evet, benim.
geç gördüm işte hep ondan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet, benim.
Heyyy ben de varım...
Hangi kitabı okuyacağız karar verelim hemen alayım,geç mi kaldım yoksa
Jodi Picoult'nun Kız Kardeşim İçin adlı eseri edinmeliyim o vakit bence de ilk ay taslak gibi ne yapabileceğimizi görmemiz açısından 2 kitap yeterli olur
5 kitap önerisine gelecek olursam,
Mrs. Dalloway, Virginia Woolf
Dava, Franz Kafka
Semerkant, Amin Maalouf
Tanrı'nın Doğum Günü, Burak Özdemir
The Hobbit, JRR Tolkien
Ben listeme yeni aldığım Reşat Nuri kitaplarımla başlayayım
1) Reşat Nuri Güntekin - Akşam Güneşi
2) Reşat Nuri Güntekin - Harabelerin Çiçeği
3) Debbie Macomber - Küçük Mucizeler Dükkanı
4) David Nicholls - Bir gün
5) Nazlı Eray - Kalbinde Kadın Taşıyan Erkekler Birahanesi
Bu liste de fena değil diyelim
Listeni kaydettim, teşekkürler.
yavru ceylanıımm burada görmek seni ne güzelmerhaba kitap okuma grubuna ben de katılmak istiyorum.
ilk hangi kitap okunucak kitap bitimlerinde neler yapıcaz acaba
ve ne zmn başlıycaz :)
Konunuz gerçekten çok güzel ve eminimki çokda eğitici olacaktır. Ben de katılmak istiyorum fakat sınavlarım yaklaştığı için ben takip ederek "bu ay okuyabilirim kitap" dediğimde listeye adımı yazdırıp okuyamadığımda ise sizlerin fikirlerinden faydalanıcam tabi kabul görürseniz.
Bir de ben şöyle bir fikir sunmak istiyorum seçilecek kitabın belli bir yazara, belli bir edebiyata yada belli bir konu üzerin de olursa sanıyorum ki daha çok fayda sağlayacaktır. Yani misal veriyorum bu ay psikoloji kitapları okunacak diyip onunla ilgili bir yazar belirlenip bir kaç kitabı okunacak (ki bu yazarla ilgilide fikir sahibi olmamızı sağlar) yada psikoloji üzerine yazmış bir kaç yazarın kitapları belirlenip onlar okunacak ve yorumları yapılacak bir sonra ki aysa farklı bir dal belirlenip ona göre kitaplar seçilecek bu şekil de olursa eğer genel olarak daha faydalı ve dolu dolu bir paylaşım olur ve her daldan her yazardan birşeyler almış oluruz diye düşünüyorum. Buda benim naçizane fikrim...
yavru ceylanıımm burada görmek seni ne güzel
Sevgili kitapseverler,
Tekrardan merhabalar. Yazılan her mesajı ayrı ayrı değerlendirdim. Şöyle ki daha önce sanal alemden herhangi bir kitap okuma grubunun içinde bulunmadım. Hep kendi listem oldu ve listem kabardıkça da kabardı. Malumunuzdur ki her geçen gün yeni yeni kitaplar rafları doldurmakta. Hal böyle olunca insanın okuma alanı kısıtlanıyor ve belirli bir alan üzerine yoğunlaşıyor. Elbetteki bu biraz yanlış bir yöntem. Benim ayrı bir grubum var, her ay bir arkadaşımın evinde ya da bir hoş mekanda toplanıp okuduklarımızı analiz ettiğimiz bir okuma grubu. Yüz yüze bir şeylere karar vermek çok daha kolay konu okuma grubu olduğunda. Şimdi kısa kısa başlıklar altında ne düşündüğümü neyi uygulayabileceğimizi kısa kısa yazmak istiyorum umarım okumaktan sıkmam sizleri, eminim ki bir şeyleri yoluna koyduğumuzda çok daha güzel yerlere geleceğiz. Dediğim gibi kitap bir okyanus ise keşfedilmemiş bir o kadar sahili, keşfedilmemiş bir o kadar da adası vardır.
Nasıl hareket edeceğiz?
Çoğu kitapsever arkadaşımız, kitap listesi oluşturma fikrinde ortak. Benim en genel tercihim ilk kitaptır. İlk kitap ve ikinci kitap yüksek müsaadenizle benim listemden olsun. Hani ortaya ortak bir şeyler yapılacaktı? gibi sorularınıza gelince, elbetteki ortaya ortak bir şeyler yapılacak. Ve elbetteki gruba katılan her okuyucunun fikri alınacak. Şimdi herkes - okuma grubuna katılacak olan - okumak istediği ya da listede bu kitap da olmalı dediği 5 kitabı yazarsa bundan sonra daha kolay hareket edebiliriz. 5 kitap içinde neredeyse her türden bir kitap koyarsanız çok daha olumlu olur bizim için. Atıyorum birinci sıraya bir psikoloji ikinci sıraya bir polisiye üçüncü sıraya bir klasik... Okuma grubundan kitap isimleri geldiği takdirde ve büyük ölçüde anlaştığımız takdirde açılışı yapacağım.
Okumaya ne zaman başlayacağız?
