• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtaj yaşadıktan sonra tekrar hamile kalmaya korkanlar :((

Merhaba. .15 gün önce bebeğimin kalp atışları duyulmadigi için kürtaj olmak zorunda kaldım. ..hayalimiz hevesimiz kursagimizda kaldı. ..hemen daha dogrusu bekleme suresinden sonra yine bebek istiyorum. .fakat tekrar hamile kaldığımda bu acı tecrübenin tedirginliği hep uzerimde olacak..benim gibi düşünen hisseden var mı:(((
Allah bu acıyı yaşayan kadınların yardımcısı olsun bende birkaç yıl önce kromozom bir bozukluk yüzünden kürtaj olmak zorunda kaldım mesleğim veda etmek o kadar zordu ki açısı yüreğimi cizlattı ciğerimi dagladi ilk bebeğimdi hala aynı şey başıma gelir mı aynı psikolojik buzlanma girer miyim korkusu var hala bahsi geçtiğinde gözlerim doluyor yaşasaydı şimdi .. ile başlayan cümleler kuruyorum Allah çok büyük inancım yüksek annelik duygusunu bir gün ben de yaşayacağım ınşallah hepimiz yaşarız ınşallah

Allah bu acıyı yaşayan kadınların yardımcısı olsun bende birkaç yıl önce kromozom bir bozukluk yüzünden kürtaj olmak zorunda kaldım mesleğim veda etmek o kadar zordu ki açısı yüreğimi cizlattı ciğerimi dagladi ilk bebeğimdi hala aynı şey başıma gelir mı aynı psikolojik buzlanma girer miyim korkusu var hala bahsi geçtiğinde gözlerim doluyor yaşasaydı şimdi .. ile başlayan cümleler kuruyorum Allah çok büyük inancım yüksek annelik duygusunu bir gün ben de yaşayacağım ınşallah hepimiz yaşarız ınşallah

Merhaba tekrar geçmiş olsun. ..birkaç yıl önce demişsiniz ondan sonra hamilelik düşünmedinizmi??

Düşündüm ama korktum kpss hazirligindayim temmuzdan sonra düşünüyorum yavaş yavaş kendimi hazırlıyorum hayırlısı

Anladım hepimiz için hayırlısı. .inşallah önce kpss hemen ardından bebiş gelir:)) ) hazırlık sürecindeyim bende ama bana sorarsan depresyondan çıkma bunalım süreci. .

Anladım hepimiz için hayırlısı. .inşallah önce kpss hemen ardından bebiş gelir:)) ) hazırlık sürecindeyim bende ama bana sorarsan depresyondan çıkma bunalım süreci. .

Hakkımızda hayırlısı canım suan hissettiklerinin hepsini ben de hissettim yaşadım şimdi çok yoğun duygular icindesin biliyorum asla unutmayacksin ama bir gün kabul edeceksin Allah verdi Allah aldı diyeceksin sen de tevekkul edeceksin eşim dahil bana herkes ağlama ne olursun üzülme diyorlardı bir gün eşime bana bunu söyleme ben evladıma aglayacagim uzulecegim içime mı atayım istiyorsun dedim ben açımı yasayacagim bir zaman sonra elbet aglamayacgim bana zaman ver açım büyük bir anda bıçakla keser gibi susmami bekleme açım bitmeyecek ama hafifleyecek dedim anladı beni açımı öyle derin yaşadım ki şimdi soru sorduklarında yağmur gibi aglamiyorum artık senin de hafifleyecek ınan ışte o zaman kendini yeni bebeğe hazır hissetmeye baslayacaksin zaman en büyük care

Hakkımızda hayırlısı canım suan hissettiklerinin hepsini ben de hissettim yaşadım şimdi çok yoğun duygular icindesin biliyorum asla unutmayacksin ama bir gün kabul edeceksin Allah verdi Allah aldı diyeceksin sen de tevekkul edeceksin eşim dahil bana herkes ağlama ne olursun üzülme diyorlardı bir gün eşime bana bunu söyleme ben evladıma aglayacagim uzulecegim içime mı atayım istiyorsun dedim ben açımı yasayacagim bir zaman sonra elbet aglamayacgim bana zaman ver açım büyük bir anda bıçakla keser gibi susmami bekleme açım bitmeyecek ama hafifleyecek dedim anladı beni açımı öyle derin yaşadım ki şimdi soru sorduklarında yağmur gibi aglamiyorum artık senin de hafifleyecek ınan ışte o zaman kendini yeni bebeğe hazır hissetmeye baslayacaksin zaman en büyük care

Ben bi türlü kabullenemiyorum. .tamam herkesin başına gelebilir ama niye ben diye sorgulamaktan ve sürekli kimin kalbini kırdık yada kimin gözü değdi diye sorgulamaktan ve cevabını bulamamaktan öteye geçemiyorum..Zaman her şeyin ilacı elbet zamanla geçecek ama ezipte geçiyor. .biz 3 aylık bekleme suresinden sonra yine hemen bebek istiyoruz..kısmet artık bundan sonrası. .

