• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurandan veya anlamı güzel kız ismi arıyorum

Berra ismi, Arapça bereket kökünden türetilmiştir. Anlam olarak gittiği yerlere bolluk ve bereket sunan kimse demektir. Bunun yanı sıra sözcük, hayır işleyen kişi anlamına gelmektedir. Bu isim, doğru söz söyleyen, güvenilir kimse manasında da kullanılır.
11+0 ım. Bir kızım olursa adını Berra koyacagim inşAllah.

Öyle bir çiçek yok.
Belinay anlamı uydurulmuş isimlerden maalesef. Böyle çok isim var...

Bu isim, Peygamber çiçeği olarak anılan bir tür bitkinin de ismidir. Ilık iklimlerde yetişen bir tür çiçek olan peygamber çiçeği, hoş görünümüyle bilinir. Mavi ve mor renkli çiçeklere sahiptir. Bu çiçek mitolojilerde ve efsanelerde barışın, sevginin ifadesi olarak kabul görmektedir. Belinay ismi, anlam olarak bu çiçeğe de işaret etmektedir.

Leyla nasil?
Leyl suresi var gece anlamı var galiba (yanılıyor olabilirim) gökyüzünün gece hali gibi birsey .
Bence güzel bir isim Leyla.

Kur'an'dan isim koymak ayri bir seydir. Anlami güzel isim koymak ayri. Peygamber Efendimiz konulacak ismin anlaminin guzel olmasina dikkat cekmistir ve tavsiye etmistir. Anlami kötü olan isimleri bizzat kendisi degistirmistir. Kur'an'da gecen, anlami olmayan hatta isim bile olmayan kelimeler isim olarak konuluyor maalesef.. Örnek: Ecrin, Minel, Aleyna ...

Anlamini en cok begendigim iki isim..
Ayşe ve Serra

Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar diliyorum:KK200:
Biz kızım olacak Allah nasip ederse, kuranda geçen, dini veya anlamı güzel kız ismi arıyorum..
Fikirlerinizi alırım
kızımın adı Ebrar Su Ebrar ismi kuranda geçiyor anlamı iyi huylu, doğru ve dürüst kimse demektir. Bu ismin anlamı, bütün iyilik ve güzellikleri üzerinde taşıyan kimseleri ifade eder. Ebrar ismi saflığı ve temizliği temsil eder.

Back
X