Okumaya, grupta olan arkadaşlarımızın her birinden 5 adet kitap ismi aldığımda yani hemen hemen okuma listesi oluştuğunda başlayacağız. Kişi bakımından sıkıntı yok, hemen hemen yeterli sayıda okuyucu kitlesine sahibiz. Bu demek değil ki kapılarımız kapandı. Hayır, isteyen herkes hala katılma hakkına sahiptir.
Hangi kitapla başlangıcı yapacağız?
Şimdiden liste daha belirli olmadan ilk kitabı söyleyebilirim. Dediğim gibi ilk iki kitap en azından mart ayı için benim listemden çıksın, tabii eğer kabul görürseniz. Okumaya başlayacağımız kitap Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna isimli kitabıdır. İkinci önerim ise Jodi Picoult'nun Kız Kardeşim İçin isimli kitabıdır. Bu iki kitap ile açılışı yapacağız kısmet olursa.
Bir ayda kaç kitap okuyacağız?
Okuduğumuz kitapları aylık analiz etme durumu çok daha mantıklı sanırım. İlk ay iki kitapla başlama kararına umarım herkes saygı duyar. Çünkü bir ayda iki kitap demek çok iyi olmasa da başlangıç için büyük bir adım demektir. Kaldı ki çoğu arkadaşımız bizleri yakalama durumu var. Ellerinde yarım kalmış, hala okumakta olduğu kitaplar var. Ve bir çoğumuz da elindeki listesinden okumaya devam etmek isteyecektir. Buna göre ikisini ayrı ayrı yürütebilir. Bir ayda 5 kitap bitiriyorsa ikisini bu gruptan okur diğer üçünü kendi okumak istediğini okur. Diğer türlü çok çabuk sıkılacağımızı düşünüyorum. He ne olur, bu ay değilde önümüzdeki aylar yani bir düzen otutturduğumuz zaman iki değilde üç kitap bitiririz ya da beş kitap bitiririz sayısı mühim değil. Ama başlangıç için bu ay için iki kitap olarak kayıtlara geçtim. Bir de okuyacağımız ikinci kitap sayfa sayısı bakımdan biraz fazla olduğu için bir ay cuk oturacaktır diye düşünüyorum.
Ay sonu nasıl analiz edeceğiz?
Daha ay sonuna kadar bir çok fikir ortaya çıkar ama yüzeysel olarak anlatayım. Okuduğumuz kitapların en ilgi çekici yerlerini, ya da yok burası biraz düşük kalmış dediğimiz yerleri, eleştiriyle beraber ortak düşünme alanı oluşturacağız. Gerek biraz yazardan, gerek biraz eserinden, okumaya başladığımız andaki duygulardan, kitabın bitiş halindeki duygulardan, beklentilerden...kısaca kitabı bitirdiğimizde herkesin söyleyeceği bir söz ortaya çıkar zaten.
Yeni katılmak isteyen arkadaşlar ne yapabilir?
Ola ki katılmak isteyen arkadaş bir ayın ortasında ben de katılmak istiyorum dedi ya da elinde okuduğu bir başka kitabı bitti bu gruptan da devam etmek istedi, eğer listedeki kitapları ay sonuna kadar bitirebilirse amenna. Olmadı bir daha ki ayın başında katılabilir.
Katılımcı Listesi:
gereenjade
ordinaryday
ComeOnBaby
galanodel
esmer
DatluCadu
ay_she
atessizprenses
_Ladytuwa_ ve LadyEvil, bu ay ki listeye katılacak mısınız? Tam olarak net bir şey çıkmadığından sormuş bulunmaktayım.
Atladığım, yanlış düşündüğüm bir yer varsa affola. Ve bir an önce başlatmak istiyorum. Haberiniz ola
güzel bir program yapmışsın canım. kitap yelpazem çok geniş değil. bu yelpazeyi genişletmek maksadıyla katıldım aranıza. çok faydalı olacağına da inanıyorum. ben şimdilik iki kitap öneriyim.
kurt seyit shura-nermin bezmen
kaos-leonard rosen
Bu ay Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı ve İkinci olarakta Jodi Picoult'nun Kız Kardeşim İçin kitaplarını mı okuyoruz.
teşekkür ederim, listeni bir ay boyunca beşe tamamlarsan daha güzel olur.
evet, ben ilk ay için böyle bir plan yaptım. Ilk ay benim belirlediğim iki kitap olsun sonra listelerden karışık devam ederiz. şimdiye kadar yazmış olduğum açıklama ve bu ayın listesi hakkında olumsuz bir eleştiri gelmedi. Yavaş yavaş bu iki kitabı almanın yollarını düşünsek iyi olur günler ilerliyor.
Yok hayır geç kalmadın, hoş geldin. Yukarıdaki yazıyı okursan çok daha net bilgilere sahip olursun diye düşünüyorum. Onun dışında bakalım her şey tamamsa sorun çıkmazsa yukarıdaki açıklamada yazan iki kitapla başlayacağız.
okudum canım:)
harika bir plan gerçekten, tebrik ederim.
Kitap önerisine gelince acaba iskender pala okuyamaz mıyız bir tane?
Sadece fikir:)
fakat listeye alınırsa bir tane, tarih hakkında da güzel bir kitap okumuş oluruz
ikiside roman galiba. :44: