kürtajdan sonra yeni umutlarla birbirimize destek olalım

Ben yurtdisindayim canım burda bana ibuhexal diye bi ağrı kesici verdiler tek bitane kullandım şimdiye kadar. Hayırlısı olsun ama çok güzel bi haber en yakın zamanda hamile oluruz hepimizide inşallah

Gecmis olsun arkadaslar 12 nisan da bebegim 9 haftalikken kalbi durdugu icin kurdaj oldum .ve tekrar bebek istiyorum bu ararda ne kadar sure bekliyorsunuz bide benim kanamam hic olmadi gibi . Merak ettigim iliskiye ne kadr sure askiya aldin8z ve hamile kalmak tehlikeli mi tekrar bu olay yanirmi Allah korusun ???

Merhaba, ben İzmir de yaşıyorum doktorum burda tanınan özellikle infertilite üzerine çok başarılı bir doktor.. Kürtaj sonrası 2 hafta ilişki yasağı verdi. Korunmada 15 gün sonra bırakıcam ksmetse ilk başta 2-3 adet gör sonra demişti ama bugün muayenedn sonra güzel haberi verdi.. Doktoruma güveniyorum. Gerçi kolay hamile kalamadım belki yine olmayacağını düşünerek böyle dedi bana. Bir iki ay sizi doğal halinize bırakıcam sonra aşılama ya da tüp bebek bakarız dedi.

Rabbim nasip etsin size ins bende p.tesi kontrole gidecem ins bi sikinti cikmaz . Aslinda bende hemen baslamak istiyorum ama adet girmeden de yanlis bisey olsun istemiyorum .

Sanada geçmiş olsun canım benimde kurtaj 11 Nisan oldu öğün kanama oldu ve ertesi gün leke akıntı oldu ama 2 gündür kan geliyor çok az ve adet ağrısı gibi ağrılarımoluyor ve kahverengi leke geliyor bazılarında hiç te olmaya bilir endiselenme canım çok,inşallah kolay bir şekilde ilesir ve bu günleri atlatıriz öyle çok istiyorum ki anne olmak allahım hepimize nasip etsin inşallah

Çok teşekkür ederim. İnşaAllah Rabbim hepimize güzel haberler almayi nasip etsin.
Hamilelik döneminde öğrendim ben rahmimin kalp şeklinde ve ortasinda septum olduğunu daha doğrusu net bilmiyorduk dr çift rahim de olabilir septum da demişti keseyi görmeye gittiğimizde.
10.haftamiz a girdiğimiz de minigimin kalbi durmuştu kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaji devlet hastanesinde dr yapmıştı oda kurtajdan çıktıktan sonra rahimde perde var aldırmadan birdaha hamile kalma yine düşük olur dedi.
Üniversite hastanesinde aldırmami söyledi. Dokuz Eylül hastanesinde ne septumu gorebildiler ne çift rahim diyebilidiler hsg istediler. Kendi dr um da göremedi. Başka dr larda.. Peki diyordum sebep mi bebeğimin düşmesine bi dr diyor sebep bi dr diyor belli olmaz sebep olmayabilir..
Sonra tüp bebek merkezine gittim izmirde orda dr muayenede septumu gördü bana da gosterdi hatta. Rahimde hafif kavis ve yarıya kadar septum..
Bir kere daha denenebilir çok fiziki bozukluk yok dedi tüp bebek merk. Dr ama ben göze alamadım aldırdım.
Genel anestezi ile yapıldı 15 dk sürdü işlem 1 saat 1 buçuk saat sonra hastaneden çıkıp eve geldik. İlk gün kanamam fazlaydı ama gün geçtikçe azalıyor adetmisim gibi ağrım var çok oturdugumda bide ağrım oluyor onun dışında iyiyim çok şükür. Bide tekrar rahim birleşmesin diye spiral takılmış rahime adetliyken gideceğim onu çıkaracak dr um. 1 ay da korunma süresi veriyor. İnsaAllaH bundan sonra hersey daha güzel olur. Rabbim hepimize sağlıcakla miniklerimizi kucagimiza almak nasip etsin.
Buarada kafama takılan bişey var eğer rahimde septum varsa bu hamileyken görülürdu ya da kürtaji yapan dr anlardı diye düşünüyorum. İnsaAllAh yoktur Rabbim hakkınizda hayırlısını versin.

Çok teşekkür ederim. İnşaAllah Rabbim hepimize güzel haberler almayi nasip etsin.
Hamilelik döneminde öğrendim ben rahmimin kalp şeklinde ve ortasinda septum olduğunu daha doğrusu net bilmiyorduk dr çift rahim de olabilir septum da demişti keseyi görmeye gittiğimizde.
10.haftamiz a girdiğimiz de minigimin kalbi durmuştu kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaji devlet hastanesinde dr yapmıştı oda kurtajdan çıktıktan sonra rahimde perde var aldırmadan birdaha hamile kalma yine düşük olur dedi.
Üniversite hastanesinde aldırmami söyledi. Dokuz Eylül hastanesinde ne septumu gorebildiler ne çift rahim diyebilidiler hsg istediler. Kendi dr um da göremedi. Başka dr larda.. Peki diyordum sebep mi bebeğimin düşmesine bi dr diyor sebep bi dr diyor belli olmaz sebep olmayabilir..
Sonra tüp bebek merkezine gittim izmirde orda dr muayenede septumu gördü bana da gosterdi hatta. Rahimde hafif kavis ve yarıya kadar septum..
Bir kere daha denenebilir çok fiziki bozukluk yok dedi tüp bebek merk. Dr ama ben göze alamadım aldırdım.
Genel anestezi ile yapıldı 15 dk sürdü işlem 1 saat 1 buçuk saat sonra hastaneden çıkıp eve geldik. İlk gün kanamam fazlaydı ama gün geçtikçe azalıyor adetmisim gibi ağrım var çok oturdugumda bide ağrım oluyor onun dışında iyiyim çok şükür. Bide tekrar rahim birleşmesin diye spiral takılmış rahime adetliyken gideceğim onu çıkaracak dr um. 1 ay da korunma süresi veriyor. İnsaAllaH bundan sonra hersey daha güzel olur. Rabbim hepimize sağlıcakla miniklerimizi kucagimiza almak nasip etsin.
Buarada kafama takılan bişey var eğer rahimde septum varsa bu hamileyken görülürdu ya da kürtaji yapan dr anları diye düşünüyorum. İnsaAllAh yoktur Rabbim hakkınizda hayırlısını versin.

