• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtajdan sonra hemen hamile kalanlar ve kalmak isteyenler

günaydın hanımlar bende geçen salı 6 haftalık bebeğimi kanamayla düşürdüm 3 gün kırmızı şeklinde 3 de koyu yogun kahverengi şeklinde devam etti. Ama doktorum korunmayla ilgili bir sıkıntı yok istedeiğin zaman başlayabilirsin dedi hem korkuyorum hem yokluğunu doldurmak istiyorum kafam karışık :/

ben yaptırdım cnm normalde 3 düşükten snra diolar ama bn yaptırdım tanıdık doktor aracılığı ile araştırma hastahanesinde trompofili paneli testi ztn 5 yada 7 değere bakılıyor iyiki yaptırmışım ki kan pıhtılaşması çıktı ilk bebeğim bndan karnımda 6 haftadan 4. haftaya gerilemişti şimdi hamile kalırsam coraspin ve hergn 9 ay coyunca iğne vurulacağım kendi kendime karından bnce imkanın varsa yaptır önmli bir test
ünv hastanesinde yaptıracam bende.muhtemelen haftaya gidicem..reglimin gelmesini bekliyrodum.tşk ler bilgiler için

Arkadaşlar merhaba benimdebebeğim 9 haftalıkiken kontrole gittiğimde kalbinin durduğunu söylediler inanmadım 2 doktora daha gittim sonuç aynı cumagünü öğrenmiştik geçen hafta ptsi günü aldılar bebeğimi benden çok kötüyüm bebek ve hamile görünce ağlıyorum bilmeyenler bebeğimi soruyor ağlıyorumağlıyorum sanırım bebeğim olmadanbu acı hafifkemeyecek kürtaj ile aldılar meleğimi benden ve doktorum ne zaman adet olurum bebek için ne kadar beklemeliyim bişi demedi ayrıca araştırma yapılmasını istedim ilk bebekte yorulmaz dedi özel hastanede bir doktordu bu devlete gittim oda yorulmaz dedi ne yapacağımı bilmiyorum şimdi test yaptırmadan tekrar bebek çalışmasına başlasakmı ya da bu testleri yaotırayımmı nerde yaptırabilirim bu testleri ne zaman yapılması gerekiyor adet olmak gerekiyormu bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum
Valla
ünv hastanesinde yaptıracam bende.muhtemelen haftaya gidicem..reglimin gelmesini bekliyrodum.tşk ler bilgiler için
bn adet değildim yanlız bu testi yaptırdığımda ve kimsede böyle birşey demedi ztn sonuç 1 ayda çıkıo hadi hayırlısı

günaydın hanımlar bende geçen salı 6 haftalık bebeğimi kanamayla düşürdüm 3 gün kırmızı şeklinde 3 de koyu yogun kahverengi şeklinde devam etti. Ama doktorum korunmayla ilgili bir sıkıntı yok istedeiğin zaman başlayabilirsin dedi hem korkuyorum hem yokluğunu doldurmak istiyorum kafam karışık :/
cnm bnden sana tavsiye en azından bir adet dönemin geçsn çünki rahim kendini toplayamıyor daha ve tekrar hamilelik olursa yine aynı sıkıntı olabilir bnm de 6 haftalıktı doktorum 1 adet dönemnden snra dedi sende öyle yap bnce ;)

cnm bnden sana tavsiye en azından bir adet dönemin geçsn çünki rahim kendini toplayamıyor daha ve tekrar hamilelik olursa yine aynı sıkıntı olabilir bnm de 6 haftalıktı doktorum 1 adet dönemnden snra dedi sende öyle yap bnce :KK66:

canım yalnız benim düşük oldu kürtajım yok dolayısıyla rahim bir işlem görmedi ve adet kanaması gibi oldu drum tavsiyesi de bu şekilde sen ne zaman istersen o zaman başla dedi ayrıca şirket drumuz da kadın doğum uzmanı o da korunmana gerek yok çalışmalara devam dedi. Seninki tedbir amaçlı tavsiye etmiştir. Çünkü bazı dr lar bu durumlarda fizyolojik sorun olmasa bile psikolojik olarak araya bir süre koyuyorlar bazıları da kendini ne zaman hazır hissedersen diyor.

