• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtajdan sonra yeni umutlarla birbirimize destek olalım

="nefertiti989, post: 46376081, member: 427010"]Kizlar merhaba 8 nisan da bebegimin gelisimi durdugu icin kurtaj oldum 25 gun sonra da ilk adetimi gordum ama inanilmaz kanamam var ve parcali rahmim temiz parca kalmadi kontrollere gore ama yine de tedirgin oldum sizin de ilk adetleriniz böyle miydi ?[/QUOTE]
Benimde asiri kanamam olmustu normal dedi doktor. 24 gun sonra adetm gelmisti erken diye korkmustum ama olabilir dedi doktor

37 günde ilk adetimi oldum 40 güne kadar olucaksın demişti doktorum diğer adetlerim gibi bir farkı yok. Biraz zor söküldü sadece..
Pıhtılaşma için genetik bölümüne kan verdim 5 faktör bakıyorlar üçünde mutasyon çıktı özellikle faktör 5 leiden mutasyonu önemli. Bebe aspirini kullanıyorum şuan gebelik oluşursa hemen iğneye dönücem. Kadın doğum ilk düşük olduğu için genetiğe yönlendirmedi ben tanıdık vasıtasıyla baktırdım. İyi kide baktırmışım.
Hepimize geçmiş olsun.

Neden ben diye sormamayı öğrenmek de bir beceridir… çocuk sahibi olmak isteyen herkesin hikayesi mutluluklar ve hayal kırıklıkları ile doludur. Mutluyken daha az mutlu olayım, aman bebeğe çok bağlanmayayım da bir terslik olursa daha az üzülürüm sanırsın. Halbuki yalandır, üzüntünün boyutu sevincinin boyutu ile doğru orantılı değildir. Üzüntü hep kocamandır. 8 aylıkken karnında bebeği ölen bir anne adayının acısı ile 8 haftalık bebeğinin kalbi durduğunda kürtaj olmak zorunda kalan anne adayınınkini karşılaştırabilir misiniz? Bence herkesin acısı kendisi için en büyüyüdür, en azından o an için.Sonunda “resmi olarak” hamile kalmayı başardığımda bu kadar kısa süreceğini düşünmemiştim elbette. Tam 2 ay geçirebildim minik bebeğimle. Dolu dolu tam 2 ay. İlk ögrendiğim gece tuvaLETE kalkıp test yapmıs heycanla kocamı uyandırmıstım. Elimde test sarılmıstık kalkıp salep içmiştik. Evet ben hamileydim sonra Akşamları şişmeye başlayan göbeğime baka baka hayaller kuruyor, mutluluktan uçuyorduk. Artık 3 kişi olaabilecegimiz dusuncesiyle herseye daha cok dikkat ediuordum. Kocama daha cok asıktım. Ama ikimiz arasındaydı. Akıllı bir hareketle sadece çok yakın çevremize konu hakkında bilgi vermiş, çok dallandırıp budaklandırmamıştık. Her şey yolunda gibiydi, içimdeki kötü hisler hariç! 6 hafta 1 günlükken gittiğim kontrolde sağlıklı bir gebeliğin göstergesi kalp atısını görmus fakat henüz kalp atışı duyulamamıştı. Doktor bunun e gayet normal olabileceğini söyleyip, geç döllenen bebeklerde yaşadığımız bir durumdur diyerek beni rahatlatmıştı. 2 hafta sonra geldi gumbur gumbur sesleri duyarsın demişti. Fotosunu alıp uzaklasmıstım.kendi doktorumdan bebeğim tam 8 haftalıkken kalp atışını duymak üzere doktora gittik. Hayatlarında bir hamilelik yaşayıp onu da sağlıkla doğuran anneler genelde ultrason görüntülerinden hiçbir şey anlamadıklarını söylerler. Heycanla bakıyordum bende ekrana sanki anlıyacakmısım gibi.Doktorun suratı bambaşka bir şekle girinceye kadar! Bir tek kocam anlamadı ne olduğunu. İçgüdüsel bir şekilde bana bakmaya başladığında gözyaşlarım ip gibi süzülüyordu.içimden evet atmıyordu kalbi. Ayrıntılı ultrason ve fetüs canlı değil ! doktorum “Şans, sadece kötü şans, doğal seleksiyon, sağlıksız bir bebeğin vücut tarafından istenmemesi, “ sözleri bana teselli değildi. Sadece kocamın omzu ve sessizce aglamak. .Bir süre sonra toparlanıp komustugumuzda, 8 haftanın çok uzun bir süre olduğunu, kendi kendine düşmesini beklersek çok ağrılı ve zor bir süreç olacağını, bu psikoloji ile öyle bir şey yaşamamı istemediğini, eğer kabul edersem hemen kürtaj yapmak istediğini belirtti. Gerisi benim dışımda gelişti. Sabah itibariyle yine bol gözyaşı zor bir bayılma ve berbat bir ayılma!Baygınken çok net sabit bir kalp atışı duyuyordum, tıpkı filmlerdeki atlı süvari ordusu gibi bir ses. Duyduğum ses iki yatak yanımda yatan 9 aylık hamile bir bayanın NST sesleriymiş! umutsuz bir sürü kadının yanına nispet yapar gibi yatırıyorsunuz bu hamileleri ! ” diye.Kürtaj fiziksel olarak kolay, ruhen zor bir operasyon. Hiçbir ağrım, şikâyetim olmadığı halde rapor alıp takip eden 8 gün boyunca işe gitmeyip kendime gelmeye çalıştım. Neden ben dedim sonra kendimden utandım. Acılar kıyaslanmaz elbet ama çok şükür sağlıklıydım. Evlat acısı yaşamamıştım. Daha fazla bu girdabın içinde kaybolmaya gerek yoktu. Gerçek anlamda ilk kez kendimi olayların akışına bırakmaya karar verdim. “Benim bir tanıdığım var yıllarca olmadı, tam vazgeçti işte o sırada oldu.” gelir. Tamam, belki haklılık payı var bu hikayelerde ama takmamak için bir öneriniz var mı mühim olan budur. Bir de “Çok moralsizsin, önce senin inanman lazım” teranesi vardır ki bu da insanı çileden çıkartır. Bunun için de kendini suçlarsın yeterince inanmıyor muyum, yeterince istemiyor muyum diye? Bu durumdaki birinin yanında olmak, ona gerçekten moral vermek istiyorsanız, her gün bebeğine kavuşmasına bir gün daha az kaldığını söyleyebilirsiniz.Bu ruh hali içerisinde bir karar verdim. Tarihini bilmediğim kavuşma gününe kadar takvime çentik atacak, zamanı hızlı akıtabilmek için de her dakikamı dolduracaktım. Bu durumda çalışan bir kadın olmak daha kolay,. Ama o akşamlar, sinir bozucu sessiz akşamlar işte onlar nasıl geçecekti? Kocaya biraz daha gezmek istediğimi söylesem birkaç gece daha dolardı. Geriye kalan akşamları da yeni bir hobi edinerek geçirmeye karar verdim derken o gün tekrar gelicelti ! umut her zaman vardır dua edelimm birlikte '' alıntı

