KURAN-I KERİM dinletin

Kuran ı Kerim e sonuna kadar inanıyorum ben hiç düşünemedim hamileyken yoksa dinletirdim ama klasik müziğinde sakinleştirdiği bir gerçek..

Arkadaşlar şimdi ben ingilizce okumayı biliyorum mesela

What-vat

Who- hu

Where-ver

diye okuyabiliyorum;ama hepsinin anlamını biliyor muyum.HAYIR

Böyle bir şey yapacaksanız mantıklı olanı türkçe mealidir

Hem siz okuyun öğrenin hem de çocuğunuz TÜRKÇE kelimeler duysun

cnm bnm çok güzel bir paylaşım hayırlısıyla bebiş sahibi olacağım zaman bunları uygulamayı nasip olur bana çok faydalı olacağına inanıym

bu dinleti yapıldığı takdirde
bebeğin büyüdüğü vakit
kuranı kerimi öğrenmesi kolaylaşıp
okumasının güzel olduğunu duymuştum bende

herkonuda alınyazımsın diğer arkların dediği gibi ingilizce de olabilir ayrıca cocuk öğreneceklerinin hayatı boyunca yüzde 60 ını 0 ve 3 yaşında öğrenirmiş çok ilginç değilmi
bizim bir ark bir yaşındaki çocuğu için
birbuçuk milyarlık set aldı
sanki o yaşta ve anne karnında cocuk bişi bilmez anlamaz gibi geliyor ama aslında en kritik dönem o zamanlar

sayfayı açan arkadasım cok iyi etmişsin bende inşallah bigün hamiş kalırsam bebişime hem okumayı hemde dinletmeyi düşünüyorum, Canımda ve hep yanımda olucagı için birlikte dua bile edebiliriz :asigim:

ben 25 haftalık hamileyim ve yaklaşık 4 haftadırda bebeğime pc den hergün yasin ve esmaül hüsna dinletiyorum ara arada klasik müzik dinliyoruz. can veren Allah olduğuna göre eminim ki bir yararı vardır.

herşeyi çok iyi biliyoruz ezber yapabılıyoruz. herşeye vaktimiz var. ancak neden Allahın Kitabına gelince çok cahil oluyoruz. herşeyi her anlamda öğrenmek mümkündür. Arapça bilmediğimiz için kuranı neden okumayıpta türkçe mealiyle yetinelimki. Türkçe mealinide oku ama Kutsal kitabımızı orjinaliyle neden öğrenmeyelim. Herkeste bilirki hamileyken ilk oluşum başladığı gibi kuranı kerimi dinletmek yada okumak bebeği çok etkıler. bebek anne karnında herşei hissedip anlar. Annenin üzüntüsünü sevincinide anlar. Hatta isteksiz annelerin isteksizliğinide anlayıp üzülebiliyor. Bence arkadaşlar hayırlı evlatlar istiyorsanız hamılelık süresince sürekli dualar okumalısınız. Bebeğinizede dinletin

herşeyden önce kuranı kerim baştan sona şifa ve huzurdur hani ayetlerde geçiyorşa o şifadır o dinleyenlerin imanlarını artırır ...
onu karnımızda yaratan rabbimizin kelamını dinletmekten daha güzel ne olabilirki..

rabbm herkese imanlı kuranlı güzel ahlaklı evlatlar nasip etsin..

bende dün akşam yasin dinlettim duyar duymaz hemen hareketledi bebişim artık her akşam dinşeticem inşallah

Bu topiği açan arkadaşımı kutluyorum.Allah ne sıkıntısı varsa gidersin inş.ben bunu biliyordum ama bilen kadar tabi ki bilmeyende çok.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler büyüklerimiz.hamileyken kuran okumak kuran dinletmek,bebeği ahlaklı,huzurlu yapar.ee Allah onun bilincinde olarak kendi kelamını dinleten ve okuyanı hüsrana uğratır mı hiç.

kesinlikle katılıyorum.
kulak aşinalığından sonradan kuran örneip dua ezberlerken zoırlanmazmış.
herşeye kadir olan Kuranı Kerim'in her şeyde olduğu gibi bundada iyi şeylere vesile olacağına eminim.

bebeğimize Allah ın kelamını dinletmeyeeğizde ne dinleteceğiz.ben de dinleteceğim inşallah ama vaktim olmuyor ya
bide ebu bekr shatery adlı bir hafız var harika bir makamla okuyor.valla ben bile dinleyince sakinleşiyorum bebiş heralde kendinden geçer

Ben de çok dinlettim,şu an bile dinliyor:) uyurken de açıyorum sakinleştiriyor..

paylaşımın için teşekkürler canım bende denicem

şimdi aklıma geldi ekleyeyim.
beniim yiğenim küçükken onu ayağımızda sallerken hep salavatı şerifeyle uyuyturduk,ninni niyetine.
hem o güzel güzel uyusun hemde kendimiz salavatı şerife getirmiş olalım diye.
sonradan alıştı ve yastığa başını koyar koymaz bazen kendi mırıldanırdı.

ben de bugün başladım inşallah hergün dinleticem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…