Anket kürtaja hayır kampanyası

kürtajı ortan kaldırabilirmiyiz

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .
çok fazla korunma yöntemi var,bunlar uygulanabilir ama mecbursa kişi aldırsın derim ben..kişi bakamayacağı çocuğu neden doğursun..ayrıca kürtaj süresinin 10 hafta olarak belirlenmesinde eminim çok uzun süre ince elenip sık dokunulmuş bir karardır..10 hafta ise 10 hafta kalsın

yaşananların ne boyutta ve neşekilde oolduğunu anlatmam imkansız sadece benim gibi bilinçsiz insanların bilinçlendirilmesi lazım amacım bu tek amacım hemde sadece bilinçsiz oolanların bilinçlendirilmesi gerek

valla hayatım ben ne yaşadım kimse bilmiyo nasıl bi psikoloji içindeyim neler yaşıyorum ben diğer insanlar benim yaşadıklarımı yaşamasın istiyorum tek uğraşım bu

valla hayatım ben ne yaşadım kimse bilmiyo nasıl bi psikoloji içindeyim neler yaşıyorum ben diğer insanlar benim yaşadıklarımı yaşamasın istiyorum tek uğraşım bu

Canım seni az çok anlıyorum ama böyle bir konu açmakla aslında biraz yaraya tuz basmış olmuyor musun? Gelecek olumsuz tepkiler veya seni anlamaya yönelik sorular bile seni incitecek farkında değil misin? Yaşadığın olay seni çok bunalıma sokmuş, kolay değil anlıyorum, ben bebeğimin karnımda öldüğünü öğrendiğim zaman bir süre kendime gelememiştim, taktiri ilahi deyip tevekkül ettim, sen de geçmişe bir sünger çek ve geleceğe bak artık, kendini daha fazla yargılama, kimsenin seni yargılamasında izin verme...

Benim söyleyeceğim son şey şu, küretaj olayı insanların vicdanına kalmış, inançlarım açısından tamamen karşıyım ama dediğim gibi bunu yaşayan kadınların ne şartlar içinde olduğun bilemeyiz, ben şahsen kanunen küretajın kalkmasına taraftar değilim, bazı ülkelerde yasak, tecavüze uğrayan ve o bebeği istemeyen kadınlar kanun zoruyla doğurmak zorunda kalıyor, şimdi o anneye heeey git de annelik yap diyebilir misin? O anne sevsin mi nefret mi etsin, daha buna benzer bir sürü örnek verebilirim inan, bu iş tamamen kişilerin vicdanına kalmış.

amacım asla kınamak değil, zaten haddim de değil ayrı konu.
ama ben de aynı şeyi söylüyorum zaten.

nasıl ki senin ne yaşadığını kimse bilemezse; sen de kimsenin ne yaşadığını bilemezsin.
onun için bu kişilerin kendi terchidir.
günahıyla, vebaliyle...

ben de aynen dediğin gibi kimsenin ne yaşadığını bilemediğimden yasaklanmasın diyorum.
sonradan çekilen pişmanlıklar ya da vicdan azapları da diyetidir bunun...

eğer kürtaj ortadan kalkarsa bi kadının sanırım 5 den fazla çocuğu olur.yani evliliği yolunda gitmeyen kadınlar daha fazla çocukla ortada kalırlar.ayrıca bütün kadınlar bu doğum kontrol konusunda bilinçli değiller.hatta bilinçli olanların bile çocuğu olabiliyor.örnek verirsem bi akrabam yeni doğum yaptı bebek daha 5 aylık ve yine hamileymiş.korundukları halde.
Şimdi soruyorum size bu kadın bu çocuğu nasıl doğursun üstelik sezeryanlı.yani siz iyilik yapalım derken kötülük yapıyosunuz.rahme düşmeden önce neden spermlere bukadar değer vermiyosunuz.çoğu erkek yada koca diyim o spermleri tuvalete yada banyonun deliğinden gönderiyor.bana biraz garip geliyor bu tür şeyler.bence kürtaj kesinlikle ortadan kalkmamalı.kadınların iyiliği için bu şart.eğer kadın o çocuğu istemiyosa kendince bişeyler yapmaya çalışacak ve ortaya daha kötü şeyler çıkacak.bunlar sadece benim düşüncelerim.sizde daha detaylı düşünürseniz anlarsınız beni.
---kürtaj durduğu yerde dursun lütfen----

Allah isteyen herkese versin inşallah.....ama ne olursa olsun bile bile yapılacak şey değil gibi gleiyor bana..tabi kimseye bahane bulmak istemem ama Allah fırsat vermesin diyorum...