Merhaba, baştan beri konunuzu takip ediyorum 29.02.2016 tarihinde 8 haftalık bebeğimin gelişimi 6+1de kalmıştı ve atan kalbi durmuştu... ve o günden sonra ilk adetim çok az ve aşırı derecede koyu ve pıhtılı olmuştu (adet olduğuna bin şahil gerek) adet bitti sandım yine başladı kanamalarım... 2 ay boyunca pedte o lekeleri gördükçe sinir krizleri geçirdim... taaa ki 27.04.2016 tarihinde kırmızı kanı görünceye kadar... kürtajdan sonraki iki ayda yumurtalarım kistte dönüştü... normal kırmızı adetten sonra testlerle ateş ölçme yöntemiyle yumurtladığımı tespit ettim 12 mayısta yumurtladım bu ay ve bu cumartesi 21 mayısta evde bulunan erken gebelik testi ile bi bakıyim dedim öylesine, umudum sıfırdı... hatta testi yaptım ve yere attım... sonrasında bi süre sonra elime aldım... artık testlerle o kadar uğraşıyordum ki plastik kabını çıkardım öylesine ve hafiften 2. Çizgiyi görür gibi oldum ve o an şoka girdim, inanamadım... gittikçe koyulaştı... erken gebelik testi olmayan bir test daha yaptım ardından o negatifti, sonrasında bi hastaneye gidip test yaptırdım ve yumurtlama sonrası 9. Günde değerim 18,95 çıktı... iki gün sonra tekrarladım yani dün 65 çıktı... perşembe ya da en geç cumaya adet olmalıyım... kimyasal gebelikte olsa üzülmücem çünkü kürtaj sonrası acaba yapışıklık oldumu diye kendimi yiyip bitirmiştim ... şükürler olsun Allahım bana bunu gösterdi... ben bir daha ikinci çizgiyi göremem diye ilk hamilelik testimi bile atmamıştım...

