Kuru cilt,buna rağmen sivilcelenme ve tahriş... Önerilerinize ihtiyacım var lütfen...

canım ayın 3ünde başlamıştım bugün 17.günüm cuma günü bitiyor yanlış hesaplamadıysam ,sonra 2-3 günde bir yine maydanoz kürü yapıcam ve günlük bir bardak akşam yemeğinden 2 saat sonra lavanta çayı içiyoruz tamam mı....:KK1:

cnm aradakı 5 gun ıcın mı dıyosun yoksa 5 gun bıttıkten sonra mı dıyosun maydonoz suyunu
bu arada lavant acayı derken aktarlarda vardır dımı ben hazır almak ıstemıyorum da
bırde yaprak seklınde mı oluyo bu lavanta

kızlar bende bugün başlamayı düşünüyorum maydonoz kürüne cildinize hangi konularda iyi geldi anlatabilrmsnz tavsiye ediyomusunuz

bende de sıvılceler cıkıyo bı kac yerımde yanı hıc cıkmayan yerımde bıle cıktı annem mıkrop atıyosun dıyo bende ona ıstınaden devam edıyorum cnm
bunun dısında bı etkısı yok bakalım devam edelım gorelım

ben cildimdeki izler için kullanıyorum cnm inş faydası olur peki bu lavanta kürünü nasıl yapcaksınız

shekernil: lavanta kürü sitede de var zaten cilde faydalı lekeleri açıcı bi içecek maydanoz kürüm bitiyor ondan beş gün sonra günlük bi bardak içmeyi düşünüyorum

mervemerve :Maydanoz bittikten sonra 5 gün ara verip sora lavanta ya başlıyıcam ben günde akşam yemeğinden 2 saat sonra bir bardak.hazırlanışı sitede de var zaten.AKtarlarda var zaten iri yapraklı dğil taneli diğer adı karabaş otu netten de yaz faydalarını gör,bi çok kişi tavsiye ediyor.Özellikle İbrahim Saraçoğlunun katıldığı bi programda sivilcesinden şikayetçi olan bi kıza tavsiye ettiği ilk şey buydu.

shekernil: lavanta kürü sitede de var zaten cilde faydalı lekeleri açıcı bi içecek maydanoz kürüm bitiyor ondan beş gün sonra günlük bi bardak içmeyi düşünüyorum

mervemerve :Maydanoz bittikten sonra 5 gün ara verip sora lavanta ya başlıyıcam ben günde akşam yemeğinden 2 saat sonra bir bardak.hazırlanışı sitede de var zaten.AKtarlarda var zaten iri yapraklı dğil taneli diğer adı karabaş otu netten de yaz faydalarını gör,bi çok kişi tavsiye ediyor.Özellikle İbrahim Saraçoğlunun katıldığı bi programda sivilcesinden şikayetçi olan bi kıza tavsiye ettiği ilk şey buydu.

bugun son gunumuüüüüüüüüüüüüüüz :KK52::KK52::KK52:
5 gun aradan sonra bakalım lavanta cayı nasıl annem ter kokusunu cok guzel gıderırı dıyo lavanta cayı ıcın hanerın olasun cnm :KK34:
cnm bu arada bkatım netten bı kayatılcak dıyo bırınde de demlencık nasıl ıcıcez ben anlamadım :KK53:
bu arada yıne aynı sayfada bak dıyokı :
2 yemek kasıgı maydonoz bı tane ımon bır bardak suyu blendırdan gecırıp elde edılen yesıl sıvıyı 15 gun ıc 5 gun ara ver yıne 15 gun ıc dıyo
bu nesımdı :KK53::KK53:
bunu ahmet marankı demıs bızım yaptıgımız kurude ıbrahım saracoglu ıkısıde muhakkak dogrudur ama kafa karıstırıcı degılmı ?
cnm bu arada bısey sorucam :

sendemıssın ya ben gunde bı bardakta maydonoz kurune devam etcem dıye ole hanı ust uste bı yan etkısı olurmu kı herseyın fazlası zarar mısalı hanı :KK14:
yok dıyosan bende yapıcam cunku cıldım yaglı cılt oldu resmen yanagım putur putur du zaten dah da bı arttı :KK14::KK14::KK14:
bu arada lavanta da 21 gun ıcılcek dımı ??

