- 9 Mayıs 2019
- 628
- 353
- 23
- 32
- Konu Sahibi yosunyesilii222
-
Evet suyu az koyacağım kesinlikle bide ilkte pişirirken ayarlaması sıkıntı bazen çok pişiriyorum 2. defa pişerken ayrılıyor fasulyeler yumuşuyorSuyunu birden koymasan? Hani dibi tutmayacak kadar olsa yeter. Suyunu çektikçe yeni su ekleyin fasulye iyice pişene kadar. Belki bu şekilde su ayarı yapmak daha kolay olur
şaka demiO kadar ki sinirim bozulmuş
şaka demi
[/QUOTE valla gerçek çıkmıyor bilezik elimden herşeyi yaptım ama çıkmıyor nasıl çıkarabilirim acaba çok rahatsız ediyor beni
Benim fasulyeler rahat 1 buçuk saat kaynıyor toplamda ve anca pişmiş oluyorEvet suyu az koyacağım kesinlikle bide ilkte pişirirken ayarlaması sıkıntı bazen çok pişiriyorum 2. defa pişerken ayrılıyor fasulyeler yumuşuyor
Tamamdır çok o zaman bi 40 45 dk pişiricem ilk önce çok yumuşamadım salçayla pişiririmBenim fasulyeler rahat 1 buçuk saat kaynıyor toplamda ve anca pişmiş oluyorben de bu süreyi yarı yarıya kullanıyorum biraz tek başına biraz salçayla vs.
İlk kaynattiginda biraz diri kalacak. Çatalla ezmeyi dene. Kolay ezilmemesi gerek. Oruçlu değilsen direk tadına bak mesela. Hafif kıtırlı olacak
Teşekkürler güzel bir fikirherkes yazmış ben farklı konuya değineceğim.
Hep aynı marka fasulye alıp aynı dakikalarda pişirin. Ben farklı alıyordum mesela bir fasulyeyi 15..20 dakika haşladım bildiğin pişti. Yemeğini yapsam pişmiş fasulyenin tadı olmayacak diye paketleyip buzluğa koydum onlada soğanlı salatasını yaptım. Yanlışlıkla çok haşlarsanız bu da Aklınızda bulunsun:)
daha dun yaptim herkes paemaklaeini yedi puf noktasi gecedeb islatmak duduklude yapmadim tencerede yaptim etlerini onceden hasladim uzun sure songanla kavurdum sonra fasulyeleri icine attim baharat olarak pul biber tuz suyununu kaynattim birde fasulyyi eti falan bir 15 dakika dalan kavur birbiriyle iyice harmanlansinMerhaba hanımlar
Yemek için kuru fasulye planlıyorum akşama şimdiden suya koydum ama ben daha önce 2 3 defa yaptım yani ne çok iyi oldu ne de yenmicek kadar kötüydü. normal tencereyle yapıyorum düdüklü ile değil. Daha önce yapamayıp sonra şu püf nokta ile yaptım diyen var mı aranızda ?
Biraz püf noktalar verir misiniz? Suyunu sıcak mı koyarsınız mesela ? Yaptığımda hiç koyu kıvamlı olmuyor nedense su su oluyor hani hafif suyu da kıvamlı katı gibi olur ya öyle. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Etsiz yapacağım ama yinede kavururum bende salçayla teşekkürler inşallah benimde güzel olurdaha dun yaptim herkes paemaklaeini yedi puf noktasi gecedeb islatmak duduklude yapmadim tencerede yaptim etlerini onceden hasladim uzun sure songanla kavurdum sonra fasulyeleri icine attim baharat olarak pul biber tuz suyununu kaynattim birde fasulyyi eti falan bir 15 dakika dalan kavur birbiriyle iyice harmanlansin
Etsiz yapacağım ama yinede kavururum bende salçayla teşekkürler inşallah benimde güzel olur
Tabiki öyle ama maksat önceden deneyipte olmayan tarifler yerine yenisini denemek:)Buradan tarif verilmez bence çünkü her fasulyenin başka huyu var bazısı düdüklüde iyi oluyor bazısı düdüklüye asla konmamalı.
Fasulyenin iyisini alın şu an piyasada en iyisi ispir fasulyesi. Düdüklüde yapılmaz bu normal tencerede olur. Olsa da yesek dimiTabiki öyle ama maksat önceden deneyipte olmayan tarifler yerine yenisini denemek:)
Valla yarın inşallah olur da yerizFasulyenin iyisini alın şu an piyasada en iyisi ispir fasulyesi. Düdüklüde yapılmaz bu normal tencerede olur. Olsa da yesek dimi
Benim yumuşamışlar ikiye bile ayrılmış kimisi ama tadınca bir sertlik var yani çiğnerken yumuşacık değilHayatımda İkinci defa fasulye yaptım bugün.Sucuklu...Migros marka ve carrefour marka fasulye varmış evde.Karıştırdım,migros un fasulyesi takır takır kaldı.Neyse ki azdı.
1 saate yakın pişiyor kokusu güzele benziyor ama bilemicem tabi birazda beklicek kenarda iftar için inşallah güzel olur valla şu kuru fasulyeyi de yaptım mı tamamdır :))İstanbul sulemaniyede kuru fasulyeli vardı, içinde bütün bütün yesil biberler harika bir kıvam, internetten tarife bak tatlım yoksa zor iş kuru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?