Kürtaj olmasam kendiliginden düsük olsa daha iyi degil mi?

asudem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
697
7
kizlar bebegimin kalp atislari yok ve 9. haftada hcg degerlerim düsmye basladi ve normalede 9. haftadan sonra hcg degeri düsermis, yarin kontrolüm var ve doktorum son kez bakicak kalüp atisi yoksa kürtaj ol diyo doktorum bana, ama ben kürtaj olmak istemiyorum kürtajda rahime zarar veriliyor diye düsersede kendiliginden düssün diyorum sizce yanlismi düsünüyorum lütfen akil verin cok ihtiyacim varrrrrrrrr tecrübeli arkadaslarin destegine ihtiyacim var lütfennn

kizlar bebegimin kalp atislari yok ve 9. haftada hcg degerlerim düsmye basladi ve normalede 9. haftadan sonra hcg degeri düsermis, yarin kontrolüm var ve doktorum son kez bakicak kalüp atisi yoksa kürtaj ol diyo doktorum bana, ama ben kürtaj olmak istemiyorum kürtajda rahime zarar veriliyor diye düsersede kendiliginden düssün diyorum sizce yanlismi düsünüyorum lütfen akil verin cok ihtiyacim varrrrrrrrr tecrübeli arkadaslarin destegine ihtiyacim var lütfennn

cnm bebeğin kalp atışları yoksa seni zehirleyebilir o yüzden alınması lazım olabilir
ben hiç yaşamadım ama kendiliğinden düşük olsaydı zaten kürtaja gerek kalmazdı
düşük olmadığı için kürtaj olman lazım....
hayırlısı olsun inşallah kalp atışı vardır.... geçmiş olsun

insallah canim yaaaa ama pek umut yok olursada rabbimin mucizesi olur cünkü bastan beri iyi gelismiyordu bebek, ama hcg degerlerim iyiydi o yüzde umutluydum en son 10 gün önce kürtaj demisti ve ben hala bi umut olur diye bekliyorum yarin doktora gidicem bakalim doktor ne diyecek

canım geçmiş olsun öncelikle benimde bebeğim 9 haftalıkken kalbi dutrmuştu ve kürtaj olmuştum

kürtaj oldugum da benımle beraber kürtaj olucak bı kız daha vardı hamile olduğunu testle öğrenmiş ama

hiç kontrole gitmemiş ve bebeğinin kalbinin durdugunu 4 hafta sonra karnımda ağrıyo bi kontrole

gideyım bari deyince öğrenmiş yani bebeğin kalbi meğer 8 haftalıkken durmuş ama haberi yok

bebek düşmemiş buna gecikmiş düşük deniyor gene o kız şanslıymış ki zehirlenmemiş ama genede

rengi sapsarıydı çok kötü gözüküyordu sakın bekleme hemen kürtajını ol hemen iyileş çok zor bi olay

değil tekrar geçmiş olsun gene bebeğin olur inşallah ben şu an 6 haftalık hamileiyim inşallah bu bebeğim sağlıkla gelir dünyaya

kürtajdan sonra herhangi bi problem yaşamadım hatta regl ağılarım azaldı

herşeyde bi hayır var korkma üzülme

cnm benim kürtaj olman gerekli ben 5 kere kürtaj olmus biri olarak gerekli oldugunu biliyorum cünkübenim bebeklerimin 4 tanesinin kalbi durdu ,bir tanesi beni kürtaja alana kadar kanamayla beraber düstü daha 4 haftalikti beni yinede kürtaja aldilar icerde parca kalmasi halinde iltahap olusuyor ve bu sefer allah korusun rahmin alinabiliyor kürtajini ol ve cnm mutlaka kürtajdan sonraki kanamanin azligi cokluguna dikkat et ve sonrasinda yine doktora git zaten doktorunda seni cagiracaktir allah yardimcin olsun cnm

ne bileyim yaaa kafam cok karisik, hamileligin ilk 3 ayinda bebegin kalbi durunca anneyi zehirlemez diye okudum internette bunu diyen bir doktordu yani doktor sitesinde okudum zehirleme durumu birtek ileri gebeliklerde yai 3 aydan sonra dönemde oluyormus, ama dediginiz gibi kürtaj en iyisi galiba icinde parca kalma gibi bir durum olursa düüsk esnasinda, nasil sonuclar cikiyo ?

