeğiyle bile geziyolar.eminim şu şehirde kocasız çıkamayan tek anne benim :KK43:

bu hıçte hafıfe alınacak bır konu degil.çözümü esınızı dınlememek.evet aynen oyle....hadı şimdi 11 aylık.bırkaç ay sonra evde hıç durmak ısteyecek.napacaksın evde hapıs hayatımı yasayacaksın...ılle kocanımı bekleyeceksın....bu senın ruhsal olarak çok fazla yaralanmana yol açar,şimdiden kendını aptal gbı hıssedıyorum yazmışsın..haksız degılsın.kuş degılsın kafese konasın.eşinle konuş çöz bu durumu.ne munasebet yahu.sen onun annesıısın senden daha ıyı bebegıne bakan olur mu hıç.....yapma bunu kendıne....bukadar ezdırme kocana...

heryere herkese izin veren bi tip değildi.çarsıda dolaşırdım bişey demezdi.zaten bende aman aman gezme tozma mereklısıda değilim de.tek isteğim günlük bi iki saat dolaşmak bebeğimle dışarıda.

Tamam ama böyle devam edersiniz kendi kafesinizi kendiniz kurmuş oluyorsunuz, küçük adımlarla başlayın o zaman. En başta oturduğunuz yerin etrafını turlayın geri dönün madem, başına bir iş gelse evde de gelir ayrıca. Gecinden versin eşinize bir şey olsa ne yapacaksınız? bebeği bir hastaneye bile götüremeyecek misiniz? Kocasız çıkamayan tek anne misiniz bilemem ama bu kadar çekingen davranıp camdan dışarı bakmak zorunda kalan siz olabilirsiniz evet.

Bu adam sizi eve kapatmis resmen, ne demek o yokken disari cikmamak, esir misiniz?

Yetiskin bir insansiniz, bebegin de annesisiniz, ne zaman isterseniz cikin disari, bu adama niye soracaksiniz, gardiyaniniz mi, bekciniz mi, bakiciniz mi??

yarın öbürgün bebeğiniz büyüdüğünde dışarı oda çıkmak isteyecek.
anne beni şuraya götür, buraya götür diyecek.
çocuğudamı eve hapsedecek eşiniz.

ay bu ne ya saçmalık eşinizin yaptığı

bence bebeğinizi bahane ediyor gibi..

Ben anlamiyorum gercekten, bu durumu nasil kabulleniyorsunuz?
bebeginizle disariya cikmaniza izin vermemek nasil bir zihniyet acaba?
Asil daha korkunc olani sizin bunu kafanizda mesrulastirmis olmaniz. itaatkar bir yapiniz mi var ya da neden bunun absurdlugunu ve kabul edilemez oldugunu kocaniza yansitmadiniz.
boyle birseyi soyleyecek cesareti nasil buluyor?

Cocugunuz hasta olsa birsey olsa disari cikmayacak misiniz?
Boyle devam ederseniz cocugunuz sizi ozguvensiz gorecek, gun gelip o da kocaniz gibi davranirsa sasirmayin.

boşver yarım ağızla git demiş işte..sende uzatma git..

Bu tur erkeklere prim vermemek taraftariyim. Cikmak istiyorsan cik. Hic tahammul edemedigim sey bi erkek tarafindan kisitlanmak.
Bebeginle cok guzel zamanlar gecirebilirsin acik havada, mis gibi tertemiz oksijen solusun yavrucak. Yanaklari al al olsun.:KK46::nazar:

Niye izin vermiyor esin?
Ne var ki bunda anlamadım?
Yaşadığın yerde cok güzelmiş.
Ben doguda soguguyla meshur bir ildeyim ve 13 aylık bebegimle istedigim zaman çıkıyorum, geziyoruz,eğleniyoruz.
Eşiniz niye istemiyor anlamadım.
Tek bildigim tavrınız belli olsun.siz kedi degilsiniz o da sahibiniz degil.siz buna boyun egdikce daha farkli kurallari olacak.
Tedbirinizi alın.

