Mutfak Püf Noktaları kurumuş zeytin !!!!! YARDIMMM

ashkom

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
784
3
42
hanımlar evde biraz fazlaca zeytinim vardı vaktinde bitiremedim ve çok kurudular
sabah kahvaltıya koymadan önce kaynar suda bekletiyorum ancak öyle yiyebiliyoruz ama bu şekilde bitirmek imkansızkafamçokkarıştı

kuru zeytini değerlendirmenin bildiğiniz başka yolları varsa lütfen benide bilgilendirin:sm_confused:

şimdiden teşekkürler....

sabahları kullanılcak kadarını ıslatıyorum zaten ama ertesi sabah daha kötü oluyo
bana biraz daha uzun vadeli bişey lazım çünkü zeytin gerçekten fazla atmakda istemiyorum
yinede teşekkür ederim CİCİLİKIZ

kurudan kastın nedir tam anlamadım görsem belki yardımcı olabilirdim. yeşil zeytinin kuruduğuna hiç şahit olmadım, siyah olduğunu susuzluktan kuruduğunu tahmin ederek yorum yapayım. sanırım marketten aldın susuz br şekilde o da kurudu. özellikle ambalajı açık kalırsa kurur. zeytinimizi annem salamura yapar. bana susuz (tuzu üstünde, yıkanmamış) verir. ben içine çok az çiçekyağ koyarak çalkalarım. buzdolabına koyuyorum kavanozda şimdiye kadar kuruduğunu ya da bozulduğunu görmedim. ama önceden yıkamamak gerek. ancak yiyeceğin kadarını yıkayabilirsin. çünkü onun bozulmamasını sağlayan tuzdur. eğer tuzunu akıtırsan bozulur. o yüzden kullanacağın kadarını ıslatmaktan başka çaren yok. becerebilirsen tekrar tuzla salamura yapmayı dene ama tamamını bozabilirsin de. kalın tuz kullanarak salamura yapıyorlar.

bir de arkadaşların dediği gibi çörek börekte kullanabilirsin. bir kısmını ılık suda bekletip yumuşat. sonra çekirdeklerinden ayırıp doğra ve buzluğa at. gerektiğinde oradan çıkarıp kullanırsın. keke poğaçaya. bir kısmını da robotta çekip içine çeşitli baharatlar ve sıvı yağ katarak kahvaltılık ezme yapabilirsin.

zeytinli açma yada poğaça yaparak tüketmek istemezmisin fisfisfis

aslında çok isterim ayrıca çevremde zeytinli ekmeğimde çok sevilir misafirliğe gelen herkes özellikle ister
ama ben zeytinleri çekirdeğinden ayıramadığım için kullanamıyorum.....

önce zeytinlerimin neden kuruduğunu anlatayım
benim halalarım ve eşimin teyzesi zeytincilik yapan insanlar böyle oluncada bizim evimizde herzaman ihtiyacımıızdan fazla zeytinimiz oluyo .kuruyan zeytinler siyah zeytin aslında tuzlarıda içinde ama kilerde bi köşede unutulduğu için kurumuşlar.
yanlış saklanmaktan değilde uzun süre beklemekten kurudular sanırım suda bekletmeyi yapıyorum tabi kullanmadan önce
ben farklı yöntemler varmı acaba diye merak ettim

bu arada kuruyan zeytin 5 kg kadar
o yüzden kurtarmaya çalışıyorum

Kaynar suyla yıkadıktan sonra,geniş bir kaseye zeytinleri alıp üzerine bol zeytinyağı ve

bol limon ekleyip bir güzel karıştır,üzerine de poşet ya da bone geçir,o şekilde bi süre

yani bi gün beklet dolapta ki yumuşasın,

Sonra kapalı bi kutuya o şekilde koy,yiyeceğin zaman birazını alıp tabağa kullanırsın azar

azar,bu şekilde kuruyacağını sanmıyorum,yine hafif kuruluk olursa yiyeceğin tabağa biraz

zzeytinyağı limon eklersin yine.

İnş. çözüm olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…