Tekrar geçmiş olsun..
Size özel den bir kac soru yöneltecegim.
Sevgiler.

Selam kızlar,

Bugün pıhtılaşma sonucum çıktı. 3 faktörde (Faktör V Leiden, MTHFR (C677T), PAI-I de) mutasyon saptandı. Sonuç itibariyle hemen bebe aspirinine başlıyorum. Hamilelik süresince de iğne kullanıcam kısmetse. Doktorum iyi ki yaptırmışsın dedi. Gerçi kadın doğum ilk düşük olduğu için genetiğe göndermemişti bile. Doktorum yüksek ihtimal düşük sebebin buydu diyor. Çünkü bu faktörlerden özellikle Faktör V mutasyonu düşük sebebi olarak anlamlı görülürmüş.
İlk düşükte olsa imkanınız varsa yaptırın derim.

Cok gecmis olsun tekrar cok dikkatli olman gerekiyomus .
Teşekkür ederim canım. Hepimize geçmiş olsun ve son olsun yaşadıklarımız.

Evet yeni yeni bilgi sahibi oluyorum doktorum neye göre doz ayarlaması yapıcak bilmiyorum bugün telefonda söyledim sonuçları hemen bebe aspirine başlıyoruz dedi sadece.

Canım benim inşallah herşey güzel olacak burda hep paylaslalim birbirimize bu bilgilerle daha yardımcı oluyoruz mesala benim aklıma şimdi ne geldi ben bebeğimı en son 8 buçuk haftaliken gördüğümde ultrasonda doktorum hafif pıhtılaşma var demişti kalbi ozaman atiyordu daha bebeğimin yat dinlen dedi ve progestan kullanıyordum lekenme oldugundan sonra 12 haftaliken bebeğimi gelişmedi dediler kalbi atmıyor dediler acaba benimdemi pıhtılaşma yüzünden ki bunu bende doktoruma dicem bakalım ne yapiliyorsa yapsınlar bence haftaya pazartesi bende kontrole gidiyorum hayırlısı olsun inşallah

Gecmis olsun canim allahin izniyle birdaha boyle bir durumla karsilasmayiz insallah.doktorum bana 3ay yasak gebelik dedi

Bende yaptiracam pihtilasma testi doktorum bana kurtajdan 25gun sonra yapicaz dedi zamanini bekliyorum bncede onemli bir test kafadan soru isaretleri gider hic degilse

Kesinlikle yaptır canım ben üzerinde durmasam doktorum ilk düşük olduğu için bana yaptır demeyecekti eminim sonra iyiki yaptırmışsın diyor dün telefonda bunları önceden bilsek kayıp yaşamazdık belki ama herşey Allah'tan. Aynı acıyı bir daha yaşamamak için önlem alıcaz. Kromozom sonucumuda buradan paylaşıcam. Konuşup paylaştıkça acılar diniyor.
@Aysemm01 ben kürtajdan 16 gün sonra kan verdim pıhtılaşma 2 günde sonucu çıktı. Korunmada sadece 1 ay önerdi.

İnşallah canim herşey güzel olacak bende inanıyorum pazartesi bakalım bana ne diyecek bana kalsa bende hiç korunmak istemiyorum benim doktorum 2 3 ay demişti hastanedeki 6 ay kadar dedi ama kurtajdan önce demişti doktorum hayırlısı olsun bakalım. Allahım doğru vakti bilir hepimiz için güzel haberlerini bekliyorum canım benim

Amin canım inşallah hepimizin güzel haberlerini alalım en kısa zamanda.
Doktor kürtajdan sonra rahimi iyi görürse sanırım korunmayı bırak diyebiliyor benimki de başta 2-3 adet dönemi demişti. 2-3 ay belki normal ama 6 ay çok uzun canım. Hakkında en hayırlısı olsun inşallah. Bende senin güzel haberlerini bekliyorum.

Evet 6 ay diyince ama genel olarak dedi öyle öneriyoruz diyor cunki bazıları psikolojik olarak da toparlanmasi gerek yine allaha şükür öyle pek sorunum olmadı ve kimsede olmaz inşallah. Zamana bırakmayı öneriyor bazı doktorlar ay pazartesini heyecanla bekliyorum ne diyecek doktorum diye ben iyine hisediyorum kendimi ya hayırlısı bakalım. Hepimiz en kısa zamanda anne oluruz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…