eşiniz doğru yapıyor. tabi ki bir yavru anacığıyla yalnız bırakılmamalı. aklı başında, kendini bilen, errrkek lazım başlarına, baba lazım.
bu sözler mantıklı geliyor mu size? bir yavruya annesinden daha iyi, daha şefkatli kim bakabilir? size güvenmiyorsa, sizden çocuk sahibi olmasaydı. ya dışarı çıkamamak ne demek? haftada 2-3 saat bilmem ne. canınız ister her gün çıkarsınız, canınız ister bir hafta çıkmazsınız. temiz hava sizden çok o yavruya şart.
normalleştirmeye çabalayamayacağım. anormal bir durum çünkü

Nasıl saçma birşeydir bu ya. Hava güzel herkes dışarda ama sen evde camdan izleyeceksin nasıl bi saçmalık anlamadım. O çocuğum güneş alması lazım açık havad gezmesi lazım. Anlattığınız gibi bir yerse dinlemez çıkardım.

Puseti indiremiyorsanız kucağınıza alıp kısa mesafede gezinin bir kaç ay sonra yürütecek o zaman arabasında da durmak istemeyecek ki

Nasil sabrettiniz bu zamana kadar ben anlamadim
Adam sizi sessiz itaatkar gordukce kendi kurallari dahilindde yasamaya mahkum Etmis
Ustelik ingilteredesiniz
Surekli bulutlu ve kasvteli havanin sonrasinda artik havalar duzelince ben bile evde durasim gelmiyor ne kalmis minicik bebege
Hele de burda o kadar guzel parklara varken
Bir cocuklu kadinin basina ne gelebilir ki ingilterede bakin baska bir yer olsaydi belki ama burda siz de goruyorsunuz ikiz bebeklerini alip tek basina sokkate markette hatta en kalabalik merkezde bile tek basina gezdiren islerini goren anneler var

ilk olarak çok ağladı de çık dışarı al telefonu eline ara eşini.. Çok ağladı durduramadım çıktım dışarı de..böyle böyle alıştır..O da alışacak emin ol

Oh o spor salonuna falan gitsin siz evde hapis..

yurt dışı oldugu için tedirgin olabilir.dil sorunu da varsa normal gibi

Esinizde anksiyete mi vardir nedir? Yahut obsesyon.
Bir hasta varmis drum anlatmisti karisini evde yokken kaciracaklar diye zirt pirt eve gelip duruyormus oyle dusmani filanda yok.yahut domates yersem karimi kacirirlar diye domates yemiyormus.boyle bir takintisi vardir belki.
Yahut kanlisi felan olmasin???
Ayyy cok mu muge anli izliyorum nedir..

