- 18 Mayıs 2012
- 2.254
- 1.465
-
- Konu Sahibi vivelafrance
Doğru tabi ki, ama ne bileyim ben kendim dah abir erkeğin azıcık karışması sahiplenmek fikrini sindiremiyorum. Bana saygısızlık gibi geliyor. Sanırım benim biraz özgürlüğümü törpülemem lazım herhangi bir koşulda herhangi bir insala dahi evlilik düşünmek için.
Canim mesela siz disardayken sık sık arayip rahatsiz ederler mi, geç kaldin vs derler mi veya şu akraba geldi hemen eve gel tarzinda bir muhabbet olur mu, bunlar şimdilik ipucu olabilir gibi.Bence de ama tanışmadan gözlemlemek zor, tanışırsam da ileri adım atmışım gibi olacak sanıyorum. Çok kararsızım bu konuda..
Yok böyle bir şey görmedim, benle olduğunu da söyler. Özel, acil bir durum olduğunda çok istisnai önden konuştuk ama haricinde sorun yaşamadık. Ya da saatlerce telefonda konuştuğumuz oldu.Canim mesela siz disardayken sık sık arayip rahatsiz ederler mi, geç kaldin vs derler mi veya şu akraba geldi hemen eve gel tarzinda bir muhabbet olur mu, bunlar şimdilik ipucu olabilir gibi.
Bunlar yoksa demek ki aşiri baskici bir aile degil, bu raddede olanlar var, buna en ust seviyede karisanlar diyelim =)
Çok haklısınız hakkımızda hayırlısı, korkarım öyle insanlardan çünkü ben şeffafımdır.Aynen ben de öyleyim. Benim bunları düşünmem, bana karışılmasını istemem ya da karışıldığını göstermiyor. Ben de tek tabancayımdır mesela. Ama Öyle görüyorum biraz. Aslında en tehlikeli görüneni evlenmeden önce karışmayıp evlendikten sonra yüzünü gösterenler. O yüzden iyi tanımak lazım..
Yine güzel =)Yok böyle bir şey görmedim, benle olduğunu da söyler. Özel, acil bir durum olduğunda çok istisnai önden konuştuk ama haricinde sorun yaşamadık. Ya da saatlerce telefonda konuştuğumuz oldu.
O kadar içli dışlı akraba ilişkileri yok ya da ailesiyle arası ne kadar iyi olsa da uzun süre başka yerde kalabiliyor icap ettiğinde ya da üst ste buluştuğumuz günler oluyor.
Birebir yaşadım aynı durumu Aşk yetmiyor çoğu şeye.Biz yapamadık ayrıldık.umarım sizin sonunuz güzel olur.Merhaba,
Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,
Kaçırmışım bu mesajı evet olabilirdi ya da belli etmeyebilirlerdi ne bileyim..Yine güzel =)
Siz tel.da uzun konusurken dakika başi gelip bidi bidi oglum yemege gel vs dememeleri gayet iyi.
Abarttigimi dusunenler olabilir ama inanin boyle seyler de olabiliyor kizlar.
Zaten herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil, onlara yeteceğim dersen kendin mutsuz olursun ama bir tek düğünle bitmiyor ki bu işler. Keşke bitse, daha bunu evi var, yaşan tarzı var, gitmesi gelmesi, çocuğu var.Benm de esimin ailesi ile benm ailem cok farkli biz doguluyuz esim akdenizli aile yapilarimiz tamamen farklı sorun gerçekten oluyo emin ol söz nişan düğün hersey farkli farkli gelenek Görenekler tamamen zıt bizde cok sorun yasadik ama hep evlenecegimiz günü düşündük ayri ev iki baş bi başka sehir bizim avantajimiz bu oldu ne esimin ne de benm ailem bizim yasadgmz sehirde aynı sehirde olsak sorunlar bitmez o yüzden cok ince düşünmek lazım zorlukları göz önünde bulundurun hic kolay bi süreç değil gelinlikten çıktığım da kirk kiloydum o derece eridim bittim bi de şöyle bi şey var bu düğün dernek muhabbetnde hiç bi zaman iki taraf ta memnun olmaz aynı kültür olsa dahi
Bbenm evleneli bi yil olcak bi bayram da gittik kaynanama o da doğum da geldi dört gün farklı şehirde olunca git gel de olmuyo ondan pek sorun olmuyo[/QUOTE]E="vivelafrance, post: 41493113, member: 350049"]Zaten herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil, onlara yeteceğim dersen kendin mutsuz olursun ama bir tek düğünle bitmiyor ki bu işler. Keşke bitse, daha bunu evi var, yaşan tarzı var, gitmesi gelmesi, çocuğu var.
Beni endişelendiren şey bunlar işte. Erkek arkadaşımla böyle bir durum yok ailesi kadar katı değil. Ortak bir sorun yaşamadık hiç..Bu kadar zit iki ailenin cocuklari nasil olurda beraber olabilirler anlayamadim acikcasi. Ben karsi goruste olan biriyle arkadaslik bile yapmaktan haz alamiyorum. Ki siz hayatinizi birlestirmeyi dusunuyorsunuz. Bence cok zor. Bi yerde bi sorun mutlaka cikacaktir aileler kabul etse bile. Bunun dugunu var cocuk yetistirmesi var . Allah yardim etsin
Doğru, çok uygun ailelerin çocukları sorunlar yaşıyor. Ama ne kadar uzak kalınır bilemiyorum ki..yorumları okumadım.
kuzenimin evliliğinde aileler sizinkiler gibi uçurum derecesinde farklıydı.. onlar birbirlerine kenetlendi ve oldu :)
arada çok farklılık olmamasına rağmen küçücük şeylere takıp olmayanları da çok gördüm..
Nasip...