- 26 Şubat 2019
- 4.633
- 6.750
Merhaba, hamileliğinizde enfeksiyonunuz yüksek çıktı diye anladım; bu durumun düşüğe sebebiyet olabilecegini okumuştum. Pıhtılaşma ilacları pıhtılaşmayla ilgili yaşanabilecek düşükleri önlemek için olduğundan diğer problemleri engelleyemiyor haliyle. Bn de iki kez düşük yaşamıştım, ikinci düşüğüm patilojiye gitmişti bebekte down sendromu old. Için düşmüş olabileceği söylenmişti. Ikinci hamileligimde pihtilasmaya yatkinligim oldugunu bilmedigim icin ilac kullanmamistim haliyle. Ama ilac kullansaydim ve ona ragmen dusuk yasasaydim sizin gibi ilaca ragmen dusuk yasadim seklinde dusunebilirdim. Hamilelikte dusuge sebebiyet veren bir suru seyler olabiliyor, doktorunuz bir sonraki hamileliginizde enfeksiyon vs olusmamasi adina gerekli onlemleri alacaktir diye dusunuyorum.Bende eşimle genetik sorun yok bende pıhtılaşma var kan sulandırıcı iğne kullandım hap kullandım ama hamileyken cok hastalandım ilk haftalarda crp yükseldi antibiyotik aldım falan ama ona rağmen yine normal ilerliyodu 8+4 te kalbi durdu yine yani ben şimdi neye güveniyim korkıyorum yine aynısı olursa diye
Sagolun. Hasimato yaygın bi hastalıkmış zaten . Lanet olası şey. Çok psikolojimi bozdu zaten. Ama düşükle bi alakası yok demişti doktorum. Yani Hasimato dan değil tamamen sağlıksız gebelik demişti. İlk aylar (3 ay) olabilen normal bi durum demişti.Çok geçmiş olsun. Allah'ım inşallah yerini daha hayırlı ve sağlıklı bir bebekle doldurur. Çok zorlu ve üzücü bir süreç ,ne kadar da sık yasaniyormus meğer.
Yazıcaklarım uzun olucak biraz kusura bakmayın Hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra birden gece bacak ağrısı sonra tüm vücut ağrısına dönen bir ağrı başladı ama kırılıyor vücudum. Doktora gittim önemsemedi tabi ilaçta veremiyor vitamin verdi ben daha kötüleştim sonra şüphelenip kendim crp baktırdım ama bu dediklerim daha 4 hafta hamilelikte olanlar 26 falancıktı sonra ben daha kötü oldum bu sefer karnım ağrımaya başladı ama üst kısmı radyoloji doktoruna gittim ultrosonncekti bi sorun yok dedi sonra dahiliyeye gittim crp istedi dahada yükselmişti 56 falan oldı. Sonra doktor antibiyotik kullanman lazım dedi ama kadın doğumcudan onay al öyle ic dedi bende onay alıp ictim cünkü yükselmeye devam edicekti . Sonra ben iyileştim ettim crp sıfırlandı hamileliğimde gayet iyi devam ediyodu . Hatta güüinünden öndeydi bile . Eğer crp den dolayı düşük olsa o gebelik hemen sonlanmazmıydı 8+4 te kalbi durmış tu ama antibiyortik etkilemiş olabilirmi onu bilmiuorum kan sulandırıcı da kullandım ama o mu yeterli gelmedi yoksa başka bir şeymi var bilmiyorumMerhaba, hamileliğinizde enfeksiyonunuz yüksek çıktı diye anladım; bu durumun düşüğe sebebiyet olabilecegini okumuştum. Pıhtılaşma ilacları pıhtılaşmayla ilgili yaşanabilecek düşükleri önlemek için olduğundan diğer problemleri engelleyemiyor haliyle. Bn de iki kez düşük yaşamıştım, ikinci düşüğüm patilojiye gitmişti bebekte down sendromu old. Için düşmüş olabileceği söylenmişti. Ikinci hamileligimde pihtilasmaya yatkinligim oldugunu bilmedigim icin ilac kullanmamistim haliyle. Ama ilac kullansaydim ve ona ragmen dusuk yasasaydim sizin gibi ilaca ragmen dusuk yasadim seklinde dusunebilirdim. Hamilelikte dusuge sebebiyet veren bir suru seyler olabiliyor, doktorunuz bir sonraki hamileliginizde enfeksiyon vs olusmamasi adina gerekli onlemleri alacaktir diye dusunuyorum.
