Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu devirde bu ülkede 14 bin maaş alan bi insansın altınlar takılar 50 gram bilezikler.. maddi hiç bir sıkıntınız yokmuş. Üstelik aileniz eşiniz destekçi olmuş ilk başta arkanızda durmuş. Rahatlık batmış galiba.
benzer bi senaryo bi komşumuzun oğlunun başına gelmişti. Ama o zenginde değildi 3 bin maaşı olan biriydi. Dünya kadar borç yaptı internetten kumar oynadığı için. Çok kötü durumdaydı ama ailesiyle bir oldular çalıştılar çabaladılar borcu kapattılar sonra çocuk tövbe etti şu an o kötü günler geride kaldı. Tekrar mutlular şu an. Bence sizde çabalayın, zor olsa da tekrar mutlu huzurlu hayatı bulmak imkansız değil.

Sizde sadece kumar değil eşe karşıda bir bağımlılık var. Adam sizi defalarca dövdü, herkese rezil etti siz yinede boşanmadınız. Artık iyi veya kötü kararlarınızın arkasında durun. Eşinizin tek derdi zaten sizin maaş kartınızdı yaptığınız hatalardan dolayı ellerinizle teslim ettiniz.

Ablacım bence sıkıntın destekçi kimse olmaması

Ailen çıkarcı

Eşin şerefsiz, seni dövmüş şimdi de kumarı bahane edinip parana konuyor

İçindeki sevgi boşluğunu kumara kapatmaya çalışıyorsun

Tedavi oluyordun sanırsam, doktor ne diyor?

Bence bu herifi boşa. Ailenle de az görüş.

Tedavine devam et. O kumar sitelerini yasakla browserdan. Bir de bir oyun tavsiyem var, adı Impostor grupla oynanıyor indir oyna. Kumarı geldiğinde bunu oynarsın. Başka bir tavsiyem de spor yap. İşten çık spora git, yorulsonra vur kafayı yat. Fırsat bulamazsan kumara meyleymezsin diye düşünüyorum.

Yakın olsak gel bende yaşa bir süre kafanı oyalarım açılırsın dicektim valla.

Kedi ya da köpek almayı düşünmez misin? Bakıcam oynatıcam derken kafan kumlardan uzaklaşır.

Hobi edin derim misal haftada 1 gün resim/heykel kursuna git, spor salonuna yazıl zumbaya git, mağaza gez, otur youtubeda moda programı/cilt bakımı izle... sosyalleşmek de çok önemli etrafında başka insanlar varsa vakit daha hızlı geçiyor. Spora yazıl mesela sonra çık oradaki kızlarla bir kahve iç.

Yanlış anlamayın ama keşke benim de 12.000 13.000 maaşım olsa da 100.000 borcum olsa her türlü öderim. yani gayet de ödenebilir bu miktar bu maaşla.
Hala bırakabilirsiniz kumarı, hala şansınız var. İntihar edecek bir durum yok, birdaha oynarken daha önce kaybettiklerinizi hatırlayın. Eşinizden ya boşanın ya da bu konuda onu dinleyin bitirin borcunuzu kendinizi de affedip hayatınıza devam edin

Ablacım bence sıkıntın destekçi kimse olmaması

Ailen çıkarcı

Eşin şerefsiz, seni dövmüş şimdi de kumarı bahane edinip parana konuyor

İçindeki sevgi boşluğunu kumara kapatmaya çalışıyorsun

Tedavi oluyordun sanırsam, doktor ne diyor?

Bence bu herifi boşa. Ailenle de az görüş.

Tedavine devam et. O kumar sitelerini yasakla browserdan. Bir de bir oyun tavsiyem var, adı Impostor grupla oynanıyor indir oyna. Kumarı geldiğinde bunu oynarsın. Başka bir tavsiyem de spor yap. İşten çık spora git, yorulsonra vur kafayı yat. Fırsat bulamazsan kumara meyleymezsin diye düşünüyorum.
ben de severim kağıt oyunlarını ve okey vs. her günde oynarım ama 1 kuruş ödemedim kimseye.eşimde haftada 20 tl civarı iddia vs. oynar eğlencesine o da bütçemi sarsmıyor çünkü 10 yıldır miktar artmadı bağımlı olmadı.konu sahibinin iyi bir arkadaşı dostu yok haklısın.mesleğini kıskanan da çok bence çevresinde.ve acımadan sadece sömürüyorlar yardımcı olacaklarına

