Anket kürtaja hayır kampanyası

kürtajı ortan kaldırabilirmiyiz

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .
bence de 10 haftadan aşağı indirilsin..
kimin hangi gerekçelerle kürtaj olduğunu bilemeyiz..
Allah kimseyi mecbur bırakmasın...

Evet bu konuda haklısınız da bir de doğum sonrası

kazayla kalınan hamilelikler v.s.var.Hemen o yöntemler
uygulanamadığından dolayı kazayla kalınan hamilelikler
örneğin.Her şey insanlar için başınıza gelmeden
anlayamıyorsunuz maalesef.

kızlar korunmak çok zor diil sonuçta hani bilmiom allah kimseyi düşürmesibnn çok zor biliyorum sağlık şartları dışında olmamalı

bence durumu iyi
kürtaja kesinlikle destek vermiyorum ama
başı boş çocuklarında hayatlarını biliyorum

bence tamamen kalksın zaten bi takım tedbirler var çocuk istemeyen korunur korunurken gebe kalırsa adırmasın kürtaj kalksın

Kürtaj olayı cahiliye devrinde kızları diri diri gömmeye benziyor,o derece vahşet ve üzücü bir durum,bebeklerin de ebeveynleri üzerinde hakkı kalıyor..Allah cc kimseye yaşatmasın ..
Yanlız bazı durumlarda kürtaj yani gebeliği sonlandırma durumu elzem olabiliyor.Sağlıksal açıdan anne ve bebeğin hayatı tehlikede ise bu durum tasvip edilebilir ,hatta gereklidir..
Şekillenmenin erken evrelerinde veya Ruh verildikten sonra eğer uzman bir doktor cenin anne rahminden alınmadığı takdirde anne ve bebeğin ölümüne yolaçacağı kararına varırsa, bu durumlarda kürtaj yapmaya izin verilmiştir. Bu durumda; ceninin alınmasına izin verilir ve böylece annenin hayatı korunur. İslam, hayatı koruyan veya hayatta kalmayı sağlayan şeyleri yapmaya davet eder. Bu kürtaj bir tedavi olarak kabul edilir ve Allah Rasulü -SAV- insanlara tedavi yollarını ve şifa bulmayı emretmiştir

Keyfen yapılırsa ,tabi ki ben de onay vermiyorum..
Haklı bir sebep olmadıkça Allah'ın muhterem kıldığı cana kıymayın. Bir kimse zulmen öldürülürse, onun velîsine (hakkını alması için) yetki verdik. Ancak bu velî de kısasta ileri gitmesin. Zaten (kendisine bu yetki verilmekle) o, alacağını almıştır..

Kürtajın yasaklanması kampanyası bu yüzden düşündürücü..Hangi durumlarda gerekli ve gereksiz olduğunun iyi tespiti gerekiyor..
Aslında herşey vicdana kalmış gerisi boş....

bence, olay kürtaja gelene kadar tüm insanların bilinçlenmesi lazım bilinçlenme bu konuda eğitim vermedikten sonra kürtaj tamamen yasak olsa gene el altından insan rahatlıkla bu işi halledebilir ..

bilinçlendirmek adına bişileri biyerlere duyurabilsek yada asıl soru nasıl duyuyuruz ben belki bu kampanya dediğim topikle biyerlere ses giderde belki bi şekilde kürtajı en aza indiririz

Ben de kürtaja karşıyım on aylık değil ilk rahme düşmesinden itibaren onlar birer canlı.O yüzden bu cinayetin tamamen ortadan kalkmasından yanayım.

kesinlikle ortandan kalkmalı.. insan bi cana nasıl kıyar çok üzücü çok fena bi durum busenağlamasenağlama

biliçlendirirsek insanları belki daha ii olur ha kıslar belki bu cinayet ortadan kalkar benim gibi cahilliğine gelmesin kimsenin

Bu tür şeyler kişilerin kendi kararlarıdır..
3. şahısları asla ilgilendirmez.

anne sagligini ileri derecede etkileyen bir gebelikse,yani mecbur kaliniyorsa tamam ama onun haricinde ne olursa olsun karsiyim...dolayli yoldan cinayet benim icin kürtaj...

Bu tür şeyler kişilerin kendi kararlarıdır..
3. şahısları asla ilgilendirmez.

ne demek canim ilgilendirmez...
toplum olarak elbette her bireyin üstüne düsen görevler vardir...
o zaman saldim cayira mevlam kayira hesabi herkes diledigini yasasin!!ne alaka yani..yasakkelime
ortada bir hata varsa ki bu bir canlinin hayati söz konusuysa bilen insanlarin bilmeyen kesimi uyarmasi ve bilgilendirmesi insanlik görevidir en basta..

korunmalarına rağmen hamile kalan bir sürü insan var.

eğer psikoljik ve ekonomik durum bir çocuğu büyütmeye ve yetiştirmeye elverişle değilse, aldırılması taraftarıyım.
sonuçta dünyaya gelecek çocuk aç bilaçi sokaklarda yaşamak zorunda kalabilir.
onun dünyaya getirip bakamayarak günah işleneceğine, bu şartlarda dünyaya getirilmemesini tercih ederim.

bu arada ben konu sahibi arkadaşın yerinde olsam, hamile kalsam ve bu çocuğu istiyorsam; başıma silah dayanacaksa bile aldırmam doğururdum ben.

Bu tür konular dediğim gibi 3. şahısları ilgilendirmez..
Herkes kendinden ve aldıkları sorumluklardan sorumludur..
Bir sürü korunma yöntemi vardır..
Kimse; korun , kürtaj ol yada olma diyemez..
Kişinin kendi kararıdır..
Kimse beni ilgilendirmez..

+
Arkadaşa katılıyorum anlatmak istediklerime tecrüman olmuş..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…