TE="karemine, post: 40628724, member: 313476"]Merhaba bayanlar
Ben masal şehir gibi biaum. Yani ne çok büyük ne çok küçük. Yemyeşil on onbeş dakika yürümeyle çarşıda olabileceğim, kocaman deresi olan çarşısı sadece otobüslerin trafiğine açık olan bir yer. Hal böyle olunca havalarda hep güzel insanın içi kıpır kıpır dışarı çıkmak istiyo. En azından bir iki saat. Pencereden bakıyorum bilmem kaç anne ellerinde pusetleri bebekleriyle yürüyüşte. Bebeğim onbir aylık oda çok seviyo dışarıyı. Ben fark ediyorum pencereden bakınca susuyo, bi eksiği olmadığı halde nasıl ağlıyo bunalıyo evde ben gibi. Sağolsun eşim haftada 2-3 kez çıkarır bizi. Ama ben istiyorum ki en az günlük bir saattte olsun bebeğimle çıkayım dışarı. İllki eşimle mi çıkmam gerekiyo. Hafta içi çıksak en az 2buçuk 3e kadar beklememiz gerekiyo. Ondada hafta içime dokunma diyo eşim. Kendinin de çalışması sekteye uğruyo. Bebeğim dışarı çıkamayınca sürekli ağlıyo kucak istiyo hiç bişey yapamıyorum evde çoğu zaman. Ama bi hava alsak ikimize de çok iyi gelcek. Ama eşim izin vermiyo beni bebeğimle başbaşa bırakmaya dışarı. İllaki birlikte olcaz. Ben bekarken iki erkek kardeşimin yarı annesiydim. Onları yedirdim de gezdirdim de bişey de getirmedim başlarına. Hatta bi kaç kere söylediklerinden anladım ki bana güvenmiyo bebeğimin dışarda başına bi iş getirmemden korkuyo bana, yani annesine güvenmiyor. Allah aşkına ben onun annesiyim gözüm gibi bakıyorum. Gecemi gündüzümü veriyorum ona, dışarda olduğumda pusetten elimi asla çekmem bile. Ortalamanın üzerinde boyu kilosu iyi bakıyorum bi şekilde, ama kocam asla güvenmiyo ve beni bebeğimle yalnız bırakmıyo bi yere. On bir aydan beri sadece bir kere bi arkadaşla bi kaç saatliğine görüştüm onda da çarşıda bi cafede bekledi beni. Ne diyosunuz kızlar ne yapayım ben allah aşkına. Az biraz konuşmaya çalıştım iyi tamam git diye trip attı sonrası yok. Akşam konuştum az çok iyi git dedi. Ama öyle olmuyo tabii şimdi spor salonunda 12 gibi gelecek de bizi gezdirecek saat 2 gibi tekrar gitmesi gerek işi var. Çok mu denetliyo çok mu napıyo ben anlamadım. Hayır böyle yapınca da kendime güvenimde sarsıyo çoğu zaman aptal gibi hissediyorum kendimi:KK61::KK43:
Size guvenmedigine emin misiniz cunku esimde beni yalniz disari cikmami istemiyor okulada ara verdigimden beri bu boyle ,karnin burnundayken ne disarisi hadi bi sey oldu fenalastin filan diyor surekliki 20 haftamdayim henuz..Belki sizi ve bebeginizi cok sakiniyordur .:KK51:[/QUOTE]

demekki biraz dişini gösterecekmişsin. sevindim

Şiddet dendiğinde, ilk akla gelen fiziksel şiddet olur. Oysa fiziksel olmayan şiddet biçimleri de son derece yaygındır ve kadın ve kızlara çok zararlı etkileri vardır; örneğin hakaret, aşağılama, küçümseme, eve kapama, zorla cinsel ilişki kurma, ölümle tehdit etme, gibi. Bunlar genelde ülkemizde şiddet yaşayan ve uygulayan pek çok kişi tarafından şiddet olarak tanımlanmaz ve daha az önemsenir. Ama fiziksel şiddet dışında kalan şiddet ve baskı yöntemleri en az fiziksel şiddet kadar kısa ve uzun vadeli çok olumsuz izler bırakır.

Psikolojik şiddetin etkileri çoğunlukla gözle görülür olmadığı için hafife alınır, ama bu tür şiddet kişide ağır yaralar açabilir. Psikolojik şiddet görenlerde sürekli korku içinde yaşamak, kendini değersiz hissetmek, depresyon, intihar eğilimi, bağımlılık, utanç ve suçluluk duygusu, uyku ve beslenme bozuklukları, sosyal ilişkilerin bozulması gibi duygusal/psikolojik rahatsızlıklar görülebilir.

Helal en guzel cevap

Arkadasim guzel arkadasim cok uzuldum ama kendileri her luksu yasiyor iste calisiyorum erkegim ayagina ama kadjna gelince cikma yapma etme gunah kole misin sen ben hic bilmem karanlik haric adam bana desin niye gidiyon bizzat ister cik gunes al kemiklerin iisinsin psikolojine iyi gelir diye, adamnki kurukafa kiskanclik cocuk bahane guven olmasa evde de tek birakamaz bir de bie daha cocuk yapmasin guvenemkyorsa senden ne bu hakaret gibi