Aileme birsey olmasindan cok korkuyorum.annem panik atak hastasi oldu nenddn sonra

ailenize bir şey olmasından korkuyosanız sakın intiharı düşünmeyin. Arkanızdan perperişan olurlar. keşke bize söyleseydi diye dizlerini döverler emin olun. Bir arkadaş söylemiş eşinizin amacı maaşınıza konmakmış onu da yapmasına siz vesile olmuşsunuz, katılıyorum bu görüşe. O adamdan yapabiliyosanız kurtulun. Sizi biraz da buralara O sürüklemiş. Her şey düzelir sadece ailenize sığının tedavi olun. Elbirliği ile atlatırsınız umarım.

ben de severim kağıt oyunlarını ve okey vs. her günde oynarım ama 1 kuruş ödemedim kimseye.eşimde haftada 20 tl civarı iddia vs. oynar eğlencesine o da bütçemi sarsmıyor çünkü 10 yıldır miktar artmadı bağımlı olmadı.konu sahibinin iyi bir arkadaşı dostu yok haklısın.mesleğini kıskanan da çok bence çevresinde.ve acımadan sadece sömürüyorlar yardımcı olacaklarına

Ne vicdansız insanlar yahu inanılır gibi değil. Konu sahibesi intihar edicem diyor bunlar hala para derdinde😶 konu sahibesi şu kocasını boşayıp ittir etse ahh be kendim boşanmış kadar rahatlicam iğrenç herif beleşçi kene biti

Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum

1 sene sonra gelen edit :
Kızlar merhaba... ben 1 senedir tovbeliydim.. babam sayesinde toparlandim borclarimi toparladi bende maasimi ona verdim. Bu arada boşanmadim ve evliyim.. Borclarim bitince babam karti bana teslim etti. 2-3 ay ben kullandim, ev aldik benim maasimla odeniyor..2 3 ay once eşimin kardeşi dugun yapti ve bizden birtakim beklentileri oldu. Busurecte eşim inanilmaz gerildi. Kartini ver demeye basladi. Babami cagirdi ver kizim dedi. Kartimi ona teslim ettim. Maasim suan 13 14 bin civari.. 1000 tllik bir cekim yaptim dugunde abiye almak icin yine mi kumar oynadin demeye basladi.. dovdu vurdu..kasada birikimimiz vardi onlari tek tek kuyumcuya kontrol ettirdi. Bizi bitirdin diyerek. Ve ben strese girip ben tovbemi bozdum ve 1 sene sonra tekrar basladim. Harclik vermiyordu. En azindan 100 tl kazanayim derken elimi yine kaptirdim. Bu seferki batisim hayli berbat oldu. Odenememeyecek krediler cektim. Yetmezmis gibi kasadaki taki setini bozdurdum(kayinvalremin taktigi) esim kasayi actigi anda öldürene kadar dövecek.kasadaki kendi biriktirdigim 50 gram bilezigi bozdurdum. Ve maas bankamdan yuklu miktar kredi cektim. Ben akil almaz bir insanim. Kendime guvenim tamamen bitti. Allaha tutunurdum simdi onun bile huzuruna cikamiyorum. Cözum kalmadi cözumu kendi ellerimle bitirdim.. kimsem kalmadi.. hirdavatcidan urgan aldim. Onu da yapamamak ölememekten korkuyorum.. size bile yazacak yuzum yok ama ne olur bana akil verin. Bu dunyada yaptigim hatalar yuzunden ben artik nefes alamiyorum. 40 kez intihar senaryosu kurdum kafamda. Hangisi daha kesin olur diye. Ne yapamacagimi bilmez haldeyim. Burdan bana cok yazan kadin oldu. Kumar oynayan. Benden ibret alin Allah askina yapmayin. Benim gibi iradesiz olmayin. Babam bi kez.daha oynarsan seni silerim demisti. Esim de oyle affetmislerdi. Simdi kim beni affedecek..
Kuldan utaniyorsun ama Allah dan utanmiyorsun öyle mi?Kimden kaçıp kime gidiyorsun...Babana anlat durumunu.İntihar,ölüm bunlar basit şeyler sen zoru başar iradeni böyle saglamlastir savaş yaşamak için.Tedavi ol.Baban silmez seni evlat bu atilmaz

