- 16 Eylül 2024
- 906
- 656
- 34
Seninde mi ilk düşüktü canım?Herkesin hikayesi acısı çok farklı benimkinden daha ağır olmuş sürecin atlatmak için çabaladığımıza eminim ama ben hala bu hafta 16. Haftadaydık cinsiyet öğrenecektik diye ağlayıp duruyorum geçmiyor maalesef bir bebek tabikide istiyorum ama psikolojim o kadar bozuk ki ilk bebeğime ihanet olur diye saçma şeyler bile düşünüyorum. Ben Samsun’da eğitim araştırma hastanesine verdim tüm sonuçlarım çıktı bir tek kromozom analizi kaldı onuda bekliyoruz yakında çıkar herhalde. Genetik bölümüne randevu alıp gittik ama hiç zorluk çıkarmadılar bazı arkadaşlara ilk düşük gebelik diye yapmamışlar bile
Malesef cok acı seyler yaşıyoruz. Sanki eskisinden cok farkli biri oldum gibi hissediyorum. Insan yasadiklariyla degisirmis meger. Eski benden eser kalmadı. O kadar kalbim acıyor ki. Etrafimdakilerden ise hadi toparlan artik yeter sesleri geliyor artik. Sanki o kadar basit birsey. Benim evladim 1 saat once yasuyorken 1 saat sonra elime dogdu. Ben bunlari kafamdan nasil bu kadar kolay sileyim.. Allahim hepimize güç kuvvet versin kendimizi toparlayacak kadar güç versin ve inşallah yeniden evlat nasip etsin... diyecek birsey yok malesef.
Ayrica sakin öyle seyler düşünme ilk bebegine ihanet olur mu hic, aklim basima geldikce düşündüğüm ve doktorlarin da hepsinin söylediği ortak birsey var, bebek büyüdükçe ya anneye zarar verecekti yada bebek daha büyüdüğünde bu kayip yasanacakti çünkü bilemedigimiz bir sorunu vardi. Simdi bunlari düşününce Allahın bizi neyden korudugunu bilemeyiz ,belki sukredilecek bir sey degil ama buna şükür Allah bizi sevdiklerimize bagisladi. Belki testlerde bir sorun cikacak ve bizde bircok kadin gibi gebeligimizi igne veya ilac kullanarak gecircez. Bazen şöyle sakin kafayla düşününce aslinda hayatin olagan akışında yasadiklarimiz cok kisinin basina gelen dogal olaylar. Ama iste isin icine duygusallik o evladimiza baglanmislik gibi duygular girince insan bu sekilde düşünemiyor..
Biz toparlancaz yeniden saglikli olup ayaga kalkcaz ki yeniden hamile kalip saglikli evlatlar dünyaya getircez. Kalbimizin ağrısı biraz olsun evladımızı kucagimiza alinca dinecek.
Ben doktor deneyebilirsiniz dediginde baslamayi düşünüyorum. Çünkü heveslerim heyecanlarim gecsin istemiyorum. Saglikla evlat sahibi olmak istiyorum. Insallah rabbim nasip eder. Daha da iyi olacagimiza inanıyorum. Kusura bakma uzun yazdim ama birbirimizi anlayabilecegimizi düşündüğüm icin yazdım.