Kültür Farkı Sorun Olur mu? Fikirleriniz...

Malesef ki olmuyor. Benim ilişkim bu yüzden bitti. Biz birbirimizi seviyorduk, çok iyi anlaşıyorduk falan ama aileler işin içine girince olmadı

Konu sahibi niye banlandı iki dakikada ://
Bilsem keşke? Sayfayı yenildedim; hata mesajı: kural ihlali 1 gün ban. Burada nasıl işliyor böyle şeyler biliyorsanız bana da açıklayın lütfen.
Mail attım iletişimden dönen yok. Sizi banladık, keyfimiz öyle istedi açıklama yapmıyoruz. Canımız isterse siteye girer, istemezse girmezsiniz gibi herhalde.

Merhaba,

Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,

Gerçekten benim hayatımı anlatmışsın ve tamamen aynı olaylar.
Eşimin tarafı kapalı, muhafazakardır.
Benim ailemde sizin aileniz gibi.
3 sene öncesine kadar isteme falan olacağı dönem bende acayip stresliydim.
Acaba ne olacak, nasıl uyum sağlanacak.
Ya bi sorun çıkarsa bi yerden patlak verirse diye ama şuana kadar aileler arasında bir sorun çıkmadı.
Hatta ve hatta benim dedem acayip bir şekilde A paartisini savunur ve B partisine sayar söver :KK70:
Eşimin dedesi de koyu bir B partisi savunucusudur :KK70:
İsteme nişan düğün dışında daha da bir araya getirmedim ikisini çünkü parti knusu açılınca ikiside kendinden geçiyor :KK70:

Yani aileler arası çıkmayabiliyor bir sorun, çünkü bizlerin ailelerimizle görüştüğü kadar aileler birbirleriyle görüşmiyor.
Senede 4 5 defa falan.
Ama şunu söylemeliyim ki senin içn zor bir dönem başlar, Bende başladığı gibi.
1 sene oldu hala daha ayak uyduramıyorum,
çünkü rahat bir ailede yetiştim.
Annem ve babam bana çoğu zaman arkadaş olmuştur, 20 yaş var annem ve babamla aramda (sanırım yaş kaynaklı)
Hiçbir gizlim saklım olmuyordu bu yüzden.

Çok şen şakrak bir insanımdır,
Ama öyle bir aileye giriyorsun ki bütün hayatın ters düz oluyor,
Bugüne kadar yaptıklarını bir kenarıya koyuyorsun, kendin gibi değil, onların istediği gibi olmak durumuna düşüyorsun (!)

Benliğinden ödün vermeye başlıyorsun ister istemez. O şen şakrat olan sürekli gülen insan gidiyoooorr, yerine zoraki birşeyler yaptığı için mutsuz bir insan geliyor.
Daha evliliğimin 1.ayında hüngür hüngür ağlayıp neden evlendim ben diye duvarları yumrukladığımı asla unutamam..

Annem bana istemeye geleceklerinde 'Eminmisin, bak çok fark var aramızda, senin yetişme tarzın alışkanlıkların onların yaşantılarından çok farklı' dediğinde 'eminim' demiştim çünkü seviyorddum hala daha da seviyorum eşimi zaten
Ama
Sırf ailesi yüzünden çoğu zaman kendi kendime 'keşke' dediğim çok oluyor.

Yani cevabım biraz uzun oldu ama yazdığın konuda tamamen kendimi buldum ve özet bir şekilde kendi hayatımdan ufak şeyleri anlatmak durumunda hissettim kendimi.

Her ne kadar evine gidip kapını kapattığında aileler dışarıda kalıyor mutluluğuna bak deseler de olmuyr (!)
Aklının bir köşesinde ufacık bir yerde öyle yiyip bitiriyor ki insanı olanlar, Yoruluyorsun.

Herşeye rağmen eşimi çok seviyorum, çok badireler atlatıp evlendik 5 yılın sonunda.
Ama eşimden yana bir sıkıntım yok yani var ama aman aman uzatılıp büyütülecek şeyler olmadığını düşünüyorum.