İntihar filan düşünmeyin öbür tarafta sorgusu var. Zararın neresinden dönseniz kârdır. Mesleğiniz var.
Öncelikle sizi döven destek olmayan adamdan ayrılın maaşınızı elinize alın ve borçları ödeyin.
Kumar için tedavi olun, intihar çare değil çözüm değil...
Kamuda mı çalışıyorsunuz, o halde tayin bekleyin, size ölmeyi düşündüren ne varsa ondan uzaklaşın..
Borçlar bu maaşla ödenmeyecek değil gerekirse asgari ücret düzeyinde yaşayın, bu ülkede asgari ücretle geçinen aileler var. Üste kalan 12bin lirayla borçlarınız ödenir.

Ayrıca düğünde takılan kayinvakidenin size taktiği takı sizin hakkınız istediğiniz gibi harcarsınız. 50gr bilezik zaten sizin birikiminiz bunu da harcayabilirsiniz. Zaten maaş kartınızı eşinize veriyordunuz ne hakkı var birikimi harcarken hesap sormaya? Ha onun birikimini alırsınız o başka. Maaşı kazanan sizsiniz ama görümceye kadar herkes sahip çıkmış maaşa .
Boşanın ve uzaklaşın .

Son düzenleme:
Konu sahibi MissCherryBlossom MissCherryBlossom dediklerine harfiyen katılıyorum. Sizde sıkıntı ailenizden ilgi ve destek görmemişsiniz. Sizi kullanan, ezen ve iğrenç bir adamla berabersiniz. Çünkü içten içe bunu hak ettiğinizi düşünüyorsunuz. Mutlaka iyi bir psikiyatri uzmanı bulun. Bir an önce bu adamdan kurtulun. Yaptığınız her şey kendinizi cezalandırmaya yönelik. Burada yazarken bile yazılanlardan aslında farkında olmadan haz alıyorsunuz. Sizi birisi aşağıladığında aslında rahatlama oluyor, sonra tekrar kendinizi kötü hissediyorsunuz. Siz de bir tuhaflık olduğunun farkındasınız. Lütfen kendinizi affedin. Siz değerlisiniz. Ne yaparsanız yapın insansınız. Hepimizin hataları olur. Siz de bunu kabul edin. Bir kendinizi artık bu kadar yıpratmayın. Sizi insanların parasal kullanmasına izin vermeyin. Kocanızdan sa ayrılmak istiyorsunuz. Bu yüzden bir bakıma tepki veriyorsunuz. Adamı ve kendinizi cezalandırıp, bir yandan da artık ne olacaksa olsun diyorsunuz. Yapmayın kendinize bunu. En kötü tüm interneti kapatır, diğer arkadaşların dediği gibi her gün spora gider, bir program oluşturursunuz. Mesela bir dil kursuna gidin. Dans kursu, spor derken hallolur. Ama yoğun terapiye gidip, çevreden kurtulunca her şey yoluna girer.

Konu sahibi MissCherryBlossom MissCherryBlossom dediklerine harfiyen katılıyorum. Sizde sıkıntı ailenizden ilgi ve destek görmemişsiniz. Sizi kullanan, ezen ve iğrenç bir adamla berabersiniz. Çünkü içten içe bunu hak ettiğinizi düşünüyorsunuz. Mutlaka iyi bir psikiyatri uzmanı bulun. Bir an önce bu adamdan kurtulun. Yaptığınız her şey kendinizi cezalandırmaya yönelik. Burada yazarken bile yazılanlardan aslında farkında olmadan haz alıyorsunuz. Sizi birisi aşağıladığında aslında rahatlama oluyor, sonra tekrar kendinizi kötü hissediyorsunuz. Siz de bir tuhaflık olduğunun farkındasınız. Lütfen kendinizi affedin. Siz değerlisiniz. Ne yaparsanız yapın insansınız. Hepimizin hataları olur. Siz de bunu kabul edin. Bir kendinizi artık bu kadar yıpratmayın. Sizi insanların parasal kullanmasına izin vermeyin. Kocanızdan sa ayrılmak istiyorsunuz. Bu yüzden bir bakıma tepki veriyorsunuz. Adamı ve kendinizi cezalandırıp, bir yandan da artık ne olacaksa olsun diyorsunuz. Yapmayın kendinize bunu. En kötü tüm interneti kapatır, diğer arkadaşların dediği gibi her gün spora gider, bir program oluşturursunuz. Mesela bir dil kursuna gidin. Dans kursu, spor derken hallolur. Ama yoğun terapiye gidip, çevreden kurtulunca her şey yoluna girer.

Konu sahibesi hayatın ne kadar güzel olduğunu bilmiyor ki😶 Eline ayda 15.000tl geçiyormuş, toplumun %99undan daha şanslı insanlar kut kanaat geçiniyor. Ben olsam baktım itim azdı kumar oynayacak gibiyim onun yerine aynı parayla Sapancadaki wellness spa otellerinden birine rezervasyon yaptırırım haftasonu kaçarım. Para havaya gitmemiş olur hem de yer içerim 😁😁

Maalesef konu sahibesinin parayla travmatik bir ilişkisi var. Para=sömürülme aracı hayatında. Bunun sebebi de ailesi ne yazık ki.
Bu yüzden konu sahibesine tavsiyelerim para olmadan da iyi vakit geçireceği yerler. Misal resim kursunda boya yapıyorsun işte, paradan alakasız şekilde güzel vakit geçiriyorsun. Sokak hayvanı beslemek zaten kalbi çok çok ısıtıyor, biraz mama yedirip sonra bolca kucak alıyorsun😁. Başka bir önerim de, pahalı bir spor salonuna yazılıp kendi ekonomik seviyesine yakın insanlarla vakit geçirmesi. Parasına muhtaç olmayan, denk insanların yanında bence iyi vakit geçirir.

Konu sahibesi paranın sefasını sürmeyi zaten bilmiyor. Tomarla paran var be kadın, lüks arabaya bin, altın küpeler kolyeler al tak, parfümler sür, Tom Ford ruj sür😍, güzel şeyler giy, ciks yerlere takıl, istediğini al oku, istediğin hobiyi sporu yap, tatile çık... konu sahibesi yaşamayı bilmiyor. Onun yerine iğrenç bir heriften dayak yiyor, parasını harcamak yerine kumara veriyor sonra da intihar edicem diyor??? Bu kadar akılsız olunur mu? Yerim içerim Audiyle vınlarım, anne baba olamayan tipler ve leş bir herife sebep niye öleyim yahu??? Hayat çok güzel. Sen Bihter Ziyagilsin konu sahibesi kendine gel 😁

Daha önceki mesajlarınıza döndüm ki ... dediklerim doğru çıktı.2013’e ve öncesinde yazdıklarınız hep aynı. Sürekli karşıdakini suçlama, kendinizi değersiz görme ve size bok gibi davranan adamları özenle seçip kendinizi kullandırma. Aileden de destek yok ve sürekli bir şekilde aileden de kopmak istiyorsunuz. Onların gözünde de kendinizi olabildiğince en kötü hale getiriyorsunuz ve bir taraftan intihar düşüncesi
23 yasında oldukca güzel bi kızım. ama malesef delirim çıldırdım.. eminimki ileri derecede sorunlarım var şuan. çünkü 2 aydır gözlerim şişene kadar ağlıyorum geceleri.. kendimden nefret ediyorum.
4 senelik bi birlikteliğim var üniversite 1.sınıftan beri.. çok seviyorum başka ama zamanla öyle bi hale geldim ki elimi verdim kolumu kaptırdım..