cnm hemde kürtaj öyle korkulacak bisey degilki sen uyandiginda hersey olmus bitmis gördügün bisey yok yani icinde parca kaldiginda zaten kanaman uzun sürüyor kürtajdan sonra, dedigim gibi mutlaka kontrole gitmelisin sonrasinda da zaten doktor yarin bakinca seni birakmayacaktir yapilmasi icin kürtajin cnm sagligin hepsinden önemli korkma bence allah yardimcin olsun

belki bebeginiz sandiginizdan kücüktür o yüzden kalp atisini duymamissinizdir
biraz daha bekleyin belki hala bir umut vardir
benim bebegim 6 haftalikken kendiliginden düsük oldu onuda kalp atislari yoktu

hcg değerinin düşmeye başlaması düşük yapacağının göstergesidir. bende de öyle oldu ve kendiliğinden düştü hele bi sabret inşaallah hayırlısıyla kendi düşer kürtaja gerek kalmaz Allah yardımcın olsun.. daha sağlıklı ve hayırlı olanıyla yerini doldursun..

8 ocakta bende düşük yaptım 4 haftalıktı kendiliğinden düştü . ıki kat kaldım ve doktora gittim perşembe günü salıya kadar düşmezse kürtaj olucaksın dedi cuma kanama başladı ama düşük çok zor halim kalmadı resmen çok kan kaybettim ayaga kalktıgımda baş dönmem oluyodu 4 haftalık bu kadar zorladıysa beni seninki 9 haftalık iki katından fazla yani Allah yardımcın olsun doktorun nasıl uygun görüyosa onu yap cnm seni anlıyorum çokk zorr bebegemi yanıcaksın kendinemi karmaşık bi durum hala toparlanamadım ben

günaydin kizlar, sizlere dünkü macerami anlatayim dün akintim fazlalasmaya basladi ve gece 11 e kadar biraz daha artti korktum hemen ambulansi aradik geldiler hastaneye gittik, tabi benim heyecandan tansiyonum 17 ye firlamisti kendimi iyi hazirladim diyordum kaybetmeye ama insanin elinde olmuyormus, ambulanstaki görevli yol boyunca heyecanimi bastirmak icin sorular soruyordu nefes alisim bile cok düzensizdi gaz maskesi takildi ve ben o an hersey bitti dedim, dua ettim Rabbim ne gelirse senden raziyim sen hakkimizda hayirli olani ver bir yandanda dua ediyorum allahim hersey bitsin ben uyandigimda hicbirsey hatirlamiyaim deim
sonra kontrole girdim ultrasona koydu kanama gözükmüyo birde bebege bakalim dedi, bende simdiye kadar kalp atisini hic görmedik dedim, doktora kürtajdan bahsetmedik, sonra hesapladi sat a göre 12+3 haftalik hamileyim ama benim hesabima göre suanda 8+4 haftalikhamileyim, bunu onada söyledim cünkü ovulasyon testi yapmistim ve döllenmemenin oldugu günü bile hatirliyorum dedim oda o zaman eger siz öyle diyorsaniz ihtimalen bebegin büyüklügü normal dedi, ama yinede bakti ve kalp atisini gördükkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ben tabi inanamadim ondan sonra ne dedi hatirlamiyorum esime sordum sonra kanama adet kanamasi gibi olmadigi müddetce sorun degilmis hcg degeride dedigim gibi 9. haftadan sonra düsüyormus,
aslinda gitmiycektim kanamam cok asiri degildi ama iki ayri doktora baska sekilde gözükme sansim yok malesef cünkü burada baska bir doktora en az 3 ay sonra gitme sansin var ve hastanelerde kabul etmiyor normal kadin doktoruna gitmeniz lazim diyorlar, sadece acil durumlarda müdahale ediyorlar, simdi dün gece gittigim hastanede doktor yarin kontrole gel hastaneye dedi, simdi oraya gidicem ögleden sonrada kendi doktorumda randevum var, en azindan ikisininde söyledigini kiyaslama sansim olucak, burda malesef herseyi bilimsel olarak ölctükleri icin ihtimal dahilinde, bana doktorum 10 gün önce söyledi kürtaji ben kendim beklemek istedim burda bana cok kizan oldu kendine zarar veriyorsun diye doktor kürtaj dediyse ertelemememn gerekiyor
ama bana göre bebk cok kücük arada 3 hafta gibi kocaman bir fark var ve cidden doktorlara laf anlatmak kolay degil, iyiki dün ambulansi cagirdik ve ordada kontrol sansim oldu gerci sanki ordaki doktor asistandi gibi geldi bana ama neyseki simdi uzman dogum doktorunada kontrol olma sansim olucak simdi hazirlanip cikiyorum haberdar ederim sizi ne olur dua edin sizleri cokkkkkk seviyorummm