Kusura bakmayın konudan uzun bir cevap oldu :KK22:

Gerçekten benim hayatımı anlatmışsın ve tamamen aynı olaylar.
Eşimin tarafı kapalı, muhafazakardır.
Benim ailemde sizin aileniz gibi.
3 sene öncesine kadar isteme falan olacağı dönem bende acayip stresliydim.
Acaba ne olacak, nasıl uyum sağlanacak.
Ya bi sorun çıkarsa bi yerden patlak verirse diye ama şuana kadar aileler arasında bir sorun çıkmadı.
Hatta ve hatta benim dedem acayip bir şekilde A paartisini savunur ve B partisine sayar söver :KK70:
Eşimin dedesi de koyu bir B partisi savunucusudur :KK70:
İsteme nişan düğün dışında daha da bir araya getirmedim ikisini çünkü parti knusu açılınca ikiside kendinden geçiyor :KK70:

Yani aileler arası çıkmayabiliyor bir sorun, çünkü bizlerin ailelerimizle görüştüğü kadar aileler birbirleriyle görüşmiyor.
Senede 4 5 defa falan.
Ama şunu söylemeliyim ki senin içn zor bir dönem başlar, Bende başladığı gibi.
1 sene oldu hala daha ayak uyduramıyorum,
çünkü rahat bir ailede yetiştim.
Annem ve babam bana çoğu zaman arkadaş olmuştur, 20 yaş var annem ve babamla aramda (sanırım yaş kaynaklı)
Hiçbir gizlim saklım olmuyordu bu yüzden.

Çok şen şakrak bir insanımdır,
Ama öyle bir aileye giriyorsun ki bütün hayatın ters düz oluyor,
Bugüne kadar yaptıklarını bir kenarıya koyuyorsun, kendin gibi değil, onların istediği gibi olmak durumuna düşüyorsun (!)

Benliğinden ödün vermeye başlıyorsun ister istemez. O şen şakrat olan sürekli gülen insan gidiyoooorr, yerine zoraki birşeyler yaptığı için mutsuz bir insan geliyor.
Daha evliliğimin 1.ayında hüngür hüngür ağlayıp neden evlendim ben diye duvarları yumrukladığımı asla unutamam..

Annem bana istemeye geleceklerinde 'Eminmisin, bak çok fark var aramızda, senin yetişme tarzın alışkanlıkların onların yaşantılarından çok farklı' dediğinde 'eminim' demiştim çünkü seviyorddum hala daha da seviyorum eşimi zaten
Ama
Sırf ailesi yüzünden çoğu zaman kendi kendime 'keşke' dediğim çok oluyor.

Yani cevabım biraz uzun oldu ama yazdığın konuda tamamen kendimi buldum ve özet bir şekilde kendi hayatımdan ufak şeyleri anlatmak durumunda hissettim kendimi.

Her ne kadar evine gidip kapını kapattığında aileler dışarıda kalıyor mutluluğuna bak deseler de olmuyr (!)
Aklının bir köşesinde ufacık bir yerde öyle yiyip bitiriyor ki insanı olanlar, Yoruluyorsun.

Herşeye rağmen eşimi çok seviyorum, çok badireler atlatıp evlendik 5 yılın sonunda.
Ama eşimden yana bir sıkıntım yok yani var ama aman aman uzatılıp büyütülecek şeyler olmadığını düşünüyorum.

Kusura bakmayın konudan uzun bir cevap oldu :KK22:
Uzun cevap o kadar iyi geldi ki bana, ne kusuru.. Keşke daha bir çok fikir alabilsem. Kafamın içindeki ikilemde boğulup öleceğim herhalde. Ben kendimden ödün verme konusunda çok kötüyüm, inadıma gidiyor biri için sırf başkasının zevki için istemediğm bir şeyi yapmak.
Fedakarlık ayrı sevgilim için kendi değil onun sevdiği bir yemeği yerim mesela sorun değil.
Ama ben buyum, değiştrilmekten çok korkarım bir de çok katı muhafazakarlıktan. Ama ondan yana en ufacık bir şey görmedim, hoş ailesini de gözümle görmedim. Ondan bildiklerim bunlar. Size de kolaylıklar diliyorum, iyi atlatmışsınız...

Daha orta derece benzerini yasamıs olan birisi olarak seni çok iyi anlıyorum, söyle söyleyeyim eger kimse sizin yasamınıza müdahale etmeyecekse sıkıntı çıkmaz herkes kendi yasamına devam eder, aileler cook sıkıfıkı olmaz belki ama bayram seyran hastalık özel günde de birbirini ihmal etmez. ancak ikinizin ailesinden herhangi biri o bizim gibi olacak böyle yapmasın ona söyle şöyle otursun bunu yapsın derse ya da diyebilecek kafa yapısındaysa bağlar kopar, ikinizin olmasa bile o tarafla. Eğer birbirinizin karakterine güveniyorsanız, haklıyı haksızı ayırıp sizin arkanızda olacak gerekirse de birbirinizin hatalarınızı düzelttirebilecekceniz hiçbir sorun olmaz 11 yıldır beraberiz 4 yıldır da evliyiz ve mutluyuz korkma bence
Bazı şeyler öngörülemiyor ya da ne bileyim olay yaşanırken insanın duyguları da işin içine girince farklı davranışlar ortaya çıkıyor. Ne pişman olmak istiyorum ne de çok geç olmasını. Özel günlerde bile uyamayız ki bazı konularsa ne bileyim ne bayram ne seyran ne doğum ne düğün benzemez birbirine.. Ben herkesi olduğu gibi kabul ederim, bana karışılmadığı sürece de hiçbir şeyi sorun etmem ama bilemiyorum ki hiçbir şeyi..

