bende başlamak istiyorum ama evdn uzak okuyorum bu yüzden çok zorlanıyorum :S otobüs parası yemekhane parası birde herhafta mutfak alışverişi nereden arttıracağımı şaşırıyorum :S zaten kısabileceğim bir yer yok ama şöyle tatlı bir kumbara alıpta 3 5 bozuklukları arttırsam hiç fena olmaz :)
bi kumbara alıp hergün ne kadar attığımızı yazalımmı?böyle yaparsam belki para biriktirmeye heveslenirim diye düşünüyorum...katılan varmı?
çok harcıyorum ya
bence kumbara alma. kumbara olarak bir kavanoz kullanabilirsin. kumbaraya vereceğin parayı da içine atarsın:)
sonunda bizde para biriktirmeye karar verdik eşimde bende çalışıyoruz ama o kadar çok ödemelerimiz var ki çift maaş değilde sanki asgari ücret ancak giriyordu evimize şimdi ağzı açılmayan bir kumbara aldık çünkü içinden tırtıklama şansınımız olmasın diye :) ve kumbaraya sadece sadece cüzdanımıdaki 1tl ve 50kr atıyoruz daha küçük paraları ve kağıt paraları atmıyoruz. birde benim öğrencilik yıllarımdan kalma bir alışkanlıgım var cüzdanımdaki sürekli kullanmadıgım bir yere bir miktar para koyuyorum ve çok acil olmadıgı müddetçe asla dokunmuyorum bazen birkaç ay kalıyor orada ve her ay maaş alınca aynı oranda para koyuyorum öğrenciyken 20tl di maaş almaya başlayınca 50tl koyuyorum yoklugu çok fark etmiyor böylelikle ama kenarda bekledikçe güzel oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?