Size guvenmedigine emin misiniz cunku esimde beni yalniz disari cikmami istemiyor okulada ara verdigimden beri bu boyle ,karnin burnundayken ne disarisi hadi bi sey oldu fenalastin filan diyor surekliki 20 haftamdayim henuz..Belki sizi ve bebeginizi cok sakiniyordur .:KK51:

kızlar merhaba mesajı yazdığım sırada eşim aradı hadi hazırlanın geliyorum çıkalım diye apar topar kapattım .eve gelince sizlerin yazdığı mesajlardan da cesaret alarak tekrardan tartıştım.neredeyse içimdekileri anlattım döktüm. normalde bu tartışınca terslesin bi laf desin kızsın uzatmıyordum fazla.nefret ediyorum tartışmaktan çünkü.bu sefer öyle yapmadım söyledim herşeyi. o da bana laf attı derken biz dışarı çıktık yürürken bana dedi ki sen beni yanlış anlamışsın sen onun annesisin elbette sana güvenirim dedi.bende ama bana bikaç kere güvenmediğini belli eden şeyler dedin dedim.o da yanlış anlamışşın ben asıl puseti nereye koycaz ondan istemiyordum dedi.bende ona aşagıya kilitleyeceğimiz söyledim yine o da tamm deneyelim bakalım dedi.ama 1 saat dolaş gel dedi bende hiç yoktan iyidir kabul ediyorum dedim.ama dedi nereye gittiğini hep yaz aramalarıma hep cevap ver dedi.galiba ttalıya bağlandı mesele umarım hayal kırıklığı yaşamam.dolaştık biraz o işine gitti beni de bıraktı biraz dolaşıp eve geldim:21:hepinize bana cesaret verdiğiniz için teşekkür ederim.galiba ben çok itaatkar sus pusum bilemiyorum:KK53:[/QUOTE]

İyi bari esin o kadar sabk degilmis bubda bi baslangic kirmadan dokmeden elestiri ve onerileri rahatsizliklari dile getirin ki esit insan oldugunuzu hatirlatin erkekler cbuk unutur cjnku sevimdim canmm

Ben de buna benzer bi konu acacaktim vazgeçtim. . Ben neyim diye soruyorum kendime çoğu zaman iki evladına yetemeyen bi zavallı gibi görüyorum kendimi.. sizin konunuza gelince dediginiz gibi bi yerde yasayacam hava güzel olacak ve ben sadece kocam izin vermiyor diye bekleyecem öyle mi ? Mümkün değil böyle yaptıkça siz de ona her seferinde boyun egdikce düzelmez kesinlikle.. ona kendinizi ne kadar iyi bir anne olduğunuzu ispatlayin. . Ilk önce gideceginizi söyleyin gerekirse takip etmesini bebeginize nasıl göz kulak olduğunuzu görmesini söyleyin. . Sonra da onsuz da herseyi başarabilecek güçte bir anne olduğunuzu gösterin esinize.. lütfen guveninizi kirmayin. . Anne oldugunuz gün garip bi şekilde gucleniyorsunuz zaten buna inanin.. Allah kolaylık versin ..
Edit: olay tatlıya bağlanmış sevindim :) siz de bana dua edin ben de çocuklarıma eşit zaman ayirabilen sosyal bi anne olabileyim inş :(

O ne ya öyle...
Prangaya da vursaymış!
Bebeğinizle hava almaya dahi çıkamıyorsanız, sizin acaba nasıl bir çocuğu büyütebileceğinize inanıyor?
Yanınızda olmazsa ne yapacağınızı mı şaşıracakmışsınız yoksa size bir şey mi olurmuş?
Bu güvensizlik, bu hükümdarlık niye?
Ben olsam asla dinlemem.

Ben doğduğundan beri bunları hep tek başıma hallediyorum
Bebeği portbebeyle alırdım, şimdi 7 aylık oldu
hem arabayı hem oğlumu tek başıma indiriyorum çıkarıyorum
ve her gün çıkıyorum (çok yağmur çamur yoksa)
ya da aşağıda bi yerde bırakın arabayı ama çocuğu her gün çıkarın
trip de atsa küsse de
izin kağıdımın çıkması gerek diye ona da söylüyorsanız tabi imkan vermez
aksine havaya girer
ok dediği anda kapın çocuğu çıkın
bir daha bugünler geri gelmeyecek

canım yurtdışı ingilteredeyim. zaten buradaki son aylarımız. muhteşem bi yer insanın içi gidiyo hava pırıl pırıl ve ben istediğimde çıkamıyorum:KK61:
Sokak için izin almak mı evlilik mi mahkumiyet mi bu adam keyfinde sporunda sen eve tıkıl aptal hissetmekte haklısın zaten eşin de böyle hissetmeni istiyor ben olsam trip de atsa çıkarım bebişimle ohh mis gibi gez dolaş 4duvar nedir yani takma eşini alıştırma boşansan sudan çıkmış balığa dönersin bi gün bi kadın yalnız da güçlü olmalı..