Siz imkansız aşklar için yaratılmışsınız resmen. Aileler farklı olsa da ikiniz uyumlu olmalısınız bence. Çiftlerden biri rahat alkol kullanıp diğeri asla tüketmiyorsa bu bile yeterince uçurum bence. Evlenirseniz de erkek Arkadaşının davanışları değişebilir. Şimdi gözüne batmayan şeyler evlendikten sonra batar çünkü ailesinin yaklaşımından etkilenir.
Çok zor ve sıkıntılı bir ilişki. Yıpranırsın.
Bunları ben de düşünüyorum am aşunu da düşünüyorum benim davranışlarımı istemiyorsa neden beni seçer ya da başkasını seçmez...

Aileleriniz uzak mesafede ise olur
yengemin erkek kardeşinin aynı sizin gibiydi durumu
4 yıl oldu evleneli gayet iyiler ama aileler uzak

Uzun cevap o kadar iyi geldi ki bana, ne kusuru.. Keşke daha bir çok fikir alabilsem. Kafamın içindeki ikilemde boğulup öleceğim herhalde. Ben kendimden ödün verme konusunda çok kötüyüm, inadıma gidiyor biri için sırf başkasının zevki için istemediğm bir şeyi yapmak.
Fedakarlık ayrı sevgilim için kendi değil onun sevdiği bir yemeği yerim mesela sorun değil.
Ama ben buyum, değiştrilmekten çok korkarım bir de çok katı muhafazakarlıktan. Ama ondan yana en ufacık bir şey görmedim, hoş ailesini de gözümle görmedim. Ondan bildiklerim bunlar. Size de kolaylıklar diliyorum, iyi atlatmışsınız...

Henüz atlatamış sayılmam, savaşlarım devam ediyor.
Bende sizin gibi değiştirilmekten, birşeylere mecbur kılınmaktan hem korkarım hemde nefret ederim.
Özgür yetiştim, rahat bir hayatım vardı.
Farklı bi hayatın içerisine girince afallıyor insan. uyum sağlamak çok zor oluyor.
Sırf yapman isteniyor diye, istemediğin şeyleri yapıyorsun, yapmazsan huzursuzluk çıkıyor ve eşinle olan diyaloğuna bile yansıyor bu.

Hernekadar herkez olduğu gibi kabullenilmesi gereksede olmuyor, bir taraf ısrarla kendi istediğini yaptırma çabasındaysa diğer tarafta inatla yapmama çabasında oluyor.

Yani demem o ki arkadaşım çok zor.
Allah'ım gönlüne göre ve gönlünün istediği bir şekilde hayat nasip etsin.

Ne gibi şeylere zorlanıyorsunuz mesela? Ya da nasıl talepler gelebiliyor, eşin yaklaşımı ne olacak yapsan ne kötülük var mı oluyor? Özel olmazsa biraz açar mısınız?
Çok teşekkürler,
Henüz atlatamış sayılmam, savaşlarım devam ediyor.
Bende sizin gibi değiştirilmekten, birşeylere mecbur kılınmaktan hem korkarım hemde nefret ederim.
Özgür yetiştim, rahat bir hayatım vardı.
Farklı bi hayatın içerisine girince afallıyor insan. uyum sağlamak çok zor oluyor.
Sırf yapman isteniyor diye, istemediğin şeyleri yapıyorsun, yapmazsan huzursuzluk çıkıyor ve eşinle olan diyaloğuna bile yansıyor bu.

Hernekadar herkez olduğu gibi kabullenilmesi gereksede olmuyor, bir taraf ısrarla kendi istediğini yaptırma çabasındaysa diğer tarafta inatla yapmama çabasında oluyor.

Yani demem o ki arkadaşım çok zor.
Allah'ım gönlüne göre ve gönlünün istediği bir şekilde hayat nasip etsin.

