- 3 Kasım 2014
- 15.770
- 19.085
- 298
- Konu Sahibi BayanHicKimse
Selamm, KK ahalisi ve yarışmacı arkadaşlar
İlk kez bir yemek yarışmasına katılmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim Umarım hoşunuza gider, denersiniz, beğenirsiniz. Zahmetli görünse de aslında çok pratik. Malzemeleri vererek tarifime başlıyorum
Malzemeler: 5 tane patlıcan
4 tane domates
4 tane sivri biber
Sıvıyağ
1 Çorba kaşığı salça
Köfte için, 500 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
3 dilim ıslatılmış bayat ekmek
1çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yumurta
Yapılışı: Ben önce köfteyi yaparak başladım yemeğe. Çünkü buzdolabında dinlenmesini istedim ben patlıcanları kızartırken Köfte için saydığım tüm malzemeleri karıştırdım, soğanı ve sarımsağı rendeledim, ıslak ekmeklerin suyunu iyice sıktıktan sonra malzemelere ekledim. Sonra bi güzel yoğurdum 5 dakika boyunca harmanladım iyice. Sonra folyoya sarıp buzdolabına kaldırdım
Köftemiz dinlenirken biz de patlıcanları hazırlayalım. Patlıcanları şeritli şeritli kestim, sonra ortadan ikiye ayırıp ayırdığım parçaları boyuna eşit şeritler halinde tekrar kestim. Sonra kızartma aşamasına geçtim. Aslında patlıcanları kızartmak istemiyordum fırında közlemek istiyordum ama daha önce denemediğim için sakata gelmeyelim dedim Ben bildiğim yoldan yaptım. Zeytinyağıyla kızarttım.
-------------Evettt patlıcanlar kızardı, şimdi sıra köfteleri kızartmaya geldi. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,çok fazla kızartmadan iki yüzü kahverengileşinceye kadar kızartıyoruz
Patlıcanlar ve köfteler azıcık soğuduktan sonra en önemli kısma geçiyoruz, kürdan saplamaya
Bunu fotoğraflarla gösterdim ama bi de anlatmaya çalışayım, iki parça patlıcanı alıp artı şeklinde koyuyoruz, sonra içine kızarttığımız köfteyi yerleştiriyoruz, sonra bohça şeklinde uçları birleştirip, üstüne domates ve biber parçalarımızdan koyup kürdanı batırıyoruz Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz...
Hazırladığımız patlıcanların üstüne 2 domates rendesi ve salçayı sulandırarak ilave ediyoruz.
Fırına girmeden son hali;
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40-45 dk arası pişirmeye bırakıyoruz. Ben de bu arada pilavımı yapmaya başladım:
Kürdan kebabımız fırından çıkmaya hazır
Kendime inanamayarak bu güzel sonucu sizinle paylaşmak istedim, ben çok beğendim umarım siz de beğenirsiniz, yarışmadaki diğer arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Afiyet olsun
Çok güzel görünüyor elinize sağlık
Buna İslim köfte de deniliyor :)