• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtlanan bakliyatlar ve delirme aşaması resimli

Plastik ve naylonlardan kurtulun önce. Aldığınız yeri ve markayı değiştirin. Marketlerin kötü saklama koşulları yüzündende oluşuyor eve gelince ürüyorlar. Asla plastiklerde plastik ortamda saklamayın. Cam kavanozlar alın ve gün ışığı almayan bi yerde muhafaza edin. Yani mutfak dolabınızın bi kısmını o kavonozlara ayırın. Dursunlar o kapaklı yerde. Çok almayın.
Ve evinizde nem var bence? Olabilir mi bu? Yaşadığınız şehir sıcak mı çok? Bitmesi için çözüm ne bilmiyorumm.
Kavonozların içine koyuncada iri tuz atın 2 yemek kaşığı içlerine. Evin çeşitli yerlerine dedne yaprağı koyun.

o ucusan seyler guve..
bakliyatlarinizi cam kavanozlara bosaltin,carefour`dan almistim ben 5 kiloluk kocaman cam bidonlar..

ahhh canım yaaa çok geçmiş olsun. ilk evlendiğim sene benimde öyle olmutu. gördüklerimi ayıklayıp poşetleriyle atmıştım ama nafile geçmedi. kurtçuklar tavanlarda her yerde geziyordu. bende komple dolapta açılmış açılmamış ne var ne yok atmıştım. çamaşır suyu ile bikaç kez silmiştim. dolabı iyice havalandırdım. ondan sonrada aldığım her şeyi cam kavanozlara koyup öyle dolaba yerleştirdim. çok şükür bi daha olmadı. evinde fındık, kuruyemiş, açık un, kuru incir, falan da varsa onlarda bile olur. birde her kavanoza defne yaprağı koy bi tane. kiler dolabınada koy. benim annemde plastik dolap kullanıyor ama hiç olmadı onda. dolabının yerini değiştir. rutubetli yerde kalmasın. sen o dolapta ne var ne yok komple at bence.

Plastik kilerdendir tuzla bakliyatlar cam kavanoza koy sıcaksa oralar olur.az az al bakliyatı bide..

Pirinci falan buzdolabina koy canim plastik kaplar kullanma kesinlikle cam kullan.Bizim burada belediye ucretsiz ilacliyor evleri sende arastir varsa sizin bulundugunuz yerde basvur ilaclasinlar evi bence

Nemli bir yerde yaşıyorsanız olur, buzdolabına koyun herseyinizi ben makarna dahil herşeyi buzdolabına koyuyorum, doğu karadenizde yaşıyorum ve ilk geldihimde makarnayi suya atınca kurtla karşılaşmıştım... O gün bugün herşey buzdolabında

Nem olan yerde güve olur muhtemelen evinizde rutubetli bir yer var kaynağı orası. Bakliyatlarınız için defne yaprağını kesinlikle tavsiye ediyorum cam kavanoz kullanın ve Bakliyatların üzerine bir kaç tane koyup kapağını sıkıca kapatın Bakliyatlarınız asla bozulmaz.Ben antalya da yaşarken orada çok fazla nem vardı güvelenme olmasın diye önlem alırdım eğer rutubetli bir odanız var ise sürekli havalandırılması gerek buda önemli.

bende geçen hafta kurtuldum bunlardan. bakliyatlar kurtlanmamis saklama kaplari ve kavanozlarin kapakları kurtlanmis. anlamadim neden. yikayip boş koyduklarimin bile kapaklarinin icine yuva yapmislar. hepsini yikadim, duruladim gecti sukur.

birde mama sandalyesinin kullanmadigim parcasi vardı buzdolabinin ustunde onun icine bile yuva yapmislar. o tarz yerlere bir bak.

Ayy sen aldin sandim aciklamayi okuyunca tuylerim yatisti valla allah yardim etsin en korktugum sey evi bocek falan basmasi bi kackere basima geldi bu arada bndede o kelebklerden var cok sicaklarda kurtlandi bakliyatlarim attim hepsini cam kavanozda oldugu halde kurtlaniyo bundan sinra ihtiyacim oldugunda almaya karar verdim bu arada bayagi kurtlu durdu farktmedin heralde oyuzden bukadar buyumus ve yuva yapmis sanirim cidden allahim yardim etsin

Aynı yerden aynı marka mı alıyorsun Canım bakliyatı. Hepsini at tekrar temizle. Tüm mutfağı ama. Sonra herşeyin yarım kiloluğunu al cam kavanoza koy başka bi dolapta sakla. Tekrar olacak mı bak bakalım

ben yazın un, bakliyat çok az alıyorum. zaten sebze bol olduğu için un pirinç mercimek 1 er paket alıyorum ve asla dışarıda tutmuyorum. direkt buz dolabında tutuyorum. çünkü sıcakta her bakliyat kurtlanır. kışında zaten cam balkona koyuyorum. hiç bişi olmuyor. bence fazla almayın. bittikçe alın ve buz dolapta tutun.

Eğer bakliyatları sakladığınız yer nemli, rutubetli ya da sıcak falansa o yüzden olabilir.
Bakliyatları az alın, cam kavanozlara doldurup buzdolabında saklayın ya da evin en serin yerine yapın kilerinizi.
Sıcak bir memlekette oturuyorsanız o yüzden de olabilir, serin yer ve cam kavanoz sorununuzu çözer gibi.

Bir de kelebek değil onlar, güve. :KK43:

Cam kavanoz kullanın
Arada bakın kontrol edi daha yol yakınken
Kavanoz bitince üstüne doldurmayin mutlaka yıkayın önce
Farklı marka bakliyat deneyin bazıları daha çok güveleniyor
Lavanta kesesi döşeyin dolaba
Az az alın bitsin durmasın
Dolabı çok sık silin havalandirin

Bana verilen tavsiyeler bunlardi kurtuldum guvelerden. Sizinkilerin maşallahi var sabır diliyorum

Önce plastik kaplardan kurtulun hem sağlıksız hem de çabuk böceklendirir. sonra da kv min yöntemi toz kireç dökmek o bütün bakliyatını kireçler pişirmeden evvel bi güzel yıkar zararı yok ve bakliyatlarına aylarca hiç bişey olmaz. İnş en kısa zamanda kurtulursunuz

Msj hepsini okuyamadım belki yazan olmustur
plastik şişelere koy 5 lt su şişeleride olabilir ağzını sıkıca kapat balkonda da muhafaza edebilirsin
benim evim rutubetli olduğu halde hiç bişey olmaz umarım sende de ise yarar
Bu arada sağlayacağınız kabin kuru olduğundan emin olun

Bende de o kelebeklerden vardı çok bakliyat attım birde içinde tuz da vardı en sonunda çareyi sarımsak koymakta buldum tavsiye ederim

Canim kolay gelsin bende evlendigimin ilk yili boyleydi,izmirde yaşiyorum ve cok sicak burasi.güvelerden ilaclamayla kurtulduk ve artik tüm bakliyati buzdolabina koyuyorum.artik bir tane yok.

Gecen yaz cok cektim onlardan :( bakliyatlari kavanoza koyun icine tuz ve defne yapragi koyun bisicik olmuyo:21: cok sicak havalarda da buzdolabindan baska care yok :(

Back
X