Sevgili karemine bence haline şükret.böyle dediğim için bana kızacak yorumcular olabilir ancak kendi yaşadıklarıma bakınca senin durumunun şükürlük olduğunu düşünüyorum.benim de iki aylık bir oğlum var ve eşimden evimden uZaktayım.güya rahat etmem için bana ev tuttu memlekette ve annem ve kaynanamı da yardım etmeleri için yanıma getirdi.ancak işler değişti benim için tutulan evi kaynanamlar benimsedi ve kayınpeder falan gelip yanıma yerleşti tabi anneme de gitmek zorunda kaldı.şimdi ben bir yere gitmek için önce eşimden sonra onlardan izin almak zorundayım.eşim zaten görümcem yanımda olmadan hiçbir yere gitmeme izin vermiyor.sadece göörümceme ve bir arkadaşıma gidebilirim ki onlara da aynı sitede oturduğumuz için izin veriyor.annemler dolmuşla on dakikalık mesafede bırak yatıya oturmaya bile gidemiyorum.bu anlattıklarım kafeste hissettiğin kısımlarla ilgiliydi.bir de güvensizlik meselesi vardı sanırım canını sıkan onada şöyle bir örnek vereyim kaynanam hala benimle yatıyor çocuğa bakacakmış şimdi bile ben odamda çocuğu sallıyorum o da karşımda oturuyor gölgem gibi takip ediyor beni.şimdi sen karar ver halin şükürlük mü değil mi.ama sakın yanlış anlama seninki dert değil falan demiyorum asla tabi ki dert sadece bi yerlerde senden daha zor durumda olan birilerinin olduğunu bilmek belki içini rahatlatır diye yazdım tüm bunları çünkü ben kendimi ancak bu şekilde düşünerek rahatlatabiliyorum .

İngilterenin hangi hapishanesi bu ???
Ya ben bazen hemcinslerimi anlamiyorum nasil olurda buna goz yumarsiniz boyun egip tamam dersiniz nasil disari cikmak icin izin istersiniz pardonda siz kolemisiniz
Burda hatali olan esiniz degil ona bu primi bu rahatligi veren sizsiniz kusura bakmayin o kim oluyorda beni evladimla sokaga cikarmiyor trip atiyormus atsin asil sizin trip atmaniz lazim hatalisin arkadasim guclu olmadigin icin karsisinda saglam durmafigin icin boyle ezilmeye mahkumsun ...

Seni haziran annelerinden hatirliyorum karemine. Benim oglum da 11 aylik oldu. Aynen dedigin gibi sokak delisi oldu. Bayiliyor disari cikmaya. Benim kv ve kp var bizde kaliyorlar Demir e bakmak icin. Her gun cikariyor dedesi. Ben de isten gelince cikariyorum. Sen de esini ikna etmelisin. Guvenmemesi cok anlamsiz gercekten.

Teşp atarsa atsın. O spor salonuna gitmesine siz çokmu hoş bakıyosunuz? Madem tek başına biyere gidince gönlü raxı olmuyo. O zaman kendisi gexmeyğ bırakıp sizi gezdirecek.
Kaldı ki ona bile gerek yok. Niye izin alıyosunuz eşinizden. Benimde 10 aylık bebeğim var ben dışardayım haberin olsun telefonu duymayabilirim diyorum ve öıkıyorum.
Eşimde der beraber çıkarıx diye seninlede çıkarız derim. Eşinizin size bişey yaptığı yok. Siz kendinize yapıyosunuz.