Ne gibi şeylere zorlanıyorsunuz mesela? Ya da nasıl talepler gelebiliyor, eşin yaklaşımı ne olacak yapsan ne kötülük var mı oluyor? Özel olmazsa biraz açar mısınız?
Çok teşekkürler,

Şöyle söyleyeyim aklıma gelenlerden.
Yemek muhabbeti.
Altlı üstlü oturuyoruz.
Neden akşamları yemeğe inmiyoruz? Neden çay içmeye inmiyoruz?
Haftasonları genel de bize sorulmadan plan yapılması.
Daha önceki konumdada yazmıştım, benim evimin içindeki maddiyata mudahale olunması.
Düğünlerde giydiğim kıyafet.
Normal zamanda giydiğim kıyafetler. ( açık biriyimdir ama evliliğin verdiği olgunlukla en fazla giydiğim açık kıyafetim normal kolsuz bir badidir ve göğüs çatalım dahi görünmez. ip askılı değil normal kalın askı badi)
Eşim gece vardiyasındayken kız arkadaşlarımla toplanıyoruz mesela, akşam saat 7 gibi kp işten geliyor ve kv saat 7 olmadan beni arayıp babanlar gelicek onlar gelmeden gel :KK57: demesi (!)
Dışarıda gezmeye çıkarız akşam yemek saati gelir, hiç bizaman pes etmeden arayıp yemeğe gelin hadi demeleri ayrı bir çiledir. Bütün benliğimi alıp şeytana dönüşesim gelir bu durumda. Çoğu zaman reddediyoruz ama asla pes etmezler.
Hafta sonu kendi anneme gidiyoruz 1 gün kalıyoruz bazen cumartesiden gidersek eğer, pazar günü annmdeyken arıyorlar akşama mangal yakıcaz gelin(!)

Yani şuan inan bunan aklıma gelenler, bazen unutyorum artık olanları çünkü sürekli olarak birşeyler eklendiği için üzerine eski kayıtlar siliniyor :confused::confused:

ben bunu konu yüzünden benden hoşlanan bir çocuğu kaybettim mesela. daha ortada bir şey yoktu tabii..çocuk beni face ten ekledi vee... aşkımı facebook ta kaybettim :) o muhafakar kesimmiş,ben sol. tabii çok aşık olsaydı,başta etki etmezdi bu durum diye düşünüyorum (mesela siz) .ama ilerde aşk azalınca, hani o ilk heyecanlar geçince ,kesin sorun olarak karşına çıkacaktır. bu çok önemli bir konu sonuçta:yaşam tarzı...

Şöyle söyleyeyim aklıma gelenlerden.
Yemek muhabbeti.
Altlı üstlü oturuyoruz.
Neden akşamları yemeğe inmiyoruz? Neden çay içmeye inmiyoruz?
Haftasonları genel de bize sorulmadan plan yapılması.
Daha önceki konumdada yazmıştım, benim evimin içindeki maddiyata mudahale olunması.
Düğünlerde giydiğim kıyafet.
Normal zamanda giydiğim kıyafetler. ( açık biriyimdir ama evliliğin verdiği olgunlukla en fazla giydiğim açık kıyafetim normal kolsuz bir badidir ve göğüs çatalım dahi görünmez. ip askılı değil normal kalın askı badi)
Eşim gece vardiyasındayken kız arkadaşlarımla toplanıyoruz mesela, akşam saat 7 gibi kp işten geliyor ve kv saat 7 olmadan beni arayıp babanlar gelicek onlar gelmeden gel :KK57: demesi (!)
Dışarıda gezmeye çıkarız akşam yemek saati gelir, hiç bizaman pes etmeden arayıp yemeğe gelin hadi demeleri ayrı bir çiledir. Bütün benliğimi alıp şeytana dönüşesim gelir bu durumda. Çoğu zaman reddediyoruz ama asla pes etmezler.
Hafta sonu kendi anneme gidiyoruz 1 gün kalıyoruz bazen cumartesiden gidersek eğer, pazar günü annmdeyken arıyorlar akşama mangal yakıcaz gelin(!)

Yani şuan inan bunan aklıma gelenler, bazen unutyorum artık olanları çünkü sürekli olarak birşeyler eklendiği için üzerine eski kayıtlar siliniyor :confused::confused:
Peki eşin ne tepki veriyor bunlara ya da sen ben istediğimi giyerim sizi ilgilendirmez diyor musun ya da dediğinde ne oluyor? Ben sanki sizinle yemek yemek istemiyorum, arada sırada görüşelim derim ya da aynı yerde oturmayı kabul etmem gibi geliyor. Sağlam bir eş lazım galiba karıma karışamazsınız diyecek. Ne bileyim bir düğünde kıyafetimi eleştirseler beğemiyorsanız gelmeyeyim ama değiştirmem derim sanki. Tabi bunları bu kadar sert söylemem ama bilmiyorum.
Ya da kız arkadaşlarınız eşiniz karışmazken 7de çağırsa gidiyor musunuz=?

ben bunu konu yüzünden benden hoşlanan bir çocuğu kaybettim mesela. daha ortada bir şey yoktu tabii..çocuk beni face ten ekledi vee... aşkımı facebook ta kaybettim :) o muhafakar kesimmiş,ben sol. tabii çok aşık olsaydı,başta etki etmezdi bu durum diye düşünüyorum (mesela siz) .ama ilerde aşk azalınca, hani o ilk heyecanlar geçince ,kesin sorun olarak karşına çıkacaktır. bu çok önemli bir konu sonuçta:yaşam tarzı...
Ama ben şu an çok açığım hiçbir görüşümü tepkimi tercihimi saklamıyorum hepsini yıllardır biliyor asla kendimi daha soft ya da farklı göstermedim

Ama ben şu an çok açığım hiçbir görüşümü tepkimi tercihimi saklamıyorum hepsini yıllardır biliyor asla kendimi daha soft ya da farklı göstermedim

tamam anladım. o seni şu an için böyle kabul etmiş .( benim durumumda daha birbirimizi tanımıyorduk. baştan bitti) . ama işte diyorum ki, ilerde aşkın ilk heyecanları geçince sorun olarak karşına çıkacak.demediler deme..

Peki eşin ne tepki veriyor bunlara ya da sen ben istediğimi giyerim sizi ilgilendirmez diyor musun ya da dediğinde ne oluyor? Ben sanki sizinle yemek yemek istemiyorum, arada sırada görüşelim derim ya da aynı yerde oturmayı kabul etmem gibi geliyor. Sağlam bir eş lazım galiba karıma karışamazsınız diyecek. Ne bileyim bir düğünde kıyafetimi eleştirseler beğemiyorsanız gelmeyeyim ama değiştirmem derim sanki. Tabi bunları bu kadar sert söylemem ama bilmiyorum.
Ya da kız arkadaşlarınız eşiniz karışmazken 7de çağırsa gidiyor musunuz=?

İşte benim sorunum burada başlıyor.
Eşim biraz ailecidir. Yani ters düşemez onlarla, Ters anlayacakları birşey söylemez.
Hal böyle olunca da devreye girmek zorunda kalıyorum, biliyorum ki eğer ben sesimi çıkartmazsam tamamıyle onların istedikleri bir hayatı yaşayacağız.
Eşime kavgalarımızda zaten birşey söylememesinden kaynaklanıyor. Ama tamamende susmuyor arada birşeyler söylüyor.
Yemek muhabbetiyle ilgili en son söyledim ben çalışıyorum işten gelince yemek yediğimizde bazen toplamıyorum mutfagı yorgun olursam yatıyorum ediyorum diyorum.
Yani bir şekilde bende otoritemi kurmaya çalışıyorum.

tamam anladım. o seni şu an için böyle kabul etmiş .( benim durumumda daha birbirimizi tanımıyorduk. baştan bitti) . ama işte diyorum ki, ilerde aşkın ilk heyecanları geçince sorun olarak karşına çıkacak.demediler deme..
Tahmin ediyorum yani zaten benim sorularım da bu noktada..
Teşekkür ederim.

İşte benim sorunum burada başlıyor.
Eşim biraz ailecidir. Yani ters düşemez onlarla, Ters anlayacakları birşey söylemez.
Hal böyle olunca da devreye girmek zorunda kalıyorum, biliyorum ki eğer ben sesimi çıkartmazsam tamamıyle onların istedikleri bir hayatı yaşayacağız.
Eşime kavgalarımızda zaten birşey söylememesinden kaynaklanıyor. Ama tamamende susmuyor arada birşeyler söylüyor.
Yemek muhabbetiyle ilgili en son söyledim ben çalışıyorum işten gelince yemek yediğimizde bazen toplamıyorum mutfagı yorgun olursam yatıyorum ediyorum diyorum.
Yani bir şekilde bende otoritemi kurmaya çalışıyorum.
O çok kötü işte yaa. Baştan da bilemiyor insan ileride nasıl davranacak. İpuçları yakalamaya çalışıyor beni savunur mu, aileci midir. Kumar gibi bir şey evleniyorsun ne oluyor görüyorsun..
Senin işin de çok zor ya, of kolaylıklar diliyorum.

X