kumaş boyasıyla mont boyama.. yardım...

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
hanımlar eşimin kışlık bir montu var bu içi kürklü olanlardan.. içi dışı ayrılıyor.. eşimde sağolsun geçen kış dükkanda temizlik yaparken çamaşır suyu sıçratmış ve mont mahvolmuştu.. bu sene onu boyamayı düşünüyorum.. boya tecrübesi olanlardan yardım istiyorum :)

bende hep pantolonlarımı çamaşır suyu yaparım bu yüzden siyah renkle çok haşır neşir oldum.2 paket mont için ideal ölçüdür.eğer mont tek renkse istediğin renge kolay dönüşür ama içinde başka renkler varsa,renk farkı bariz belli oluyor.

geçen kış eşimin iki renkli montunda denedik sonuç hüsran.

bide naylon karışımı giysilerde renk biraz daha zor tutuyor,bide diyelimki sarıdan siyaha dönüceksin tam siyah olmuyor hafif grimsi oluyor.

Bu konuda fazlasıyla tecrübeliyim :KK1: mont hangi renk bu arada çamaşır suyu lekesi büyükmü küçükmü ona göre yorum yapıyım :)

Bende montumu boyayacaktımm rengi koyu mavi ama nedense yer yer acık mavi solmuş gibi nerden alınır bu boyalar nasıl boyarız?

Bu konuda fazlasıyla tecrübeliyim :KK1: mont hangi renk bu arada çamaşır suyu lekesi büyükmü küçükmü ona göre yorum yapıyım :)

mont siyah normalde ama makinada sık yıkandığı için hafif griye kaçıyo renk.. başka renk yok içinde kumaşta keten gibi bir kumaş.. çekeceğini falan pek sanmıyorum.. çamaşır suyu nokta nokta çoğu yerde.. bazı yerlerde de ceviz büyüklüğünde var..

Bende montumu boyayacaktımm rengi koyu mavi ama nedense yer yer acık mavi solmuş gibi nerden alınır bu boyalar nasıl boyarız?

canım aktarlarda her rengi var açık mavi koyu mavi oralara bir bak.

mont siyah normalde ama makinada sık yıkandığı için hafif griye kaçıyo renk.. başka renk yok içinde kumaşta keten gibi bir kumaş.. çekeceğini falan pek sanmıyorum.. çamaşır suyu nokta nokta çoğu yerde.. bazı yerlerde de ceviz büyüklüğünde var..

Siyahsa işin daha kolay çünkü en garanti renk siyahtır benimde montum keten tarzı siyahtır ve boyadığımda yepyeni oluyor. Eşinizin montuda siyah ve ketene yakın bir kumaş çok güzel tutar çamaşır suyu lekelride kapanır ama çok az renk farkı olabilir. Ama nokta nokta olduğunda çokta farketmez.

Küçük çamaşır suyu lekesi için nasıl boyamalı ?
Fırçayla falan mı :KK1:

hayır fırçayla boyanmıyor canım bu boya. tencere gibi bir şeyde su kaynatılıp boya dökülüyor içinede boyayacağınız kıyafetinizi koyup yarım saat felan kaynatıyorsunuz.. makinedede veya sıcak suyun içine katarak boyanabiliyor. yani belli bir nokta değilde hepsini boyuyorsunuz bu boya ile..

hayır fırçayla boyanmıyor canım bu boya. tencere gibi bir şeyde su kaynatılıp boya dökülüyor içinede boyayacağınız kıyafetinizi koyup yarım saat felan kaynatıyorsunuz.. makinedede veya sıcak suyun içine katarak boyanabiliyor. yani belli bir nokta değilde hepsini boyuyorsunuz bu boya ile..

canım ben makinada yapmayı düşünüyorum nasıl olacak detaylı anlatabilirmisin??

Makinede boyayacaksan çok dikkat et canım. Boyadıktan sonra makineyi bir kere boş çalıştırmanı, deterjan gözünü çıkarıp iyice temizlemeni tavsiye ederim. Arkasından hemen çamaşır atarsan o çamaşırları az da olsa boyayabilir.

Sonra tencerede boyanın rengi kalmaz dimi ? reçel tenceresinde kaynatacağımda..

Birde bu boyaların fiyatı ne kadar ?

İlk başta biraz renk oluyor tencerede ama bir kaç kere yıkarsanız geçiyor kalıcı olarak kalmıyor yani. boyanın fiyatı ben 3 yıl önce felan 2 tl ye alıyordum şimdide aynı fiyattır yada 3 tl felan olmuştur.. ucuz bir ürün yani..

İlk başta biraz renk oluyor tencerede ama bir kaç kere yıkarsanız geçiyor kalıcı olarak kalmıyor yani. boyanın fiyatı ben 3 yıl önce felan 2 tl ye alıyordum şimdide aynı fiyattır yada 3 tl felan olmuştur.. ucuz bir ürün yani..

İyimiş fiyatı.. o zamann yarın ilk işim aktardan boya alıp reçel tenceresinte montumu kaynatmak olacakk:KK1: İnşallah saçma sapan bi renk olmaz pişman olmam... öncesi ve sonrası fotoğraf çekip eklerim..

Konusahibine ve cevap veren herkese Teşekkürler..:KK16:

Son düzenleme:
İyimiş fiyatı.. o zamann yarın ilk işim aktardan boya alıp reçel tenceresinte montumu kaynatmak olacakk:KK1: İnşallah saçma sapan bi renk olmaz pişman olmam... öncesi ve sonrası fotoğraf çekip eklerim..

ne renge boyayacaksınız ki?

boyadım kızlar.. astım bakalım ne olacak sabaha :)) yalnız dedikleri doğru inanılmaz bulaşıyor dikkatli olmak lazım.. makineyi 60 da çamaşır suyuyla yıkıyorum şimdi tamamen temizlenmesi için.. cevaplara teşekkürler :)

saçma sapan bir renk olursa laciverte yada siyaha boyarsın bişey olmaz :) ben açık mavi kotumu laciverte dönüştürmüş insanım :KK1:

boyadım kızlar.. astım bakalım ne olacak sabaha :)) yalnız dedikleri doğru inanılmaz bulaşıyor dikkatli olmak lazım.. makineyi 60 da çamaşır suyuyla yıkıyorum şimdi tamamen temizlenmesi için.. cevaplara teşekkürler :)

Sonucu merak ettim :26:

Benimde %80 polyester %20 rayon bej bir hırkam var. Onu kahverengi yapmak istiyorum. Tutmazda çok üzülürüm çünkü yeni ve fazla kullanmadım.

X