• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj-Oğlum-Endometriozis-Klomen+Çatlatma İğnesi-Geri sayım

perikanadi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
8.051
6.332
198
Size özet geçmeye çalışacağım.
Evledim, biraz tecrübesizdik ve ilk günlerde zaten tam birleşme olmadığı için tek düşündüğüm canım nasıl daha az yanar idi. Bu yüzden ikinci ay nasıl gebe kaldığımı anlamamıştım ve hiç beklemiyordum. Gel gör ki zaten bebeğim de bana tutunmadı. 6+4'te kalbi durdu, kendi de düşmedi kürtaj oldum. İki ay korunmadan sonra Rabbim bana oğlumu nasip etti ve onu 39+4'te kucağıma aldım şimdi çok şükür 3,5 yaşında.
Ona bir kardeş yapalım istedik ve benim son bir kaç aydır her regl dönemlerimde sezaryen yerimin biraz üstünde bi kitle fena ağrıyordu acıyordu dedim önce ona baktırayım nedir hem genel kontrol olur diye. Öğrendim ki o kitle endometriozismiş ve bana sezaryenin kötü etkisi imiş. Önce onu 4 ay doğum kontrol hapı ile eritmeye çalıştık erimedi. Başka doktor alalım dedi kendi doktorum olmaz daha çok yayılır dedi. Ve kendi doktoruma güvendim "biran önce gebelik oluşturalım, bırakalım doğum kontrol hapını klomen'e başlayalım. Gebelikte bu kitleler eriyebiliyor" dedi ve hayatımda ilk defa klomen kullandım. Regl'imin 5. günü başladım bittikten 3 gün sonra kontrole gittim. 5 tane yumurtam vardı. İki gün sonra da iğnemi oldum.
Ve bugün iğneden sonra 10. günüm..
İğneden sonra hatırladığım kadarıyla neler yaşadığımı anlatmak istiyorum.
İğne günü öyle aman aman bi ağrım olmadı ama ertesi sabahtan kasıklarımda ve belimde baya baya ağrım oluyordu ve kasıklarımda sanki bi doluluk ağırlık hissediyordum.
İğnenin 3. - 4. - 5. günü ara ara hissetim yine kasıklarda ve belimde ağrıyı.
İğnenin 6. gününden itibaren gün içinde ara ara yoğun akıntıyla beraber gelen bir bel ve kasık ağrısı hissettim ve bu durum hala devam ediyor.
İğnenin 8. günün sabahı adefersiniz ishal olmuştum ama akşama geçti ki normalde ben hep kabız bir insanımdır.
Ve bugün 10. günümdeyim. Sabah uyanınca ayağa kalktım ve sağ kasığıma sanki biri bıçak sapladı sandım iki büklüm kaldım adım atamadım bir süre..
Göğüslerimde de bi şişlik ağırlık hissetmiyorum ama uçları bildiğiniz "acıyor" kıyafetlerimi çıkarırken kıyafet sürterse. Öyle sızı felan yok sadece genel olarak belirgin duruyor ve uçlarına bişi değince acıyor.
Ve ben bugünden sonra artık günümü bekliyorum.
Bakalım neler olacak. :)

Bu tedavi ile gebe kaldığı ay belirtilerini hatırlayanlar yazarsanız öğrenelim azcık :)

Yalnız 5yumurta ile denemek çok büyük risk değil mi canım çoğul gebelik olabilir. Hakkında hayırlısı olsun.

Yalnız 5yumurta ile denemek çok büyük risk değil mi canım çoğul gebelik olabilir. Hakkında hayırlısı olsun.
Bilmiyorum ki canım. Doktorum 5 yumurtan var dedi. Hatta ona bile "yumurtaların az ama kaliteli" dedi :/
Sadece ikisinin boyutu 18-20 idi. Diğerleri 10-14-15 felandı.

Bilmiyorum ki canım. Doktorum 5 yumurtan var dedi. Hatta ona bile "yumurtaların az ama kaliteli" dedi :/
Sadece ikisinin boyutu 18-20 idi. Diğerleri 10-14-15 felandı.

İnşallah besi birden döllenmemistir canım ya... Bence büyük ihtimalle hamilesin. İnşallah sağlıkla kucagina alırsın :) test günün ne zaman?

İnşallah besi birden döllenmemistir canım ya... Bence büyük ihtimalle hamilesin. İnşallah sağlıkla kucagina alırsın :) test günün ne zaman?
Ayy o ihtimali göze mi almıştır doktorum yani ://///
Ama haklı olabilirsin ya burda bir arkadaş da demişti sanki 3 yumurtadan sonra tedavi kesiliyormuş çoğul gebelik ihtimali artmasın diye. Bilmiyorum böyle içimde bi boşluk var sanki hayal kırıklığı olacakmış gibi :)
Normalde iğnenin etkisi sürüyormuş sanırım 12-13 gün kadar..
Ben de bu cuma bi kere yapayım diyorum erken de olsa :)

Ayy o ihtimali göze mi almıştır doktorum yani ://///
Ama haklı olabilirsin ya burda bir arkadaş da demişti sanki 3 yumurtadan sonra tedavi kesiliyormuş çoğul gebelik ihtimali artmasın diye. Bilmiyorum böyle içimde bi boşluk var sanki hayal kırıklığı olacakmış gibi :)
Normalde iğnenin etkisi sürüyormuş sanırım 12-13 gün kadar..
Ben de bu cuma bi kere yapayım diyorum erken de olsa :)