erkek arkadaşım aşırı kontrolcü biri..
1)oje sürmek yasak..
2) azıcık makyaj yapsam terbiyesiz kızmısın olur adım (kendim bile kendimi sorguluyorum bazen)
3)etek,elbise giymek yasak.. süslü giyinmek yasak neymiş ben 50 yasındamıymışım. topukluyu demiyorum bile..
4) internete girmek yasak facebook yasak.. bunları 4 sene katlandm çünkü her seferinde ikna etti seviyorum bilmem ne diye.. aptalım gözüm kapandı göremedim:KK43:
5) vee en kötüsü!!!!!!!!!!!!! erkeği geçtim kız arkadaş bile yasak!!!! tüm kız arkadaşlarımla olan ilişkim bittii.. birisi mesaj atsa haftalarca kavga ettik.. okulda görüştügüm arkadaslarımı görünce kenardan pis pis nefretle baktı.. e tabi kızlarda beni ne kadar çekebilir o durumda..
bende gizli gizli bikaç kere görüştüm... sonra olmadı malesef tüm numaraları sildi telefonumu suya attı kimse ulaşamasın diye:KK43::KK43: arkadaşlarım tekrar beni buldu utancımdan diyemedim sebebini.. türlü bahaneler sıraladım derslerim yogun diye..
işin açığı şuan yapayanlızım.. asosyal bi insan degildim asla ama hayatımdaki herşeye müdahale etti kimsesiz çaresiz yapayanlız kaldım..
basta sevgi ugruna katlandm ama şuan kendisi arkadaşlarlaıyla gönlünce geziyor egleniyor maça gidiyor.. O ERKEKMİŞ BEN KIZMIŞIM!!! O istediğini yaparmış..bugün son kavgamı ettim.. herşeyin sorumlusu benim.. bu kadar tavizi baştan vermicektim şimdi yazında bile inanamıyorum aptallıgıma:KK43: asla haketmedi hiçbi bayan bu kadarını yapmaz.. erkegim diye bana herşeyi yapamaz hayatımı zindan edemez :KK43: üstelik ben cahil biri degilim tıp eğitimi alıyorum yazıklar olsun bana ve gençliğime güzel yıllarıma.. hala arar sorarsam aptalım demektir :KK43:(((((((((((((((((((

yalvarıyorum bazen Allaha çaresi ölmekse canımı al rahatlayayım diye..

o kadar yanlızım ki anlatıcak kimsem yok.. buraya yazdım sizinle paylaştım..
hayır canım katlanamıyorum zaten.. kendim bile kendimi tanıyamıyorum. ki cook haklısınız. sadece ben şuan düşünmekte zorlandıgım için biraz yardım istedim. destek aradım kendime. ve buldum da 10larca kişi birden aynı şeyi söylediğine göre aklın yolu birmiş.. ve ben yanlış düşünmüyormuşum. çekilmezmiş, hayatıma yazıkmış.. ama dünyanın sonu degil dediginiz gibi geri dönüşü olmuyacak bişey yaşamadım Allaha şükür.. o olmazsa başkası olur başkası olmazsa kimse olmaz.. yanlız da yaşanır
50 kere dedim belki. hatta bi kere de ayrılık konuşmasının ardından gitti kaza yaptı arabası devrildi :KK43: hız tutkunu ve deli aklına eseni yapan biri :KK43:( böyle böyle olaylar.. sonra çiçek böcek yumuşattı afedersin diye. sen benim herşeyimsin seni bırakmam vs :KK5: ama şuan dayanamıyorum ve tamamen ayrıldım.. hattımı bile değiştiricem yarın ilk işim..
çoğunuz bana kızacaksınız belki biliyorum. ne yazık ki derdim büyük ve paylaşıcak hiçkimsem yok. ben sevdigim adam tarafından dolandırıldım. çook sevdigimi sandıgım eski sevgilime kredi çektim 5 bin tl kadar. üstelik ödemeyecegini bile bile. ve bugün kredinin son günüydü. aradım defalarca açmadı.. aylık yaklaşık 350 lira ödemem var.

şimdi benim esas konum şu. aileme açamam bunu malum. annemi babamı üzmek istiyorum çünkü haketmiyorlar hiçbi anne baba haketmez. ve tamamen benim suçum.