ayyyyyyyyy inanmıyorummmmmmmmmm akannehir
sana dün gece yorum yazarken içimde bi kıpırtı olmuştu. ondan bekle sabret demiştim
bebeğin yaşıyorrrrrrr bu ne güzel bi mutluluk gız Allah seni ne etmesin :teytey:

Allah bebeğini sana bağışlasın canım..

Son düzenleme:
kizlar malesef simdi geldim hastaneden ve kalp atisi bu kez duyulmadi ya kafayi yiycem ya nasil olurda dün gce duyulur simdi duyulmaz
hastanedede bu kez bir hafta bekleyelim bebek büyüyormu diye ölcümler yapildi eger ölcümlerde artis varsa iyi degilse kürtaj, cok gec olusmus bir gebelikse eger bebek gelisir ama durmus bir gebelikse bebegi almak zorunda kaliriz dediler, ne düsünecegimi bilemiyorum yaaaaa

moralini bozmayasın, cihazların hassasiyetine göre değişiyor. bazısı en ufak sesleri iletebiliyor. sen yüreğini ferah tut. bu durum için biraz sadaka ver ki rabbim belayı defetsin inşaallah.. :Saruboceq:

kizlar gögüslerimde hala agri var yani hala dolgunluk hissediyorum ama ilk günlerdeki gibi degil..... sizlerde ne gibi degisiklikler olmustu

valla ben ilk mesajini okur okumaz bu bebegin kalp atisini duyacagin gibi bir his olusmustu icimde

insallah hersey yolunda gider

insallah dediginiz gibi olur, benimde icimde hic umudum eksilmedi ama dün gece kalp atisi var denildi sabah 3 farkli ultrasoinda kalp atisi yok denildi, cikmaz sokak gibi yani
bebegin boyu 5mm kesenin büyüklügü 41 mm ve sag yumurtaligimda olusan bir kist varmis onun büyüklügüde 17 mm, bunlar sadece ultrasonda cikan sonuclar bebege adapte olundugu icin o an benimde doktora sormak aklima gelmedi, acaba kistin olusumu bebek yerine kistimi büyüttü cünkü bebegin gelisimi cok yavas yani kist bu gelisimi yavaslatiyor olabilirmi?
hamileyken kist olusumu normlami ? yada bu gibi durumla karsilasan varmi

ben gecen sene laparoskopi olmustum ve laparoskopiden sonra her adet olmama yakin kücük kücük kistler olusuyor normal sartlarda ama adet olunca kistim kayboluyordu suanda 17mm büyüklügünde hemde kücük olmayan bir kist olusmus.

canım yaaa sıkma kendini inşallah hayırlı bi sonuç alırsın
rabbim ne dilerse o olur,dualarım seninle

X