Ben biraz geç evlendim 29 da evlenince henüz 1 buçuk yıl oldu. Ama benim de bir kaybım oldu.Benimde 31 geç kaldım bu işlere bir de kayıp olunca öyle hissetmeye başladım keşke daha erkenden denemeye başlasaymışım
Evet doğru söylüyorsunuz bu yaşa kadar hazır değildimKayıp yaşayan herkesin söylediği laf bence ama vakti değilmiş ki yapmadın. Hazır olmadan anne mi olunur? Ya daha önce hazır olmadan anne olsaydın ona ne kadar yetecektin? Ben şöyle düşünüyorum benimde kaybım var evet bu yaşıma kadar istemedim sonradan istedim ve Allah nasip etti sonradan kaybettim bende keşke daha önce girişseydik dedim sonrada eğer vakti olsaydı olurdu demek ki şimdi de vakti değildi ya da ben kendimi hazır hissediyordum ama değildim bir sonraki gebeliğe hazırladı bu süreç belki de diyorum. O yüzden üzme kendini. Vakti zamanı gelince hepimizin bebişi bize gelecek
Canım duphastonu regli düzensizliği için vermişti 2 kere 15 günde bir regli olmaya başladım verdiği ay ne hikmetse hamile kalmıştım .... 1.5 yıldır deniyorduk olmuyordu oysa... bugün 2. Kontrolume gidicem beta dusmusmu tamamen diye merak ettiğim asıl konu şu kürtajdan ne kadar sonra yumurtlama tekrar oluyor 2 gün önce uzayan şeffaf akıntım oldu acaba yumurtlama gerceklestimi eskisi gibi normalemi döndü diye acabalar kafamda çünkü tekrar gebelik düşünüyorum doktorum kürtaj sonrası ilk kanamani bekle sonra başla dedi ama kürtajı yapan doktorumda gebelik düşünüyorsan progesteron başla dedibana sadece inofolic verdi başka test bile yapmadı sadece kontrol etti alttan parça kalmamış sıkıntı yok dedi neden hormon bakmadı acaba . Duphastonu neden verdi?
2 ay ideal bir zaman. Yumurtlama 40 gün sonra başlıyor normal devam ediyorsa herşey. Progesteron düşük önleyici diye biliyorum. Olası bir gebelikte tutunma ve düşüğü önlemek için önerdi muhtemelen. Yumurtlama testi yap istersen yumurtladıysan bilirsin en azındanCanım duphastonu regli düzensizliği için vermişti 2 kere 15 günde bir regli olmaya başladım verdiği ay ne hikmetse hamile kalmıştım .... 1.5 yıldır deniyorduk olmuyordu oysa... bugün 2. Kontrolume gidicem beta dusmusmu tamamen diye merak ettiğim asıl konu şu kürtajdan ne kadar sonra yumurtlama tekrar oluyor 2 gün önce uzayan şeffaf akıntım oldu acaba yumurtlama gerceklestimi eskisi gibi normalemi döndü diye acabalar kafamda çünkü tekrar gebelik düşünüyorum doktorum kürtaj sonrası ilk kanamani bekle sonra başla dedi ama kürtajı yapan doktorumda gebelik düşünüyorsan progesteron başla dedi
Ayın 1 de kürtaj oldum canım 2 gün önce dediğim gibi şeffaf akıntım oldu o esnada kasığımda hafif bir ağrı oluştu ara ara 1 gün sürdü bugün ayın 15 dedim galiba yumurtladim ondan merak ettim saat 1:30 da sonucumu alicam bide muayene edecekler o zaman gorurlerdir bakalım hayirlisi2 ay ideal bir zaman. Yumurtlama 40 gün sonra başlıyor normal devam ediyorsa herşey. Progesteron düşük önleyici diye biliyorum. Olası bir gebelikte tutunma ve düşüğü önlemek için önerdi muhtemelen. Yumurtlama testi yap istersen yumurtladıysan bilirsin en azından
Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın arkadaşım. Evlat kaybetmek çok zor çünkü biz rahime düştüğü andan itibaren anneyizAyın 1 de kürtaj oldum canım 2 gün önce dediğim gibi şeffaf akıntım oldu o esnada kasığımda hafif bir ağrı oluştu ara ara 1 gün sürdü bugün ayın 15 dedim galiba yumurtladim ondan merak ettim saat 1:30 da sonucumu alicam bide muayene edecekler o zaman gorurlerdir bakalım hayirlisi
