Kültür Farkı Sorun Olur mu? Fikirleriniz...

canım işin gerçekten çok zor. benimde önceki ilişkimde aileler çok farklıydı. yani doğal olarak bizde birbirimizden çok farklıydık ama genç nesil bu konularda biraz daha anlayışlı davranıyorlar birbirlerine. sana şunu diyim babamın asla şöyle şöyle birine kız vermem dediği ne varsa erkek arkadaşımda vardı.

mesela bizim ilişkimizde de ben alkol kullanmazdım ama o ben onu tanıdığımda çok fazla alkol alıyordu. sonra zamanla azalttı ben çok fazla rahatsız olmayayım diye. bizde de alkollü düğün olmaz genelde babam asla istemez ama onların düğünler normal alkollü bile değil köyde kasa kasa içkilerin tüketildiği şekilde oluyormuş. kısaca ben bu ilişkinin sonunu getiremedim ümitsizliğe kapıldım babamın karşısına çıkardığımda ya o ya biz diyecekti ailemi karşıma almayı göze alamadım. bizde bazı konularda ters düşmeye başlamıştık siyasi olsun dini olsun. genelde o hep kendini haklı görürdü bende sorun olmasın diye pek umursamazdım he der geçer konuyu kapatırdım. ama sonra düşündüm evlenince de mi böyle olacaktı? ben kendimi ne kadar değiştirebilirdim. o da değişecek biri değildi. bir çocuk olsa zaten durum daha vahim olacaktı ikimizde farklı şekilde yetiştirmek istiyorduk çünkü. kısaca tüm bunları düşünüp 3 senelik ilişkimi bitirdim. sana sorum şu, sen kendin sevgilinle ileride sorun yaşamayacağından emin misin? yani kimsenin birbirini değiştirmek istemeyeceğinden. eğer bundan eminsen ve gerçekten seviyorsan aileni ikna etmeye çabala. mesela ben emin olamadım kendimden, ona güvenemedim bizim aileye uyum sağlayıp sağlayamayacağına dair. o yüzden ailemi işin içine katmadan bitirdim ilişkiyi.

bence aileler çok önemli, onların aralarında yaşadığı problemler ister istemez size yansıyacak ve ilişkini etkileyecektir. nişan, düğün herkes kendi istediği gibi olsun diyecek ve ilk başta o mevzularda sorun çıkacak. bir de şimdi içmene karışmayabilir ama evlendikten sonra karışacaktır inan.

edit: yorumların hepsini okumadım.

bizim aile cok rahat bi aile. ama eşimin ailesi muhafazakarlar. o yuzden cok sorun yaşadım. sen düşün gerisini..

Sizin anlattığınıza benzer bir durum arkadaşım ve eşinde vardı. Kocasının ailesi sizin erkek arkadaşınızın ailesi kadar olmasa da yine de kıza göre oldukça mutaasıp bir aileydi. Erkek bunu hiç sorun etmedi. Hep eşinin arkasında durdu. Ama bir süre sonra onunla ailesinin olduğu ortamlara gitmek istemedi. Çünkü erkek tarafı kız hakkımda dedikodu yapıp, giydiği kıyafeti dahi eleştiri konusu yapıyorlardı. Kocası da bu durumdan etkileniyordu haliyle. Evlerinde sürekli kavga var şu an. Ayrılma noktasındalar. Ailenin diğer bireyleri de hoşgörülü olmalı. Seni olduğun gibi kabullenmeliler. Çatlak sesler çıkmamalı yoksa çok gergin bir ortam oluşuyor. Kız kendinden taviz vermek ve kocasıyla girdiği ortamlarda ona göre davranmak zorunda kalabiliyor.

Merhaba arkadaşım,

Annemin bana verdiği öğütler evlenince anlam kazandı benim için. Büyükler ne demişse doğru demiş inan buna. Tencere kapak çok doğru bir söz. Evlilikte sadece eşinle değil tüm ailesiyle evleniyorsun ve bazen eşin birşey demese kayınvaliden kayınpederin konuşma hakkınıı buluyor kendinde, geleneksel ailelerde bu daha da fazla olur. Aşkını yaşa, gez toz ama evlilik kültür farkıyla zor olur. Benim annem babam bu nedenle boşandı 35 sene sonra. Evlilik aşkın ve mantığın beraber olduğu bir kurum. Sadece aşkla olmaz ne yazık ki. Sadece mantıkla da olmaz ama ihtimali daha yüksek diye düşünüyorum. İnsanlar saygı duyduğu insanı zamanla sevebilir. Bu bağ çok kuvvetli oluyor. Görücü usulü evlilik günümüzde pek sevilmeyen ama mutlu giden ilişkiler.

Erkek arkadaşınız ailesi gibi olmasa bile (ki az çok ailesi gibidir yaşam tarzı), iki aile arasında çok zıtlıklar var. Aşılamayacak şeyler olmayabilir ama zamanla çok yıpranabilirsiniz. Bu devirde denk aileler arasında bile çatışma çıkarken, bu kadar zıt kutupla mutlu olamazsınız sanki. Kapalılık açıklık şurada dursun, yaşam kültür farkı bile çok... Ailenizdeki rahatlığı erkek arkadaşınızda bulamazsınız gibi...