üniversite 4. sınıf öğrencisiyim. tıp okuyorum. ve aylık hiçbir gelirim yok kyk dışında. ailemden ayrı yaşıyorum okudugum için yurtta kalıyorum. işe girmek istiyorum bikaç yere gittim olumsuz yanıt alınca moralim bozuldu. gece gözüme uyku girmiyor dolandırıldıgıma mı yanayım bankaya durduk yere borclandıgıma mı.. kimse parttime eleman aramıyor tam zamanlı arıyor. okulumu da ihmal edemem devam zorunlulugumuz var. eger bi fikriniz varsa evden iş olur ticaret olur yada bilmiyorum. bana sadece aylık 350 lira kazandırsın yeter.. biliyorumki burda anneler, tecrübeli çalışanlar, oglu, kızı okuyanlar vardır.. fikirlerinizi güveniyorum şimdiden herkese de teşekkür ederim..
Harclik vermiyordu.
Babamların evindeyiz. Lonuşacak birazdan. Tekmeleye tekmeleye dövdü. Kendi işsiz kuzenini 60 milyar borc verdi konusamadım
Mesele para pul degil eşya gibi babamın evine atılmayı haketmiyorum babam beni senelerce okuttu onları üzme dedim yalvardım sen hem orospusun hem kumarbazsın diyor Rabbim neden hayatım düzelmiyor neden hata üzerine hata yapıyorum neden hiçbirşeyim yolunda gitmiyor namaza basladım olmadı tedavi gördüm olmadı
Merhaba ailemin yanina gittim. Babam gelir gelmez evden gitti.Annem babani ve beni birgun oldureceksin dedi. Babam savcilaga gidecekmks beni sikayete. Ona hicbir zararim olmadigi halde. Ben suan kendi evimdeyim. Eşim dun gelmeyecegini soylemisti. 15ine kadar burda kalacagim muhtemelen. Gidecek hicbiryerim yok malesef birkac arkadasi aradim hepsi evli huzursuzluk istemiyor
Evlenmeden once ben yemek yapmayi bilmiyorum demistim. Yumurta kirmayi bilsen yeter demisti o aklima geldi.:KK45:Kopruyu gecene kadarmis. Boyle olmasinin sebebi benim öz ailem. Her zaman onu hakli buldular. Ne derse susacaksin dediler. Şişti tabi ki. Ailesinden de tiksiniyorum kendinden de.

Artık kısır döngü olmuş. Kır bunu. Sürekli kendini şu suçlu veya aciz, kurban rolünden çıkar. Hayat bu değil. Bağımlılık bu. İşte kendinden nefret edip başka şeylerle kendini cezalandırma. İlk önce bunu kabul et. Sonra artık bu durumdan nasıl kurtulurum diye düşün. Kocan karaktersiz psikopat da. Sen neden bu adamı kendine layık gördün? Çocukken tacize mi uğradın? Yakın biri tarafından? Kimse inanmadığı bir durum mu oldu?

Konu sahibesi hayatın ne kadar güzel olduğunu bilmiyor ki😶 Eline ayda 15.000tl geçiyormuş, toplumun %99undan daha şanslı insanlar kut kanaat geçiniyor. Ben olsam baktım itim azdı kumar oynayacak gibiyim onun yerine aynı parayla Sapancadaki wellness spa otellerinden birine rezervasyon yaptırırım haftasonu kaçarım. Para havaya gitmemiş olur hem de yer içerim 😁😁

Maalesef konu sahibesinin parayla travmatik bir ilişkisi var. Para=sömürülme aracı hayatında. Bunun sebebi de ailesi ne yazık ki.
Bu yüzden konu sahibesine tavsiyelerim para olmadan da iyi vakit geçireceği yerler. Misal resim kursunda boya yapıyorsun işte, paradan alakasız şekilde güzel vakit geçiriyorsun. Sokak hayvanı beslemek zaten kalbi çok çok ısıtıyor, biraz mama yedirip sonra bolca kucak alıyorsun😁. Başka bir önerim de, pahalı bir spor salonuna yazılıp kendi ekonomik seviyesine yakın insanlarla vakit geçirmesi. Parasına muhtaç olmayan, denk insanların yanında bence iyi vakit geçirir.

Konu sahibesi paranın sefasını sürmeyi zaten bilmiyor. Tomarla paran var be kadın, lüks arabaya bin, altın küpeler kolyeler al tak, parfümler sür, Tom Ford ruj sür😍, güzel şeyler giy, ciks yerlere takıl, istediğini al oku, istediğin hobiyi sporu yap, tatile çık... konu sahibesi yaşamayı bilmiyor. Onun yerine iğrenç bir heriften dayak yiyor, parasını harcamak yerine kumara veriyor sonra da intihar edicem diyor??? Bu kadar akılsız olunur mu? Yerim içerim Audiyle vınlarım, anne baba olamayan tipler ve leş bir herife sebep niye öleyim yahu??? Hayat çok güzel. Sen Bihter Ziyagilsin konu sahibesi kendine gel 😁

