Nesi ilginç? Buradaki konum düğüne katılanların bir dilde şarkı çalıyor diye yok sayılacağının düşünülmüş olmasıydı. İngilizce ile dans etmeyip daha başka bir dilde dans eden de binlerce insan var. Buradaki esas kriter çok sayıda insan tarafından biliniyor olması mı? İngilizce genel bir örnekti sadece, 40.000 kişinin bildiği romanşça ile dans edilse de kimse ayıplamaz bu ülkede konunun sadece Kürtçe olduğunu ve bundan duyulan rahatsızlık olduğunu düşünüyorum. Bu ayrıştırma da bana kabul edilebilir gibi gelmiyor.
Bir dilde dans ediliyor diye düğüne katılanların yok sayılıyor kabul edilmesi size benim verdiğim örnekten daha normal geldi yani?
Ayrıca belirtmek isterim ki Kürtler azınlık değillerdir bu ülkenin asli vatandaşlarıdır azınlık olarak kabul edilen halklar Lozan anlaşmasında bellidir.
öncelikle insanların canlarının istedikleri her konuda rahatsız olma özgürlüğü var. bu çok bireysel bir konu
herkes her şeyden rahatsız olabilir, insanlar neyden rahatsız olacaklarını size veya bize soracak değiller.
zaten konu sahibi rahatsızlık konusunu açık açık bizimle paylaşmış, ailemin siyasi görüşü sebebiyle özellikle ilk dans için kürtçe çalınmasının altında başka anlam arayabilirler demiş
bu sakladığı bişey değil yani
ülkücü bir ailenin rahatsız olması çok olağan, niye rahatsız olduklarının hesabını vermek zorunda değiller
ayrıca konu sahibi nişanda halay vs için kürtçe şarkı çalınmasında sıkıntı olmayacağını da söylemiş, bize de söyledi burada
ayrımcılık dediğiniz şeyi konu sahibinin nişanlısı yapmış bence ilk dans şarkısını kürtçe seçip "benden de bişey olsun" diye vurgulamasından belli
sadece kendini çok "ayrı" gören birisi bu cümleyi kurar. bakın dikkat edin. "benden de bişey olsun" diyor
"benden" diyor. vurgulamış adam yani.
ilk dans özeldir ve kulağa fonetik gelmeyen bir dilde, dansa da pek uygun olmayan bir şarkı seçmiş olması kendince güç gösterisi.
ayrıştırma dediğiniz şeyin sebeplerini çok iyi biliyorsunuzdur bu nedenle hiç suçu günahı olmayan, türkiye'yi çok seven hatta kendisini türkiye'ye belki bir türkten bile daha çok ait hisseden insanlarlar da yaşıyorlar bunu maalesef kötü niyetli kökendaşlarının yaptığı şeyler sebebiyle.
sonuç: bir dans şarksının bile problem olması.
bırakılan bu kötü mirastan aşırı rahatsız olan kürt arkadaşlarım var bu arada. ben kökenimi kendim seçemedim, inkar da edemem ama bu ülkede doğmuşum, bu ülkenin vatandaşıyım, ülkemi çok seviyorum bu kavgaya, bütün bu kötülüklere ne gerek vardı keşke hiçbiri olmasaydı diyen arkadaşlarım var.