• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurtaj gecirenler bakabilir mi?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
yillardir anksiyete bozuklugunile ugrasiyordum zaten. Bir de uzerine tamamen supriz sekilde hamile kaldigim bebegimi kalp durmasi sonucu kaybettim. 8+5 gunlukken kurtaj oldum.

Uzerinden 10 gun gecti, olay beni epey yikti, psikojik destek almaya basladim, konusurken ellerim titriyoe, kelimeleri karistiriyorum agzim kuruyor.

Kurtaj sonrasi az miktarda kanamam oldu, agri neredeyse hic hissetmedim. Bir hafta sonrasinda kontrole gittigimde doktorum parca yada enfeksiyon olmadigini 2 ay korunmam gerektigini soyledi. Tabiki bu aralikta esimle bir yakinlasmamiz olmadi.

Ancak 2 -3 gundur kontrolden hemen sonra sanki bir bulantim var. Hamilelikte bile bu kadar bulanti sorunu yasamadim sanki. Acaba parca kalmis ve doktor fark etmemis olabilir mi fikri kfama bir girdi, sanirim panik atak krizleri gecirmeye basladim, bas donmesi mide bulantisi, terleme nabiz yuksekligi...

Size sorum, herhangi bir parca kalmis olmasi ve bunun hic belirti vermedigi gibi doktorun kontrolde fark etmemis olmasi mumkun mudur?

Yoksa ben yasadigim travmanin etkisi olarak panik atak mi yasiyorum?

Doktorumu aradim, medikal bir problemin yok ama kendini cok fazla yordugunu goruyorum, kendini cok fazla dinliyorsun yapma bunu dedi.

Psikologum ise bir hafta 10 gun icerisinde eger kaygilarim azalmazsa psikiatra sevk edecegini ve ilac destegine baslayacagimizi, ama mumkun oldugunda ilacsiz cozmeye calistigimizi soyledi.

Son düzenleme:
Çok gecmiş olsun seni çok iyi anlıyorum ben iki defa ileri haftalarda bebeğimi kaybettim . Birinde parça kalmıştı ikinci kürtajı oldum sonuncusu ölü doğum + plensenta için kürtaj yine. İkincide yıkıldım resmen . Kafamı duvarlara vursam kendimi bir binadan atsam bu derece canım yanmazdı düşün. Sonuç ne oldu biliyor musun? Aşırı stress ve depresyondan benim hormon değerlerim anormalleşmiş gayet sağlıklı bir kadınken daha 2 ay önce doğum yapmışken menapoz teşhisi kondu. Yani ben çocuğum öldü derken bir daha olmaz artık diye tekrar yıkıldım. Meğer beterin beteri varmış dedim . Sonra öğrendim ki hormonlari stress etkiliyormuş ve bu yaşadıklarımın suçlusu benim. Kendimi toparlamak için pastacılıkta kursuna falan yazıldım yas tutmayı bıraktım ve yeniden binlerce kez şükürler olsun ki bebeğime kavuştum .
Yaşadığın stressin ne kadar zararı oluyor bil diye yazdım . Tekrardan geçmiş olsun

Çok gecmiş olsun seni çok iyi anlıyorum ben iki defa ileri haftalarda bebeğimi kaybettim . Birinde parça kalmıştı ikinci kürtajı oldum sonuncusu ölü doğum + plensenta için kürtaj yine. İkincide yıkıldım resmen . Kafamı duvarlara vursam kendimi bir binadan atsam bu derece canım yanmazdı düşün. Sonuç ne oldu biliyor musun? Aşırı stress ve depresyondan benim hormon değerlerim anormalleşmiş gayet sağlıklı bir kadınken daha 2 ay önce doğum yapmışken menapoz teşhisi kondu. Yani ben çocuğum öldü derken bir daha olmaz artık diye tekrar yıkıldım. Meğer beterin beteri varmış dedim . Sonra öğrendim ki hormonlari stress etkiliyormuş ve bu yaşadıklarımın suçlusu benim. Kendimi toparlamak için pastacılıkta kursuna falan yazıldım yas tutmayı bıraktım ve yeniden binlerce kez şükürler olsun ki bebeğime kavuştum .
Yaşadığın stressin ne kadar zararı oluyor bil diye yazdım . Tekrardan geçmiş olsun
Bende bu kaygilarin sagligima zarar verir ve tekrar gebe kalmama neden olurmu diye endiseliydim yazdiklarini okuyunca hakli oldugumu anladim. Stres hayatimizin en buyuk dusmani, senin yasadigin ornek bunu belgelemis. Ne mutlu sana ki bebegini kucagina alabilmissin, allah bana da tez zamanda bu yavrumun acisini unutturacak saglikli bir bebek versin insallah. Tesekkur ederim

Bende ağustosun 12sinde bebeğimi kaybettim 8+5 de kalmış ben 11.haftamda öğrenmiştim veren Allah alan Allah deyip teselli ettim kendimi hiç korunmadm 4doktorla gorustum 4ay korun diyen de oldu hic korunma diyende.size tavsiye olan oldu ama herşey bitmedi.esimde problem yok ama keçiboynuzu icirdim bir ay.bende bir ay testere dişli aslan pençesi ve bu ay soğan.suyu içtim. bu ay hamile olabilirim belirtileri var ve ben pco luyum

Back