- 16 Mart 2019
- 5.738
- 14.698
- 248
- Konu Sahibi yosunyesilii222
-
Oda olabilir cnm .. bazen bende exra kaynatıyorum iyi oluyorBen kıvamı için fasulye yi az kaynatıp suyunu döküp salçalı suyuyla kaynatıyorum 20 dakka falan
Öyledir canım ama ben korkuyorum hiç denemediğim içinDüdüklüde kaynatınca iyi oluyor cnm ben oyle yapıyorum
Bende aynen böyle yapıyorum ama yok o kıvam olmuyor tat yok yaniBen bir gun geceden islatiyorum sicak suyla icinde de bir tatli kasigi karbonat atiyorum ertesi gunde suyunu dokmeden tencerede de hasliyorum iyice sonra suyunu dokup iste sogani kavurup dilerseniz sivri biber salca sonra fasulyeleri de ekleyip ustunu gecmicek sekilde suyunu dok ooh al sana kivamli fasulye yemegi
Hmm anladım cnm evet tehlikeli ama illa lazım oluyor ..Öyledir canım ama ben korkuyorum hiç denemediğim için
Nedense bende olmuyor sulu yemekler kıvam olmuyor su gibi bildiğinizCanım ben akşamdan ıslatıyorum.
Ertesi gün önce bir güzel kaynatıyorum neredeyse 45 dk 1 saat.
Sonra o suyu döküyorum yoksa acayip gaz yapıyor.
Sonra kavrulmuş soğan salçaya ekliyorum o fasulyeyi. Suyunu da göz kararı koyuyorum ama az koyuyorum çok sulu sevmem kuru fasulyeyi.
O şekilde de fasulye iyice yumuşayana kadar kaynatıyorum. Tuz, pulbiber bitti.
Düdüklü kullanamıyorum ben korkuyorum.
Ben bide domates rendelendiğini duymuştumBen sana benim yaptığım seklini anlatayım herkes çok beğeniyor açıkcası . Kuru fasulyeyi haşlıyorum biraz sert kalacak şekilde eti de haşlıyorum çok az sonra salca soğan yağ kavuruyorum ama salçası biraz bol olacak biber domates salç karışık . Ardından et ve fasulyelileri ekliyorum sonra defne yaprağı . Ardından baharatlar limon suyu ve sıcak su sonra da pişmeye bırakıyorum kısığa alıp efsane oluyor
Mutlaka canım pratik aslında ama işteHmm anladım cnm evet tehlikeli ama illa lazım oluyor ..
Ilk zamanlar bende suyunu fazla koyardim esim hep sulu yapiyorsun deyip sinir ederdi beni sonra kardesim kzrbonat at hemen piser ve suyu az koy kivamli olur dediginden beri oyle yapiyorum hatta sarimsak ta katiyorum evde ne varsa artikBende aynen böyle yapıyorum ama yok o kıvam olmuyor tat yok yani
Hiç denemedim onu ama bu triple çok beğeniyorlar suyunu da çok koymuyorumBen bide domates rendelendiğini duymuştum
Suyunu ben üstünü geçene kadar koyuyorum biraz daha az koyayım mademIlk zamanlar bende suyunu fazla koyardim esim hep sulu yapiyorsun deyip sinir ederdi beni sonra kardesim kzrbonat at hemen piser ve suyu az koy kivamli olur dediginden beri oyle yapiyorum hatta sarimsak ta katiyorum evde ne varsa artik
Bende suyu az deneyeceğim bu defa teşekkürlerHiç denemedim onu ama bu triple çok beğeniyorlar suyunu da çok koymuyorum
Zamanla alışırsın cnmMutlaka canım pratik aslında ama işte
Bir kere yaptim domates rendeledim hicte guzel olmadi bidahada yapmadim sadece salca yeter dedigim gibi karbonatla hasla suyunu gecmicek sekilde koy biz ailecek severek yiyoruz boyleBen bide domates rendelendiğini duymuştum
İnşallah canım sağolZamanla alışırsın cnm ☺☺
Rİca ederimBende suyu az deneyeceğim bu defa teşekkürler
Karbonatım yok ama aklımda dursun buBir kere yaptim domates rendeledim hicte guzel olmadi bidahada yapmadim sadece salca yeter dedigim gibi karbonatla hasla suyunu gecmicek sekilde koy biz ailecek severek yiyoruz boyle
Suyunu birden koymasan? Hani dibi tutmayacak kadar olsa yeter. Suyunu çektikçe yeni su ekleyin fasulye iyice pişene kadar. Belki bu şekilde su ayarı yapmak daha kolay olurNedense bende olmuyor sulu yemekler kıvam olmuyor su gibi bildiğiniz
Kuru fasulye ? Bilezik ? Kayınbaba ?Kızlar benim bileziklerim var ve kayinbabam yaptırırken dar yaptırmış ve elimden çıkmıyorlar ben çok rahatsız oluyorum çıkarmak için her yolu denedim ama bir türlü çıkmadılar sizce ne yapmalıyım
Kuru fasulye ? Bilezik ? Kayınbaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?