canım yalnız benim drum tavsiyesi bu şekilde sen ne zaman istersen o zaman başla dedi ayrıca şirket drumuz da kadın doğum uzmanı o da korunmana gerek yok çalışmalara devam dedi. Seninki tedbir amaçlı tavsiye etmiştir. Çünkü bazı drlar bu durumlarda fizyolojik sorun olmasa bile psikolojik olarak araya bir süre koyuyyorlar bazıları da kendini ne zaman hazır hissedersen diyor.
blkide cnm olabilir ama ztn o adet dönemini bkleme sebebi doktorumun yumurtalığın toplandığının belirlenmesi açısından kimi bayanlar 40 gün adet görmüyo bn 21 gün snra tekrar adet gördüm en azından rahim ve yumurtalıkların dinlenir ama yinede doktorun böyle birşety dediyse sende hazır hissediyorsan düşün bnm doktorum ilk gebeliği kendiliğinden kürtajsız düşen bütün hastalarına bunu öneriyor her doktorun metodu farklı kimisi 3 ay bekleyn dio :S

Canim iyi geceler oncelikle sakin ol zamanla insan alisiyo bende senin gibi olmustum uzuluyosun agliyosun cogu kisinin hayirlisi buymus demesi agrina gidiyo ya kucagina alip kaybetseydin gibi teselliler insani daha cok yipratiyo ilk dusukte hicbir test yapmiyolar canim oncelikle detayli arastirmiyorlar anlayacagin ..... Bence once sen psikolojik olarak kendini toprlamalisin bu psikolojide hamile kalman acaba bisi olurmu yine bebegime diye kendini yorucaksin once sen unut Allahim verir Allahim alir bunu sorgulayamayiz sadece kendine iyi bakican ilk adetini ol rahmin toparlansin enfeksiyona felan dikkat et ilk adetinden sonra korunmayi birak ama akisina birakmani tavsiye ederim arkadasim cok dua et bu sekilde acilar hafifliyo bende kaybettim meleklerimi onlari dusundukce dua okuyup rahatliyorum tavsiye ederim kendine cok iyi bak rabbim seni korusun
sağol canım tavsiyelerin için Allah sabır versin sana da çok zor birdurum ben gittikçe kötü hissediyorum kendimi ilk günlerde bilmiyorum narkozun etkisi falanmı ama daha metanetliydim şimdi ise dururp durup ağlıyorum herşey bana sebep oluyor alakalı alakasız hep içimde benden kaynaklanan bir sorunmu var diye korkuyorum benim düşük riskim vardı birçok doktora gitim iğnelre haplar falan amadüşmedi kalbi dıurdu son gittiğim doktor ilaçları bırakmamı söyledi iğnelreide 10 günde yaptır dedi ayrıca bana coraspin vermişti ama benim kanamam olmuştu 2 defa kan sulandırıcı olduğu için kullanmadım doktorda bana ilerde tansiyon sorunu olmasın diye verdim dedi öyle deyince iyice soğudum ilaçtan kanamamı arttırır diye korkktum 3 gün kullkandım saxdece şimdi ya bende pıhtılaşma sorunu vardıydsa coraspini kullansaydım kalbi durmazdı belki kendimi suçluyorum ama doktor tansiyon sorunu olması dediği için kanama yapar diye bıraktım bilmişyorum ya allak bullağım hep aklımda bu düşüncelre acabalar

peki hemen yaptırabiliyormusun canım bu testleri istediğin zaman ben 2 doktora sordum 2side ilk bebekten sonra olmaz dedi bana
ben ilk adetimi bekledim.doktor öncesinde doğru sonuç vermez dedi.hormonlar vs dolayı sanırım normal düzene girsin die.3 kaybım var dicem ben biri kürtaj ikisi kendiliğindne düştü dicem...herkes öyle diyormuş.doktorumda zaten öyle dersin dedi..yaşımdan dolayı bide zor hamile kaldığımdan dolayı bekleyemem okadar süre