Ben bi türlü kabullenemiyorum. .tamam herkesin başına gelebilir ama niye ben diye sorgulamaktan ve sürekli kimin kalbini kırdık yada kimin gözü değdi diye sorgulamaktan ve cevabını bulamamaktan öteye geçemiyorum..Zaman her şeyin ilacı elbet zamanla geçecek ama ezipte geçiyor. .biz 3 aylık bekleme suresinden sonra yine hemen bebek istiyoruz..kısmet artık bundan sonrası. .

acıkcası ben asla neden diye sormadım bir kez bile ağzımdan cıkmadı asla asi olmadım Allah kimseye cekemeyeceğinden fazla yük vermezmiş demekki sen de bu yükü cekebilecekmişsin ki kaldırabilecekmişsin ki sana vermiş bunun da bir sınav olduğunu düşün bu sınavdan başarı ile nasıl gecebilirsin ki tabiki tevekkül ederek o yüzden bence aklındaki soruları bir kenara bırak ve acının hafifleyeceği zamanı bekle bebek için bana hiç kısıtlama koymadı doktorum onumuzdeki ay seni hamile bekliyorum dedi hatta ama ben korktum ve istemedim sen ne zaman istiyorsan ve Allah sana ne zaman vermek isterse o zaman olsun inşalah ama sen gönlünü ferah tut bir daha bunu yaşamayız inşallah

Merhaba arkadaslar hepinizin duygusunu paylasip yasiyorum cok zor benimde bir dusuk birde 4 aylik bebegimin kalbi durmustu zamanla normale donmus gibi gorunsemde her bebek haberi aldigimda yuregim oyle aciyorki beni en iyi siz anlarsiniz. Tekrar cocuk istiyorum ama 8 ay oldu daha bekliyorum her adet oldugumda butun gun aglamaktan yorgun dusuyorum ama tek tesellim sefaatci olacak cennetteki meleklerimiz ins hepimizin sabir sinavi biter rabbim bizede o guzel annelik duygusunu nasip eder😔😔😔😔

Oncelikle geçmiş olsun canim.kromozom bozukluğu nedeniyle cocugunu kaybetmissin ayni aciyi senin gibi sizler gibi bende yasadim hatta ben iki kurtaj oldum bir bos gebelik gecirdim rabbim bu aciyi yasayan herkese sabir versin benimde 12.kromozomumda perisentrik inversiyon çıktı ben taşıyıcıymisim bebegime benden geciyormus dr um tup bebek tedavisi soyledi ama bi kere daha deneyebilecegimizide dile getrdi % 99 saglikli olabilirmis tasiyici oldugum icin cok buyuk risk yokmus nasipse tekrar deneyecegiz ve gecirdigim tum sureci bu forumda paylasacagim asil soruma gelince kromozom anomalisi sende mi esindemi siz cift olarak kromozom analizi yaptirdiniz mi hangi kromozom da bi anormallik var bi kader arkadaşım olarak paylasirsan sewinirim Rabbimiz isteyen herkese sağlıklı sıhhatli bebis nasip etsin

Canım çok geçmiş olsun. Korkmakta haklısın elbet kolay değil yaşadığın şey. Ama hayırlısıyla tekrar hamile kalıp, herşey yolunda gidince atıcaksın korkunu da üstünden elbet. Benim bir arkadaşım da kürtaj olmak durumunda kaldı. Yaklaşık 4-5 ay kadar sonra tekrar hamile kaldı. Hamileliği çok rahat geçti, sağ salim de doğurdu çok şükür. Bir kere oldu yine olur diye kendini hiç korkutma. Bu sefer hamileliğin iyi gider ama bebeğini de kendini de strese sokarsın. Allah yardımcın olsun inşallah canım.

Benimde 19 haftalık meleğim var bende çok korkuyorum çok sorunlu bi gebeliğim vardı yine aynı şeyleri yaşamak korkutuyor beni ama bi an önce hamile kalmak istiyorum annelik duygusunu yeniden yaşamak istiyorum Allah isteyen herkese nasip eder inşallah bende kan pıhtılaşması çıktı kayıplarda kan pıhtılaşması var mı diye mutlaka bAktırmakta fayda var

Siz kürtajdan sonra ara vermedinizmi hiç. .bana doktorum 3 ay beklersiniz iyi olur dedi..bekleme süresi neye göre belirleniyor
Aslında 3 ay değil 6 ay beklenmesi gerekiyor bütün doktorlar diyor. rahmin kendisini toparlaması icin.. kürtaj sonrası rahim hasarlı oluyomuşş. :S

bende 20 gun once bebegimin kalp atislari durdugu icin kurtaj oldum ondan oncesindede kimyasal gebelik gecirdim simdi korkuyorum hamile kalirim diye cok zor bir surec

Back