cok mu sordum ne :KK52: sımdıden cok cok sagol cnm tek umudum bır Allah bır sen :KK52::KK52::KK52::KK52:

Son düzenleme:
aynen benimde sivilcelerimde değişme yok gene çıkıyo bıraksammı napsam bilemedim kızlar :KK43:

aynen benimde sivilcelerimde değişme yok gene çıkıyo bıraksammı napsam bilemedim kızlar :KK43:

sız bıldıgım kadarıyla yenı basladınız ama bırakmayın bence bıtkıcayı sonucta ılllakı faydası vardır bugun bende bırazdan lavanta cayına baslıyorum gelısmelrıyazarım

lavanta cayında 3. gunum bıraz alısıyım caya kokusu agır gıbı gelyıo ıcınce ama tadı guzel ben sevdım fena degıl de kokusu bayıyo bazen ıste dedıgım gıbı bıraz zaman gecsın bı hafta olsun bend emaydonoz ıcmeye devam edıcem yıen bu da ılave olucak

canımm benim bayadır giremiyorum nete maydanoz benimde bitti ama lavantaya başlayamadım henüz
demlenecek olanı yap sen ve içmeye devam et
ben şu an hormon tedavisi için yasmin kullanıyordum bitti dün
doktora gidicem tekrar başlama gereğpi duymazsak senin yazdığın diğer ahmet maranki tarifi ve lavanta çayı ile devam edicem
bu arada kür uygularkan yüzde sivilce falan çıkarsa endişe etmeyin
bende hiç olmadığı kadar sivilce alerji falan oldu rivayete göre içerdeki pisliğin bi şekilde dışarı atılma şekliymiş
:26:

çok giremiyorum nete,ama sizede bir önerim var kozmetik ürünler ile cildinizi yormayın buna nemlendirici de dahil.beslenmenize dikkat edin su için bol bol,çok su içemiyorum diyorsanız vücunudunuz su ihtiyacını karşılayan besinler var salata brokoli gibi onlardan tüketin ... her kremi,her maskeyi yüzünüze uygulamayın...Vücudumuz yaşadıklarımızın tepkilerini veriyor zaman zaman bende olduğu gibi...Ben araştırdıkça dert ettim kendime oysaki bütün işin doğal haline bırakmak olduğunu öğrendim...
Leke olmaması için güneşte fazla kalmayın kalırsanızda öyle abartılı koruyuculara gerek yok cilt tipinize uygun olanı seçin kullanın
kılcal damarların genişlememesi belirginleşmemesi için çok sıcak sudan kaçının,güneşe maruz kalmayın asla ve asla kese yapmayın yüzünüze
cilt temizlemek için en güzel tonik saf gül suyu,ayrıca Efendimiz(s.a.v)sünneti...faydaları çok
illa bi maske yapacaksınız kil maskesi en uygunu
kuru cilt ise kayısı yağı ile yağlı cilt ise gül suyu ile hazırlayın haftada 1 veya iki sürün yüzünüze
yüzde çalışmayan kaslar var gün içinde bi kaç kez hafif baskılarla yüzünüze masaj yapın ki çalışmayan kaslar çalışsın,kırışıklığı önle kan dolaşımı hızlandırır
ayrıca özellikle sabah uyanrken yüzünüzü soğuk su ile yıkayın kan dolaşımı hızlandırıp cilde canlılık verir
bunlar benim deneyimlerim ....
çok araştırdım çok deneme yaptım zaman zaman belkide çok fazla yanıldım...SOn iki aydır hiç uğraşmadığım kadar uğraştım yüzümle ve mahfettim...Herkese iyi gelen size gelmeyebilir...Her söylenilene inanmayın...İnsan kendi kendinin doktorudur...27 yaşındayım ve bugüne kadar cildime zaman zaman nemlendirici dışında bişey sürmüş değilim ayrıca makyajda yapmam,yaşımıda gösteriyorum....:KK9: Bu yazdıklarımın hepsi doğal hepsi bedava ....:KK1:

uzun oldu ama yazmak istedim....Nete sürekli giremiyorum canlarımmm

sağlıklı günler diliyorum

canımm benim bayadır giremiyorum nete maydanoz benimde bitti ama lavantaya başlayamadım henüz
demlenecek olanı yap sen ve içmeye devam et
ben şu an hormon tedavisi için yasmin kullanıyordum bitti dün
doktora gidicem tekrar başlama gereğpi duymazsak senin yazdığın diğer ahmet maranki tarifi ve lavanta çayı ile devam edicem
bu arada kür uygularkan yüzde sivilce falan çıkarsa endişe etmeyin
bende hiç olmadığı kadar sivilce alerji falan oldu rivayete göre içerdeki pisliğin bi şekilde dışarı atılma şekliymiş
:26:

çok giremiyorum nete,ama sizede bir önerim var kozmetik ürünler ile cildinizi yormayın buna nemlendirici de dahil.beslenmenize dikkat edin su için bol bol,çok su içemiyorum diyorsanız vücunudunuz su ihtiyacını karşılayan besinler var salata brokoli gibi onlardan tüketin ... her kremi,her maskeyi yüzünüze uygulamayın...Vücudumuz yaşadıklarımızın tepkilerini veriyor zaman zaman bende olduğu gibi...Ben araştırdıkça dert ettim kendime oysaki bütün işin doğal haline bırakmak olduğunu öğrendim...
Leke olmaması için güneşte fazla kalmayın kalırsanızda öyle abartılı koruyuculara gerek yok cilt tipinize uygun olanı seçin kullanın
kılcal damarların genişlememesi belirginleşmemesi için çok sıcak sudan kaçının,güneşe maruz kalmayın asla ve asla kese yapmayın yüzünüze
cilt temizlemek için en güzel tonik saf gül suyu,ayrıca Efendimiz(s.a.v)sünneti...faydaları çok
illa bi maske yapacaksınız kil maskesi en uygunu
kuru cilt ise kayısı yağı ile yağlı cilt ise gül suyu ile hazırlayın haftada 1 veya iki sürün yüzünüze
yüzde çalışmayan kaslar var gün içinde bi kaç kez hafif baskılarla yüzünüze masaj yapın ki çalışmayan kaslar çalışsın,kırışıklığı önle kan dolaşımı hızlandırır
ayrıca özellikle sabah uyanrken yüzünüzü soğuk su ile yıkayın kan dolaşımı hızlandırıp cilde canlılık verir
bunlar benim deneyimlerim ....
çok araştırdım çok deneme yaptım zaman zaman belkide çok fazla yanıldım...SOn iki aydır hiç uğraşmadığım kadar uğraştım yüzümle ve mahfettim...Herkese iyi gelen size gelmeyebilir...Her söylenilene inanmayın...İnsan kendi kendinin doktorudur...27 yaşındayım ve bugüne kadar cildime zaman zaman nemlendirici dışında bişey sürmüş değilim ayrıca makyajda yapmam,yaşımıda gösteriyorum....:KK9: Bu yazdıklarımın hepsi doğal hepsi bedava ....:KK1:

uzun oldu ama yazmak istedim....Nete sürekli giremiyorum canlarımmm

sağlıklı günler diliyorum

bılgıerın ıcın cok sagol cnm vala sende de aynı sıvılcelerın cıkması moralımı duzelttı cıdden :KK17::KK52:
lavantaya devam edıorum cnm
umarım sende baslarsın ben de hormaon tedavısı ıcın hayıt cayı ıcıyorum (bu ara bıttıgı ıcın ıcemıyorum ) oneırırm sana da
lavanta cayını begendım bu arada :KK34:
cnm ya bu maydonoz cayına da baslasamı kı ne dersın ?? acıkcası yıne sıvılcelerım cıksın ıstemıyorum ama nereye kadar cıkcak bu sıvılcelr her ıcıtıgımde cıkcaksa ohooooooo :KK5::KK5::KK5::KK5::KK43::KK43::KK43::KK43:
bu arada yazdıklarında cok haklısın bende karma cıltlyım ıkıgundur kayısı yagı suruyodum surmıcem artık cnm cok sagol
uzmanlar da soluyo bol bol temızlık dıyolar yuzunuzu elınızı temız tutu dıye
san abısey sormak ıstemıyorum cnm ya ben bu ara sabun almak ısıtoyurm yuzumıcın ben nemlendırıcı surmek ıstemıyorum yuzume terleme yapıyo bende sevmıyorum kalıp gıbı oluyo sankı bende rahatsız oluyorum fondoten falan da suremem hıc zaten her neyse bende dıyorumkı karma cıltlere pırınc sabunu kayısı sabunu ıyı gelıyomus alsammıkı dıyorum
ama dun netten arastırıdıgımda da bırı sıyah noktalrın habercısıdır sabunlar demıs arada kaldım anlıcan cnm sen nersın dogal sonucta sabunlarda ben aslında bebek sampuanıyla yıkıyorum yuzumu ama sabunu da sıyah noktlar ıcın sıvılce ıcın alım dıyorum cunku hc bı maske yapmıyorum artık cıldıyeye gıdene kadar sadece bu cayımızı ıcıyorum o
konu dısına cıktım kusura bakmayın ama arada kaldım belkı bılgınız vardır dıye sorum dedım cnm :KK16::KK16::KK16::KK54::KK54::KK17:

yüzümde baya sivilce çıkarttı ama genede bi kaç öğün atlamam olsada devam ettim maydonoz kürüne çok az günüm kaldı :) şu an yüzümde baya düzelme oldu haffif çukurlar kapanıyor gibi belki kullandığım kremlerde işe yaramış olabilir izlerde yavaş yavaş yok olcak inş bu şekilde devam eder lavantada sivilce çıkartıyomu peki çünkü artık görmeye dayanamıyorum sivilce bir haftadır makyaj yapmayıda bıraktım. bu arada sabun cildi daha çok kurutur aslında siyah noktalar için peeling öneriyolar hoş benimde var siyah noktalar özellikle burnumda sıkmanında hiç faydası yok yani ama bi eczacıdan okyanus sabununun cilt temizliği için iyi oldğunu duymuştum onu deneyebilirsiniz.

yüzümde baya sivilce çıkarttı ama genede bi kaç öğün atlamam olsada devam ettim maydonoz kürüne çok az günüm kaldı :) şu an yüzümde baya düzelme oldu haffif çukurlar kapanıyor gibi belki kullandığım kremlerde işe yaramış olabilir izlerde yavaş yavaş yok olcak inş bu şekilde devam eder lavantada sivilce çıkartıyomu peki çünkü artık görmeye dayanamıyorum sivilce bir haftadır makyaj yapmayıda bıraktım. bu arada sabun cildi daha çok kurutur aslında siyah noktalar için peeling öneriyolar hoş benimde var siyah noktalar özellikle burnumda sıkmanında hiç faydası yok yani ama bi eczacıdan okyanus sabununun cilt temizliği için iyi oldğunu duymuştum onu deneyebilirsiniz.

cnm onerınıcın sagol ama sanırım sabundan da vazgectım :KK34:
lavanta maydonoz cayı gıbı degıl cnm ya cok cıkartmıyo ama benım bak maydonoz cayı cınde yanagımı saclarımın bıttgıı yerde acayıp cıkıyodu yaglar putur puturdu zaten ıyıce artmıstı bırde alnım tabıkı bıtmek bılmıyodu ah sorma o goruntu yokmı bende cektım vala ama sabret :KK34:
lavanta cayını ıcelı de hep alnımın yukarı kısmında kakullerımın oldugu yerde cıkıyo hep
anlamıyorum neden ama yanagımda hıc cıkmadı cenemde cıkmadı alnmda da yok ızlerım var onlara sınır oluyorum ıste

bu arada ben dun maydonz saplarını ayrı bı kutuya koydum her gun ıcıcem
bugunden basladım ıcıyrum sımdı hatta cnm ama gunluk bı bardak ıcıcem maydonoz sapları bı cay kasıgından az bal bırde lımon damlattım ıkı uc kere ıcıyorum bakalım

ya bısey daha sorucam hayıt tohumucayım var benım onu ıcıyodum her gun ama bıttı almaya usenmıstım vızelerım oldugu ıcın bugun bıttı sınavlarımda dıyorum kı tekrardan baslasam da hayıta hem hayıt hem lavanta hem maydonz sapı cayımı ıcsem bı gunde bı yan etkısı olurmu kı ??? :26::26::26::26:

canım benim sırası ile var ise bilgim dahilinde cevap vereyim...
sabun kullanma derim yüzüne,iyi bir tonik veya gül suyu ile her akşam temizle yüzünü ardına çok az nemlendirici sür haftada bir veya iki kil maskesi kullan bitmiyor ama azalıyor denedim...

hayıt maydanoz lavanta... hayıt tohumu kullanmadım hiç ama sanırım oströjen hormonu yükseltip adet görmeyi sağlıyor,maydanozunda öströjen hormonu yükseltici olduğu söyleniyor ki çoğu zaman adet görmek için kaynatıp içmişliğim ve faydasını görmüşlüğüm vardır,lavanta çayı ise karaciğer temizliği içindir... beraber kullanımının zararı veya yararı varmıdır bilmiyorum ama maydanoza ara ver 21 günlük kür bitti zaman zaman 2 günde bir lavanta çayı iç yada bi süre ara ver ..hayıt tohumunu hiç denemedim adet söktürücü özelliği olduğu dışında başka bi bilgim yok... ufak tefek sivilceye de çok takılmayın.Geçiyor.Cildinizi iyi temizleyin,temizlik konusunda dikkatli olun bence çok fazlda gerekli bişey yok....
Ama maydanozu bırak bi süre bi kaç ay sora tekrarla yılda 2-3 yeter bence 21 günlük kür şeklinde bende öyle yapıcam.Lavanta çayını da 2-3 günde bir iç...Herşeyin fazlası zarar canım... Netten de araştırırsan daha detaylı bilgi alabilirsin ...sağlıklı günler diliyorum

Maydanoz kürün bitsin,artık içme maydanoz suyunu.İhtiyaç duyarsan zaman zaman yine yap iç.Senede 2-3 kez tekrarlayacağım ben maydanoz kürünü.Çıkan bi iki sivilceye de takılmayın zamanla geçiyor... okyanus sabunu duymadım hiç ama sabun kullanma derim . iyi temizle ve güzel bir tonik ve gül suyu ile sil... kil maskesi güzel ,bulabilirsen doğal beyaz kil ile içeriğine 1 çay kaşığı kayısı yağı cildin yağlı ise elma sirkesi kuru ise gül suyu ile karıştır yüzüne maske yap çok iyi geliyor...sağlıklı günler

bu arada yüzünü dalin şampuan ile yıkıyormuşsun,doğrudur parlaklık ve nemlilik veriyor ama sonuçta saç için hazırlanmış bi ürün kıl köklerini harekete geçirebilir kullanma derim...

cnm onerınıcın sagol ama sanırım sabundan da vazgectım :KK34:
lavanta maydonoz cayı gıbı degıl cnm ya cok cıkartmıyo ama benım bak maydonoz cayı cınde yanagımı saclarımın bıttgıı yerde acayıp cıkıyodu yaglar putur puturdu zaten ıyıce artmıstı bırde alnım tabıkı bıtmek bılmıyodu ah sorma o goruntu yokmı bende cektım vala ama sabret :KK34:
lavanta cayını ıcelı de hep alnımın yukarı kısmında kakullerımın oldugu yerde cıkıyo hep
anlamıyorum neden ama yanagımda hıc cıkmadı cenemde cıkmadı alnmda da yok ızlerım var onlara sınır oluyorum ıste