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, inşallah tüm isteyenlerin yüzünü Rabbim güldürsün... belki size biraz umut olur diye yıllardır kullanmadığım üyeliğime bugün tekrar giriş yapmış oldum :)

Son düzenleme:
Merhaba, baştan beri konunuzu takip ediyorum 29.02.2016 tarihinde 8 haftalık bebeğimin gelişimi 6+1de kalmıştı ve atan kalbi durmuştu... ve o günden sonra ilk adetim çok az ve aşırı derecede koyu ve pıhtılı olmuştu (adet olduğuna bin şahil gerek) adet bitti sandım yine başladı kanamalarım... 2 ay boyunca pedte o lekeleri gördükçe sinir krizleri geçirdim... taaa ki 27.04.2016 tarihinde kırmızı kanı görünceye kadar... kürtajdan sonraki iki ayda yumurtalarım kistte dönüştü... normal kırmızı adetten sonra testlerle ateş ölçme yöntemiyle yumurtladığımı tespit ettim 12 mayısta yumurtladım bu ay ve bu cumartesi 21 mayısta evde bulunan erken gebelik testi ile bi bakıyim dedim öylesine, umudum sıfırdı... hatta testi yaptım ve yere attım... sonrasında bi süre sonra elime aldım... artık testlerle o kadar uğraşıyordum ki plastik kabını çıkardım öylesine ve hafiften 2. Çizgiyi görür gibi oldum ve o an şoka girdim, inanamadım... gittikçe koyulaştı... erken gebelik testi olmayan bir test daha yaptım ardından o negatifti, sonrasında bi hastaneye gidip test yaptırdım ve yumurtlama sonrası 9. Günde değerim 18,95 çıktı... iki gün sonra tekrarladım yani dün 65 çıktı... perşembe ya da en geç cumaya adet olmalıyım... kimyasal gebelikte olsa üzülmücem çünkü kürtaj sonrası acaba yapışıklık oldumu diye kendimi yiyip bitirmiştim ... şükürler olsun Allahım bana bunu gösterdi... ben bir daha ikinci çizgiyi göremem diye ilk hamilelik testimi bile atmamıştım...

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, inşallah tüm isteyenlerin yüzünü Rabbim güldürsün... belki size biraz umut olur diye yıllardır kullanmadığım üyeliğime bugün tekrar giriş yapmış oldum :)
senin adına cok ama cok sev,ndim kendım o anı yasamıs kadar oldum diyebilirim. rabbim bu mutlulugunu kucagına alarak taclandırsın ins bol bol dua edelim. bende pazrtesi doktora gidicem sonra korunmayı bırakıcam ins bi akslık yoksa :) bebiş fotolarını ultrason goruntulerimizide paylasalım en kısa surede ins :))))

senin adına cok ama cok sev,ndim kendım o anı yasamıs kadar oldum diyebilirim. rabbim bu mutlulugunu kucagına alarak taclandırsın ins bol bol dua edelim. bende pazrtesi doktora gidicem sonra korunmayı bırakıcam ins bi akslık yoksa :) bebiş fotolarını ultrason goruntulerimizide paylasalım en kısa surede ins :))))

Amin inşallah :) tabiki paylaşırız... ben sadece burda okuyucuydum ve bizim gibi bebeğini kaybetmiş ve konu açmış oraya yazmış şu an 2-3 çocuk doğuranlar var... inşallah bize de nasip olacak... çok erken öğrendiğim için bugün 4. haftaya girdim, aslında bugün ya da yarın adet olmalıydım... belkide olurum bilmiyorum... eğer olmaz isem haftaya pazartesi doktora gidicem keseyi görmek için... dün yaptırdığım kan testinde değerim 180 çıktı... yaklaşık 3 kat artıyor bende... ona göre hesapladım pazartesi günü 1500 değerinin üstünde olmalı... 1500 değer üstünde kese görünürmüş...