Eski konularına bir baksan. Tıp öğrencisi iken yine bunu sömüren ama döven, kullanan, telefonunu karıştıran kızların aramasını istemeyen, kız arkadaşına karışan sonra da bankadan kredi çektiren ve ödemeyen biri ile beraber olmuş. Ve oralarda bir sürü bu kampanya çekilişlerine katılmış. Ailesi 4. Sınıftayken kredi borcunu kapatmak zorunda kalmış. Ama bu kız bilinç altından sürekli ezilmek ve kötü davranılmak, kullanılmak istiyor. Bunu hak ettiğini düşünüyor. Kim katlanır ki üniversitede böyle bir manyakla hayatını geçirmesine?

Bu arada ne tatlı ve iyi niyetlisin. Bayılıyorum mesajlarına.:KK200:

Elinde mesleği olan kadınsın. Ülke standartlarının üzerinde para alıyorsun. Kimseye ihtiyacın yok. Ne baskıcı aileye ne dayakçı kocaya. Öncelikle sorunlarını sırala ve adım adım hareket et. Ne baban ne de kocan senin sahibin değil. Sen aklı olan bir kadınsın. Sadece duygularını yönetemiyorsun. Borçlar ödenir. Sen yeterki hayatının iplerini eline al.
1- İyi bir psikiyatrist bul. Doktorsun, mesleğinin avantajlarını kullan. Kumardan başlayarak, hayatını sürekli zehir eden erkekleri neden kendine çektiğini ve bunu neden tekrar tekrar yaptığını çöz. Bunu çözmeden sorunların son bulmayacak.
2- Boşanma davası aç.
3- Kendine küçük bir ev tut.
4- Borçlarını bir düzene sok. Maaşın iyi kısa sürede toparlarsın.
5- Korkmayı ve dövünmeyi bırakıp ne yapman gerektiğini düşün.
Sana abla olarak ve bir kadın olarak akıl verme haddini kendimde buluyorum. Dediğim gibi akıllı kadınsın. Akıllı olmasan bu kadar zorluk ve sıkıntıyla tıp bitiremezdin. Senin duyguların problemli. Öz saygın yok. Değerini karşıdaki insanın belirlemesine izin veriyorsun. Şimdi silkelen kendine gel. Kaçma savaş. Yara alabilirsin ama bu savaşı özgür olarak bitireceksin. Sen yeterki kendinden yana ol ve kendine ihanet etme.

Biz kadınlar sanıyoruz ki sevgi karşıdan gelmeli. Gücümüzü dışarıdan alacağımız sevgiye bağlı sanıyoruz. Hani batarya gibi. Hep birileri doldursun ama biz Güneş enerjisi gibiydik gücünü kendi içinden alan.

Ben bunu çok erken farkettim. Sizde gözünüzü açın lütfen. Dünyada çıkarsız sevgi yok. Anne sevgisi bile annelik duygusunu tatmin etmek içindir.

Özetle özgür ve sağlıklı olmak paha biçilemez. Yeter ki doğru kanalize edilsin. Para çok büyük bir güç doğru kullanırsa.

Örneğin günde iki paket sigara içmenin maliyeti yaklaşık 1000 tldir. Ben bu rakamın yarısını benzine yarısını da kalacağım butik otellere ayırarak her ay farklı bir il geziyorum .bazen iki.... Diyorlar ki ne çok geziyorsun, parayı nereden buluyorsun

Ee sen sigaraya aynı parayı vermiyor musun ?

Sizde Türkiye koşullarında çok iyi bir para kazanıyorsunuz ama harcamayı bilmediğiniz gibi bir de sıkıntıya giriyorsunuz. Çünkü zayıflıklar bağımlılıkları getirir. Yapmayın...

Sigara, alkol, kumar , madde bağımlılığı sizi mutlu etmez. İnsan ancak özünü beslerse mutlu olur. Hadi kalkın bugün pazar. Basit bir tost bir termos çay alıp bir sürü ağaç ve belki de bir dere kenarında sonbahar kahvaltısı yapın...

Şansen ben biraz sonra yerimden doğrulup piknik sepetimi hazırlayacağım...

