Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende varım... Aslında yazmıştım ilk mesajımda ama sanırım gözden kaçmış...
Elimden geldiğince katılıcam ama şuan elimde bitirmem gereken kitaplar var önce onları bitireyim...
Birde sanıyorum bu önerdiğiniz kitapları siz daha önceden okudunuz...
Keşke okumadığınız kitaplardan seçim yapsaydınız ve bu ilk kitaba başlama heyacanını hep birlikte yaşasaydık...
Sevgili kitapseverler,
Tekrardan merhabalar. Yazılan her mesajı ayrı ayrı değerlendirdim. Şöyle ki daha önce sanal alemden herhangi bir kitap okuma grubunun içinde bulunmadım. Hep kendi listem oldu ve listem kabardıkça da kabardı. Malumunuzdur ki her geçen gün yeni yeni kitaplar rafları doldurmakta. Hal böyle olunca insanın okuma alanı kısıtlanıyor ve belirli bir alan üzerine yoğunlaşıyor. Elbetteki bu biraz yanlış bir yöntem. Benim ayrı bir grubum var, her ay bir arkadaşımın evinde ya da bir hoş mekanda toplanıp okuduklarımızı analiz ettiğimiz bir okuma grubu. Yüz yüze bir şeylere karar vermek çok daha kolay konu okuma grubu olduğunda. Şimdi kısa kısa başlıklar altında ne düşündüğümü neyi uygulayabileceğimizi kısa kısa yazmak istiyorum umarım okumaktan sıkmam sizleri, eminim ki bir şeyleri yoluna koyduğumuzda çok daha güzel yerlere geleceğiz. Dediğim gibi kitap bir okyanus ise keşfedilmemiş bir o kadar sahili, keşfedilmemiş bir o kadar da adası vardır.
Nasıl hareket edeceğiz?
Çoğu kitapsever arkadaşımız, kitap listesi oluşturma fikrinde ortak. Benim en genel tercihim ilk kitaptır. İlk kitap ve ikinci kitap yüksek müsaadenizle benim listemden olsun. Hani ortaya ortak bir şeyler yapılacaktı? gibi sorularınıza gelince, elbetteki ortaya ortak bir şeyler yapılacak. Ve elbetteki gruba katılan her okuyucunun fikri alınacak. Şimdi herkes - okuma grubuna katılacak olan - okumak istediği ya da listede bu kitap da olmalı dediği 5 kitabı yazarsa bundan sonra daha kolay hareket edebiliriz. 5 kitap içinde neredeyse her türden bir kitap koyarsanız çok daha olumlu olur bizim için. Atıyorum birinci sıraya bir psikoloji ikinci sıraya bir polisiye üçüncü sıraya bir klasik... Okuma grubundan kitap isimleri geldiği takdirde ve büyük ölçüde anlaştığımız takdirde açılışı yapacağım.
Okumaya ne zaman başlayacağız?
Okumaya, grupta olan arkadaşlarımızın her birinden 5 adet kitap ismi aldığımda yani hemen hemen okuma listesi oluştuğunda başlayacağız. Kişi bakımından sıkıntı yok, hemen hemen yeterli sayıda okuyucu kitlesine sahibiz. Bu demek değil ki kapılarımız kapandı. Hayır, isteyen herkes hala katılma hakkına sahiptir.
Hangi kitapla başlangıcı yapacağız?
Şimdiden liste daha belirli olmadan ilk kitabı söyleyebilirim. Dediğim gibi ilk iki kitap en azından mart ayı için benim listemden çıksın, tabii eğer kabul görürseniz. Okumaya başlayacağımız kitap Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna isimli kitabıdır. İkinci önerim ise Jodi Picoult'nun Kız Kardeşim İçin isimli kitabıdır. Bu iki kitap ile açılışı yapacağız kısmet olursa.
Bir ayda kaç kitap okuyacağız?
Okuduğumuz kitapları aylık analiz etme durumu çok daha mantıklı sanırım. İlk ay iki kitapla başlama kararına umarım herkes saygı duyar. Çünkü bir ayda iki kitap demek çok iyi olmasa da başlangıç için büyük bir adım demektir. Kaldı ki çoğu arkadaşımız bizleri yakalama durumu var. Ellerinde yarım kalmış, hala okumakta olduğu kitaplar var. Ve bir çoğumuz da elindeki listesinden okumaya devam etmek isteyecektir. Buna göre ikisini ayrı ayrı yürütebilir. Bir ayda 5 kitap bitiriyorsa ikisini bu gruptan okur diğer üçünü kendi okumak istediğini okur. Diğer türlü çok çabuk sıkılacağımızı düşünüyorum. He ne olur, bu ay değilde önümüzdeki aylar yani bir düzen otutturduğumuz zaman iki değilde üç kitap bitiririz ya da beş kitap bitiririz sayısı mühim değil. Ama başlangıç için bu ay için iki kitap olarak kayıtlara geçtim. Bir de okuyacağımız ikinci kitap sayfa sayısı bakımdan biraz fazla olduğu için bir ay cuk oturacaktır diye düşünüyorum.
