Kürtaj sonrası hamile kalmak için neler yapıyorsunuz ?

Neslihan25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2013
47
25
Merhaba kızlar
bende 1 aralık 2014 te adetimin 10 gün gecikmesi sonucu yaptırdığım kan testinde 4 haftalık hamile olduğumu öğrenmiştim.herşey normaldi 6.haftasında Dr. kalp atışını zayıf bi şekilde duyduğunu,bir anormallik olabileceğini, 1 hafta sonraki kontrolde daha net olacağını söyledi.1 hafta sonra gittiğimizdeyse kalp atışlarının durduğunu söylediğinde başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki.hiç aklıma gelmeyen şey başıma gelmişti."ilk gebelikte çok normal her 5 gebelikten birisi sonlanıyor üzülecek bişey yok" dedi dr um ama elde değil.bizim meleğimiz sürpriz yapıp gelmişti bize hiç beklemediğimiz bir zamanda çok sevinmiştik.sonrasındaysa 8 haftalıkken son kez daha bakıldı ve yolk kesesinin normalden büyük bebeğinse kalbinin durduğunu ama kesenin sağlıklı bi şekilde büyümesinden dolayı düşük olmayacağını ve kürtajla alınması gerektiğini söyledi dr ve 28 aralıkta alındı meleğimiz tam narkoz verilmişti bana,uyandığımda elimi karnıma koyup ağlamaya başladığımı ve yaşadığım o boşluk hissini asla unutamam çokk acı verici bir duygu.Rabbim bize ders verdi elbet bunu,inşallah dersimizi almışızdır da bizi sağlıklı bir melekle ödüllendirir Rabbim. operasyon sonrası 40 gün ilişki yasaktı ve sonrasında da en az 3 regl dönemi geçmesi gerekiyor dedi dr. kan değerlerimde düşüş olduğu için kan ilacı kullanıyorum ve reglim yeni bitti nasipse bu ay denemelere başlayacağız.Allah herkes için bizler için de hayırlısını nasip etsin inşallah.dr hamile kalabilmem için Herşeyin iyi olduğunu söyledi çok şükür.
Benim gibi ilk Bebeğini kaybedip sonrası için daha kolay hamile kalmak için neler yaptınız ?

Kimse bana fikir sunmayacak sanırım napalım bende içimi dökeyim belki biraz rahatlarım.

Sizleri bilmem ama ben nazara inanan biriyimdir ve bebeğime nazar değdiğine inanıyorum.inanmamın sebebi de işyerinde birlikte çalıştığım Arkadaşımın gebelik testimi yaptırdığım andan beri verdiği tepkiler şöyle ki reglin 10 gün gecikmişti ama ben işyeri hekiminden çekindiğim için işyerinde test yaptırmaya çekiniyordum arkadaşıma regliin geciktiğini söyleyince hadi dr a iniyoruz oldu birlikte gittik neyse Kanı verdim 1 saat sonra açıklanacağını söyledi hemşire.ben çalışırken unutmuşum ama arkadaşım hiçi unutmamış daha 1 saate 5 dk vardı "hadi gidiyoruz sonucunu almaya " dedi,indik Aşağıya hemşire " gözünüz aydın hamilesiniz" dediği anda Arkadaşımın verdiği tepkiyi asla unutamam " nasıl ne diyorsunuz " oldu cevabı.normalde onunla öğrenmesem sonucu ona söylemeyi düşünmüyordum çünkü kendisi 1,5 yıllık evli ve maddi sorunlarından dolayı çocuk düşünmüyorlar ama hamile olduğunu duyduğu herkese karşı bi kıskançlığı var çok iyi biliyorum velhasılıkelam ben her dr a gidişimde kötü haber aldıkça rahatladı ve kürtaj olup 1 hafta sonra işe gittiğimdeyse çok mutluydu sorma Gereği bile duymadı.ne diyeyim Rabbim bizim için hayırlısını böyle nasip etmiş .
İşte böyle kızlar sizden de nazara inanıp böyle şeyler yaşayanlar var mıdır acaba ?