Sokak için izin almak mı evlilik mi mahkumiyet mi bu adam keyfinde sporunda sen eve tıkıl aptal hissetmekte haklısın zaten eşin de böyle hissetmeni istiyor ben olsam trip de atsa çıkarım bebişimle ohh mis gibi gez dolaş 4duvar nedir yani takma eşini alıştırma boşansan sudan çıkmış balığa dönersin bi gün bi kadın yalnız da güçlü olmalı..
eşim bahsettiğiniz gibi merhametsiz biri değil.spora başlamasını ben istedim bebğim yokken bende gidiyordum .kendince sebepleri varmıs konuştuk sorunumuz halletttik bundan sonra çıkıcam. evet biraz kastı kısıtladı bebk olunca ama önceki mesajlarımı okuduysaız sebebi varmış.ben tartışmayı uzatmayınca konu kapanıyormuş hep.arkadaşlar sayesinde konuştum ayrıntılı.

Ben de buna benzer bi konu acacaktim vazgeçtim. . Ben neyim diye soruyorum kendime çoğu zaman iki evladına yetemeyen bi zavallı gibi görüyorum kendimi.. sizin konunuza gelince dediginiz gibi bi yerde yasayacam hava güzel olacak ve ben sadece kocam izin vermiyor diye bekleyecem öyle mi ? Mümkün değil böyle yaptıkça siz de ona her seferinde boyun egdikce düzelmez kesinlikle.. ona kendinizi ne kadar iyi bir anne olduğunuzu ispatlayin. . Ilk önce gideceginizi söyleyin gerekirse takip etmesini bebeginize nasıl göz kulak olduğunuzu görmesini söyleyin. . Sonra da onsuz da herseyi başarabilecek güçte bir anne olduğunuzu gösterin esinize.. lütfen guveninizi kirmayin. . Anne oldugunuz gün garip bi şekilde gucleniyorsunuz zaten buna inanin.. Allah kolaylık versin ..
Edit: olay tatlıya bağlanmış sevindim :) siz de bana dua edin ben de çocuklarıma eşit zaman ayirabilen sosyal bi anne olabileyim inş :KK43:
canım evet biraz saçma sebeplerden kısıtladı ama konuşmak gerekiyomuş galiba düz uzunca tartıştım o da anladı hatasını hak verdi bana :) artık bu konuda özgürüm.bebek yokken hep çıkardım zaten

Helal en guzel cevap

Arkadasim guzel arkadasim cok uzuldum ama kendileri her luksu yasiyor iste calisiyorum erkegim ayagina ama kadjna gelince cikma yapma etme gunah kole misin sen ben hic bilmem karanlik haric adam bana desin niye gidiyon bizzat ister cik gunes al kemiklerin iisinsin psikolojine iyi gelir diye, adamnki kurukafa kiskanclik cocuk bahane guven olmasa evde de tek birakamaz bir de bie daha cocuk yapmasin guvenemkyorsa senden ne bu hakaret gibi
cnm bebekten önce hep çıkardım zaten spora da gidiyordum.öyle günah çıkma diyen geri kafalı biri değil eşim:)konuştuk anlaştık.biraz diretmem gerekiyomuş galiba.dün dedi işim gücüm arasında sizi eylemeye geldim diye bende dedim illa gelmek zorunda değilsin ben yalnız da çıkabilirim diye sonra devam etti tartışma.dedi beni yanlış anlamışsın tamm çık puseti de kilitlicez bahçeye oyle olcak işte :)

Teşp atarsa atsın. O spor salonuna gitmesine siz çokmu hoş bakıyosunuz? Madem tek başına biyere gidince gönlü raxı olmuyo. O zaman kendisi gexmeyğ bırakıp sizi gezdirecek.
Kaldı ki ona bile gerek yok. Niye izin alıyosunuz eşinizden. Benimde 10 aylık bebeğim var ben dışardayım haberin olsun telefonu duymayabilirim diyorum ve öıkıyorum.
Eşimde der beraber çıkarıx diye seninlede çıkarız derim. Eşinizin size bişey yaptığı yok. Siz kendinize yapıyosunuz.
cnm çıkıcam artık hallettik sorunu da telimi cevaplıcan mutlaka dedi her yere gittiğini yaz dedi öyle olcak atrık bakalım.

Back
X