Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum

1 sene sonra gelen edit :
Kızlar merhaba... ben 1 senedir tovbeliydim.. babam sayesinde toparlandim borclarimi toparladi bende maasimi ona verdim. Bu arada boşanmadim ve evliyim.. Borclarim bitince babam karti bana teslim etti. 2-3 ay ben kullandim, ev aldik benim maasimla odeniyor..2 3 ay once eşimin kardeşi dugun yapti ve bizden birtakim beklentileri oldu. Busurecte eşim inanilmaz gerildi. Kartini ver demeye basladi. Babami cagirdi ver kizim dedi. Kartimi ona teslim ettim. Maasim suan 13 14 bin civari.. 1000 tllik bir cekim yaptim dugunde abiye almak icin yine mi kumar oynadin demeye basladi.. dovdu vurdu..kasada birikimimiz vardi onlari tek tek kuyumcuya kontrol ettirdi. Bizi bitirdin diyerek. Ve ben strese girip ben tovbemi bozdum ve 1 sene sonra tekrar basladim. Harclik vermiyordu. En azindan 100 tl kazanayim derken elimi yine kaptirdim. Bu seferki batisim hayli berbat oldu. Odenememeyecek krediler cektim. Yetmezmis gibi kasadaki taki setini bozdurdum(kayinvalremin taktigi) esim kasayi actigi anda öldürene kadar dövecek.kasadaki kendi biriktirdigim 50 gram bilezigi bozdurdum. Ve maas bankamdan yuklu miktar kredi cektim. Ben akil almaz bir insanim. Kendime guvenim tamamen bitti. Allaha tutunurdum simdi onun bile huzuruna cikamiyorum. Cözum kalmadi cözumu kendi ellerimle bitirdim.. kimsem kalmadi.. hirdavatcidan urgan aldim. Onu da yapamamak ölememekten korkuyorum.. size bile yazacak yuzum yok ama ne olur bana akil verin. Bu dunyada yaptigim hatalar yuzunden ben artik nefes alamiyorum. 40 kez intihar senaryosu kurdum kafamda. Hangisi daha kesin olur diye. Ne yapamacagimi bilmez haldeyim. Burdan bana cok yazan kadin oldu. Kumar oynayan. Benden ibret alin Allah askina yapmayin. Benim gibi iradesiz olmayin. Babam bi kez.daha oynarsan seni silerim demisti. Esim de oyle affetmislerdi. Simdi kim beni affedecek..
Öncelikle baban seni silmez
Borc ödenir mutlaka bir psikiyatriste git bence. Sonra da bunun kanuni yolu vardır kredi çekene engel ol yani maas al ama borc alama avukatlar daha iyş bilir.
Baban seni hacır altına alsa mesleğine devam etmene engel teskil eder mi bilmiyorum
Eşin seninle en kötü ihtimal boşanır daha kötü ne olabilir şiddet vs düşünme. Bu ihtimal varsa baban ile kal.
Ailen affeder çalışır ödersin 13 14 bin az değil. Öncelikle bu işi bitirmeye bak yardım al.

Acilen destek almalısınız. Bağımlılıklarla ilgili özel bölümler var bazı ruh ve sinir hastanelerinde. Bu durum tedavi edilmeden çözülemez. İntihar falan düşünmeyin, nefes aldığımız müddetçe herşeyin çözümü var. Sizi döven adamla neden berabersiniz hala, o bambaşka bir konu. Gerekirse boşanın zaten böyle bi adamdan, babanız size destek olur ve tedavinizi de tamamlar sağlıkla yaşarsınız inşallah artık

Kendi kendimi bitirdim herseyin basi doktor olmam okudugum fakulde ve azeri dolandirici arkadasim.Allah onlari bildigi gibi yapsin ölemesinler
Ailenizin evine gidin alacağınız tepkileri düşünmeden söyleyin. Hiç kimse evladını geri çevirmez. Maaşınızla beraber borçlarınızı ödersiniz, tüm borçlarınız bitince de ailenize siz yardımcı olursunuz

Ailenizin evine gidin alacağınız tepkileri düşünmeden söyleyin. Hiç kimse evladını geri çevirmez. Maaşınızla beraber borçlarınızı ödersiniz, tüm borçlarınız bitince de ailenize siz yardımcı olursunuz
Aileme birsey olmasindan cok korkuyorum.annem panik atak hastasi oldu nenddn sonra

Eşim kartima el koydu ve sadece bu ay 400 lira verdi bende yetiremedim. Hergun ise gidiyorum ac kaldim isyerinde. Yapmamaliydim engel olmaliydim.
Sizinki hastalık gibi olmuş olabilir bence bi yandan acil psikolojik destek almaniz gerekiyor.herkes hata yapar sizinki biraz farklı fazla olsa da.intihar çözüm değil bir de ahiret var.bence alın herkesi karşınıza eşinizi ailenizi eşinizin ailesini herşeyi en baştan konusun taşlarınızı dökün.boyle böyle anlatin konusun el birliği ile sizi kurtarsınlar bu batakliktan. Ailenizden başka kimse yardım etmez bu hayatta

Aileme birsey olmasindan cok korkuyorum.annem panik atak hastasi oldu nenddn sonra
Siz intihar ederseniz daha da kötü olmayacak mı? Şu an mantıklı düşünecek bir durumda değilsiniz. Ailenize söylemekten başka çare yok. Eşinizden ayrılın size zarar vermesin. Sebebi ne olursa olsun hiç kimse şiddeti haketmez

Ne tür bir iş yapıyorsunuz 13-14 bin tl gerçekten merak ettim.. iki senede bu kadar borç.. üstüne birkimler 50 gram altınlar.. durum bence anlattığınız kadar kötü değilmiş. Asgari ücretle böyle bir borç batağına batar insan. Sizin maaşla gayet ödenebilir gibi duruyor. Geçmiş olsun şimdiden. Annenizin abiye istemesi veya sizin harçlıksız kalmanız bahane. Tedaviye ihtiyacınız var. Terapi alırsanız çabaladığınızı aileniz görür ve sizi affederler.

Sebep ne olursa olsun şiddet için bahane olamaz, belli ki işi bilen bi insansiniz söz konusu kumar oldu mu her çıkış yolunu bulmuşsunuz, biraz kendinize inanın muhakkak bu yoldan dönüş var, yapabilirsiniz bu kumar oynama azminizden belli. Yemek yiyecek para bulamadiginizda ufak bir mebla kredi çekebilirdiniz ama kumar oynamak için çekmişsiniz mesela, yani kafanız sadece kumar hedefli çalışmasın, farklı düşünmeye zorlayın kendinizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı