Anket kürtaja hayır kampanyası

kürtajı ortan kaldırabilirmiyiz

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .
pumpkins sana katılıyorum..????????!!!!!!!!!!!!

benim yaşadığım olay tmamen bu kampanyayı başlatmama neden zaten ben kürtaja gitmemek için saatlerce tüm bir gece ağladım dinlemedi benimki biraz cahillik oldu bilgim yoktu dr bünyemin kaladırmadığını söylemesini istedim bana eşin istediği taaktirde mecbur olduğumuzu söledi bilmiyordum ne olması naapmam gerektiğini cahilliğimden başıma gelen vwe hala artamadığım vijdan azabını başkakadınlar yaşamasın hayatımdaki tek pişmanlık tek acı eğer biraz bilinçli olsaydı olmazdı ben bunu başkaları yaşamasın istiyorum.burada derdimi anlattığımda başta çok yargılandım çok ağladım ama şimdi başka kadınlar ağlamasın istiyorum tek amacım bu

tamamen kalksın istege baglı olarak yapanlar tabi
saglık sorunu varsa bısey dıyemem :dilcikar:

sadece sağlık sorunu olanlarda yapılmasın küretaj denen şey sağlık dışı durumlarda yapılmasın

Kürtaj 10 haftadan aşağı çekilmeli dedim keşke mümkün olsa da tamamen kalksa, demek isterdim ama... bir de her kesimden insana özellikle ; maddi manevi bi bebeğin bakımına, büyütülmesine gücü yetmeyecek kesimdeki insanlara, teker teker ulaşılıp şu korunma yöntemleri anlatılsa..
bizim sokağın başında önünde minicik bebeğiyle, karda yağmurda buzz gibi havada dilenen kadını gördükçe, o bebeği niye dünyaya getirdin madem demeden geçemiyorum...
ne suçu vardı? neden benim bebeğim gibi ya da bi başka mutlu bebek gibi sıcacık yuvasında, yumuşacık yatağında değil de o buzz gibi kaldırım köşesinde yatmak zorunda :çok üzgünüm: diye düşünmekten kendimi alamıyorum .... Allah ' ım gerçekten isteyene ve bakabilecek olana versin masum bebecikleri

canım ben artık o bebekleri kullanarak dilenennlere inanmıyorum zavallı kuzucukları kullanıyolar rabbim isteyen herkese tez zamanda birer melek versin bilinçlendirilmeli kadınlar

canım ben artık o bebekleri kullanarak dilenennlere inanmıyorum zavallı kuzucukları kullanıyolar rabbim isteyen herkese tez zamanda birer melek versin bilinçlendirilmeli kadınlar

tabii bebeklerin suistimal amaçlı kullanıldığı kesin ...
belki de özellikle, yarının dilencisi olsun, eve para getirsin diye getirdi dünyaya onu...
bu bambaşka kanayan bir yara ama ...
o masum bebeği , soğuk kaldırımda görmeye de yüreğim dayanmıyor :çok üzgünüm:

Kimseyi kınamak suçlamak bizim haddimize değil hele kırmak hiç hoş değil arkadaşlar fikirlerinizi kimseyi kırmadan yapalım hata ve pişmanlık biz insanlar için.benim fikrim kürtajın akla bile getirilmemesi,biz yaklaşık 1yıldır bebek istiyoruz bu aşamada tedaviler falan,eline geçen de geri itiyor,kıymetini hiç bilmiyorlar,Allah kimsenin evini evlatsız bırakmasın derim ben...Allahtan korkulup bu nimetin kıymetini bilip şükretmek varken cinayet(bence öyle) gibi bir vebalin altına girmek ne akıl ne vicdan işidir.haa bir de çocuğum sakat doğacakmış diyip içini rahatlatmaya çalışanlar var,sanki haşa mevlam bilmiyor ne verdiğini ve doğduktan sonra özürlü yapacak kudreti yok,ozaman evlatlarınıza diyin ki yarın birgün kaza falan geçirip özürlü kalırsam vur beni evladım atlar gibi.Allah hepimize akıl fikir vicdan iman versin.konuyu açan arkadaşa ve hassasiyetle kürtaja karşı çıkan arkadaşlara saygılar...

evet hayatım inan bende okadar çok üzülüyorujmmki ağlamamak için xzor tutuyorum kendimi ne olursa olsun o minicik bi kuzu bi melek ama işte anne olamaz herkadın

yazdıkların bişey anlamadım arkadaşım,kimseyi kınamak,suçlamak bizim haddimize değil demişsin,biraz sonra "Allahtan korkulup bu nimetin kıymetini bilip şükretmek varken cinayet(bence öyle) gibi bir vebalin altına girmek ne akıl ne vicdan işidir."demişsin,sanırım ne demek istediğini kendinde bilmiyosun,biz en azından senin gibi "cinayet,akıl vicdan işi" falan gibi kelimeler kullanmadık,haklısın kimseyi suçlayıp,kınayamayız,fikirlerimizi beyan ederiz,beyan ederken de seçtiğimiz kelimelere dikkat ederiz.

canım sorun kınamak diil öyle yada böyle benim gibi hataya düşülmesini engellemek istiyorum ben 2 olucak hala anne olamadım ha ewet belki cezamı çekiyorum bilmiyorum sadece sölemek istediğimi anlatamadım heralde kızlar sadece belki hatayı engelleriz bilinçlendirebilmek adına belki bişiler yapabşiliriz derdim bu

bu laflarım sana değil zaten canım,sen yeterince pişman olmuş,acını çekmişsin,dilerim daha fazla da çekmezsin ve tez zamanda bebek sahibi olursun.
dilerim kimse bebek sahibi olmak için yıllarca mücadele vermek zorunda kalmaz,ve şu anda bebeği olan ya da bebek bekleyen anneler bebeklerine sahip çıkarlar,dünya da annelikten güzel ve kutsal hiç bir iş yoktur.

aminnn canım dilerim rabbim herkesi ane etsin en önemli olan bu olayın diğer kadınların ibret alması ne kadar kötü olduunu bi şekilde duyura bilmek ben sadece bilinçlendirilsin istiyom herkes benim düştüğüm hataya düşmesinler

Ya bakamıyacağın çocuğa istemeden ve
anlamadan hamile kaldıysan ne olacak?
O çocuğa bakamadıktan,okutamadıktan iyi
bir ana baba olamadıktan sonra çocuğun

vebalini çekmek doğrumu sizce?
Evet kürtaj kötü ama son çare ise durumda
uygunsa bazen çözüm oluyor.

ben aslinda cok karsiyim ama 10 haftadan asagiya indirilmesini isaretledim cünkü öyle durumlar oluyorki bazi kadinlar icin baska care kalmiyor mesela hastsaliktan dolayi.....

Hastalık ve sağlık dışı durumlardan bahsediyoruum ben hastalık sağlık ilk öncelik tabi

canımişte tam olarak bunu istiyorum insanlar bilinçlendirilsn sağlık ocaklarında ücretsiz korunma için herşey dağıtılıo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…