kumbara topik

• Konu Sahibi Konu Sahibi pea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
bi kumbara alıp hergün ne kadar attığımızı yazalımmı?böyle yaparsam belki para biriktirmeye heveslenirim diye düşünüyorum...katılan varmı?
çok harcıyorum ya

olur mumkun mutlaka hatta başka türlü de para biriktirme yollarını bulabiliriz.... biriktirelimm offf.

ben pazartesi her gün 5 tl hedefiyle başlıyorum o zaman.her ay yaklaşık bir çeyrek altın parası yapar...talep gelmeyince hevesim kaçmıştı.hadi bakalım teşekkürler kızlar.

size bende katılırım. çok fazla gereksiz para harcıyorum. ben pazartesi başlarım...

bende başlamak istiyorum ama evdn uzak okuyorum bu yüzden çok zorlanıyorum :S otobüs parası yemekhane parası birde herhafta mutfak alışverişi nereden arttıracağımı şaşırıyorum :S zaten kısabileceğim bir yer yok ama şöyle tatlı bir kumbara alıpta 3 5 bozuklukları arttırsam hiç fena olmaz :)

bence kumbara alma. kumbara olarak bir kavanoz kullanabilirsin. kumbaraya vereceğin parayı da içine atarsın:)

bi kumbara alıp hergün ne kadar attığımızı yazalımmı?böyle yaparsam belki para biriktirmeye heveslenirim diye düşünüyorum...katılan varmı?
çok harcıyorum ya

topiğiniz hayırlı uğurlu ve de birikimleriniz bereketli olsun

sonunda bizde para biriktirmeye karar verdik eşimde bende çalışıyoruz ama o kadar çok ödemelerimiz var ki çift maaş değilde sanki asgari ücret ancak giriyordu evimize şimdi ağzı açılmayan bir kumbara aldık çünkü içinden tırtıklama şansınımız olmasın diye :) ve kumbaraya sadece sadece cüzdanımıdaki 1tl ve 50kr atıyoruz daha küçük paraları ve kağıt paraları atmıyoruz. birde benim öğrencilik yıllarımdan kalma bir alışkanlıgım var cüzdanımdaki sürekli kullanmadıgım bir yere bir miktar para koyuyorum ve çok acil olmadıgı müddetçe asla dokunmuyorum bazen birkaç ay kalıyor orada ve her ay maaş alınca aynı oranda para koyuyorum öğrenciyken 20tl di maaş almaya başlayınca 50tl koyuyorum yoklugu çok fark etmiyor böylelikle ama kenarda bekledikçe güzel oluyor

dün kumbarama 1 lira 150 kuruş koydum. bugün de sanıyorum 2,5 lira koyacağım. yemek yedim 7,5 liraya üstü kaldı bu para. yarından itibaren de bir kağıda hergün harcadığım parayı yazıcam, ayda harçlık olarak ne harcadığımı göreceğim. aylık sigara paramı da kar sayarım yanıma. 37 gündür içmiyorum da mereti:))))))))))))

aman kızlar kredi kartlarına dikkat öğrenci halimle ne akılsa bulaştım neyseki limiti düşükte pek zorlamıyor

ama sırf çok beğendim diye anında üst üste 2 tane mont aldım hemde 2 gün beklesem annemin yanına gidip ona aldırıcaktım

ahh ahh bi kere beğendimya illa olucak şu kıyafet alışverişi nedirki yaa dolaplardan taşıyorum bavullara sığamıyorum hala alıyorum

bugün birşey koyamadım kumbnarama. çünkü hiç para harcamadım. yemeği kredi kartıyla ödedim. nakit ödeme yoktu...

kızlarr ne zmaandır giremiyodum buraya. ben maaşımı alır almaz 500 koydum kenara umarım elimi bile sürmem... kalan parayı da harcamamaya çalışıyorum ama akbil, ihtiyaç derken azaldı yine. ayın ortasına geldik. bi 15 gün artık 100 tl ile idare etmeye çalışıcam çünkü o kadar kaldıu geriye
hepimiz için bereketli günler yıllar olsun.

bir de her aldığımı mutlaka yazarım ben 3 tl bile harcasam yazıyorum çünkü ne aldıgımı neye para verdiğimi aklımda tutamıyorum ve 5 günde bir de listeyi kontrol ediyorum. eğer 10 tl lik bi ıvır zıvır alışverişim olmuşsa asla bi daha bişey almıyorum tut kendini Selin diyorum:)))
akbil masrafım telefon param her şey not ediliyo bende. ve inanın çok işe yarıyo insan neler aldığını ay sonunda gördüğünde çok şaşırıyor.

hadi hayırlısı olsun :)) bende nışan düğün masrafımm çook... nasıl biticek bakalım masraflar. gerçi masraflar bitmez ama elde para olmayınca elim kolum bağlı oluyo. ev eşyası alınacak ev tadılatı o sırada nışan aradan çıkıcak. düğün masrafları kredi borcu dünya para...

Bende para biriktirmeye başladım kızlar. Bozuk para cüzdanıma evde bulduğum bozuklukları atıyorum. Hiç saymıyorum bakmıyorum ay sonunda şaşırıp mutlu olmak istiyorum :) Ayrıca kenara bir yere 50 TL para koydum unuttum onuda o yokmuş gibi davranıyorum Şu bir gerçek ki; insanın eline ne kadar para geçerse o kadar harcıyor.

Bakalım ay sonunda durum ne olacak..

bugün 3,5 lira koydum. ama gittim çok lazımmış gibi 2 tane kazak aldım. bir gün dolap içindekilerle yıkılacak üstüme ben de ölücem altında o olacak....bu kıyafet alma alışkanlığımdan nasıl kurtulucam ben....dolabımda etiketi çıkarılmamış bir sürü kıyafet var. kendimi frenlemem lazım...

bugün nakitim yoktu harcamamk için taşımıyorum gidip nakit çektim sonrada çok lazmmış gibi gidip masa üstü komidini aldım kendime 1 tane yetmiyomuş gbi 2 tane ide sonrada bi güzel para bayılarak dışarda yemek yedim saçlarımıda kestirdim gitti paracıklar
eve geldiğim gibi dolabımdaki su şişeme cüzdanda ne kadar bozukluk varsa attım o şişeyide yurdumun dolabımda şıngır şıngır ses çıkıyo arada oda arkadaşım çok gülüyo ozaman :

çok harcadım sanki bugün üff kestirmesemiydimki saçları zaten sevgilimde surat yaptı kestirdim diyee
ama hem çok kırıktı hemde kuaförle pazarlık yapmıştım
kardamıyım zarardamıyım bilemiycem ama yarın fiyatlara bakıp bi çeyrek almayı düşünüyorum
bursumu çekicemde

2 gündür hiç dışarı çıkmadım. bu nedenle para da harcamadım. kumbaraya para koyamadım. geçen yıl bu yöntemle sanırım 5-6 tane çeyrek almıştık. eşim de bana katılır mı bilmiyorum.yarın para koyarım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…