Kültür Farkı Sorun Olur mu? Fikirleriniz...

gerçekten baya farklılıklar varmış.
sorun sende olmaz da o bu farkları sorun etmiyorsa ki etmiyor sanırım sorun olmaması lazım.
ama ilginç olan şu içmeyen, dindar bir erkeğin içen bir kızı kabul ettiğini de ilk kez gördüm.

Kız güzelse istedikleri gibiyse kabul ediyorlar. Bazıları da beğenip sonradan değiştiririm diye düşünüyorlar.
Kızlar da erkek zengin falansa kabul edebiliyor böyle bir şeyi.

Cevaplarınız için teşekkürler hepinize.
Ya erkek arkadaşım değişecek biri gibi durmuyor ama tabi ki düşünceler değişebilir. Ailesinden biraz daha farklı biri en azından siyasi görüş açısından mesela. Ama bilmiyorum..
Misal bir çocuğumuz olsa o kendine göre yetiştirmek, isim koymak isteyecek ben kendime göre. Benim ailem farklı şeyler yapacak, onunkiler farklı. Bir de eş dost, çevremiz çok farklı. Bir ortamda alakasız biri bir yorum yapar, ayarsız bir şey söyler, diğer taraf duyar kırılır için için kinlenir diye korkuyorum. Sonuçta kimse ailesine laf söylenmesini kaldıramaz.
Ona bunu söylesem birlikte halledebileceğimizi, sorun olmayacağını, beni değiştirmeyeceğini söyleyecek eminim.
Ona ne demem gerek bilmiyorum...

sorun sende olmaz da o bu farkları sorun etmiyorsa ki etmiyor sanırım sorun olmaması lazım.
ama ilginç olan şu içmeyen, dindar bir erkeğin içen bir kızı kabul ettiğini de ilk kez gördüm.
O alkol kullanıyormuş önceden, sonra bırakmış. İnsanların kendi seçimidir haram bir şeyi yapmak. bu onun kötü biri olduğunu , müslüman olmadığını göstermez. Günahkar olduğunu gösterir. O da kendi seçimidir. Ben seni tanıyorum, seviyorum. Sorun değil diyor...

Ufak tefek detaylar olsa olur derdim ama sizinki ucurum misali Asla olmaz malesef..
Asla diyorum cunku ortak bir noktaniz yok , imkansiz degil elbet ama cookkkk zor!

Herzaman sorun yasanir , herzaman biyerden patlak verir..
Iyi dusunup karar vermelisin.
Ortada henuz ciddiyet yokken , bunlar pek goze batmaz , ama is ciddiyete bindimi malesef iki tarafinda gozune batar bazi seyler ..

bence sorun olur şimdi bir şekilde halledersinz ama işler daha ciddiye binince şimdi örtüğünüz kapattığınız her konu tekrar açılır ve iş büyür

Sorun olur mu ne demek? Sorundan bol bir şey olmaz evliliğinizde.

Yarın çocuğunuz olacak,iki taraf da kendi kültürüne göre yetiştirmeye çalışacak falan... buyrun cenaze namazına:cool:

muhtemelen ben bunu değiştiririm sonra içmez diye düşünmüştür canım :KK14:

muhtemelen ben bunu değiştiririm sonra içmez diye düşünmüştür canım :KK14:
Aslında öyle biri değil gerçekten. Benim değiştirilmez olduğumu, sağlam bir karakterim olduğunu, beni olduğum gibi kabul ettiğini söylüyor.
Ama söylüyor işte...
Aileler işin içine girince...

Ufak tefek detaylar olsa olur derdim ama sizinki ucurum misali Asla olmaz malesef..
Asla diyorum cunku ortak bir noktaniz yok , imkansiz degil elbet ama cookkkk zor!

Herzaman sorun yasanir , herzaman biyerden patlak verir..
Iyi dusunup karar vermelisin.
Ortada henuz ciddiyet yokken , bunlar pek goze batmaz , ama is ciddiyete bindimi malesef iki tarafinda gozune batar bazi seyler ..
Alkollü bir nişan, düğün ortamında mesela annesinin katılmayacağını söyledi.
Benim annem babam da mevlütlü bir düğüne katılmaz ya da benim nişanıma düğünüme gelmemeleri halinde bir daha görüşmezler. :KK43:

Aslında öyle biri değil gerçekten. Benim değiştirilmez olduğumu, sağlam bir karakterim olduğunu, beni olduğum gibi kabul ettiğini söylüyor.
Ama söylüyor işte...
Aileler işin içine girince...
olmaz canım mümkün değil şimdilik söyler laflar verilen sözler bitmez ama evlenince o iş öyle olmaz işte bence sen yol yakınken vazgeç bu sevdadan

Sorun olur mu ne demek? Sorundan bol bir şey olmaz evliliğinizde.

Yarın çocuğunuz olacak,iki taraf da kendi kültürüne göre yetiştirmeye çalışacak falan... buyrun cenaze namazına:cool:
En korktuğum şeylerden bir de bu. Düşünemiyorum daha en başında çocuğun ismi meselesini bile...
Bizimkiler vefat etmiş birinin ismini, dede, babaanne ismini koymazlar çocuğa. Ya da Kur'an'dan bir isim seçmezler ya da siyasi bir isim ileride etiket olmasın diye. Ama tahminimce onun ailesi daha farklı değerlendirir..

Bana böyle ilişkiler çok garip geliyor.
Bu kadar farklılıklarınızın olduğunu bile bile nasıl görüşmeye devam ediyorsunuz?
Bu farklılıklarınızın ileride sorun olabileceğini hiç mi düşünmüyorsunuz?
Tamam kabul hiç bir aile birbirine %100 uyumlu değildir,ancak bana göre temel değerler denk olmalı ki evlenecek olan gençlerin arasında yaşamı ortak kurmak kolaylaşmalı.
Bana anlattıklarınıza göre bu zor görünüyor.
Sevginin ve saygının her kapıyı açtığına inanırım fakat aileden aldığımız terbiye,kültür,gelenek,görenek adına her ne derseniz deyin bu temel eğitim hayatınızın her alanında karşınıza çıkacaktır. Hele ki aynı evde yaşamaya başlayınca,büyüklerle samimiyet artınca...

Merhaba,

Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,
İkiniz de uç taraflardasınız ilerde çok fazla müdahale göreceksin, yeri gelecek müstakbel eşin karışmasa da ailesi karışacak ve bir süre sonra senin ailen benim ailem kavgalarından bir bakmışsınız siz aile olamamışsınız, birbirinize olan saygı bitecek akabinde de sevgi... Biz de eşimle farklı kültürlerden birleştik fakat Allahtan diyorum benim kayınebeveynler biraz maddiyata düşkündür bu zamana dek ihtiyaçlarını hep çocuklarından istemişler o yüzden pek müdahale etmiyorlar ama ettikleri de oluyor ben mesafemi biraz uzun tuttuğumdan çok büyük sıkıntı olmuyor ama o mesafeyi koymamı eşim de destekliyor şu da var ki erkekler evlendikten sonra çok değişiyor adeta ailelerine tapıyor çok şükür biz bunu atlatan azınlıklardanız, sana eski konularıma bakmanı öneririm karar senin tatlım :KK52:

Eskiden konuştuğum biri vardı o da ben alkol aliyodum sonradan bıraktım dedi ve benimle arada sırada içti. Ben aradaki uçurum olan farktan dolayı ayrıldım ve bana ben senin yüzünden günaha girdim, hiç icmezdim senin yüzünden içtim gibi sacmlamaya başladı. Ben sanki zorla iç demişim gibi. Olmadı yani. Suan nişanlıyım. Kv adayım namazında niyazında, benim ailem daha açıktir. Ama onlarda aşırı değiller, sevgilimle siyasi görüşlerimiz, hayata bakışımız da aynı. Ve içim rahat. Yani üzgünüm ama o kadar zıtlıkla çok zor..

En korktuğum şeylerden bir de bu. Düşünemiyorum daha en başında çocuğun ismi meselesini bile...
Bizimkiler vefat etmiş birinin ismini, dede, babaanne ismini koymazlar çocuğa. Ya da Kur'an'dan bir isim seçmezler ya da siyasi bir isim ileride etiket olmasın diye. Ama tahminimce onun ailesi daha farklı değerlendirir..
Dine çok mesafeliler anladığım kadarıyla. Alkol alan birçok tanıdığım kurandan isim koyuyor çocuklarına. Zaten çoğu isim arapça kökenli:KK14:

Neyse bence mantıklı davranın, sonra çok sorun yaşarsınız.

Olur neden olmasin, sizde müslüman degilmisiniz ?
Kendinizden feragat etmeyi istermisiniz mesela ? Aslina bakarsaniz arkadasinizin secimi dogru,mesela alkol kullanmamasi !Veya siz hergün mü iciyorsunuzu ? Size güzellikle hic icme dese kabul edermisiniz ?
Mini etek dekolte giyme dese sizin icin sorun olurmu ?
Ailesi yanimizda fazla acik giyinme dese (yanlarindayken) saygi duyarmisiniz,veya dinlemezmisiniz ?

Sonucta ikiniz de makarna seversiniz,o hergün siz ayda bir yiyorsunuz muhtemelen :-)
asilmaz bir sorun degil,ama muhakkak karsilikli fedakarlik gerektiren bir olay

Dine çok mesafeliler anladığım kadarıyla. Alkol alan birçok tanıdığım kurandan isim koyuyor çocuklarına. Zaten çoğu isim arapça kökenli:KK14:

Neyse bence mantıklı davranın, sonra çok sorun yaşarsınız.
Hayır mesafeden değil. İsimler hayat tarzına iaşret eder topluluk içinde ya da enerjileri vardır, bu şekilde düşünüyorlar.
Benim annem babam da kur'an okumayı, namaz kılmayı bilir. Yaparlar da 5 vakit değil tabi. Uzak demeyelim ama koyu değiller.

Olur neden olmasin, sizde müslüman degilmisiniz ?
Kendinizden feragat etmeyi istermisiniz mesela ? Aslina bakarsaniz arkadasinizin secimi dogru,mesela alkol kullanmamasi !Veya siz hergün mü iciyorsunuzu ? Size güzellikle hic icme dese kabul edermisiniz ?
Mini etek dekolte giyme dese sizin icin sorun olurmu ?
Ailesi yanimizda fazla acik giyinme dese (yanlarindayken) saygi duyarmisiniz,veya dinlemezmisiniz ?

Sonucta ikiniz de makarna seversiniz,o hergün siz ayda bir yiyorsunuz muhtemelen :-)
asilmaz bir sorun degil,ama muhakkak karsilikli fedakarlik gerektiren bir olay
Seçim doğruluğu ya da birinin yanlışı kabullenmesi değil benim sormak istediğim. Biz buyuz, seçimlerimiz ayrı ayrı böyle maalesef. Açıkçası ben kendimden memnunum, tahminimce o da öyle.
Her gün içmiyorum ama neden içme desin ki ben seviyorum ve bu benim seçimim.
Ya da kıyafet benim tarzım. Bunları demesi beni olduğum gibi kabul etmemesi, bana müdahale etmesi demek olur ve bundan hoşlanmam.
Bunun da ötesinde bana müdahale etti velevki ben kabul ettim, benim ailem?
Annem de benim gibi giyinir, içer ona da mı laf edecek ya da annesiyle mi görüştürmeyecek?

Seçim doğruluğu ya da birinin yanlışı kabullenmesi değil benim sormak istediğim. Biz buyuz, seçimlerimiz ayrı ayrı böyle maalesef. Açıkçası ben kendimden memnunum, tahminimce o da öyle.
Her gün içmiyorum ama neden içme desin ki ben seviyorum ve bu benim seçimim.
Ya da kıyafet benim tarzım. Bunları demesi beni olduğum gibi kabul etmemesi, bana müdahale etmesi demek olur ve bundan hoşlanmam.
Bunun da ötesinde bana müdahale etti velevki ben kabul ettim, benim ailem?
Annem de benim gibi giyinir, içer ona da mı laf edecek ya da annesiyle mi görüştürmeyecek?
Ailelerin burada birbirine sorun edeceklerini sanmam,öyle olsa kimse evlenemez zaten.Ha bizde böyleyiz diyorsaniz ve sevgiliniz bu durumdan rahatsiz degil se,velevki sizde öyle yine ayni fikrim,neden olmasin ?
Ilerde cikabilicek olumsuzluklar,öyle veya baska bir sebepten de cikabilir..illaki bunlar olucak diye birsey olamaz.Belki böyle harika anlasip,baska bir sorun olur,veya olmaz gül gibi gecinip gidersiniz.Ama evlilikten sonra degisen erkekleri de unutmamak gerek,bunu da göze alin derim...

X