Kumrular yuva yapmış lütfen fikirleri yazın.

Balkonumda 1 yıldır 2 ayrı kumru yuva yaptı, defalarca yumurtlayıp, yavru büyüttüler. Hatta bir çift camların üstüne yaptığı için 1 yıldır camları kapatamıyorum. Bit vs gelmedi. Sizin dediğiniz güvercinden geliyor, annemin evine gelmiş, çok güvercin vardı onun balkonunda. Kumrudan gelmez. Hoş gelse bile hayatta bozmazdım yuvayı, bebekliklerini izlemek, ilk uçuşlarına tanık olmak, bulgur yedirmek inanılmaz zevkli

Ailemle yaşadığım evimizde odamın penceresini mesken tutmuşlardı. Tabi hiç ellemiyorduk, pencereyi de açmıyorduk hanım rahatsız olmasın diye. Bir kere fena bit sardı evi evet. Yani 20 kere yuva yapmıştır en az ama sadece 1 kere oldu bu olay. Bayağı bir kaşınmıştık =) Sonra evi ilaçladık bitti gitti.. Ben anlamadım açıkçası diğer seferlerde neden bitlenmediğimizi, kumruyu tünemiş görünce eyvahh derdim ama yok bitlenmezdik =))

Ayy kıyamammm dursun ya ne biti benm balkonum komple kuş yuvasıydı eski evimde aşırı pisti kabul ama bit mit gelmedi gelse bana gelirdi

Bit olsaydı benim evde olurdu herhalde güvercin ailesi balkonumu benden alıp kendine tahsis etmişti. Hiç şikayetçi değildim Ama ev sahibimiz kapattı balkonu. Komşularımız rahatsız oluyorlarmış. Sanki onlar yaşıyordu Onların gitmesine üzülmüştüm

Kuzum bizde var klimanın oraya yapmışlar her sabah erkenden uyanıyoruz bir de sese eşim hep boz, diyor ama bir kez hafif su serptim yalan olmasın gece boyu vicdan azabı çektim hayvana su değdi mi acaba diye çok üzüldüm asla bozmuyorum gelsinler hatta bazen pencere kenarına güvercin bile geliyor uçuruyolar artık video çekiyorum yazık ya bence bizi seçiyorlar aile olarak öyle düşün köpek kedi vs her hayvan için geçerli sınanıyoruz boş ver bit olsa bende de olurdu napalım

ne alaka ya sizin kirasını verip oturduğunuz evin balkonunu nasıl kapatıyor? kapalı balkon ile açık balkon aynı şey değil ki. siz balkon açık diye tutmuşsunuz evi. kime ne sizin balkonunuzdan? ha siz de kapalı balkon olsun güzel olur diye düşündüyseniz o başka tabii ama.

konu sahibi, bozmayın tabii ki de yuvaları.

Neymiş efendim site yönetimi karar almış kapatılacakmış zorunluymuş. Kuşlar yuva yapıp pisletiyormuş. Doğalgaz kombisine zarar veriyorlarmış (ki kombi kapaklı dolapta kapalı). Hayvan sevmeyen gerçek hayvanlar napabiliriz ki Ah ah deşmeyin yaramı

Bir kaç ay önce benimde camımda kuş yuva yapmış bozmaya da kıyamamıştım. Bir gece uyurken yüzüm ve tüm vücudumda kaşıntıyla uyandım ama öyle böyle bir kaşıntı değil ışığı açıyorum bakıyorum bir şey yok. Daha dikkatli baktığımda toz gibi minicik şeylerin kolumda gezdiğini gördüm. Biraz araştırınca kuş biti olduğunu anladım ve odayı arındırmak bir günümü aldı. Dikkat edin demek için tecrübemi paylaşmak istedim.

Ben bekarken, ailemin evinde balkonda mandal sepetine yuva yapmışlardı. Ama nasıl tatlı yavrular vardı. Hiç bozmadık. Babam başka mandal aldı. Anne de beslensin diye buğday alıp koyuyordu. Sonra anne bizim balkonda yavruya uçmasını öğretiyordu. Nasıl kıyılır ki Yuva bozanın yuvası olmaz derler. Sonuçta onlar da canlı.

Ellemeyin nolur. Ben öğrenciyken balkonuma güvercin tuva yapmıştı, balkonu kullanıyor olmama rağmen hiç çıkmadım. Bulgur, ekmek besledim sürekli. Köyde de evin damında senelerce yaşadı bir kumru ailesi. Arkadaşların yazdığı gibi yavruların ilk uçuşları, ilk tuylendikleri çirkin halleri falan çok şeker :) Şimdi de bahçemizdeki cam ağacına yuva yapmış kumru. 2 küçük çirkin yavrumuz var :) Kargalar gelip yavruları yemeye kalktı, ev ahalisi ayağa kalktık resmen. Coluk çocuk kargaya dikkat kesildik. Kıymayın nolur.

Bizim evde pencere denizliğine yuva yapıyorlar sürekli ama sadece 1 defa bit oldu.
Her zaman açık olan bir pencere. Onun önündeki koltuk bitlenmişti ama ilaçladık, sildik geçti.
Bunun için yuva bozulmaz. Hatta hiçbir şey için bozulmaz.

Ben bir defa üzülerek bozmak zorunda kalmıştım ofiste. Çünkü yakın zamanda taşınacaktık ve klima dış ünitesini sökmemiz gerekecekti. O yüzden yerleşmesinler istedim. 2-3 tane çalı vardı sadece.
Ben onu bozdum, ertesi gün villa inşa etmişlerdi :) Sonra ellemedik tabii. Üniteyi sonra aldık elalemin evinden :)

Bozmayın yuvalarını. Sürekli kullanılan, açılan bir pencere değilse sizin için sorun olmaz zaten.
Olsa da hiçbir canlının yuvası bozulmamalı.

hayvan sevmeyenlerin bahaneleri aşırı saçma. hayır öylesine uçarken yolunun üstünde olan bir kuş da pisletebilir. gökyüzüne mi karışacak? benim üst komşum dubleks, kendi evi. 20-30 tane güvercini var. arada bi camlarımızın önünde kakalarını görüyorum temizliyorum, bir kere bile bişey demek geçmedi aklımdan. adam bakıyor, besliyor kuşların karnı doyuyor. komşuyu gürültü yüzünden şikayet edersin, halı kilim silkeliyordur şikayet edersin, çöp atar şikayet edersin de kuşlar yuva yapıyor pisleniyor nedir.

Ne biti?!! Ama çok pis pisletiyorlar. Tek sıkıntı o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…