Ay sonu nasıl analiz edeceğiz?
Daha ay sonuna kadar bir çok fikir ortaya çıkar ama yüzeysel olarak anlatayım. Okuduğumuz kitapların en ilgi çekici yerlerini, ya da yok burası biraz düşük kalmış dediğimiz yerleri, eleştiriyle beraber ortak düşünme alanı oluşturacağız. Gerek biraz yazardan, gerek biraz eserinden, okumaya başladığımız andaki duygulardan, kitabın bitiş halindeki duygulardan, beklentilerden...kısaca kitabı bitirdiğimizde herkesin söyleyeceği bir söz ortaya çıkar zaten.
Yeni katılmak isteyen arkadaşlar ne yapabilir?
Ola ki katılmak isteyen arkadaş bir ayın ortasında ben de katılmak istiyorum dedi ya da elinde okuduğu bir başka kitabı bitti bu gruptan da devam etmek istedi, eğer listedeki kitapları ay sonuna kadar bitirebilirse amenna. Olmadı bir daha ki ayın başında katılabilir.
Katılımcı Listesi:
gereenjade
ordinaryday
ComeOnBaby
galanodel
esmer
DatluCadu
ay_she
atessizprenses
_Ladytuwa_ ve LadyEvil, bu ay ki listeye katılacak mısınız? Tam olarak net bir şey çıkmadığından sormuş bulunmaktayım.
Atladığım, yanlış düşündüğüm bir yer varsa affola. Ve bir an önce başlatmak istiyorum. Haberiniz ola
anladım, gözden kaçmış deyince siz daha farklı düşünmüştümBen okumuştum geçmişi zaten sadece yukarıdaki dizeye istinaden yazdım..
Konu sahibi kesin cevap beklediği için...
hayırlı uğurlu olsun.Cümleten merhaba arkadaşlar.
Şu dakika itibariyle okuma grubu faaliyete girmiş bulunmaktadır. Mart ayı için iki kitap okunması uygun görülmüş bu iki kitap da; biri Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı diğeri de Jodi Picoult'nun Kız Kardeşim İçin isimli eseridir. Okumaya başlayabilirsiniz. Cümleten hayırlı uğurlu olsun.
An itibariyle Kürk Mantolu Madonna'yı almış bulunmaktayım.
Bende varım... Aslında yazmıştım ilk mesajımda ama sanırım gözden kaçmış...
Elimden geldiğince katılıcam ama şuan elimde bitirmem gereken kitaplar var önce onları bitireyim...
Birde sanıyorum bu önerdiğiniz kitapları siz daha önceden okudunuz...
Keşke okumadığınız kitaplardan seçim yapsaydınız ve bu ilk kitaba başlama heyacanını hep birlikte yaşasaydık...
kürk mantolu madonna o kadar güzel ki, kız kardeşim için i merak ediyorum konusuna bakarken izlediğim bir filme çok benzettim ama değildir o ya
hayırlı uğurlu olsun.
bende akşam verdim siparişleri. iş yeri adresimi vermiştim. umarım araya hatfa sonu girdiği için problem olmaz:26:
Şimdi şöyle söyleyeyim. Aslında gözden kaçmadı, ayrı bir parantez açıp sordum, evet katılıyorsunuz ama elinizde kitaplar var yani bu ay katılabilecek misiniz diye sormak istemiştim. Onun dışında ben burada başlangıç için 2 kitap önermek istedim ve önerdim de. Bundan sonraki aylar genel olarak okuyucu listesinden çıkacaktır kitaplar. Bir de bu iki kitabı okudum evet ama tekrar okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Sanırım o film bu kitabın filmi. İnternetten bakmayın da bu kitabın seneryolaşmış hali var. Filme çevrilmiş ve genel olarak kitabından çok filmi biliniyor. Siz yine de bakmayın hiçbir yere.
Ben elimdeki kitapları okuduktan sonra okuyacağım onları mart sonuna kadar okumuş olurum büyük ihtimalle...
yazarı hiç duymamıştım biraz araştırayım derken öyle oldu ama kitabı alıp başlayacağım en kısa zamanda, senaryolaştırma anlamında güzel kitapların genelde harcandığını bildiğimden okumama engel olabilemez
kitapalr bellı oldu mu yazar mısın lkütfen ben kaçırdım da sanırım :)
Kürk mantolu madonna- Sabahattin Ali
Kız kardeşim için - Jodi Picoult
Kitaplar bunlar...