Kurşun Kalem Okuma Grubu

• Konu Sahibi Konu Sahibi rast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
grup dağılmadı. ben burda boşunamı çırpınıyorum:26:

arkadaşlar grup dağılmadı. katılmak istemeyen arkadaşlar ayrıdı sadece . kalan sağlar bizimdir. fikirlere açığız . rast topiği emanet edip gitti arkada gruptan tek ben kaldığım için durumdan vazife çıkarıp devraldım. o yüzden dedğim gibi fikirlere açığız. yeni bir grup kurmaya gerek yok. burdan devam edelim. maksat okuduğumuz kitapları kendi bakış açımızdan süzerek diğer üzeyelrle paylaşmak. herkesi yeniden bekliyorum.

İfadelerine dikkat et lütfen, unutma sen gruba devam edeceğini söyleyipte hiçbir açıklama yapmadan ara verdiğinde bile biz ''Kalan sağlar bizimdir.'' dememiştik.

Gruba katılan herkes, nasıl katıldığını belirtiyorsa ayrılırken de belirtmeli bence çünkü ortada verilen bir söz var.

Bu, grubun düzeni ve devamlılığı için de gerekli.

Gruba katılan herkes, nasıl katıldığını belirtiyorsa ayrılırken de belirtmeli bence çünkü ortada verilen bir söz var.

Bu, grubun düzeni ve devamlılığı için de gerekli.

İsteyen katılır istemeyen katılmaz tabiki,isteye devam eder istemeyen etmez ama benim takıldığım bu değil..iki kişi ilede olur bu ir kişi ilede,sabır ve zamanla belki çok iyi yerlerede gelinebilirdi.
Açıkçası bu kadar istekli arkadaşların devam etmemesi üzdü beni ve bunu dile getirmek istedim sadece..Bu konuyu fazla da uzatmayalım ve topiği dağıtmayalım :)
DatluCadu'ya başarılar diliyorum ve takip edeceğim zevkle.

Sizi anlıyorum.
Zaten benim grubu bırakma nedenim gruptaki sayı azlığı veya benzer bir sebep değildi, özel bir sebepten dolayı ayrıldım.
Yeri gelmişken de yaşananları anlattım.
İlginiz için teşekkürler.

İfadelerine dikkat et lütfen, unutma sen gruba devam edeceğini söyleyipte hiçbir açıklama yapmadan ara verdiğinde bile biz ''Kalan sağlar bizimdir.'' dememiştik.

herşey sana neden batıyo anlamadım. gözünün üstünde kaşın var desem onada itiraz edecksin. madem gruba katılma istemiyorsun cevap yazmassın. seninle bir sorunum yok benim arkadaşım. sırf konu kirliliği olmasın diye yeni bir topic açmıyorum. ama sana burda yazmam batıyorsa buyur sen devam ettir.

Lütfen arkadaşlar bu konuyu burada kapatalım,bir sorununuz varsa özelden halledin.Uzamasın artık

Sana artık bundan sonra yazacak cevabım yok, cümlelerin seni ele veriyor zaten.

Yazacaklarını yazıyorsun sonra ''Yanlış anladın.'', ''Herşey sana batıyor.'' diyorsun.

Hem farkındaysan ben ''Hoşçakalın.'' dedikten sonra hiçbir şey yazmamıştım.

Bana söz hakkı doğduğu için şu son birkaç mesajımı yazdım.

Ayrıca şunu unutma cevap yazıp yazmayacağıma da sen karar veremezsin.

Reşat Nuri Güntekin'in akşam güneşi'ni bitirdim. tipik bir dönem kitabı. içe dönük yaşanan aşklar.

Merhabalar arkadaşlar,
Son iki sayfada gördüğüm kadarıyla işler hiç de iyi gitmemiş. Geldiğimde böyle şeyler görmek beni kırdı. Elbetteki açıklamalarım olacak yine.

Öncelikle LadyEvil, yazmış olduğun yoruma cevap vermek istiyorum izninle…
“Ben de en başından beri takip ettim,gruba dahil olmak istedim
Fakat benim düşüncelerim tamamen farklıydı yani,
konu sahibesinin yönlendirmeleriyle değil de ortaklaşa kararlar alarak herkesin fikri doğrultusunda kitap listesine karar verilir diye düşünmüştüm
"Ben bu kitabı istiyorum,bu okunacak" tarzı yorumlar görünce gruba dahil olmadan çekildim
Böyle bir platformda grup kurmak grubun mutlak hakimi olunduğu anlamına gelmemeliydi,haliyle insanlar tek bir üyenin fikriylekitap okumak düşüncesinin iyi bir fikir olmadığı kanaatine varmış olacaklar ki çoğu kişi katılım göstermedi
Herkesin aklında okumayı düşündüğü onlarca kitap vardır eminim
Bunları bir kenara bırakıp grup kurucusunun beğendiği kitapları okumak zorunda değildi
Benim en baştaki düşüncem;
Herkesin fikirleri ve önerileri doğrultusunda bir kitap listesi çıkarılacak,üyeler hem başka üyeler tarafından beğenilen kitapları okuma fırsatı bulurken
okumayı düşündüğü kendi aklında olan kitapları da ihmal etmeyecekti
Aylık liste belirlendikten sonra grup kurucusu tarafından liste konu başına eklenir,sırası da belirlenirdi ve okumaya başlanırdı
Ay sonunda da okuduğumuz kitapların yorumlarını sunulur tartışılırdı
Böylece daha düzenli katılımın daha fazla olduğu,daha verimli bir organizasyon olurdu.”

Efendim benim daha önceki yazdığım yorumları okursanız aslında hiç de burada yazdığınız gibi olmadığını görürsünüz. Kitap okuma kitap seçme kitap yorumlama yöntemlerini daha önce yazdım. Ki yazmakla kalmadım bir eleştiri olduğunda hemen bir cevap verdim. Bir yöntem bir yol gösterildiğinde düşündüm. Hatta gruba katılan arkadaşlardan okumalarını istediği 5 kitaptan oluşan bir liste istedim ki kitaplarımız şekillensin diye. Fakat kitap listesini bana gönderen 2-3 kişi oldu. Yani ben sürekli kendi kitaplarımdan okunan sürekli benim istediğim kitaplardan oluşan bir sistem istemedim, ki bu sisteme de karşıyım.
Ben zaten bunu en başta belirttim, sadece ilk ay bana izin verin sadece ilk ay seçtiğim iki kitap okunsun dedim hepsi bu. Buna da hayır olmaz diyen çıkmadı. Herkes kabul etti. Kaldı ki sonraki aylarda nasıl yapalım daha başka ne yapabiliriz diye de greenjade’ye sormuş tartışmış biriyim. Bu yönden bence eleştirinizde haklılık payı yok.

Madamiks:
Aslında grubun dağılması gibi bir şey söz konusu değil sadece iki aylığına benim özel bir sebebimden dolayı (sınav) ara vermiş durumdayım. Ki bu sadece benim için. Yani diğer arkadaşlar bir şekilde devam ettiriyor. Her ne kadar faaliyette değilmiş gibi görünse de, DatluCadu bu işi layıkıyla yerine getiriyor. Greenjade gruptan hiç kimseyle hiçbir sorun yaşamadan tamamen kendi isteğiyle çıkmak istedi. Elbetteki gelene de gidene de saygım (saygımız) sonsuz.

Greenjade:
Gerek anlayışın gerekse göstermiş olduğun çaba kısaca her şey için sonsuz teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…