Aynen öyle canım inşallah kimse yaşamaz bu acıyı ve kucağı boş olanın da tez zamanda dolarÇok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın arkadaşım. Evlat kaybetmek çok zor çünkü biz rahime düştüğü andan itibaren anneyiz
Progedteronu meye dayanarak verdi peki doktor bana öyle bile demedi deAyın 1 de kürtaj oldum canım 2 gün önce dediğim gibi şeffaf akıntım oldu o esnada kasığımda hafif bir ağrı oluştu ara ara 1 gün sürdü bugün ayın 15 dedim galiba yumurtladim ondan merak ettim saat 1:30 da sonucumu alicam bide muayene edecekler o zaman gorurlerdir bakalım hayirlisi
Progesteron düşük önleyici. Rahim kalınlaştırır düşük olmasını engeller. Olası bir gebeliğe hazırlık.Ğro
Progedteronu meye dayanarak verdi peki doktor bana öyle bile demedi de
Neden böyle tükendin diye sormak haddimize değil tabii ki. Fakat buraya böyle bir yazı yazarsan sana ilk diyeceğim şey burada o kadar çok çocuk sahibi olmak isteyen var ki. Ağır tedaviler görüp hayatlarını her ay pozitif bir habere adamış kadınlar hatta erkekler. Kimsenin olmasına gerek yok hayatında o bebeğe rızkını Allah verir sen sadece onun hayata gelmesine vesilesin. Tüm bu yaşadığın karmakarışık düzeni elinin tersiyle itip hayatına yön ver. Kadın sığınma evinde kalabilirsin devlet bakıyor. Bir şekilde hayatına yön ver. Haklarından zaten yararlanabilirsiniz bugün değilse bile yarın elbette. Bit erkeğe sığınmak çaren olmasın. Den bugün silkelenip bir işe girsen 2 ay sonra kendine gelirsin bu ağır depresyon yükünden kurtulursun. Buradan yazmak elbette kolay bizlere fakat hayat sana çelme taltıkça akıllanmammışssın. Evlenmeden bir bebek sahibisin. Seçimlerin şuanki hayatını yaşama sebebin. Ben evliyim evlendiğimde için işi bıraktım hiç bilmediğim bir şehirde annemden babamdan ayrıyım bebeğimi kaybettim, gebelikte alakalı problemim var, uzun yola çıkamıyorum, babamın kalp sorunu var, annem hepatit b ciğerleri fazla kötü ve ben tek çocuğum. Herkesin kendisini perçinleyen hayatı var kusursuz değil kimse. Silkelen git kadın sığınma evinde kal işe başla hayatını kur. Hayatını karartanları kudurt! Ve Allah'ın sana nasip ettiği güzelliğe sahip çık.Yalvarırım biri sesimi duysun. Bundan 15 yıl önce trafik kazasında babamı kaybettim. Geriye annem, ablam ve ben kaldık. Mirastan kalan mallar otomatik 3e bölündü ve anneme o tarihte vekalet verdim. Bir süre önce ablama küçükken beni cinsel olarak taciz ettiğini yüzüne vurdum. O zaman annem bunu yakalayıp, onu dövmüş olmasına rağmen, düzen bozulmasın diye bunu ikisi de inkar etti ve beni sildiler. Kimsem kalmadığı için mallardan kalan haklarımı talep ettim ve bana miras davası açıp, mallardaki haklarıma akıl sağlığı yerinde değil iftirası ile tedbir koydurdular. Akıl sağlığı raporumu aldım ve dava reddedildi ama tedbirin kalkmasının 2 ay süreceğini öğrendim. Geçimimi uzun zamandır sağlayamadığım için borçlandım, çok ağır bir depresyona girdim. Bu dönemde uzun yıllar önce benimle evlenmek isteyen 12 yaş büyük biri “ hemen evlenmek, çocuk sahibi olmak istediğini, bana ömür boyu bırakmayıp, sahip çıkacağını” söyledi ve çaresizlikten ona sığındım. Nikahı sürekli erteleyip, birçok söz verdi ve hiçbir sözünü tutmadı. Şimdi hamileyim, oturduğum evin kentsel dönüşüm nedeniyle yıkım kararı çıktığı için 30 kasımda evsiz kalacağım, borçlarımı ödeyemiyor ve üstüme 17 tapu olmasına rağmen yoklukla savaşıyorum.