Ama tabi bunların hepsi bir travmaya sebep oluyor. Ben de gebeliklerimi hep korku içinde yaşadım maalesef. Her doktor kontrolüne giderken iç sesimle konuşurdum. Iç sesimin bana herseyin normal ve saglikla ilerleyecegini söylemesi çok önemliydi. Her kontrol esnasında kalbim gümbür atar, yüzüm buz gibi olurdu. En kısa zamanda sorunsuzca bir gebelik yasamanızı ve yavrunuzu sağlıcaklakucağınıza almanizı dilerim.
Belki de bebekte bir sorun vardi bilemeyiz ki. Bebek incelemeye gitmiş miydi? Bir de söylediğiniz gibi antibiyotikler de sıkıntı yaratmış olabilir.Yazıcaklarım uzun olucak biraz kusura bakmayın Hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra birden gece bacak ağrısı sonra tüm vücut ağrısına dönen bir ağrı başladı ama kırılıyor vücudum. Doktora gittim önemsemedi tabi ilaçta veremiyor vitamin verdi ben daha kötüleştim sonra şüphelenip kendim crp baktırdım ama bu dediklerim daha 4 hafta hamilelikte olanlar 26 falancıktı sonra ben daha kötü oldum bu sefer karnım ağrımaya başladı ama üst kısmı radyoloji doktoruna gittim ultrosonncekti bi sorun yok dedi sonra dahiliyeye gittim crp istedi dahada yükselmişti 56 falan oldı. Sonra doktor antibiyotik kullanman lazım dedi ama kadın doğumcudan onay al öyle ic dedi bende onay alıp ictim cünkü yükselmeye devam edicekti . Sonra ben iyileştim ettim crp sıfırlandı hamileliğimde gayet iyi devam ediyodu . Hatta güüinünden öndeydi bile . Eğer crp den dolayı düşük olsa o gebelik hemen sonlanmazmıydı 8+4 te kalbi durmış tu ama antibiyortik etkilemiş olabilirmi onu bilmiuorum kan sulandırıcı da kullandım ama o mu yeterli gelmedi yoksa başka bir şeymi var bilmiyorum
Bende 7 haftalıkta bebeğin kalbi oluşmadığı için vakumlu kürtaj oldum hatta 6 ay sonra birde düşük yaptım malesef 1 yıl ara verdim şuan tekrar hamileyim 13 haftalık herşey yolunda çok şükür inşAllah seninde hayırlısıyla olur canımMerhaba arkadaşlar. 7 haftada boş gebelik, 8.haftada kalbi atan ama kesesi küçük olan bir embriyo, 9.haftada kalp durması ve kürtaj... İki gün evvel hiçbir ağrı ve kanama yaşamadan vakumlu kürtaj oldum. İki gündür ağrısız ara kanamalar yaşıyorum. Benimle benzer durumları yasayip sonraki aylarda sorunsuz gebelik yaşayan var mı acaba? Ayrıca bu süreci psikotik ve fizyolojik olarak nasıl aştiniz? Ben kalabalıklar arasında güçlü dururken , yalnızlığımda yaşadıklarıma ve yasayamadiklarima ağlayıp duruyorum. Allah'ım kimsenin umudunu boşa cikartmasin. Çok üzgünüm ama Olanda hayır vardır diyorum . Erken dönem geneliklerde yaşanan anormalilerin çoğu genetik bozukluk kaynaklı olurmuş. Bu tip gebelikleri vücut kendi kendine sonlandirir atmaya çalışirmis bir nevi doğal seleksiyon. Evet bunları biliyorum kendime telkin ediyorum ama o kadar kısa etkili oluyor ki sonra yine kendi karanlığımda kucagimin boş kalisina ağlıyorum 31 yaşındayım ve ilk gebeligimdi.
Yok gitmedi ben öyle bir şey olduğunuda bilmiuordum zatenBelki de bebekte bir sorun vardi bilemeyiz ki. Bebek incelemeye gitmiş miydi? Bir de söylediğiniz gibi antibiyotikler de sıkıntı yaratmış olabilir.
