Gebeliğe Hazırlık KÜRTAJDAN NE ZAMAN SONRA ÇOCUK DÜŞÜNDÜNÜZ

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

poncikvegece

Pipili bir bebiş :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
8.469
29.050
468
Merhaba KK'nın güzel kadınları

Bir konu da fikir danışmak istiyorum; çünkü herkes farklı davranıyor sanırım bu konu da.. bu sebepten merak ediyorum ve bu durumu yaşamış arkadaşların yorum yapmalarını rica ediyorum..

Ben 1 ay önce kürtaj oldum, 12 haftalık ikizlere hamileydim.. karnımda öldüler maalesef..

Benim doktorum 3 ay korun. Sonrasın da tekrar bebek için çalışabilirsiniz dedi.

Fakat burada veya nette okuyorum 1 ay bekleyip hamile kalanlar ya da 2 ay bekleyip ya da 4-5 ay korunup hamile olanlar var..
Yani sizin nasıl oldu ne kadar beklediniz, bu süreçte nelere dikkat ettiniz..

Beni bu konu da biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim Şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba canım öncelikle basın sagolsun ben de 3 ay önce bir düşüğüm oldu 7 haftalıkken kalbı durdu kürtajdan 2 adet sonra hamıle kaldım su an 4+6 haftalık sonuc ne olur bu sefer bilmiyorum hayırlısı olsun

Başın sağolsun Allah sabır versin
Rahmin kendini toparlaması için zaman vermen gerekiyor. Genelde doktorlar 6 ay derler ama 3 4 ay sonra psikolojik olarak da iyi hissediyorsan deneyebilirsin. Hayırlısı olsun

boş kese gebelik geçirdim ben de kürtaj olmak zorunda kaldım. 23 temmuz 2018'de kürtaj oldum. iki doktora gidiyordum. acıbadem hastanesindeki doktorum 1 ay sonra folik asit başlayıp yine çocuk deneyebilirsin dedi. hisar hastanesindeki de 3 ay dedi. biz 2 ay sonra çocuk için korunmayı bıraktık. 5,5 ay sonra hamile kaldım. vücudun kendini toparlama süresi var sanırım o yüzden bekleyin diyorlar. inşallah hakkınızda hayırlısı olur,sağlıklı ve hayırlı bir evlada kavuşursunuz

Kürtajdan sonra 1 kere regl oldum, 2.regl olmadım hemen hamile kaldım. Düşükde olmadı sağlıkla doğdu elhamdülillah...
Çok güzel olmuş Allah bağışlasın..ben de 8.haftalikken kalp durması sonucu kürtaj oldum, şu an çok tedirginim sonrası için.. Ilk gebelik olduğu için doktor genetik test ve pıhtılaşma testi yapmadı acaba yaptırmalı mıyım..henuz 6 gün oldu kürtaj olalı bundan sonra sizce nasıl bir yol izlemeliyim

Bana doktorum ısrarla 3 regl dönemi geçecek diyor
Hepsi aynısını söylüyor ama hani kocakarı hurafeleri vardır ya onlarında bildiği var. Kürtajdan sonra hemen kaparsın dikkat et derler. Bence korunma. Ama şuda önemli kürtajdan sonra kanaman oldu mu, mesela benim çiçek gibi hiç kanamam olmadı. Bir iki damla günlük pede geldi gelmedi gibi birşey. Başarılı kürtajlardan sonra kanama olmazmış. Sonra da hemen hamile kaldım. Kafama hiçbirşey takmazdım. Hamile kalmışım kalmamışım hiç umrumda olmazdı. Şimdi herşeyi biliyoruz internet sayesinde ve hiç iyi birşey değil. Şİmdi de kalamıyorum. Hayırlısı Allah'tan...

Benim yaklaşık 10 gün kadar sürdü kanamam. daha doğrusu kanama 2-3 gün sürdü.. sonrasın da 10-15 gün kadr ara ara kahve minik lekelenmeler yaşadım. Kürtajdan tam 30 gün sonra da ilk reglimi oldum..

Kürtajdan sonra vitamin takviyesi aldınız mi, hayıt takviyesi adı geçiyor, doktor takibinden de çıkmamamız gerekiyor sanırım

Canım benim ilk hamileliğim 11.haftada cansız olduğu için kürtajla alındı. Sırf kürtajdan sonra regl günüm belli olsun diye hem eşimle beraber olmadım hem regl bekledim. Regl olduktan sonra korunmadım hamile kaldım. Oğlum doğdu hamd olsun. Sonra tekrar düşük ve kürtaj yaşadım. 3. gebeliğimi korunurken kaldım hemde. Dediğim gibi hiçbirşey bilmezdik kafamıza takmazdık. Bi bakardım hamileyim. Sonra spral ile 7 yıl korundum ve şimdi 8 aydır çıkarttım korunmuyorum. Hayırlısı Allah'tan. Ben genetik teste de gönderdim. Hep aynı sonuç çıkıyor emin ol. Doku uyuşmazlığı çıktı. Yani türkçesi sağlıksız döllenme ve kendini sonlandırıyor. Şöyle düşün vücüdun tıkırında çalışıyor, hamile kalabiliyorsun. İnşallah sağlıklı bir gebelik yaşar ve kucağına alırsın. Sende bizlerde...

Kanaman varmı merak ettim.

Çok teşekkürler amin inşaallah

11 haftadaydık.
Benim de 12. hafta bitmişti 13+1 de idik.. ikiz gebelikti benimde..
Hayırlısı olsun artık doktoru dinliyorum şuan için 2 regl dönemi daha geçirip sonrasında tekrardan gerekli çalışmalara başlayacağım, Rabbim çok bekletmez inşallah. isteyen herkese nasip etsin allahım

Çok üzüldüm yaa tedaviyle mi hamile kalmistin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…