Bir daha çocuğum olma şansım olmayabilir ama şuandaki çaresizliğim nedeniyle hamileliği sonlandırmak zorundayım. Ne yazık ki bunu yapacak gücüm dahi yok. Tükendim.
Progesteronu regli düzensizliği için vermişti reglinin 15 . Günü başla 10 gün iç bırak demisti ama o ay hamile kaldım progestron gebe kalmaya yardımcı oluyormuş bebeğin tutunmasini sağlıyormuş ekstradan kürtaj olduğum gün bu durumu anlattım doktora oda tekrar gebelik istiyorsan progestron kullan dediĞro
Progedteronu meye dayanarak verdi peki doktor bana öyle bile demedi de
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim kimseye yaşatmasınArkadaşlar ben ocak ayında düşüşle bebeğimi kaybettim. Ufak kanamalarım başlamıştı. Acile gittiğimde kese göremediler 4 5 gün öncesinde Beta hcg değerim 404 çıkmıştı. Sonrasında kese yok henüz küçük olabilir bu kanama normal dediler. Alttan ultrason ile tam 15 dk üzeri bir muayene gerçekleştirdi doktor. Her defasında doktora bu kadar muayene de canımın yanması normal mi diye sordum. Eve geldim ve leke den bile daha az olan kanamam biraz fazlalaştı. Ertesi gün ise çoğaldı ve pıhtılıydı. 2. Akşam tekrar acile gittik, doktor hiç canımı acıtmadan tek sefer 1dk da alttan muayene ile kese burda henüz bebek görünmüyor küçük 2 hafta sonra kalp atışlarını duyarsın dedi. Bu kanama şiddetlenmezse sıkıntı yok. Kanaman kese etrafında sıkıntılı bir şekilde görünmüyor progesterpn veriyorum yatarak istirahat et dedi. 3 gün fazlalaştı ama kese gördü diye nasıl rahatım 4. Gün ise kıpkırmızı bir kanama oldu. Direk acile gittim. Tekrar alttan muayene ve aynı ilk gittiğim günkü doktor tekrar ecel terleri döktüğüm dakikalar. Ve bana dış gebelik olabilir dedi. Ama 2 gün önce kese gördüler anlayamıyorum şuan dedim ve Beta hcg testom 3780 Di. Bir artış sürekli oluyordu. Bu düşük başlamış yatış veriyorum dedi. Sedye ile beni götürdüler. Serumla fitiller ile düşürmeye çalıştım bebeğimi ve hiç bir anlam veremiyordum. Sabah oldu ve kürtaj odasına götürdüler düşmüşse temizlenmiş kürtaj olmayacaksın dedi. Baktı be temizlenmemiş kürtaj dedi. Ağladım çok ağladım. Direk yatırdılar uyuşturmadan anestezi olmadan kürtaj işlemi gerçekleşti. 3 kişi bacaklarımdan tuttu. O kadar baskı yaptılarki ben artık kalbimin nabzını kulaklarımda hissediyordum. Sonrasında odaya alındım. Bacak ve kasık bölgemde yogun ağrılar oldu.
Bu 1 aydır kafamda bir soru işareti oluştu. Dış gebelik olsa kürtaj olur mu. Benim bebeğime ne yaptılarvicdanım, ruhum ağrıyor. Bebeğimi içimden değil kalbimden söküp aldılar. 2 gebeliği elde edemiyorum. Her ay bir umutla bekliyorum. Bu durumu yaşayan oldu mu ?