Bende 6 ay arayla 2 kere kürtaj oldum kalpleri durduğu icin ne kadar ara versem iyi olur bilmiyorum doktor ara verme diyo yine 3 ay sonra dene dediBende 7 haftalıkta bebeğin kalbi oluşmadığı için vakumlu kürtaj oldum hatta 6 ay sonra birde düşük yaptım malesef 1 yıl ara verdim şuan tekrar hamileyim 13 haftalık herşey yolunda çok şükür inşAllah seninde hayırlısıyla olur canım
Bana 1 yıl ara ver dedi doktorum çünkü ben psikolojik olarak çöktüm özellikle kürtaj da hayatım karardı sandımBende 6 ay arayla 2 kere kürtaj oldum kalpleri durduğu icin ne kadar ara versem iyi olur bilmiyorum doktor ara verme diyo yine 3 ay sonra dene dedi
Ben değil ama bir arkadaşım hamile olduğunu bilmeden idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullanmıştı. O sebepten dolayı mıydı bilmiyorum ama onun hamileligi de saglıkli ilerlemedi. Siz gerekli tetkiklerinizi yaptırın, Allah'ın izniyle bir sonraki gebeliğinizde sıkıntı yaşamazsınız.Yok gitmedi ben öyle bir şey olduğunuda bilmiuordum zatentamamınuda bitirmedim antibiyotiğin ama bilemem tabi kullandığım kadarı bir şey yaptımı siz de yaşdınuzmı böyle düşükler neler yapmıştınız
Evet ilk üç aylık dönemde düsuklerin genel sebebi genetik bozukluk kaynaklıymis. Ne yaparsak yapalım vücut bir şekilde onu atıyormuş hayırlısı buymuş demekten başka çaremiz yok . En kısa sürede hayırlı ve sağlıklı bir hamilelik yaşarız inşallahSagolun. Hasimato yaygın bi hastalıkmış zaten . Lanet olası şey. Çok psikolojimi bozdu zaten. Ama düşükle bi alakası yok demişti doktorum. Yani Hasimato dan değil tamamen sağlıksız gebelik demişti. İlk aylar (3 ay) olabilen normal bi durum demişti.
Hayırla ve sağlıkla kucağınıza almanızı dilerimBende 7 haftalıkta bebeğin kalbi oluşmadığı için vakumlu kürtaj oldum hatta 6 ay sonra birde düşük yaptım malesef 1 yıl ara verdim şuan tekrar hamileyim 13 haftalık herşey yolunda çok şükür inşAllah seninde hayırlısıyla olur canım
Insallah ..Evet ilk üç aylık dönemde düsuklerin genel sebebi genetik bozukluk kaynaklıymis. Ne yaparsak yapalım vücut bir şekilde onu atıyormuş hayırlısı buymuş demekten başka çaremiz yok . En kısa sürede hayırlı ve sağlıklı bir hamilelik yaşarız inşallah
Çook çook amin inşAllah Allah herkese nasip etsin güzel dilekleriniz için teşekkür ederimHayırla ve sağlıkla kucağınıza almanızı dilerimaynı güzel duyguları yaşamak bizlere de nasip olur inşallah. Adınıza çok sevindim..
Merhaba benimde 2 kaybım var kalp durmasından kan sulandırıcıda kullandığım halde devlette dahiliyeye randevu aldım belki beni romatolojiye yönlendirir diye gercekten ilgileniyolrmı sizde o konudamı sıkıntı cıktı sanırım bağışıklık sistemiyle alakalı bir durumTek kaybınız var yani doğru mu anladım. Benimde toplam 4 kaybım var. 1 tane düşük, 1tane kalp durması, 2 tane de Dış gebelik. Ve sol tüpümü almak zorunda kaldılar. Tek tüple şuan 5. Gebeliğimi öğrendim dün. Herseyden bir hayır vardır 30 yaşındayım bende. Psikolojik destek alabilirsin çok zorlanıyorsan. Bütün rutin kontrollerini tiroitlerine vs baktır Bi dahiliye uzmaniylada görüş. Beni kayıplarımdan dolayı romataloji bölümüne sevk etti dahiliye doktorum. Şuan onlarda araştırma yapıyorlar. Genetik baktırdık temiz çıktı. Sen bildiğin kadar elinden geleni yap gerisi Allaha kalmış. Artık bende Allaha teslim ettim kendimi o ne derse o olacak sonuçta ama tedbir bizden takdir allahtan sonuçta.