kürtaj yaşadıktan sonra tekrar hamile kalmaya korkanlar :((

tatlım 8.haftada kesin duyulması mı gerekiyomuş ki? benim 10.haftada bile nokta halindeydi yani

Evet gelişimi durdu aynı zamanda son iki haftanın ultrason görüntüleri arasında uçurum kadar fark vardı. .zaten farklı doktorlarada teyit ettirdik herşeye rağmen 4 günde fazladan bekledik ama maalesef missed abortion olayını yaşadık. .siz kaç haftalıkken kürtaj oldunuz? ?

10.haftada malesef ...

Bir yıllık evliyim ve ilk 6 ay doğum kontrol hapı kullandım sonrasında korunmayı biraktim ve hemen hamile kaldım normalde hapı bırakınca etkisi 2-3 ay devam eder diye duymuştum.Hamileligim 9 haftalikken bebeğin kalp atışları duyulmadığı için sonlandırılmak istendi ama ben bir hafta daha beklemek istedim ve sonrasında gittiğim kontrolde bebeğin icimde çürümüş olduğu ve beni zehirleyecegi soylenerek acil hastaneye yatış islemim yapıldı ve bebeğim alındı. Bir hafta sonra doktor kontrolüne gelmem söylendi fakat aradan 6 ay geçti ben hâlâ gidemedim o psikolojiyi üzerimden atamadim .Suan doktorun ikinci hamilelik için verdiği beklememiz gereken süre doldu ve eşim ısrarla bebek istiyor ama ben yine aynı şeyle karsilasmaktan korkuyorum.. Kadın Doğum poliklinigi fobim olustu ve ben kapisindan dahi gecemiyorum..

Bende 7 ay önce düşük yaptım 4 aydır da korunmuyoruz hamile kalamadim çok zor yaşadıklarımız bende çok ağladım hala Ağlıyorum hiç unutulmuyor çevremde ki herkes hamile onları gördükçe daha çok üzülüyorum. Ama ilki öyle oldu diye sonra ki öyle olacak diye birşey yok Rabbimin takdiri böyleymis verende o alanda. Sen daha iyi bilirsin ama bence korunma artık olacağı varsa 1 yıl beklesen de 3 ay beklese nde değişen birsey olmaz. Düşük yaptıktan sonra hemen kalırım diye düşünüyordum ama olmadı ilki hemen olmuştu şimdide olmuyor diye üzül meye başladım. Rabbim sağlık versin gerisi gelir

Şu bekleme sürecide sanki acımızi taze tutmak adına verilmiş işkence süresi gibi geliyor...bekle bekle sabret sonunda oldu de sonra bir bak herşey bitmiş tadını almadan hamileliğin bir bakmışsin yaralarını sarmaya çalışan bir insana dönüşmüşsün...ufff revamiydi bu bilmiyorum ki...

Bi tanıdık bana kürtaj tan sonra tüpler tikana bilir dedi bi tanıdığınin başına gelmiş sinirlerimi bozdu böyle olma ihtimali var mi? birde korunma hamile kalamaz sin diyen de çok oldu çok bilmiş hepsi bi hamile kalan onlar sanki :-(

Tekrardan ayni şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyor çok zor günler geçirdim yengem ve bir arkadaşım daha benimle aynı dönem de hamileydiler ve onlar Suan evlatlarını aldılar kucaklarina bir yandan sevinçliyim Rabbim evlatlarını bağışlasin inşallah ama bir yandan da içim burkuluyor talihsizlik olmasaydı benim de yavrum şuan kucağımda olacaktı.. Rabbime sitem etmiyorum haşa takdir O ' nun ama ben aciz bir kulum kabullenmek zaman alıyor yaşananları ..

Bencede çok normal değil bu kadar lekelenme olması içinizdeki parçaların tam temizlenmedigi anlamına gelebilir. .tedbir olsun diye farklı bir doktora gidip durumu anlatın..tekrar hamilelik düşünüyormusunuz

Hamilelik düşünüyorum ama doktor biraz zor dedi çok üzüldüm...ve korktum

Evet doktora tekrar gittim bugun polikistik over varmis bebek olmasi biraz zor dedi ne yapcam ben yaaaa

Evet doktora tekrar gittim bugun polikistik over varmis bebek olmasi biraz zor dedi ne yapcam ben yaaaa

canımm geçmiş olsun hemen panik yapma tedavisi yok muymuş ki canım? benim bi arkadaşımda da kistler vardı dr senin çocuğunun olması çok çokk zor dedi o da korunmadı evlendiği ay hamile kaldı tatlıım Allah büyüktüür :)

bir de şunu soracağımz zor da madem ilkine nasıl hamile kaldın bunu sormadın mı? ya da kürtajdan sonra mı oluştu acaba bu kadar kısa zamanda? eğer öyleyse kürtaj olduğun dr dan uzak dur canım

bir de şunu soracağımz zor da madem ilkine nasıl hamile kaldın bunu sormadın mı? ya da kürtajdan sonra mı oluştu acaba bu kadar kısa zamanda? eğer öyleyse kürtaj olduğun dr dan uzak dur canım
Canim bekarkende kistlerim vardi ve evliligimin 8 ayinda hamile kaldim ama bebeğim 9aylik oldu ve dunyaya gelmeden onu kaybettim 1 yil korundum ve dis gebelik yuzunden kurtaj oldum uç ay geçti ve kist oluştu bende anlamadim

Canim bekarkende kistlerim vardi ve evliligimin 8 ayinda hamile kaldim ama bebeğim 9aylik oldu ve dunyaya gelmeden onu kaybettim 1 yil korundum ve dis gebelik yuzunden kurtaj oldum uç ay geçti ve kist oluştu bende anlamadim

canım çok iyi bi dr bulup ona takibini yaptır ah bu doktorlar!

Merhaba kader arkadaşlarım siteye sizlerden psikolojik yardim almak icin uye oldum oyle guzel iyi dileklerde bulunuyosunuz ki bende sizlerle tanisip kaynasmak istedim benimde 3 düşüğüm var ikisinde kürtaj oldum diğer biri ise kendi gitti.gerekli bi kac testler yapildi ve akabinde benim 12.kromozomumda da perisentrik inversiyon tespit edildi.son kurtajimda bebegime de kromozom analizi yapıldı ve ondada ayni sorunlar çıktı.tekrar hamile kalmaya korkuyorum bana benzer durumu olan arkadaslarimdan yardm bekliyorum

9 aylıkken kaybettim demişsiniz nasıl yani anlamadım doğum gerceklesmeden mi kaybettin? Bu arada hiç canını sıkma en azından kist anlamında sıkıntının ne olduğunu biliyorsun ona göre tedavine başlarsın ve 2 kere hamile kalmışsin neticede..

Tup bebek tedavisi onerdiler canim ama sizinde bildiginiz gibi maliyeti cok yuksek pgt ile yapılan tedaviyi onerdiler istnbl medicana int. Arastrdm 10.000 i buluyor bunu biriktrmek icin fazlasyla zamana ihtiyac var beklemek istemiyorum .napcami bilmiorum off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…