KURAN-I KERİM dinletin

banada hamile kalındığını öğrendikten sonra 3-4. aya kadar 70bin tevhid okunmasının bebeğin organlarının tam ve düzgün olmasına yardımcı olduğu ve babanın doğduğu andan itibaren kırkı çıkana kadar yanında kuran hatmederse çocuğun ilerde hafız olabileceği söylenmişti

benimde yillardir olan bir düsüncemdi bu..
insallah nasip olursa birgün hamile kalmak kurani kerim ve istiklal marsi dinleticem bol bol :Saruboceq:

mozart dinletmekten çok daha hayırlı ve faydalı olacağı kesin :)
Fatih Sultan Mehmet Han'a annesi hergün bir sure okumuş, ama hangisiydi hatırlamıyorum
bir de abdestsiz hiç emzirmemiş....

çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım tebrikler..
benimde bildiğim çok insan var kuran okuyup ve dinletip bebişini dünyaya getiren ve gerçektende çok sakin oluyo çocuklar .
rabbim bizede nasip etsin hamile kalmayı ve KURANIKERıMı dinletmeyi..opuyorumnanaktan

İnşallahh dinletelim.Sağol arkadaşım böyle bir konu açtığın için Allah(c.c) razi olsun.

Kur'an- kerim,mozart ve istiklal marşı olsa ne olur.nedir bu klasik müzik düşmanlığı anlamadım :)
ben dinliyorum,bebeğime de dinletirim insandaki kan akışını bile düzenliyor klasik müzik
bütün psikolojisi bozuk insanlara bu tarz cdler veriyor doktorlar.Hem dindar,hem millyetçi hem de entellektüel,mülayim olsun süper

klasik müzik düşmanlığı değil arkadaşım, onu da dinletin kuran-ı da diyorlar arkadaşlar. klasik müziği bilim otoriteleri araştırmışlar, peki kuranı neden araştırmadılar? bu araştırmaları mısır, arabistan gibi ülkelerde yapıyorlar fakat bizim kulağımıza gelmiyor maalesef.
evet kızlar bebeğin ilk terbiyesi anne karnında başlar. besmeleyle girilen ilişkilerden hayırlı evlatlar doğar ve kuran dinletilen bebekler de hayırlı olur. bu arada bebek anne rahmine düştükten sonra her an her saniye anneyi hisseder, dışardaki sesleri duyar, tanır, bilir. bilimsel olarak bunun 5. ayda başladığı söylensede dinsel olarak bebek henüz bir su damlasıyken başlar.

bence siz cocugunuza iyi gelecegine inanadıgınız için cocuk uslu oluyor..mozart bethowen ını müzikleri insanı rahatlatır...ruhunu rahatlatır bu yüzden tavsiye ediyorlar..

kuranı kerim sadece inancla ilgli..tabi manevi destekte insana morel veriyor karnınızdaki cocukta huzurlu oluyor..

bu durumun tek acıklması bu..

iki arkadaş mozart dinletceğinize kur'an dinletin demiş onlar için söyledim
sana tamamen katılıyorum,bebeğin sesler algıdağı bir gerçek.kur'an-ı eminim araştırmışlardır ama bu tarz araştırmalarda ingiltere,isveç gibi ülkeler bir numara olduğundan bize klasik müzik kısmı geliyor tabiki.Seninle ayrıldığımız tek nokta sanırım besmele ile başlamak,bak o enteresan geldi bana.Neyse İnşallah allah herkese iyi huylu,güzel ahlaklı,erdemli çocuklar verir.

hım anladım :sinifsinif:
ne bilim garip geldi bana kaydirigubbakcemile3
hiç garip gelmesin canım arkadaşım çünki herşeyi veren rabbim evlatlarımızıda bize o veriyor herşeyin sahibi o olduğu gibi büyük kitabımız KURAN-I KERİM inde sahibi odur ve onu sözleridir ne güzel kibebeklerimiz doğmadan ALLAH ın sözüne ddediklerini duyuyor a.s.a.s.a.s.

bende duymuştum kuranı kerim dinletmenin bebeğe çok faydası olduğunu birde hergün yasin okumanında faydasını duymuştum bende şuan bebek düşünüyorum hamile kaldığım an uyguluycam inşallah

aklımdaydı,hatırlatman iyi oldu canım.. inş. hamiş olduğumuz günleri görürürz de uygularız :asigim:

bende hem okudum hem pc den açıp dinlettim..

herkesn kendi tercihi..

garip gelmiş kimine de o da bana garip geldi..

çocuk gelişimiyle ilgili çook çok az bilgi sahibi olan annenin dinlediği şeylerden etkilendiğini bilir..

ben klasik müzikte dinledim kuran ı kerimde..

oğlumun doğumundan sonra hep klasik müzikle uyuttum ama teşekkürler hatırlattığın için bundan sonra pc den kuran ı kerimi açarak uyutmaya alıştıracağım..

bence de klasik müzik falan dinleteceğinize Kuran dinletmek daha yararlı.

Bu satırları okurken öylesine okuyup geçeyim dedim ama bu noktada dayanamadım doğrusu. İyi hoş herkes nasıl rahat ve huzrlu hissediyorsa öyle davranmakta ve yaşamakta özgürdür, hele ki inanç söz konusu olunca öyle car car bar bar ben şunu yapıyorum ben bunu yapıyorumla olmaz bu işler. Tavsiyeni verirsin sonra kendi özelinde ne istiyorsan yaparsın ama yukarıdaki tanımlama bir koşullandırmadır, hele de bence en traji komiği müzik le kuranı aynı kefeye koymaktır....

süpersin çok haklısın +10000 benden

bende 2 aylık hamileyim Kuran okumaya özen gösteroum.ılerleyen aylarda Kuran dinleteceğim.Ayrıca herkesin düşüncesine saygılı olmak lazım isteyen istediğini yapar.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…