Bir kere bırakmışsınız sonuçta bi kere basarmissiniz bunu yine bırakırsınız. Evet hataydi ama olabilir hata yapmak insanlar için, onemli olan pişman olabilmek, asla tekrarlamayacaksiniz. Lutfen takılmayın sünger çekin ve bugununuzu değiştirin.

Sizi cok iyi anlıyorum malesef bende iradesi zayif bi insanim hiç kendime laf geciremem kötü alışkanlığım olsa nasil bırakırım Allah bilir..

Beterin beteri var ben daha beterim kaybettiklerimi toplasan 2milyonu gecmistir. Ama iddia oynamanin ne zevki var anlayamadim ben Kibrisa gidiyorum :). Illa ki bi çözümü vardır bi dur. Benim gördüğüm heyecan duymak onun yerine gecebilcek bisey yapmak bunu azaltio. Mesela aldatmak :) yap diye demiorum. O acidan düşün heyecan duycak ne bulabilirim diye. Araba yarislari falan oluo her sehirde. Ya da ne bileyim adrenalin salgilatacak herhangi bi ekstrem aktivite bul.

Daha önceki mesajlarınıza döndüm ki ... dediklerim doğru çıktı.2013’e ve öncesinde yazdıklarınız hep aynı. Sürekli karşıdakini suçlama, kendinizi değersiz görme ve size bok gibi davranan adamları özenle seçip kendinizi kullandırma. Aileden de destek yok ve sürekli bir şekilde aileden de kopmak istiyorsunuz. Onların gözünde de kendinizi olabildiğince en kötü hale getiriyorsunuz ve bir taraftan intihar düşüncesi

Artık kısır döngü olmuş. Kır bunu. Sürekli kendini şu suçlu veya aciz, kurban rolünden çıkar. Hayat bu değil. Bağımlılık bu. İşte kendinden nefret edip başka şeylerle kendini cezalandırma. İlk önce bunu kabul et. Sonra artık bu durumdan nasıl kurtulurum diye düşün. Kocan karaktersiz psikopat da. Sen neden bu adamı kendine layık gördün? Çocukken tacize mi uğradın? Yakın biri tarafından? Kimse inanmadığı bir durum mu oldu?

Arkadaş çok doğru bir yere değinmiş drbeauty123 drbeauty123
Kendinizi hep kurban olarak görüyorsunuz. İradeniz yokmuş da hep başkalarının acımasızlığının bedelini ödüyormuş gibi. Böyle düşünmeye devam ederseniz yaprak gibi oradan oraya savrulmaktan kurtulamazsınız. Kim ne yaparsa yapsın her olayın sonu kumar oynamaksa sıkıntı sizde, önce bunu kabul edin. Buraya yazarken bile elim gitti vs. diyorsunuz. Bunu bilinçli bir şekilde tercih ettiğinizi idrak edin başka alternatifleriniz olduğunu da bilin. Eşinizden ayrılabilir gerekirse ailenizden uzaklaşabilir başka bir şehire atama isteyebilir sıfırdan yeni sosyal çevre oluşturabilirsiniz. Sadece yapabileceğinize inanmanız gerek, bu mağduriyetinize sığınmaktan kurtulmakla başlayacak.

Farzedin ki o urganı boynunuza doladınız. Öldünüz. Millet geldi, sizi buldu, alelacele bi pandemi dönemi cenazesi, perişan bir anne baba. Aaa doktor haliyle kumar oynamış da hayatını mahvetmiş diye konuşan insanlar, internette bu konunun magazini... Eee. Elinize ne geçecek yani.

Sonra yeniden dirildiğinizi düşünün. Şu yaş ve şu avantajlarla. Artvine tayin isteyin. Yemyeşil. Çok güzel, orman manzaralı lüks bir ev tutun. Yepyeni bir çevre edinin. Ayda bir kez yurtdışına gidebilirsiniz şu imkanlarla. Yeni bir aşk, yeni arkadaşlar.

Ve en önemlisi bir psikiyatri hocasının kontrolünde olun sürekli. Online terapi de yapıyorlar.

Bağımlılar er geç bağımlılık döngüsünün başına döner, hekimsiniz, bilirsiniz. Amaç o bırakma evresini maksimum, mümkünse ömür boyu uzatmak. Yoksa başa dönmeniz an meselesi. O nedenle hep kontrol altında olmanız lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X