Mümkün değil bu iş olmaz. Ama merak ettim, bu kadar farklılıkları olan iki insan nerede karşılaşmış olabilir? Okulda falan mı?

kültür farkı evlenseniz bile boşanmanıza bile sebep olacak kadar büyük problem..

Aslında öyle biri değil gerçekten. Benim değiştirilmez olduğumu, sağlam bir karakterim olduğunu, beni olduğum gibi kabul ettiğini söylüyor.
Ama söylüyor işte...
Aileler işin içine girince...
Ben ve Kızkardeşim aynen böyle evlilikler yaptık ikimiz de..Egeliyiz biz de. Ben iç anadolu kültüründen gelmiş ama okumuş mesleğini eline almış ve benden daha açık görüşlü hoşgörülü bir adamla evlendim yani ailesini bir damla yansitmiyor. Ailem de bir sürü abuk subuk şeye güldü geçti zamanında evlenecek olan sizlersiniz ailesine bakmamalisiniz evleneceginiz adamla kafa olarak uyuşuyorsaniz tamamdır. Ha ama sonrası kayinvalide gelin çatışmasını da şiddetle yaşadım o ayrı ama dedigim gibi evlilikte karı koca uyumu ve eşler birbirinin destekçisi olduğu müddetçe sorun olmuyor. Ayrıca kaç kişiyiz allah aşkına aşk ve muhabbet odaklı bakın türkiyenin çok büyük oranı muhafazakâr
Hem ailelerin yapı olarak uyuşmasinin "süper" olmadığını botokslu kırmızı ojeli kayinvalidelerin balayina oğluyla geliniyle gitmeye kalktığını gördü bu gözler hayretler içinde. .

Biraz zor gibi görünüyor.Şu anda ayrı evlerdesiniz ayrı hayatlara sahipsiniz.Sana saygı duyması çok güzel fakat evlenince bu saygı fedakarlığa dönüşecek ve emin ol bu fedakarlık senden beklenecek.Bir arkadaşımın topuklu giymesi bile yasaklanmıştı sen düşün.Sonuç çocuğu 6 yaşındayken boşandı.Belli bir süre sonra eşinin istediği kişi olacaksın.Ailen dahil herkes sen bu değilsin ne oluyor kendine gel çok taviz veriyorsun diyecek.Zamanla bunalacaksın dayanamayacaksın.Tabi ki bunlar varsayım.Bence acele etme ailesini de bir gör tanış nasıl insanlar iyice teyid et kafanda kararını ona göre ver.Mutluluklar...

çok farklı aileleriniz.
ileride sıkıntı yaşarsınız büyük ihtimalle.
sıkıntı yaşamamanızın tek yolu senin ,erkek arkadaşının ve ailelerinizin birbirinizin yaşam biçimlerine en ufak bir ima ve ithamda bulunmamasından,her konuştuğunuza ve yaptığını da azami ölçüde dikkat etmenizden geçer.
ee bu da kolay değil canım.
öyle ki ağzımızdan çıkan bir kelimey karşı taraf alıp nerelere götürebiliyorken böyle ip üstünde cambazlık yaparcasına hassas dengeleri gözetmek zor.
en başında düğünlerde bile herkes kendi isteğini diretir diyorsun,asla kabul etmezler diyorsun.en mutlu gününüzde sizler için ortak paydada buluşamayacak ise aileleriniz ilerisi için hayl kurma bence.
merak ettim böyle bir aileden gelen sevgilin ailesiyle hiç benzerlik taşımıyor mu?tamamen farklı mı her konudaki düşünceleri vs.?
evlenince senden farklı beklentiler içine girmesin,değişmeni beklemesin.
eğer bi de o da üzerine gelirse zaten evlilik birliliğini yürütmeniz zor malesef.

Aynı durum kız arkadaşımın başına geldi. Tamamen aynısı diyebilirim.
Kız çok fazla tahammül edemedi ve ayrıldı.
Şimdi başkasıyla güzel bir ilişkisi var

iki ailede birbirine karşı saygı gösterirlerse sorun olmaz .örneğin düğün yapın ama içkili olmasın sende mevlüt istemediğini söyle mesela.karşılıklı fedakarlık olduktan sonra herşey düzene girer saygı çok önemli.bizim ailede açıktır kapalı çok bulanmaz eşim aileside tam tersi düğünlere bile gitmzler ama ben düğün yaptım herkeste saygı duyup geldi.nitekim bende onlara ayak durdum yeri geldi.siyaset konusnda da benim ailemle eşimin ailesnde dağlar kadar fark var ama bir araya gelince konusu daha açılmaz kişilerin kendi elinde olan bişey aslında bu saygı en önemli şey.ame senin sevgilim senden kapanmanı falan istiyorsa ve sen istemiyorsan ona bişey diyemem tabi.

Sadece dugunlede bitmiiyorki , ilerideki hayatinida etkileyecek bu insanla devam edersen ..
Cok iyi dusunmelisin..

Herşey öncelikle ikinizde bitiyor.Ne sen kendi aileni evliliğine ve kocana karıştıracaksın.Ne kocan kendi ailesini karıştıracak.Bunu yapabilirseniz kolay.

çok zor. sonu pek iyi görmüyorum. kültür farkı genelde sorunlara gebedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…