Evet ben de burada klomenle dördüzleri olan birini gördüm :) hayırlısı olsun bakalım benim kardeşim de tedaviyle hamile şuan. İgnenin 11.gunu aşırı silik bir çizgi çıkmıştı öyle öğrenmişti. Darısı hayırlısıyla senin başına insallah canim

Evet ben de burada klomenle dördüzleri olan birini gördüm :) hayırlısı olsun bakalım benim kardeşim de tedaviyle hamile şuan. İgnenin 11.gunu aşırı silik bir çizgi çıkmıştı öyle öğrenmişti. Darısı hayırlısıyla senin başına insallah canim
11. gün müüüü?
Off o zaman test günümü perşembeye mi çeksem..
Beklemek de zor :)
Çok teşekkür ediyorum amin. İsteyen kim varsa nasip olsun..

11. gün müüüü?
Off o zaman test günümü perşembeye mi çeksem..
Beklemek de zor :)
Çok teşekkür ediyorum amin. İsteyen kim varsa nasip olsun..
Evet canım ama çatlatma ignesinin etkisi de sürebilir o yüzden yanıltıcı olabilir. Kız kardeşim 10. Gün net tek çizgi görmüştü o yüzden 11 hayalet cizgi cikincaa emin olduk :) güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :KK68:

Evet canım ama çatlatma ignesinin etkisi de sürebilir o yüzden yanıltıcı olabilir. Kız kardeşim 10. Gün net tek çizgi görmüştü o yüzden 11 hayalet cizgi cikincaa emin olduk :) güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :KK68:
11. gün öğrenenler var aslında evet.. Ama işte bi de iğnenin etkisi ise fena depresyona girerim :)
Ben perşembe cuma felan yapayım..
İnşallah güzel haber veririm :) :KK200:

11. gün öğrenenler var aslında evet.. Ama işte bi de iğnenin etkisi ise fena depresyona girerim :)
Ben perşembe cuma felan yapayım..
İnşallah güzel haber veririm :) :KK200:

Depresyona girecek birşey yok canım çok şükür bir evladın var demek ki hamile kalabiliyorsun :) en hayırlı zamanda gelecek inşallah ikinci minnoş da :)

Bir ben değilim de mi bu tedaviyi gören?
Huuu :KK28:
bir sen değilsin canım
bende çikolata kisti yani endometriozis hastasıyım
benim de 3,5 yaşında bir oğlum var ve 2 yıldır 2. yi istiyoruz ama olmuyor kistim yüzünden
bu ay da femara ve çatlatma iğnesi kullandım
benimde senin gibi 10. günüm
bekliyorum bakalım inşallah tutunmuştur bebeklerimiz

bir sen değilsin canım
bende çikolata kisti yani endometriozis hastasıyım
benim de 3,5 yaşında bir oğlum var ve 2 yıldır 2. yi istiyoruz ama olmuyor kistim yüzünden
bu ay da femara ve çatlatma iğnesi kullandım
benimde senin gibi 10. günüm
bekliyorum bakalım inşallah tutunmuştur bebeklerimiz
Her şeyimiz ne kadar da aynı ya..
Sen ne zaman test yapmayı düşünüyorsun canım?
İnşallah bebişlerimiz bizimledir.

Her şeyimiz ne kadar da aynı ya..
Sen ne zaman test yapmayı düşünüyorsun canım?
İnşallah bebişlerimiz bizimledir.
evet çok benzer canım
dr cumartesiye kadar olmazsan test ver dedi canım
evde erken gebelik testim var
perşembe yapsam mı diyorum
kararsızım yani anlayacağın
bir de ovü testim var bir sürü
onunla da gebelik öğrenenler varmış nasıl oluyor bilmiyorum ama onu da yapabilirm kandan önce

evet çok benzer canım
dr cumartesiye kadar olmazsan test ver dedi canım
evde erken gebelik testim var
perşembe yapsam mı diyorum
kararsızım yani anlayacağın
bir de ovü testim var bir sürü
onunla da gebelik öğrenenler varmış nasıl oluyor bilmiyorum ama onu da yapabilirm kandan önce
Ben de cuma günü yapmayı düşünüyorum ama eczaneden normal test alıcam.
Onlardan isteyince erken gebelik testi diye onu da verirler mi acaba?
Cuma günü erken gebelik testi yapsam çıkar inşallah.
O zaman 4 gün daha beklicez..
Haberdar et beni erken test yaparsan :KK49:

Ben de cuma günü yapmayı düşünüyorum ama eczaneden normal test alıcam.
Onlardan isteyince erken gebelik testi diye onu da verirler mi acaba?
Cuma günü erken gebelik testi yapsam çıkar inşallah.
O zaman 4 gün daha beklicez..
Haberdar et beni erken test yaparsan :KK49:
verirler canım ama böyle tek alınca biraz pahalı
bana ovü testleri ile hediye gelmişti
beraber bekleyelim inşallah tabiki haber veririm
kader arkadaşı çıktık :KK74:
yaş kaç senin bu arada

Back
X