- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
-
- Konu Sahibi vivelafrance
Merhaba Sephoraa,Ne oldu vive? Durumlarda değişiklik var mı?
Merhaba Sephoraa,
Bir ortak tanıdık meselesi çıktı ve bu tanıdık ailelerin çok farklı yapılarda olduğunu söylemiş. Ben tam anlamıyla anlatmasam da biraz bahsettim ve annem asla böyle bir şeye sıcak bakmayacağını söyledi. Zaten anladığım kadarı ile onlar da bakmazlar ama erkek arkadaşım her şeyin zamanla çözüleceğini, şu an buna kafayı takmanın gereksiz olduğunu söylüyor ve konuyu kapatıyor. Ben kaç kere konuyu açmayı denesem de hiç oturup konuşamadık...
Amin, teşekkürler. Artık öyle akışında ne olursa bakalım.Hayırlısı olsun hakkınızda...
Merhaba,
Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,
kesınlıkle sorun olur ve zamanla bu sızın bırbırınızden uzaklaşmasına da neden olur..Merhaba,
Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,
Edeceklerini, ettiklerini söylüyor ama sonuçta beni tanımıyorlar. Yani herkesin bir bardağı tarif edişi, bakışı bile başka. Erkek arkadaşım gördüğünü anlatıyor, ailesi belki farklı görür haklısınız.Ask ilk etapta hoş geliyor ve maalesef cokta detaylara bakilmiyor. Sevgilinizin ailesinin sizi gelin olarak kabul edecegini sanmiyorum. Eger anlattiginiz gibi ise imkansiz gibi. Ilerde evlendiginizde de farkliliklar ayyuka cikacaktir. Ben kendimden yola ciksam asla icki icen birisiyle olamazdim. Karsimdaki kisiye de sen icme diyemeyecegime gore en bastan noktayi koyardim. Evlilikte aileler de birbiriyle evlenmis oluyor. Bu kacinilmaz. Yol yakinken bitirmek en iyisi sanki. Benim kizkardesim erzurumlu bir ailede gelin. Onlar ayni masada kadin erkek karisik yemek yemiyorlar, evlerinde tv bile yok. Ailem dindar olmasina ragmen bu duruma ailasmamiz 4 yil surdu ki iki aile de dindardi...
Hakkinizda hayirlisi. .
Benim de zaman zaman yoğun, yeri geldiğinde iş seyahatini gerektiren bir çalışma tempom var. Hayli kalabalık bir çevrem, vakit ayırmam gereken insanlar var. Şu an bile haftasonu, akşam ancak vakit yettiriyorum. Yeri geliyor akşam yemeğe gidip, gece çalışıp, sabah yola çıkıp bir yere gidiyorum. Tüm bunları da düşünüyorum...Merhaba hevesinizi kırmak istemem bence sevgi çok önemli ve isterseniz orta yolu da bulabileceğinize ve bu ilişkiyi gayet güzel yürütebileceğinize inanıyorum.
Ama ne olur ne olmaz benzer bir durumdaki arkadaşımın hikayesini anlatmak isterim. Benim (kız) arkadaşımın ailesi de sizinkiler gibiydi, Türkiye ortalamasına göre oldukça Avrupai ve seküler hayat tarzı olan kişilerdi. Arkadaşım üniversitede aynı sınıfta olduğumuz çok efendi bir çocukla çıkmaya başladı. Çocuğun ailesi dindar, muhafazakar bir aileydi ve kızla çocuğun buluşmalarına, rahat rahat gezip tozmalarına, tatillere vb karşıydılar doğal olarak, bundan dolayı evlendiler.
Ne içkili, ne de mevlütlü bir düğün yaptılar, ailelerin uyuşmamasından dolayı sadece sade bir nikah ama arkadaşımın bu da içinde kalmış. Aslında evliliklerinde bir sorun yoktu, arkadaşımın kocasının yanında biz içki bile içer muhabbet ederdik yani, kendisi çok saygılı, düzgün bir insandı ama annesi arkadaşıma çok karıştı, çok bunalttı. Bir de arkadaşım geve gündüz çalışmaya başladı, bu da uzaklaştırdı onları, 2 senelik evlilikten sonra ne yazık ki bu sene boşandılar. Arkadaşım bizlere "Keşke beni uyarsaydınız, bu kadar genç ve bu kadar kör evlenmeseydim" demişti.
Ama şu da var, onlar gerçekten mezun olur olmaz evlendiler. İkinci faktör de arkadaşımın gece gündüz demeden çalışması. Bunlar olmasaydı aile sorunu belki o kadar sorun olmayacaktı. Yani tam net bir ey söyleyemiyorum. Elbette karar sizin, kolay gelsin.
Ne sorunu ne de sonunu göremiyorum zaten. Şu an elinde ne sorun var desen, yok. Sonu var mı desen onu da bilmiyorum.kendimden örnek veriyorum. sorun oluyor, sonu olmuyor :)
aynı durumdaydım. sevmedim mi çok sevdim. sevildiğimden de eminim. ama yok olmuyor. ilerisi için hep sorun olacağını bile bile sonuna kadar zorladım ama olmadı. olsaydı da sorun olacaktı zaten eminim.Ne sorunu ne de sonunu göremiyorum zaten. Şu an elinde ne sorun var desen, yok. Sonu var mı desen onu da bilmiyorum.
...
Çok özel olmazsa ne tarz şeylerle karşılaştınız? Merak ediyorum..aynı durumdaydım. sevmedim mi çok sevdim. sevildiğimden de eminim. ama yok olmuyor. ilerisi için hep sorun olacağını bile bile sonuna kadar zorladım ama olmadı. olsaydı da sorun olacaktı zaten eminim.
canım dile gelmesede herşey sorun oldu bizde. aileler farklıydı siyasi görüşümüz farklıydı yaşam tarzımız vs. sizde böyle olacak diye bişey yok tabi onuda söyleyim kötü örnek örnek değildir :)Çok özel olmazsa ne tarz şeylerle karşılaştınız? Merak ediyorum..
Elbette, iyi de olabilir kötü de. Ne uygun insanlar yürütemiyor o ayrı. Ama dediklerin bizde de var..canım dile gelmesede herşey sorun oldu bizde. aileler farklıydı siyasi görüşümüz farklıydı yaşam tarzımız vs. sizde böyle olacak diye bişey yok tabi onuda söyleyim kötü örnek örnek değildir :)
biz 3 yıl görüştük. her günüm acaba ne olacağız diye düşünmekle geçti. ister istemez. ilerisi için sıkıntı çıkar mı anlaşmazlıklar olur mu vs. son yılda işler ciddiye binmeye başlayınca dile getirilemeyen ama aslında olan bir sürü sıkıntımız vardı :) dağ gibi biriktikçe aşılmaz oldu. sonra ayrıldık. ayrıldıktan sonra farkettim ki bunları düşünmekten, sürekli kafamda değişik ihtimaller oluşturup durmaktan çok yorulmuşum. sanki resetlenmiş gibi oldum.Elbette, iyi de olabilir kötü de. Ne uygun insanlar yürütemiyor o ayrı. Ama dediklerin bizde de var..