sağol canım tavsiyelerin için Allah sabır versin sana da çok zor birdurum ben gittikçe kötü hissediyorum kendimi ilk günlerde bilmiyorum narkozun etkisi falanmı ama daha metanetliydim şimdi ise dururp durup ağlıyorum herşey bana sebep oluyor alakalı alakasız hep içimde benden kaynaklanan bir sorunmu var diye korkuyorum benim düşük riskim vardı birçok doktora gitim iğnelre haplar falan amadüşmedi kalbi dıurdu son gittiğim doktor ilaçları bırakmamı söyledi iğnelreide 10 günde yaptır dedi ayrıca bana coraspin vermişti ama benim kanamam olmuştu 2 defa kan sulandırıcı olduğu için kullanmadım doktorda bana ilerde tansiyon sorunu olmasın diye verdim dedi öyle deyince iyice soğudum ilaçtan kanamamı arttırır diye korkktum 3 gün kullkandım saxdece şimdi ya bende pıhtılaşma sorunu vardıydsa coraspini kullansaydım kalbi durmazdı belki kendimi suçluyorum ama doktor tansiyon sorunu olması dediği için kanama yapar diye bıraktım bilmişyorum ya allak bullağım hep aklımda bu düşüncelre acabalar
Bak canim bende sucladim kendimi ama sonra dusundumde dr um bana saglikli cocugu ziplasanda dussende dusuremezsin onlarin nasibi oyleymis sen ben ne kdar kendimizi suclasakta kendimize zarardan baska bisey degil o dusunceleri kafandan en kisa zamanda atlatmaya calis diger gelecek cocuklarina odaklan bende progestan igne ve ilac iciyodum kanamam olmadi kontrol icin gittigimde hem ikiz hemde kalplerinin durdugunu ogrendim evet tarifi olmayan bir aci ama kendine daha fazla eziyet etme Allah oyle istemis de bu bizim sinavimiz isyan etme hayirlisiymis de dua et daha cok yeni ilk ay iskence gibi geliyo ama inan gecicek arkadasim bu sinavimizida hayirlisiyla verip saglikli cocuklarimiz olacak insallahh

Ben 4 agustosda dogum yaptim ve bir saat sonra bebegimi kaybettim simdi korunmuyorum 15 gundur ne zaman ogrenirim gebeligi

ben ilk adetimi bekledim.doktor öncesinde doğru sonuç vermez dedi.hormonlar vs dolayı sanırım normal düzene girsin die.3 kaybım var dicem ben biri kürtaj ikisi kendiliğindne düştü dicem...herkes öyle diyormuş.doktorumda zaten öyle dersin dedi..yaşımdan dolayı bide zor hamile kaldığımdan dolayı bekleyemem okadar süre
ya canım benimde aklıma geldi 32 dmek ama korkuyorum şefkat tokadı yemekten ya sonra gerçekten 3 tane olursa diye benimde yaşım 30 bende artık biran önce bebbeğim olmasını beklemek istemiyorum ama bilmiyoırum yaaaa offfff

Bak canim bende sucladim kendimi ama sonra dusundumde dr um bana saglikli cocugu ziplasanda dussende dusuremezsin onlarin nasibi oyleymis sen ben ne kdar kendimizi suclasakta kendimize zarardan baska bisey degil o dusunceleri kafandan en kisa zamanda atlatmaya calis diger gelecek cocuklarina odaklan bende progestan igne ve ilac iciyodum kanamam olmadi kontrol icin gittigimde hem ikiz hemde kalplerinin durdugunu ogrendim evet tarifi olmayan bir aci ama kendine daha fazla eziyet etme Allah oyle istemis de bu bizim sinavimiz isyan etme hayirlisiymis de dua et daha cok yeni ilk ay iskence gibi geliyo ama inan gecicek arkadasim bu sinavimizida hayirlisiyla verip saglikli cocuklarimiz olacak insallahh
inşallah canım ya inşallah çok güzel yazıyorsun inan moral oldun bana çok sağol bugün zaten psikoloğa gidicemm tabi ağlamaktan onunla konuşabilirsem:(((inşallah sende tüm istteyenlerde en kısa zamnda bebeklerimizi kucağımıza alırızzz tek dileğim şuan bu

ya canım benimde aklıma geldi 32 dmek ama korkuyorum şefkat tokadı yemekten ya sonra gerçekten 3 tane olursa diye benimde yaşım 30 bende artık biran önce bebbeğim olmasını beklemek istemiyorum ama bilmiyoırum yaaaa offfff
aslında bende yalan söylemek istemiyorum ama tıbbın yaptığı saçmalık olarak görüyorum ben 3 düşüğü beklemeyi.

Back