Ben de hikayemizi benzettigim icin konuna detayli yazdim. Ya bence kimsenin kimsenin kontrolunde denetiminde yasamaya ihtiyaci yok. O kadar aklimiz havada olsaydi bugune kadar basimiza istemedigimiz bir sey gelirdi. Kendini bildikten sonra ozgurce yasayabilmeli herkes. Sana tavsiyem şu olabilir, yaşini bilmiyorum ama ne olursa olsun hayati diledigince yaşa, birgun evlenmek istersen de içinde kalmasin şunu da yapsaydim diye ve evlendigin kişi hayallerini engelleyecek biri olmasin, beraberce hayallerinizi yasayabileceginiz biri olsun. Suanki sevgilin mesela kac yil icinde evlenmek ve cocuk ister?
Mesela ben cocuk istemiyorum uzun sure, neyse ki eşim de hemfikir. Ama ailesinin surekli dilinde bu konu ve biz umursamiyoruz. Ama esim de isteseydi umursardi.
Oyle erkekler vardir ki anasinin agzina bakar. Ama nadir olsa da birey olmayi basarmis kisiler de vardir, ailesi ne kadar geleneksel olsa da, o istedigi gibi yasar ve aile ona saygi duyar. Enistem bunu basarmis biri mesela. Ablam onlara cok zitti ama enistem ailesine hic mudahale ettirmedi.
Esinin ailesi kadar, kendisinin sana mudahale edilmesiyle ilgili fikri ve tavri da onemli. Birey olabilmis bir insansa, onunla her sey yapilir.ama aileye bagimli olan cogunluktansa, o zaman aileniz kulturunuz uyuşsa da sorun yasanir...