İnanmayan için farz yoktur inandığı şey hayvanı keserken acıyı ve vahşete inanmasıdır onun içinde iman budur ağır bir kararNoelde hindi kesmek bir gelenek ama kurban farz yani ayni şey değil .. Ayrıca kimse ben farz ibadetimi yapıyorum diye keyfi insan kesen bir vahşi örgütle beni bir tutamaz ..
Noelde hindi kesmek bir gelenek ama kurban farz yani ayni şey değil .. Ayrıca kimse ben farz ibadetimi yapıyorum diye keyfi insan kesen bir vahşi örgütle beni bir tutamaz ..
Konumuz kurbanın hükmünü tartışmak değil esasında ama açıklayayım yine de .. Kurban Hanifilere evet vacip yani gücün yetiyorsa keseceksin kesin emir ama şafiilere 1 kez kesmek farz değil onu yanlış anlamışsınız .. Şafiiler de kurban müekked sünnettir yani kuvvetli sünnet demek ayrıca şafii mezhebi diğer muekked sünnetlerin dışında kurban ibadetini muekked sünnetten bir üst farzdan ise bir tik alt ibadet olarak görür yani esasında ama şafii mezhebinde vacip olmadığı için farz ile sünnet arasında bir kavram koyamadiklarindan kurbanı da sünnetten üst ama farzdan bi tik alt olarak görürler .. Gerçekten amacın öğrenmekse kaynak sunabilirim .. Konumuz da ise vacip sünnet önemli değil önemli olan ibadetini yapan birini isid militanina benzetmek çok çirkin bir ifade.. İsteyen istediği zaman keser hemde ibadet olmasına bile gerek yok yeter ki hayvanlara işkence edilmesin yoksa ha kasapdan almışız ha kesip yemiş ve dağıtmışız bi fark var mi ?Ben şafiiyim, şafilikte ömrün boyunca bir kez kurban kesmek farz sadece. Kuranda aksi bir ibare var mı bilmiyorum ancak bana öğretilen bu. Bu durumda farz olan bir kurbanı kestikten sonra kurban kesmeye devam eden akrabalarım ne oluyor. Sonuçta bir kezden sonrası farz değil, kesmese de olur bizim inanışımıza göre.
Onun bu düşüncesini ifade etme yöntemi bu olmamalı işte .. İnanmayan biri için benim kurban kesmem saçma gelebilir ve yadirgamam ama bu şekilde üslup kullanması esasında kendisinin ayıbı .. Diğer arkadaşa da yazdığım gibi velev ki ibadet olmasın keyfi kessem bile hayvana işkence etmeden kestikten sonra kime ne benim hayvan kesmemden ha kasaptan almisin ha evim de kesmişim ..İnanmayan için farz yoktur inandığı şey hayvanı keserken acıyı ve vahşete inanmasıdır onun içinde iman budur ağır bir karar
Ne alaka hükümet ile ?Hükümeti kuralı bir hafta olmadı ve yaşadığımız olaylara bak, kendilerine biat etmeyen herkesi kara listeye yazmışlardı. Kiminin cezası ölüm oldu kimininde cezaevi .
Yapmayın lütfen ya. Kafa kesen insanla inançları yüzünden hayvan kesen insan hangi mantıkla bir tutulur. Doğanın parçası diye zarar vermediği hayvanlar kendi canlarını yakınca görüyoruz o hayvansever vatandaşlarıSevgili Leman Sam hamamböceklerine bile doğanın bir parçası diye zarar vermeyen bir hanım.
Onun kafa yapısına göre doğadaki hiçbir canlının diğerine üstünlüğü yoktur.
Kafa kesen Işid ile kurban kesen insan da aynı yapıda ona göre.
Amacının hakaret olduğunu hiç sanmıyorum.İnsansever bir bayandır.
Noelde hindi kesmek de aynı şey .
Celallenmeyin hemen
Hükümeti kuralı bir hafta olmadı ve yaşadığımız olaylara bak, kendilerine biat etmeyen herkesi kara listeye yazmışlardı. Kiminin cezası ölüm oldu kimininde cezaevi .
Geçmiş olsun umarım ciddi bisey değildir ..o an hastanedeydim konuları karıştırmışım sorry
Ben değil kayınbabam rahatsızlandı maalesef. Şükür şimdilik iyi çok sağol..Geçmiş olsun umarım ciddi bisey değildir ..
Aynı şey değil. Zira bitkilerin sinir sistemleri yoktur, yani kopardığınızda acı çekmezler.Meyve sebzelerde canlı onlarida yemeyelim biz o zaman yazık