- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
-
- Konu Sahibi vivelafrance
Çok üzüldüm senin için de umarım kolay atlatırsın. Dua edeceğim...kesinlikle yürümez.. aşk biryere kadar .. şimdilik sana karışmıyo ama ilerde evlenince yok oranı ört yok içki içme yok onu giyme diycek... erkekler hep annesine benzeyen bi kadınla evlenmek isterler. şimdilik karışmıyo çünkü içte içe ilerde evlenince deiştiririm bana uyar diye düşünüyo olabiir bunu sana söylemesede.. aileleriniz de uyuşmuyormuş. bence evlensen bile birkaç yıla varmaz boşanrsın. nerden mi biliyorum .. bnde aynı durumdayım senle cnm. evliyim eşimle aşırı kültür farkımız var . sürekli kavga ediyoruz ve ben bu ilşkinin yürüyeceğini sanmıyorum .. bide flört ederken çok başkalar bi soyadını al, seni malı gibi görmeye başlar erkeklerin hepsi aynı.. ama karar yinede senin tabi..ben 9 aylık evliyim boşanmayı düşünüyorum
Evet konuştuk, o yüzden irdeliyorum.evlenmeyi dusunuyormusunuz ki acaba? yani erkek arkadasinizin bu konuda bir adimi oldumu? eger siz uzun vadeli dusunuyosaniz once bunu bi irdeleyin derim. belkide oyle bir niyeti yoktur.
Oooo baya olmuş.Lisede. 11 yıl önce.
kültür,kültür farkı bence her ilişkide önemli....cok büyük bi kültür farkınız yoksa sorun olucagını sanmıyorum ama eğerkş varsa sıkıntı bence..konuşamıyosunuz bileeMerhaba,
Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,
Merhaba,
Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,
O kadar zamandır tanışıyoruz, arada sürekli görüşmedik tabi. İlişkimiz yeni sayılır...Oooo baya olmuş.
Bu işe hiç başlamadan bitirin. Mümkün değil asla olmaz. Çok ama çok yıpranırsınız ikiniz de. Herkes dengi dengine..O kadar zamandır tanışıyoruz, arada sürekli görüşmedik tabi. İlişkimiz yeni sayılır...
Bunlar sadece emsal konulardı. Belki bunlar rast gider, başka şeyden pürüz çıkar. Bilemiyorum ki..Biz de sevgilimle sizinki gbi iki ayrı uçtayız ancak onun ailesi inanılmaz derecede uyumlu. Benim aileme de öyle davranmak düşecek tabi ki.. bence bu şartlarda olabilir ama sizin aileniz de onun ailesi de çok katıymış. Hoşgörü olmazsa bu iş imkansız. Onlar mevlütten sizinkiler de alkolden vazgeçmeli mesela. Ikiniz de ailenize gerekeni söyleyip diretirseniz olur yoksa imkansız gbi duruyor..
İnsanlar birbirinin aynısı değil tabii ama muhakkak aileden huy alıyoruz hepimiz ben de öyle. Düşündüğüm tek yan benim nasıl biri olduğumu biliyor sonuçta...Kültür farkı tatsızlıktan, çatışmadan başka bir şey katmıyor evliliklere. Hiç "ama sevgilim ailesi gibi değil" gibi laflarla kendinizi kandırmayın. Sevgiliniz ailesinin aynasıdır. Sorunları göze alın evlenecekseniz. Huzursuzluk istemiyorsanız yol yakınken ayrılın.
Ben farkları saydım aslında muhakkak ortak şeyler de var ama farklar daha çok haklısınız...Ufak tefek detaylar olsa olur derdim ama sizinki ucurum misali Asla olmaz malesef..
Asla diyorum cunku ortak bir noktaniz yok , imkansiz degil elbet ama cookkkk zor!
Herzaman sorun yasanir , herzaman biyerden patlak verir..
Iyi dusunup karar vermelisin.
Ortada henuz ciddiyet yokken , bunlar pek goze batmaz , ama is ciddiyete bindimi malesef iki tarafinda gozune batar bazi seyler ..
şu hoca dizine dönmüş olay
Belki de. Ben tanımıyorum hiç. Şu da var ki tanışma vaktine kadar çok vakit geçmiş olacak..bu arada okudukça yazasım geliyor ailem kimseye karışmaz demiş erkek arkadaşın sana sakın önyargılı olma ben ilk başlarda çok önyargılıydım bunlar kapalı beni de değiştirmeye çalışırlae soğuk davranırlar istemezler vs diye ama tanışıp nişanlandıktan sonra öyle rahat ettimki hakkaten ılımlı insanlar hayat tarzları sadece kendilerine bana karışmak bi kenara o kadar sıcak davrandılarki inanamazsın düşünki sözümde etrafımda herkes(onun akrabaları) kapalı ben mini etekli fotolarım var kimsede bu ne demedi ne güzel olmuşssun demişti hep bana bunun gibi iyi şeylerde olabilir skın önyargılı olma ailesine karşı ben çok pişmanım şu an haklarında düşündüklerim için zaten gerçek Müslüman asla karşısındakini yargılamaz kendini üstün görmez inşallah onlarda öyledir
Bahsettiğiniz romanı okudum ben. Bu durumla onun arasında bir benzerlik göremiyorum. Erkek arkadaşımın beni istemediğini ya da hafif bulduğunu da yazmadım yukarıda. Her kapalı ve açık insan ilişkisi bunu temsil etmez.bukadar zıt kültürler olduğu için şahsen ben cesaret etmezdim..
huzur sokağıda diyebiliriz
Tek handikap benim ailemin de biraz katı olması olabilirdi böyle bir durumda..ya bence çok fazla abartılıyor benim nişanlımın ailesi bize göre çok kapalı ailede görümcelerim dahil hiç başı açık olan yok ben açığım mesela... ya da onlar asla kadın erkek beraber oturmaz bizim tarafta da kadın erkek ayrı saçma gelir vs önemli olan karşılıklı saygı kesinlikle ha bizde de içkili olmaz üdğün ama oynarız eğleniriz asla kadın erkek vs ayırmak olmaz biz hep orta yolda buluştuk onlar kadın erkek ayrı düğün yaparlarmış oynama falan olmazmış biz öyle istiyoruz diye normal bizim istediğimiz gibi üğün yapcaz ama mesela yemek sırasında 3 bölüm yapılcak kadın erkek ayrı ve kadın erkek karışık şeklinde benim akrabalarım karışık oturur onlarınki isterse ayrı oturur ya da ne biliyim bizde kına kadın erkek karışık olur onlarda sadece kadınlara oluyormuş bende bunu kabul ettim tamam sadece kadınlar olsun dedim.
içki konusu sorun olabilir bitek ama gerçekten aşıksan bence fedakarlık yapılabilir bilmiyorum bunlar çok abartılıyor gibi geliyor bana daha çok şey söylemek yazmak isterdim ama kendi kararsın aşıksan vazgeçme aşkın için uğraş ver ama öylesine bi ilişki ise bilemem