Çok geçmiş olsun canım Allah'ım birdaha yaşatmasın bu acıyı bizlere inşallah benim de 17 Aralık son adet tarihimdi 10 ocakta öğrendik bebeğimizi ve 10 şubatta düştü birkaç gün önce kalp atışını duymuştuk oysa ki ama kanamalarım hiç bitmemişti artarak devam etti ve bebeğim de düştü o sürede ben kürtaj olmadım ama ultrasonda karnımda gördüğüm Boşluğu hiç unutamayacağım ben de nazara çok çok inanırım canım benim de bakışlarından korktuğum hiç bir şeyimi Söylemek istemediğim arkadaşım var bitane Allah kem gözlerden korusun bizleri ve en çok bebeklerimizi inşallah bizim de korunma Süremiz adet olduğumda bitecek inşallah hemen kalırız da içimizdeki acı diner

Çok geçmiş olsun size de.amiiin inşallah Rabbim dayanma gücü versin hepimize.benim hiç kanamam olmadı ve kese sağlıklı olduğu için kürtajla alındı meleğim aaah o Boşluk hissini asla unutamam gecelerce elini karnından çekmedin diyor eşim hala.nazarlı gözle Bakanları da Allah a havale ediyorum ne diyelim. Birçok insan olacağı varmış canım bu neyin derdinde diyebilir belki ama ben nazara (kötü enerjiye ) inanıyorum.inşallah Rabbim sağlıklı evlatlar nasip eder hepimize.

Tez vakitte sağlıklı sıhhatli gelsin miniklerimiz inşallah :) Rabbim sevdiğini sınarmış bu bizim sınavımız ve hayırlısıyla geçip mükâfatını alırız inşallah ben hep beterin beteri olduğunu düşünüp şükrettim halime. Düşün ki (Allah korusun) doğuma gidip kucağı boş dönen anneler var Allah'ım ne büyük bir acı o yüzden sabredip dua edelim sadece Allah verdi allah aldı ve yine verecek inşallah bu defa sağlıkla

ne güzel söylemişsin ben de böyle düşünüyorum.amin inşallah.

Endiseye hic gerek yok yüzde 30 yasiyor bunu. bir kere dusurdum kürtaj oldum. Cok aci bir duygu oluyor ama 10 ay sonra tekrar hamile kaldim. Simdi yerimden kimildamiyorum artik oglum gelsin. :)))

Daha kolay hamile kalmak için bir şey yapmadım kaldım ama ben evlendikten hemen sonra hiç doktora gitmeden hamile kalmıştım daha sonra yine düşürmemek için doktorum bana vücudumdaki eksik değerler için bir liste verdi. biraz kansızlık da vardı. b12 vs. söylediği iğnelerini düzenli olarak yaptırdım ve folik asit kullandım. Daha önce maalesef bir kere daha kürtaj olmuştum. İnşallah yakında bu sefer oğlumu kucağıma alırımmm herşey Allahın takdiri :)

ben de farkına bile varmadan hamile kalmıştım çok şükür ama sonu gelmedi.şimdi 4 haftalık miniğimiz var tekrardan.Rabbim sağlıkla kavuşmamızı nasip etsin inşallah herkesle beraber.

bende 8. ciftada bebegmn kalbi durdugu icin aldırmak zorunda kaldım 6 aralıkta kürtaj oldum on gün ilişki olmadı sonrasında ilk ilişkide korundum artık korunmuyorum cunku hemen olsun istiyorum beklemek istemiyorum hemen kürtajdan sonraki ay hamile kalan varmı...

Bize Dr umuz 3 hafta ilişki en az 2 regl dönemi geçmeli sağlıklı bir rahim için dediği için biraz bekledik.

Inanamiyorum. Benzer birsey bana oldu. Yani aynisi degil ama...Ben 27 Ekim'de dusuk yaptim (hala da adet gormedim, calismalara baslamak icin bekliyoruz elimiz kolumuz bagli). Dusuk yapmadan tam bir hafta once bir arkadas ile bulustum. O gun kan vermeden geliyordum. Mujdeyi ona verdim. Ama verdigim anda, bakislarindan, sarilisindan bir tuhaf his aldim. Bir pismanlik hissi. Nasil diyeyim, sanki ona soylememem gerekiyordu. Bir saat oturduk, konustuk biraz, cay falan ictik ve ben o bir saat boyunca ustumde bir sikinti hissettim. Bir hafta sonra kanamam basladi, 10 gun sonra da dusuk gerceklesti.

Kendisinin de bu arada uc cocugu var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…