• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj?

Kürtaj mı? Yoksa düşük hapı mı?

• kürtaj, düşük hapı

OY: 1 25,0%
  • kürtaj,düşük hapı

OY: 4 100,0%

• Ankete Katılan
    4

Fulyadnrz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
7
2
6
31
Yaklaşık olarak 12 hafta 3 günlük hamileyim ve büyük bir problemim var.Bugün 3.kez doktor kontrolüne gittim ve doktor gebeliğin sağlıklı olmadığını söyledi.Bu yüzden kürtaj olmam gerekiyor ama ben cerrahi müdahale yaptırmak istemiyorum ve açıkçası korkuyorum.Bir diğer seçenek mifepriston-misoprostol kit kombinasyon ilaçla düşük yapmakmış.Doktor Medabon diye bir ilaçtan bahsetti.Ne yapacağımı bilmiyorum.Daha önce medabon hapla düşük yapan var mı? Bilen biri varsa ne olur yardımcı olsun.

peki dr neden sağlıklı değil dedi anlamadım

Doktor fetal anomali tanısı koydu.Yapısal anatomik bozukluk var.Aklımı yicem ne yapacağımı bilmiyorum(((

Sigara ve alkol kullanmıyorum.Düzenli olarak spor yapan biriyim.Hiçbir kötü alışkanlığım yok.Ama böyle kötü bir şeyle sınanıyorum.İçim içimi yiyor ama elimden bir şey gelmiyor.

Yaklaşık olarak 12 hafta 3 günlük hamileyim ve büyük bir problemim var.Bugün 3.kez doktor kontrolüne gittim ve doktor gebeliğin sağlıklı olmadığını söyledi.Bu yüzden kürtaj olmam gerekiyor ama ben cerrahi müdahale yaptırmak istemiyorum ve açıkçası korkuyorum.Bir diğer seçenek mifepriston-misoprostol kit kombinasyon ilaçla düşük yapmakmış.Doktor Medabon diye bir ilaçtan bahsetti.Ne yapacağımı bilmiyorum.Daha önce medabon hapla düşük yapan var mı? Bilen biri varsa ne olur yardımcı olsun.
İkili test ultrason incelemesinde mi gorduler bu anomaliyi?

Kurtajdan korkmana gerek yok bayiltiyorlar ruhun bile duymuyor.benimde ilk gebeligimin kalp atışı duyulmadi.kurtaj yerine bu ilaclarla düşük yaptırıldı hastanede.aman yarabbi böyle bir agri yok olamaz.dogumda bile boyle bir agri yoktur yani.sonrasinda nasil bir düşük yaptiysam rahmim ters dönmüş toparlandiktan sonra.ve bagirsaklarima baski yapiyor agri oluyor.1 sene gecti uzerinden nerdeyse.hamile kalmam da zorlasti rahmim ters döndüğü icin.üstelik düşük yaptiktan sonra kurtaja alindim birde.parça kalmasindan dolayi.karar senin.o agriyi da cekmeye degmez.kurtaj olacaksan da işin ehli doktorlar olsun

Ama senin gebelik haftan da büyükmüş bilemedim.doktora sor bakalım hangisi daha iyi diye

Evet 11-14 hafta tarama testinde çıktı bu sonuç...serbest Beta hcg ve PAPP-A değerlerine vs baktılar.
Bu üçüncü doktor kontrolüm ve doktor 3 lü taramaya gerek olmadığını mevcut gebeliğin sonlaması gerektiğini söyledi.

Benim kalp ritim bozukluğu rahatsızlığım var.Bünyem kürtajı kaldırır mı bilmiyorum.Doktor cerrahi müdahalenin riskleri olduğunu da söyledi.

Benim kalp ritim bozukluğu rahatsızlığım var.Bünyem kürtajı kaldırır mı bilmiyorum.Doktor cerrahi müdahalenin riskleri olduğunu da söyledi.
O zaman ilacla düşük yaptir.gebelik haftan da büyükmüş senin.kurtaj riskli olabilir sana evet.

Yaklaşık olarak 12 hafta 3 günlük hamileyim ve büyük bir problemim var.Bugün 3.kez doktor kontrolüne gittim ve doktor gebeliğin sağlıklı olmadığını söyledi.Bu yüzden kürtaj olmam gerekiyor ama ben cerrahi müdahale yaptırmak istemiyorum ve açıkçası korkuyorum.Bir diğer seçenek mifepriston-misoprostol kit kombinasyon ilaçla düşük yapmakmış.Doktor Medabon diye bir ilaçtan bahsetti.Ne yapacağımı bilmiyorum.Daha önce medabon hapla düşük yapan var mı? Bilen biri varsa ne olur yardımcı olsun.[/QUOTE
Kürtaj istememenizdeki çekince nedir? Eskisi gibi zor bir işlem değil 15 dk da bitiyor siz uyurken. Düşük hapı ile daha zor olur.

Doktor gebelik oluşumunun epey bir sorunlu olduğunu söyledi.Anomali oranı%87 civarında.Dolayısıyla pnromit kese oluşumunu tehlikeye atmak söz konusu! Buda tekrar gebe kalamama riski anlamına geliyor.İlaçla yapılan düşükte böyle bir problem yokmuş.İçerde istenmeyen parça yani materyal dahi kalsa asp ile kolay temizleniyormuş. Ama ilaçla düşük yaklaşık 4-6 saat arası sürüyor.

Medabon denilen ilacı bayağı bir araştırdım.Bu ilaçla düşük yapmak diğer ilaçlara göre çok daha kolaymış.
Yan etkisi vs yok.Aşırı kanama riski de yok.14 haftaya kadar bazı gebeliklerde parça aldırma problemi dahi yokmuş.
Bu ilaç bayağı bir donanımlı yani fiyatı da uygun sanırım bu benim için en uygun seçenek.

Sadece ikili test sonucuna göre mi bebeği alalım diyor doktor. İkili testte risk çıkıp sağlıklı doğan bir sürü bebek var. Doktorun düşük yaptıracak kadar emin olduğu şey ne?

Canım kürtajda bir sıkıntı yasamazsın ben ritim bozuklugundan cok cektim yogun bakımlık oldum defalarca ve gebe kaldım 2 defa ve ikiside sıkıntılı idi birinde doktorum izin vermedi hastayım die birinde kalbi durdu bebegimin ve kürtaj oldum o sırada uyutmak icin verilen ilaç kalbinizi tetijlemiyor aksine hap aldıgınızda acı cektiginizde ritmin daha cok bozulucak

Çok saçma sadece 2 li testte çıkan sonuca göre değerlendirilmesi bu testler %100 sonuç vermiyor hata oranları çok çok yüksek bir çok kişiye sağlıksız yada down sedromlu olacak dendiği halde sapasağlam çocuk foğuran çok kişi var etrafımızda hemde çok fazla zaten sağlıksız r gebelikse bırakın gebelik kendi kendine sonlansın bebek sağlıksızsa zaten kalbi durur yada başka birşey olur muhakkak ki ama bence siz bu vebale girmeyin belki bebek sapasağlam birşeyi yok boşuna vebal alacaksınız iyi düşünün bence kolay bir durum değil çünkü

Back
X