şu an ilk önce 8. haftayı büyük bir heyecan ve korku ile beklicem (23.06.2016), o engeli aşarsak eğer bu seferde 12 haftayı atlatmak var... ilkini 8. haftada kaybettiğim için çok korkuyorum... 2. çizgiyi beraat kandilinde aldım, inşallah o gün bana hayırlara versile olur diye kendimi teselli ediyorum ya da etmeye çalışıyorum

Amin inşallah :) tabiki paylaşırız... ben sadece burda okuyucuydum ve bizim gibi bebeğini kaybetmiş ve konu açmış oraya yazmış şu an 2-3 çocuk doğuranlar var... inşallah bize de nasip olacak... çok erken öğrendiğim için bugün 4. haftaya girdim, aslında bugün ya da yarın adet olmalıydım... belkide olurum bilmiyorum... eğer olmaz isem haftaya pazartesi doktora gidicem keseyi görmek için... dün yaptırdığım kan testinde değerim 180 çıktı... yaklaşık 3 kat artıyor bende... ona göre hesapladım pazartesi günü 1500 değerinin üstünde olmalı... 1500 değer üstünde kese görünürmüş...

şu an ilk önce 8. haftayı büyük bir heyecan ve korku ile beklicem (23.06.2016), o engeli aşarsak eğer bu seferde 12 haftayı atlatmak var... ilkini 8. haftada kaybettiğim için çok korkuyorum... 2. çizgiyi beraat kandilinde aldım, inşallah o gün bana hayırlara versile olur diye kendimi teselli ediyorum ya da etmeye çalışıyorum
ins olumlu dusunel,m canım. iyi haberlerini yaz bize :)

Merhaba aranıza yeni katıldım. 3 senelik evliyim. ilk bebeğimi 22 haftalık kesede su kalmaması üzerine kaybettim. Tıbbi doğum yaptım. 10 ay sonra tekrar hamile kaldım. Boş gebelik :( 6 ay sonra tekrar kaldım buda boş gebelik yine kürtaj :( ondan bi 5 ay sonra tekrar kaldım bu sefer bebek gelişmedi yine hüsran yine kürtaj. 6 ay geçti şimdi yine hamileyim. 6 hafta 4 günlük. 6 hafta 1 günlük gittiğimde bebek görülmedi. yarın yine gidicem çok korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan. Mart ayı gibi Genetik testleri yaptırdım. kan pıhtılaşması çıktı. şimdi clexan kullanıyorum. ama yine yeterli gelmedi heralde bebek yok sanırım. çok çok mutsuzum. nasıl toparlanıcam yine nasıl kaldırıcam bunları bilemiyorum. Allah isteyen herkese versin inşallah.

Merhaba aranıza yeni katıldım. 3 senelik evliyim. ilk bebeğimi 22 haftalık kesede su kalmaması üzerine kaybettim. Tıbbi doğum yaptım. 10 ay sonra tekrar hamile kaldım. Boş gebelik :KK43: 6 ay sonra tekrar kaldım buda boş gebelik yine kürtaj :KK43: ondan bi 5 ay sonra tekrar kaldım bu sefer bebek gelişmedi yine hüsran yine kürtaj. 6 ay geçti şimdi yine hamileyim. 6 hafta 4 günlük. 6 hafta 1 günlük gittiğimde bebek görülmedi. yarın yine gidicem çok korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan. Mart ayı gibi Genetik testleri yaptırdım. kan pıhtılaşması çıktı. şimdi clexan kullanıyorum. ama yine yeterli gelmedi heralde bebek yok sanırım. çok çok mutsuzum. nasıl toparlanıcam yine nasıl kaldırıcam bunları bilemiyorum. Allah isteyen herkese versin inşallah.
Şimdi okuyunca tüylerim ürperdi allahım sana sabır versin çok üzüldüm senin acını anlayabiliyorum bende yaşadım ama birbkez oda 3 ay önceydi. İnşallah şuan ki bebeğin sağlıklı bir şekildekarninda kalbi pıt pıt atıyordur inşallah iyidir canım sakın kötü düşünme yasin oku ve okurken elini karnına koy o onu duyar. Allahım inşallah sana bebeğini sağlıklı bir şekilde bağışlar

