Kimseyi yargılamak istemezseniz neden "günah, çok çok çok günah" olarak yazdiniz?
Konu yoruma açık bir konu değil ki. Mesela '3. Çocuğuma hamileyim,kocam çocuğu istemiyor,maddi durumumuz da kötü,Müslümanım,aldirsam Günahı var mi' dememis.
Kürtaj fiyatlarıni sormuş.
Tecrübeniz varsa 'bartin şehrinde 2022de oldum,5bin odedim' gibi bir cevap yazabilirsiniz.
Size göre kürtaj sadece evlilik dışı hamile kalan kadınların yaptığı bir işlem . Oysa KKda biraz gezseniz bebek isteyen çoğu kadının hayatında bir kere o masaya yatmak zorunda kaldigini bilirdiniz. Çoğu durumda kürtaj hayati - ölüm kalım durumu olabiliyor ayrıca. Çünkü içeride artık yaşamayan çocuk anneye zarar verebiliyor, ya da tüpe yapışmış halde buyuyorsa yumurtalığı kaybetme riski ile karşılaşılabiliyor.
Gibi gibi gibi...
Ayrıca tabii ki önemli olan öncesinde iyi korunmasi ama kişinin maddi durumu yeni bir çocuğa elvermiyorsa, ayrılmayı ciddi ciddi düşündüğü kocadan hamile kalmişsa, bekarsa ve çevresi buna asla hazır degilse, ekonomik özgürlüğü yoksa bu çocuğu dogurmanin çocuğa bir yararı olur mu?
Kim karnındaki bebeği bırakmak ister ki, eğer mecbur olmasa?
Siz o yorumu yazdınız, konu sahibi 'aaa hiç bilmiyordum, dogurayim o zaman. Bırakayım babam beni öldürsün' mü diyecek? Ya da karnında gelişim göstermeyen bir çocuğu 'olsun, yorumu okudum aydinlandim. kaderinde varsa düşer. Dusmezse de benle böyle yasasin, günaha girmeyeyim' mı diyecek?