• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtlanan bakliyatlar ve delirme aşaması resimli

galiba evde sikinti var canim cunku bu evde rutubet sorunuda var alakali olabilir
Tabiki rutubetle alakalı KV mutfağıda çok buhar yapar benim mutfak olmaz,canım ya az alıcaksın yada kurubakliyatların içine koruyan bişey koy arkadaşlar tuz demiş dene bence,bilirsin yünede güve gelir naftalin koyarlar kokusuna gelmesin diye olmadı bi aktara sor bi çaresi vardır elbet.

Bence döşemeyi söktürmeniz Lazım aynısı teyzemin evinde de oldu ilaçlama şirketinden bile geldiler ama çözüm olmadı sonra başka biri döşemeyi sökün Demiş döşemeyi söktüler altından neler çıkmadı ki yuva yapmışlar baya çabukta üredikleri için hemen çoğalıyorlar bir güzel temizlenip döşeme yenilendi Kurtuldular

Bendede cikmisti bir guzel her tarafi naftalinledim kurtuldum , illaki guve bakliyatlarda olacak degil , yorgan yastik ne varsa onlarida kontrol eedin ve kullanmadiklarnizi matik yada naftalinleyip oyle hurca koyun
evet ete[
ahhh canım yaaa çok geçmiş olsun. ilk evlendiğim sene benimde öyle olmutu. gördüklerimi ayıklayıp poşetleriyle atmıştım ama nafile geçmedi. kurtçuklar tavanlarda her yerde geziyordu. bende komple dolapta açılmış açılmamış ne var ne yok atmıştım. çamaşır suyu ile bikaç kez silmiştim. dolabı iyice havalandırdım. ondan sonrada aldığım her şeyi cam kavanozlara koyup öyle dolaba yerleştirdim. çok şükür bi daha olmadı. evinde fındık, kuruyemiş, açık un, kuru incir, falan da varsa onlarda bile olur. birde her kavanoza defne yaprağı koy bi tane. kiler dolabınada koy. benim annemde plastik dolap kullanıyor ama hiç olmadı onda. dolabının yerini değiştir. rutubetli yerde kalmasın. sen o dolapta ne var ne yok komple at bence.
çok saol canım nedense her yenı evlının basına gelmıs ne ilginç:) bnde evlendıgımden beri cekıyorum esımle dolabı attık yarın yenı bır sebzelık bakacagız

Bizim kaldigimiz şehrin havası cok nemli olduğu için bizim evdede hersey (kuru ne varsa, hatta lokumun icindeki findik fistik bile) hemen bir hafta olmadan kurtlaniyor. Cam kavanoz bile işe yaramiyor. Bizde kullanmadigimiz her şeyi tek kullanimlik paketliyoruz ve derin dondurucuya atiyoruz. Kullanacagimizda da tek tek çıkarıp kullaniyoruz. Allah yardımcın olsun, çok sinir bozucu oluyor.

bakliyatları ilkbahardan sonbahara kadar cam kavanozlarda buzdolabında saklayın
hem üremezler hem de cam sağlıklıdır

cam kavanozlar alın. kavanozun içine önce buzdolabı poşetini yerleştirin. onun içine bakliyatı boşaltın ağzını kapatın.sonrada kavanozun kapağını kapatın..

Canım bakliyatlara tuz at bi fişte sarımsak at içine benim evde de cok var bu şekilde kurtarıyorum.patlıcan kurusu varsa onuda tuzlayıp bez torba yap serin yete as.pirince sadece tuz ekkesrnde olur.ama sarımsak bütün bakliyatlara koy

sıcak havalarda herkesin başına gelebilecek bir durum. Benim de bir kere geldi. bakliyatlarımı Buzdolabında saklayınca sorunu çözmüş oldum. Başkada çaresi yoktur sanırım..

Valla onlardan kurtulmak çok zor. Olduğu gibi hepsini atacaksınız. Ben 2 yıldır Az az alıp buzdolabında saklıyorum.

Bende plastik kiler kullanıyorum ama şimdiye kadar hiçbir bakliyat güvelenmedi. Bence bu kilerle alakalı değildir.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi cam kavonoza koymak belki çare olur.
Allah yardımcın olsun çok kötü ya, iyi korkmadan eline almışsın

valla bende ata ata bir hal oldum.... yazık günah yaaa... bir daha buzdolabında saklamalık alıcam azcık azcık....

Bende plastik kiler kullanıyorum ama şimdiye kadar hiçbir bakliyat güvelenmedi. Bence bu kilerle alakalı değildir.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi cam kavonoza koymak belki çare olur.
Allah yardımcın olsun çok kötü ya, iyi korkmadan eline almışsın

cam kavanoza da giriyor o pislikler...

Canım bakliyatlara tuz at bi fişte sarımsak at içine benim evde de cok var bu şekilde kurtarıyorum.patlıcan kurusu varsa onuda tuzlayıp bez torba yap serin yete as.pirince sadece tuz ekkesrnde olur.ama sarımsak bütün bakliyatlara koy

bunu denicem bende inşallah işe yarar....

[QUOTE="btlbetul, post: 42827542, member: 14706 cam kavanoza da giriyor o pislikler...[/QUOTE]
Bilemiyorum ki doğrudur yani o zaman en güzeli azar azar alıp, buz dolabında saklamak olacaktır

bütün yiyecekleri kapalı kutuları bile tek tek kontrol et muhtemelen gözden kaçırdığın bi yiyeceğin içinde çoğalmıştır. genellikle un da oluyor bu böcek

ev istediği kadar kuru olsun sıcakta kurttlanma olabiliyor. bence tek çare buz dolabı. benim evde kuruluktan uyayamıyorum. buhar makinesi ancak işe yarıyor. ama bende galeta kurtlandı. ilginç şekilde çekmecedeydi mutfakta.

Ben kavanozdan saklıyordum çekmece de kavanozlarimda ama aynı dert bende de var care bulan :((

cam kaplara koyup içine kalın tuz atın
kilerinize de tablet naftalin koyun

Back
X