Şimdi okuyunca tüylerim ürperdi allahım sana sabır versin çok üzüldüm senin acını anlayabiliyorum bende yaşadım ama birbkez oda 3 ay önceydi. İnşallah şuan ki bebeğin sağlıklı bir şekildekarninda kalbi pıt pıt atıyordur inşallah iyidir canım sakın kötü düşünme yasin oku ve okurken elini karnına koy o onu duyar. Allahım inşallah sana bebeğini sağlıklı bir şekilde bağışlar

inşallah canım benim. Bunlar başına gelmeden bilmiyor insan ama benim gibi bir sürü insan varmış, bi şekilde bebeklerini kucaklarına almışlar. Allah'ım bize de nasip eder inşallah.

inşallah canım benim. Bunlar başına gelmeden bilmiyor insan ama benim gibi bir sürü insan varmış, bi şekilde bebeklerini kucaklarına almışlar. Allah'ım bize de nasip eder inşallah.
Amin inşallah canım benim acılarla dahada güçlü ve herşeyin üstesinden gelmeyide sabretmeyi şükreteyi dahada iyi öğreniyorsun. Çok zor günlerdi benim icinde tek eşim ailem vardı hep yanımda, inşallah en yakın zamanda tekrar hamile oluruz sağlıklı hamilelikler ve saglikli evlatlarımiz olsun inşallah çok aratmasınallahım

Kızlar merhaba,
30 martta kürtaj oldum 8 haftalık kalp atışı alamamıştık:(
Bugün güzel haberimi yeniden aldım henüz çok yeni ama paylaşmak istedim.
İlk zamanlar hep burdan umut arıyordum kendime. Hepimize umut olsun diye yazıyorum. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin.
2. Aşılamamdı bu, ikiside tuttu. İnşallah bu sefer kavuşurum.
Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum pıhtılaşma çıkmıştı.

Kızlar merhaba,
30 martta kürtaj oldum 8 haftalık kalp atışı alamamıştık:KK43:
Bugün güzel haberimi yeniden aldım henüz çok yeni ama paylaşmak istedim.
İlk zamanlar hep burdan umut arıyordum kendime. Hepimize umut olsun diye yazıyorum. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin.
2. Aşılamamdı bu, ikiside tuttu. İnşallah bu sefer kavuşurum.
Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum pıhtılaşma çıkmıştı.
Böyle guzel haber ben çok ama çok seviniyorum inşallah sağlıklıca alacaksın kucağına hep dua ile hepimizin vakti gelince olacağına inanıyorum allah ol derse olur. Kün_Fe_Yekun allahım bebisini korusun inşallah :KK200::anneadayı::KK46:

Canımmmm çok sağol aminn hep güzel haberlerimizi alalım hepimizin inşallah
Böyle guzel haber ben çok ama çok seviniyorum inşallah sağlıklıca alacaksın kucağına hep dua ile hepimizin vakti gelince olacağına inanıyorum allah ol derse olur. Kün_Fe_Yekun allahım bebisini korusun inşallah :KK200::anneadayı::KK46:
anıköm

Bu arada günler geçiyor..ama hiçbir zaman günlerin bu kadar hızlı geçmesini istememiştim. Bekleyenler için çok zor. Kendime bir takvim yaptım hergün çiziyorum. Allah güzel günler göstersin sağlıkla inşallah.
ben de 6 haftalık bebeğimi kalp atışı olmadığı ve gelişmediği için kürtaj oldum 1 aralıkta ben de sizin gibi gün sayıyorum geçmek bilmiyor doktor üç ay korunun dedi. simdi tekrar hamilesiniz allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bize umut oluyorsunuz

Selam kizlar ümidinizi kaybetmeyin Sakin nisan 11 de kürtaj oldum ben doktorum bana 6 ay korunmamı önerdi ama ben korunmadım okadar 3 ay korunup hamile kaldım kimyasal oldu ve diğer aya da soğan kürü yaptım şifa olsun diye o ay hamile kaldım. Allahım hepinize sağlıklı evlatlar versin çok aratmasın inşallah nolur çok üzülmeyin olmuyor diye düşünmeyin. Olucak allahım hepinize inşallah nasip edicek dualarımdasınız herzaman.

Back