kurudan kastın nedir tam anlamadım görsem belki yardımcı olabilirdim. yeşil zeytinin kuruduğuna hiç şahit olmadım, siyah olduğunu susuzluktan kuruduğunu tahmin ederek yorum yapayım. sanırım marketten aldın susuz br şekilde o da kurudu. özellikle ambalajı açık kalırsa kurur. zeytinimizi annem salamura yapar. bana susuz (tuzu üstünde, yıkanmamış) verir. ben içine çok az çiçekyağ koyarak çalkalarım. buzdolabına koyuyorum kavanozda şimdiye kadar kuruduğunu ya da bozulduğunu görmedim. ama önceden yıkamamak gerek. ancak yiyeceğin kadarını yıkayabilirsin. çünkü onun bozulmamasını sağlayan tuzdur. eğer tuzunu akıtırsan bozulur. o yüzden kullanacağın kadarını ıslatmaktan başka çaren yok. becerebilirsen tekrar tuzla salamura yapmayı dene ama tamamını bozabilirsin de. kalın tuz kullanarak salamura yapıyorlar.
bir de arkadaşların dediği gibi çörek börekte kullanabilirsin. bir kısmını ılık suda bekletip yumuşat. sonra çekirdeklerinden ayırıp doğra ve buzluğa at. gerektiğinde oradan çıkarıp kullanırsın. keke poğaçaya. bir kısmını da robotta çekip içine çeşitli baharatlar ve sıvı yağ katarak kahvaltılık ezme yapabilirsin.