• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurşun Kalem Okuma Grubu

• Konu Sahibi Konu Sahibi rast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende varım daaaaaa..siz gidin yetişirim dicem... Aziz Nesin Böyle Gelmiş Böyle Gitmez'i okuyorum demiştim ya canım.. ancak bitirir gelirim ben.

Affola:31:

Bende varım...
Ama şuanda elimde okumam gereken yeni aldığım 4 kitap var...
İsimlerinizi yazayım ben aklınızda bulunsun belki okumak istersiniz....
Canan Tan- Piraye
Canan Tan- Yüreğim seni çok sevdi (Buna başladım biraz ortalarına geldim sayılır)
Ayşe Kulin- Gece Sesleri
Khaled Hosseini- Uçurtma Avcısı

Herkesin aynı kitabı okuması fikri güzel,ama şöyle olursa daha iyi olur;
Belirli bir müdavime sahip olduktan sonra herkes okumak istediği kitapları söylesin,herkesin ortak fikrini alarak bir liste oluşturulsun
Tek bir kişinin istediği kitaplar olmasın yani
Liste oluşturalım,mesela herkes şimdilik 5 kitap önerisi sunsun,o kitaplar içinden ortak karara varılan kitaplar okunmaya başlansın
Ben de katılmak isterim bir düzen oturtabilirsek

Bende varım...
Ama şuanda elimde okumam gereken yeni aldığım 4 kitap var...
İsimlerinizi yazayım ben aklınızda bulunsun belki okumak istersiniz....
Canan Tan- Piraye
Canan Tan- Yüreğim seni çok sevdi (Buna başladım biraz ortalarına geldim sayılır)
Ayşe Kulin- Gece Sesleri
Khaled Hosseini- Uçurtma Avcısı
uçurtma avcısını okudum. pirayedi okumuştum ama çok uzun zaman oldu.
diğer ikisini okumadım. gece seslerini okumak isterim.

Herkesin aynı kitabı okuması fikri güzel,ama şöyle olursa daha iyi olur;
Belirli bir müdavime sahip olduktan sonra herkes okumak istediği kitapları söylesin,herkesin ortak fikrini alarak bir liste oluşturulsun
Tek bir kişinin istediği kitaplar olmasın yani
Liste oluşturalım,mesela herkes şimdilik 5 kitap önerisi sunsun,o kitaplar içinden ortak karara varılan kitaplar okunmaya başlansın
Ben de katılmak isterim bir düzen oturtabilirsek
sana katılıyorum. dedğini yukardaki arkadaşın listesine uyanlayalım mesela.

peki ben de şöyle bir şey söylesem, şimdi herkesin kitap zevki farklı, kimi sabun köpüğü olanlardan hoşlanıyor kimi klasiklerden, beni çeken kitaplar bu aralar
Virginia Woolf, Jane Austin gibi yazarların henüz okumadım elimde 1984 var onu bitirmeye çalışıyorum, nasıl yapsak?

peki ben de şöyle bir şey söylesem, şimdi herkesin kitap zevki farklı, kimi sabun köpüğü olanlardan hoşlanıyor kimi klasiklerden, beni çeken kitaplar bu aralar
Virginia Woolf, Jane Austin gibi yazarların henüz okumadım elimde 1984 var onu bitirmeye çalışıyorum, nasıl yapsak?

bence bi ödev gibi olsun. tamam zevkler farklı ama bu sayede ötekinin penceresinden bakmayı öğreniriz. kitapları başlıklar halinde toplayalım. mesela bu hafta atıyom klasikler haftası olsun.kitap isimleri yazalım ve birinde karar kılalım. diğer hafta diğerleri. böylece her tür katptan okumuş ve tartışmış oluruz

Son düzenleme:
bence bi ödev gibi olsun. tamam zevkler farklı ama bu sayede ötekinin penceresinden bakmayı öğreniriz. kitapları başlıklar halinde toplayalım. mesela bu hafta atıyom klasikler haftası olsun.kitap isimleri yazalım ve birinde karar kılalım. diğer hafta diğerleri. böylece her tür katptan okumuş ve tartışmış oluruz
bu hoşuma gider :34:

bu arada burda yapılan bi yarışmadan bahsedeceğim. ilçemizde ailmele kitap okuyorum projesi başlatıldı. öğrenciler ve ebeveyinleri jürinin belrlediği kitapları okuyop mayısta yarışmaya katılacak. birinciye cumhuriyet altını hediye edecekler. bende katılmayı çok istedim ama jüride eşimde olduğu için katılmam etik olmaz diye düşündük:50:

Son düzenleme:
Uçurtma Avcısı'nı çok kişi tavsiye etti o yüzden okumak istedim
Gece Sesleri'ni okuduktan sonra fikrimi yazarım
Bir arkadaşım önerdi,başka bir arkadaşım da okumana bile gerek yok dedi
Bakalım hangisinin söylediği çıkıcak...

Uçurtma Avcısı'nı çok kişi tavsiye etti o yüzden okumak istedim
Gece Sesleri'ni okuduktan sonra fikrimi yazarım
Bir arkadaşım önerdi,başka bir arkadaşım da okumana bile gerek yok dedi
Bakalım hangisinin söylediği çıkıcak...

ikisini de okumadım, popüler kitaplara hiç elim gitmiyor nedense :17:

ikisini de okumadım, popüler kitaplara hiç elim gitmiyor nedense :17:

Popüler kitapları ben de okumuyorum
Konsept tarzında her ay tür belirlemek daha mantıklı
Böylece belirlenen türleri okumak istemeyen arkadaşlar o ay çekilir,kendi kitaplarını okur

Böylece belirlenen türleri okumak istemeyen arkadaşlar o ay çekilir,kendi kitaplarını okur

durum şekillenmekte :42:ilk defa bir okuma grubuyla bağım olacak merakla bekliyorum gelişmeleri

yalnız canım bu biraz önyargı barındırmazmı. kitabın ne oludğunu bilmeden okumak istememek. tabiki kimseyi şunu okuyacaksın bunu okuyacaksın tarzında sorumlu tutmak olmaz ama en azından denenebilir. daha öncede belirttiğim gibi ötekinin pencerisinden bakmayı denemiş oluruz.:34:

bu arada burda yapılan bi yarışmadan bahsedeceğim. ilçemizde ailmele kitap okuyorum projesi başlatıldı. öğrenciler ve ebeveyinleri jürinin belrlediği kitapları okuyop mayısta yarışmaya katılacak. birinciye cumhuriyet altını hediye edecekler. bende katılmayı çok istedim ama jüride eşimde olduğu için katılmam etik olmaz diye düşündük:50:
bence doğrusunu yapmışsınız acısını burada çıkaracak gibisiniz :34:

Dr'de bu saydığım kitapların hepsi 9.90'a satılıyordu bende aldım.
Hatta daha sonra gelir bir kaç kitap daha alırım diye düşündüm ama sonra ist. dan ayrıldım uğrayamadaım
Bir çok yazarın kitabı vardı bende bunları tercih ettim gidebilseydim farklı kitaplarda alıcaktım...
Ben bulunduğum şehirde istediğim her kitabı bulamıyorum (doğu şehri olduğu için)
O yüzden okuyacağım bütün kitapları internet üzerinden sipariş veriyorum
Her siparişimde en az 4-5 kitap siparişi veriyorum ki bir kitabı okuyup bitirdiğimde kitap okuma sıkıntısı çekmeyeyim diye
Okunacak kitapları geriden takip ederek de olsa okumaya çalışırım...

Son düzenleme:
Back