• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtlanan bakliyatlar ve delirme aşaması resimli

KESİNLİKLE BUZ DOLABI VEYA SIK SIK HAVALANDIRMAK LAZIM KOYDUGUNUZ YERI. BEN BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDIYORUM VE TUKETEBILECEGIM KADAR ALIYORUM.

nolur yardım edin delireceğim artık kızlar... yaklaşık 1 senedir evimde güveler var ve gitmiyor ne yaptıysak ilaçlama vb. her ay bir dolu bakliyat atıyorum kurtlanmış güvelenmiş içim acıyor artık nohutlar,mercimekler,kilo kilo prinçler aldıktan 1 hafta içersinde kurtlanıyorlar plastik kilerim var orada saklıyorum bakliyatlarımı ama kaç defa kileri boşaltıp çamaşır suyu ile dezenfekte ettim yok yinede gitmıyor az once ağladım sinirimden bu kaçıncı? zaten evin içinde de ucuyor kelebek desen değil kahverengi bişi önceden kelebek sanıp öldürmuyorduk ama değil allahın cezaları delirttiler benı karınca bile öldüremem ama artık bunları gördüğüm yerde öldürüyorum dayanamıyorum bana ne önerirsiniz kızlar ne tarz kiler almalıyım ahşap mı alsam atıcam plastik kilerimi içindekilerle...inanaın aylık bütçemiz nerdeyse bakliyata gider oldu yazık bu kadar bereketsizlik olmaz.... yardımlarınıza ihtiyacım var?
Mrb cnm. Bence bez torbalara koy aradada tepsiye dok havalandır eski usul ama bir prob yasamadim ben. Cok uzuldum su resimlere .ins arinir.... bide buzdolabinda yer varsa ordada saklayabilirsin nemli bi yerde yasiyosan eger. Ark oyle yapıyormuş.

Cnm öncelikle kilerini bosalt bi guzel boyat
Sonra tum bakliyat kutularini at
Sonra sifirdan bakliyat aldiginda 1 er avuc icine salamuralik kalin tuz koy bunu annem yapardi bilmiyorum ne kadar dogruda ama yap bisey kaybetmessin
Yani o bakliyat koydugun yar bir kac gun bos kalsin ki takip et yuvasi falan varsa imha edin insallah kurtulursun en igrendigim sey benim de kislik patatesime olmustu attim kurtuldum patatesi yani eve dagilmamisti
Evinde nem varsa ondanda olur bakliyat koydugun kaplarin nemli olmamasina ozen goster bide

Iyi günler arkadaşım merak ettim kurtulabildiniz mi kurtlardan. Kurtulduysaniz nasıl yaptınız aynı problemi yaşıyorum ben de:KK43::KK12:

Benim de kuru kırmızı biberlerim kelebeklenmiş. Başlangıçta dışarıdan gelen kelebekler mutfakta dolaşıyor sanmıştım dolabın altında kurt görene kadar. Ben farkedene kadar çoğalmış tabi hemen attım. Birkaç güne geçer diye beklerken her gün 4-5 tane kelebek öldürüyorum. Bütün bakliyat baharat ne varsa elden geçti çoğu temiz olmasına rağmen atıldı kalanlar buzdolabına yerleştirildi. Bütün dolapları tabak tencere ne varsa boşaltıp yıkayıp yerleştirmeyi planlıyorum. İlaçlama yapmadan tükenmez mi bunlar. Daha önce başına gelen baya kişi var anladığım kadarıyla. 2 hafta oldu bakalım mücadeleye devam. Raid güvesavar naftalin lavanta hepsini aldım. Bu arada kurt falan görmedim hiç, sadece uçan kelebekler. Onu da nasıl yok ederim bilmiyorum son çare ilaç tabi. Tavsiyeniz varsa yapmaya hazırım :)

Merhabalar benim de bakliyatlarımın hepsi guvelendi buzdolabında cam kavanozla saklamayı düşünüyorum. İçine yine de tuz atmak ya da defne yaprağı koymak şart mı acaba?

Back
X