ana rahminee yerleşmiş bebeği aldırmak günahların en büyüğü.nasıl adam öldürmek günahsa oda aynı.oda artık bi canlı..dün hasteneye gebelik testi yaptırmaya gittim.bi kadın gelmiş kürtaj olacağını söyledi.bende neden diye sordum 2 tane var istemiyorum bunu dedi.yazıktır günahtır alllah nasip etmiş sana ne güzel bak ben 6 yıldır istiyorum olmuyor sen nasıl kıyıyorsun dedim.nuh dedi peygamber demedi.ben negatif korkusuyla yaşarken bazıları elindekini kıymetini bilmiyorlar..önceden önlemini alsaydın dedim işte dedi.gözlerim doldu ağlamamak için zor tuttum kendimi..anne karnına yerleşmiş bebeğin canına kıymaya kimsenin hakkı yok istemiyordun önlemini alacaktın.o çocuğun günahı ne....(((((((((

çok teşekür ederim bu konuyu açtığın için. buradada çok kişiyle karşılaştım bebeklerini aldırmak isteyenlerle.belki burayı okuyunca vazgeçerler..

çok teşekür ederim bu konuyu açtığın için. buradada çok kişiyle karşılaştım bebeklerini aldırmak isteyenlerle.belki burayı okuyunca vazgeçerler..

ben teşşekkür ederim çünkü az insan sen ve ben gibi düşünüyor ewet ben bi hata yaptım ama başkaları yapmasın die uğraşıorum sadece amacaım bu

10 haftadan aşağı olmuş ne farkeder..
yine cinayet değil mi?

amççok önemli bişi bilinçlemnndirmek benim amacım belki sesimiz duyulurda bilinçlendirebiliriz birilerini

bazı arkdaşlarımız kürtaj kalksın diyor da tecavüze uğrayan kızlarımız kadınlarımız var.onlar ne yapcak peki..gerçi yüksek hormon vererek hamilelik engelleniyormuş ama etrafa söylememe ,yada başka sebeplerle bu yöntemi uygulayamayabilirler.

ya öyle ya da böyle Allah o bebeği vermişse doğduktan sonra öldürmekle doğmadan önce öldürmek arasında bence hiçbir fark yok.12 haftalık bebek ne demek ya,herşeyi hisseden her organı oluşmuş bir insancık o da.rezillik bu kürtaj ya Allah korusun hepimizi.aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anketin tekrar düzenlenme şansı var ise düzenlensin ki bizler de oy kullanabilelim.

eğer aile yoksa ortada.. yaşlar küçük ve kişiler cahil ise bakamayacaksa doğrup rezil etmekten,madde bağımlısı,yada potansiyel suçlu yetiştirmektense, 8 haftalıktan küçük ceninler alınabilir.
ama gönül ister ki.. kimse ama hiç kimse on kere 10000 kere düşünmeden dünyaya getirmesin. devlet ortaokulda korunmayı anlatsın. malum ilişki yaşı çok fazla düştü. nasıl adet görmek ergenlik var ise koruması da yüzeysel şekilde anlatılmalı.
toplum bilinçlenmeli. kimse kolayca hamile kalıp doğurup cami bahçesine bırakmamalı. yada evde kendi yöntemleriyle düşürmemeli.
ben kürtaja HAYIR DİYORUM. ama, SOKAK ÇOCUĞUNA, Köpüaltı çocuklarına,Sevgisiz büyüyenlere,para karışılığı satılanlara daha göbek kordonu kesilmeden cami bahçelerine,çantalarla sokakalara terk edilenlere,5-6 aylıkken farkedilip resmen canlı bebeği düşürenlere de HAYIR diyorum. bunları yaşatacaklarını az çok tahmin edenler. Madem korunmayı akıl edemedin 2 ayı bulmadan aldırmaları suçlarını biraz olsun toplumdan uzak yaşar. öbür türlü hepimiz üzülüyoruz. hiç değilse sadece günahına giren üzülsün.

size katılmıyorum her ne sebepten olursa olsun ister tecavüz isterse keyfi yolla yapılmış yanlış bir sebepten doğmuş herhangi bir insanı nasıl öldürmüyorsak ilerde madde bağımlısı olur veya rezalet içinde büyür vs diye henüğz doğmamış kendini savunamayacak kadar masum bir yavruyuda hiçbir sebepten öldüremezsiniz.bence katillik bu .kim ne derse desin hemde kendi evladının katilliği kadar adi aşağılık bir suç.bırak kğrtajı ortadan kaldırmayı teşebbüs edenlere bile adam öldürmeye teşebsten ceza verilmeli.aldıranlarda cinayetten yargılanmalı!!!

hiç birşey diyemem bu konuda
konuşulunca bile çok kötü oluyorum
yani yapanı kınamak değil, ne haddime ama ay ne biliym içim dayanmıyo işte

Şahsen benim fikrim tecavüze uğrayan kadınların kürtajına bizzat destek olunması
fakat keyfi kürtaja karşıyım tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…