Kürtaj skandalı! Hamileliği 7 ayı geçmiş kadınlar kürtaj edildi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yasadışı kürtaj yapan bir şebeke çökertildi, kürtajların yapıldığı Ada hastanesi kapatıldı olayla ilgili aralarında doktorların da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Çoğu Türkiye’den olan ve hamileliği 7 ayı aşmış kadınların kürtaj edildiği hastane sağlık bakanlığının emriyle polis tarafından kapatıldı.

Yapılan tahkikatta 7 ila 7 buçuk aylık olduğu tahmin edilen 5 çocuğun Girne dışında bir arazide gömülü kalıntıları bulundu. Soruşturma derinleştikçe fetus sayısının artacağından endişe ediliyor.

Polisin istihbaratı değerlendirerek Girne’de faaliyet gösteren Ada hastanesine yaptığı baskında, 2 buçuk aylık yasal kürtaj süresini aşan çok sayıda kadının 3 yıldan beri kürtaj edildiği belirlendi.

Soruşturma derinleştirildikçe, skandalın boyutları da giderek büyüdü. Ada hastanesinde çoğu Türkiye’den gelen kadınların 7 buçuk aylık bebeklerinin bile kürtajla yaşamına son verildiği ortaya çıktı.

Polis soruşturmasında, beşinin 7 ila 7 buçuk aylık olduğu belirlenen 9 fetüs bulundu. Kürtaj şebekesinin Türkiye’den hamileliği ilerlemiş kadınları Kıbrıs’a getirerek hamilelik evresine bakılmaksızın bunlara Ada hastanesinde yasadışı kürtaj uygulandığı belirlendi.

Olayla ilgili olarak kadın doğum uzmanı doktor Fahri Karagözlü ile Ada hastanesinin sahipleri doktor Mehmet Ali Tunçbilek ile doktor Verda Tunçbilek ile 5’i sağlık görevlisi 10 kişi tutuklandı. Zanlılar suçlarını itiraf etti. Soruşturma ilerledikçe şebekenin Türkiye bağlantılarının da ortaya çıkacağı ve tutuklamaların devam edeceği belirtiliyor.
http://www.ntv.com.tr/dunya/kktcde-kurtaj-skandali,RkQc1y0cMUy7Xl-f98aINg

Kıbrıs çocuk konularında çok çılgın zaten ama bu kadarı da höh yani!!! Sperm bağışı, yumurta bağışı, cinsiyet seçimi, kıytırık 1-2 doktorlu merkezlerde %100 e yakın başarı oranları ile zaten şaşırtıyordu ama bu bambaşka...
Nasıl bir para insana bu rezilliği yaptırabilir ,masum bebelerin canına kıydırabilir... O kadar mı açlarmış!

allh sizi bildigi gibi yapsin biz cocumuz olsun diye ugrasiyoz millet 7 ay besliyo kurtas oluyo nsail kiyiyosunuz aldircaksiniZ nasil kiyiyoniz allah belanizi versin ya ne diyimki insan olamazsiniz

Alan da aldıranda insan değil
Allah belanızı versin resmen cinayet
o masum bebekleri taşıyan insan kılığındaki yaratıklar ya doğurup bir cami avlusuna bir yetimhaneye bırakın
yada daha bi kaç günlük haftalıkken aldırın bu dediklerimde iyi değil ama bu yaptıkları kansızlıktan iyidir
tüh suratınıza.......

Aynısını yazmaya girmiştim...
Madem bakamıyorsun, evlatlık ver. Neden öldürüyorsun...

Yani resmen doğum yapmış artık 2 ay daha bekle doğur. Ver birine o zaman. Kürtaja karşı değilim de bu kadarı olmaz. yaptıkları aptallığın acısını böyle çıkaramazlar. Yasal süresi 10 hafta mı yok ucundan kıyısından geçtiysen yine neyse gider merdiven altı bi yerde yaptırırsın. 7 ay beklenir mi ya?

Ben de kürtaja karşı değilim.
Yasal süreçte yapılabiliyorsa yapılır fakat bu çok iğrenç...
Zavallı Bebek...

Yasal süreç içinde kürtaja karşı değilim ama 7 aylık bebek artık bebek yani. Olmaz, olmamalı.

Okurken kanım dondu.
7 aylık nedir ya.
Sen o kalbi atan çocuğun kolunu bacağını kopararak çıkarıyorsun artık, bu nasıl bi vahşet.
İşlemi nasıl yapmışlar bilmiyorum ama 7 aylık bebeği normal kürtaj şeklinde almazlar diye düşünüyorum, muhtemelen operasyon yapıyorlardır. Zira 7 aylık bebeğin rahimde parçalanması pek olası değil.

edit: Başka bir sitede ameliyatla yapıldığı yazılmış.
"Girne'de faaliyet gösteren Ada Hospital isimli sağlık merkezinde, yasal sınır olan on haftadan büyük fetüslerin alınarak, ameliyatla gebeliğin sonlandırıldığı tespit edildi"

http://www.haberler.com/kktc-de-kurtaj-sebekesi-ortaya-cikti-8200681-haberi/

Bi arkadaşımın annesi 5 aylıkken kürtaj olmak zorunda kalmıştı sanırım bebekte bi problem vardı yasalar izin veriyormuş o durumlarda. Iğne ile bebeği uyutup doğurtmuşlardı galiba.
Anlatmıştı iğneyi anne uyanıkken yapmışlar bebek içerde hareket ediyormuş o sıra.

Annenin hayatını tehdit eden durumlarda veya bebekte engel vs bir şey olması durumunda yasal sınırlardan sonra da kürtaj yapılabiliyor.

Ama sağlık sorunu veya engel yoksa 7 aylık bebek de çok büyük aldırmak için yani.

Evet o bebekte ciddi bir sorun vardı ayrıntıları hatırlamıyorum çok uzun zaman önce anlatılmıştı. Beni etkileyen bebeğe iğne yapılıp öldürülmesi. Annesinin karnında sağa sola kaçıyormuş düşüncesi bile çok kötü.

Söylediğin gibi bu haber bildiğin cinayet.

Kürtaj nasıl yapılır diye araştırınca benim kafamdaki korkunç senaryo gibi olmadığını gördüm .
Teşekkür ederim bilgi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…