bu arada ben dun maydonz saplarını ayrı bı kutuya koydum her gun ıcıcem
bugunden basladım ıcıyrum sımdı hatta cnm ama gunluk bı bardak ıcıcem maydonoz sapları bı cay kasıgından az bal bırde lımon damlattım ıkı uc kere ıcıyorum bakalım

ya bısey daha sorucam hayıt tohumucayım var benım onu ıcıyodum her gun ama bıttı almaya usenmıstım vızelerım oldugu ıcın bugun bıttı sınavlarımda dıyorum kı tekrardan baslasam da hayıta hem hayıt hem lavanta hem maydonz sapı cayımı ıcsem bı gunde bı yan etkısı olurmu kı ??? :26::26::26::26:

bende aynen hayıt çayı kullanıyorum tatlım adet düzensizliğine iyi geliyo göğüste büyütüyo diyolar ama bende öle çok bi değişiklik yok. hayıta maydonozla aynı zamanda başladım arada bi kaç öğün kürü içmediğim zamanlr oldu sizce olumsuz etki yaparmı kızlar 2 gün fazladan içicem şimdi kürü. izlerime iyi gelmiş gibiydi şimdi gene çıkmaya başladı anlayamadım kızlar moralim bozuluyo :KK43: doktorun verdiği kremlerde cildi çok soyuyo kullanmaktan korkuyorum artık. bide 5 günlük aradan sonra kaç her akşam mı nasıl içiyosunuz lavantayı

bu arada aktarda argan yağının kremini gördüm izler için iyi geliyomuş 30 tlydi hiç kullananınız varmı kızlar

bende aynen hayıt çayı kullanıyorum tatlım adet düzensizliğine iyi geliyo göğüste büyütüyo diyolar ama bende öle çok bi değişiklik yok. hayıta maydonozla aynı zamanda başladım arada bi kaç öğün kürü içmediğim zamanlr oldu sizce olumsuz etki yaparmı kızlar 2 gün fazladan içicem şimdi kürü. izlerime iyi gelmiş gibiydi şimdi gene çıkmaya başladı anlayamadım kızlar moralim bozuluyo :KK43: doktorun verdiği kremlerde cildi çok soyuyo kullanmaktan korkuyorum artık. bide 5 günlük aradan sonra kaç her akşam mı nasıl içiyosunuz lavantayı

cnm hayıtı ıcme bence ben bıraktım sımdılık kur bıtenen kadar en azından
sen yıne 2 gun fazladan ıc bısey olmaz bence bende bı gun kacırdıgım oluyodu bı gun fazladan ıcıyodum
cnm sana sole solıyım ızlerın kendılıgınden gecıyodu bence maydonz cayının ız gecırme gıbı bı ozellıgıoldugunu hıc gormedım okumadım hanı kendılıgınden yara kabuk baglar sonra gıt gıte ızı de gecerya senınkı oyleydı bence asıl ızlere ıyı gelen lavanta dıye bılıyorum oyle okudugumu hatırlıyorum cunku
ama cıldını en ıyı bılen sensın tabı sen kararını ver yıne de
moralıı bozma canım ya aynı durumdayız ınan benım alnımda saclarım bıttgıı yerde yın ecıktı vala sıvılce bı de ben bu cayları ıctıkten sonra oyle normal bı sıvılce de cıkmıyo kı agrılı acılı cıkıyo benım isyeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnn dıyesım var halıl gıbı yahuuuuuuuuuu :KK52::KK52::KK52::KK52:
ha bu arada lavantayı sole ıcıyorum ayrıntılı yazayım cnm :
bı bardak suyukaynatıyorum kaynadıktan sonra bı tatalı kasıgı lavanta atıyorum bardaga sonra 5 10 dk demlemeye bırakıyorum demlendıya suzuyorum ve ıcıyorum
yalnız bunun puf noktası aksam yemegınden 2 saat sonra ıcmelıymıssın
ben de saymadım kac gun oldu bakım bı guzellık takvımıme :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

X