Kuru fasulyemm

Iyi aksamlar hanımlar aksama bi kuru fasulye yapayim demistim ama 1 bardak fasulyeye 5 bardak su (vardır rastgele) koydum sulu oldu ozlesmedi ne yapabilirim internette 1 kepçe fasulyeyi ezip suyuna dökün yazıyor ama denesemmi bilemedim
Çok geç gelmişim ya çoktan yemişsindir:)
Güzel oldu mu?
Bende bugün yapmıştım çok severiz ailecek:kk77:

Içine bir adet patates koyun butün şekilde (hiç denemedim ama gayet mantıklı)

haşladığınız suyu dökünce bütün prpteinide döküp sadece posa yemiş oluyorsunuz ama sadece ısladığınız geceden suyu dökün haşladığınızı direkt pişirin
Evet öyle. Ama acele yapmışsam eğer dokuyorum. Çünkü cok dokunuyor. Hem midemize hem bağırsaklara. Hassasiz biraz sanırım. Geceden islatmissam sadece ıslatılmış suyu döküp pişiriyorum ve pisirdigimi dokmuyorum.. Fazla gelmişse bir kısmını dokuyorum. Suyu ayarlamak için böyle pişirilebilir. Baklagillerde suyu ayarlamak zor oluyor çünkü. Bazısı çok su çekiyor bazısı az.

Tatlım al suyunu içinden sonra yeterincesini geri koy diğer yarısını atma sokağa koy bir kaba dökde kedi köpek içer ne var bunda :)

Iyi aksamlar hanımlar aksama bi kuru fasulye yapayim demistim ama 1 bardak fasulyeye 5 bardak su (vardır rastgele) koydum sulu oldu ozlesmedi ne yapabilirim internette 1 kepçe fasulyeyi ezip suyuna dökün yazıyor ama denesemmi bilemedim
Azıcık suyunu dök ve soğusun zaten biraz lapalaşır

Bir bardak fasulyeyi akşamdan ıslatın sabah süzüp tencereye soğanı salçayı kavurun üzerine fasulyeyi dökün karıştırın üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip pişirin arada pişip pişmediğini kontrol edersiniz ona göre su eklersiniz zaten baştan çok su koymaya gerek yok

Çok geç kalmiisim ama belki başka bir zaman da ihtiyaciniz olur.

Yemek piştikten sonra fazla suyu dökülürse lezzeti de gidiyor. Yani lezzeti şu anki gibi oluyor daha iyi olmuyor.

Yemeğin suyunu az koyarım genelde, gerekirse kaynar su eklerim az az. nadir de olsa böyle bir durum başıma geldiğinde;
yemeğin sadece suyunu kepçeyle yayvan bir tencereye alır (pilav tenceresi mesela yayvan olduğundan buharlaşma daha çabuk oluyor), en büyük ocakta yüksek ateşte suyunu yeteri kadar buharlaştırıp yemeğin içine geri döküp özleşmesi için kısa bi süre daha kaynatıp ocağı kapatıyorum, gayet başarılı sonuç veriyor.

Fasulyenen cinsinden demekki ben 1 bardak fasulyeye 7 bardak su koyarım gayet özlü olur:KK70: düdükyü de pişiriyorum ama:hamarat:

Yazan oldumu bilmiyorum ama sulu kalan herşeye tek cözümüm nişasta.bi tatlı kasıgı kadar nişastayı azcık suda eritip döküyorum.ohh miss gibi kıvamlı oluyo.tüm sulu yemek cesitleri ve sütlaçda gecerlidir:)

Ya içine domates rendele sırf salçalı su gibi olmasın ya da suyundan al ertesi güne şehriyr çorbası yaparsın(:

5 bardak az ki. :KK64:Ben daha çok koyuyorum kisik ateşte pişiyorum ama normal tencerede yapıyorum. Hatta suyunu iyice cekiyor susuz seviyorum cunku. Iyi bir fasulye ,ev salçası (biber+domates)ve tereyağıyla enfes oluyor. :kk77: neyse, kapagi acip içip ısıyı yükseltince azalması lazım

Back
X